vineri, 13 martie 2020

The Way Back (2010)

Gen: Drama

Distributie: Jim Sturgess, Ed Harris, Colin Farrell, Dragos Bucur, Alexandru Potocean

Regizor: Peter Weir [a mai regizat: Master and Commander: The Far Side of the World(2003), The Truman Show(1998), Fearless(1993), Green Card(1990), Dead Poets Society(1989)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 24.172.201 $

Premii:
- Top Ten of the Year - Audience Award, CinEuphoria Awards, 2012
- Freedom of Expression - Honorary Award, CinEuphoria Awards, 2012
- Top Ten of the Year - International Competition, CinEuphoria Awards, 2012
- Best Actress in a Supporting Role in a Film (Saoirse Ronan), Irish Film and Television Awards, 2011

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 66/100

Cativa evadati dintr-un gulag din Siberia, merg peste 6500 de km pe jos, pentru a-si gasi libertatea in India.

The Way Back are peste doua ore, dar are un subiect care il face interesant de la inceput pana la final, iar faptul ca povestea este una reala la baza contribuie din plin la acest lucru. In pofida duratei foarte mare, ritmul nu este unul chiar lent si de fiecare data cand incetineste, cinematografia compenseaza din plin. Filmul nu are efecte speciale deosebite, dar nici nu li se simte lipsa. pentru ca scenariul este foarte bun si chiar daca deznodamantul este stiut dinainte, avand in vedere ca vorbim de o poveste reala, se creeaza destul de mult suspans si tensiune, pentru ca regizorula stiut sa tamizeze informatia si sa nu dezvaluie detaliile decat atunci cand a fost cazul.

Nestiind absolut nimic despre acest film inainte sa il vad, distributia a fost o reala surpriza pentru mine. Nu am fost mirat sa vad la lucru intr-un asemenea film actori de prima mana de la Hollywood, ca Ed Harris, Jim Sturgess, Saoirse Ronan sau Colin Farrell. Surpriza a fost sa ii vad langa ei, interpretand personaje la fel d eimportante ca ale acestora, pe compatriotii nostri Dragos Bucur si Alexandru Potocean. Daca cel din urma a avut o prestatie impecabila, din pacate interpretarea lui dragos Bucur a fost una oscilanta, engleza lui cu accent voit rusesc a fost uneori caraghioasa, dar a avut si el momentele lui de stralucire. Pot spune ca in general interpretarile au fost foarte bune, fara ca cineva sa straluceasca in mod special.

Pot spune ca nu se simte deloc pauza de sapte ani pe acre regizorul Peter Weir a avut-o inainte de acest film. El reuseste sa puna in scena foarte bine aceasta poveste despre supravietuire si vointa. Imi place ca nu este un film partinitor sau acuzator la adresacuiva, care nu incearca cu disperare sa sensibilizeze audienta, chiar daca astfel de momente exista, dar in general prezinta povestea destul de obiectuv, focusul fiind pus pe calatoria imposibila a protagonistilor si prea putin pe motivele care i-au adus in aceasta situatie. Mie mi s-a parut un film foarte bun pe care il recomand cu incredere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!