vineri, 6 martie 2020

Heal (2017)

Gen: Documentar

Distributie: Deepak Chopra, Marianne Williamson, Kelly Turner, Joseph Dispenza, Michael Beckwith

Regizor: Kelly Noonan [aflata la prima experienta ca regizor]

Incasari: 12.668 $

Premii:
- Best Film - Soul In Cinema Award, Maui Film Festival, 2017

Nota Gealapa: 7.25

Un documentar care incearca sa ne poarte intr-o calatorie stiintifica si spirituala, in care sa descoperim ca schimbandu-me perceptia, corpul uman se poate vindeca singur de orice boala.

Un film care abordeaza o tema care a mai fost dezbatuta, dar de aceasta data aceasta abordare este aproape obiectiva si este prima data cand din tabara respectiva vad pareri care nu discrediteaza total medicina traditionala. M-a convins sa renunt la aceasta? Nu, dar m-a convins ca poate fi un sambure de adevar in marturiile pe care le-am vazut, iar daca a reusit sa planteze un sambure de indoiala in mine, care sunt extrem de sceptic, atunci cred ca merita apreciat. Problema principala a acestui film este ca l-am vazut imediat dupa ce am terminat in timp record serialul House, o productie care desi nu este un documentar, pare a fi mult mai bine documentata, iar argumentele stiintifice castiga intotdeauna in fata unor simple marturii. Cel putin pentru creierul meu, dupa un serial ca House, acest film a fost un adevarat paidos.

Regizoarea este debutanta si protagonistii nu sunt actori, dar au o naturalete care ii face sa para onesti. Mi-a placut abordarea lor temperata, putinele argumente si lipsa inflacararii prezente de obicei cand cineva incearca sa iti dea convingerile peste cap. Chiar daca nu m-au converit, pot intelege si tolera faptul ca unii cred cu tarie in astfel de autovindecari miraculoase si nu pot spune cu certitudine ca pentru anumite persoane nu a functionat, ceea ce in sistemul de justitie american este suficient pentru un verdict de nevinovat. Chiar daca as crede, nu as fi capabil de puterea de concentrare si meditatie necesare, astfel ca eu sunt oricum o cauza pierduta si cand o sa racesc o sa ma bazez tot pe Nurofen.

Cred ca merita sa aruncati o privire si la acest film, chiar daca poate parea plictisitor si este destul de rudimentar din punct de vedere tehnic, dar cred ca este ceva adevar acolo. Cel mai rau lucru care se poate intampla este sa deveniti putini mai constienti de puterea vointei proprii si sa va faca macar sa va doriti sa va puneti ceva ordine in ganduri, lucru care nu are cum sa dauneze in vreun fel. Pe de alta parte, daca va stiti usor de influentat, mai bine il ocoliti, ca sa nu ajungeti sa va vindeti casa ca sa mergeti prin Brazilia caitand vraci miraculosi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!