luni, 24 decembrie 2012

Prometheus

Gen: SF.

Distributie: Noomi Rapace, Logan Marshall-Green, Michael Fassbender, Charlize Theron, Idris Elba, Guy Pearce.

Regizor: Ridley Scott (a mai regizat The East, Stoker, Body of Lies, si multe altele)

Buget: 130.000.000 $
Incasari: 403.345469 $

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 64/100

O echipa de cercatatori aflati in hibernare au plecat sa gaseasca si sa studieze niste extraterestri care ne-ar fi creat. Pe parcursul filmului descoperim aceleasi greseli din toate filmele SF/Horror de pana acum, acesta reprezentand probabil si motivul pentru care "creatorii" nostri vor sa ne omoare, satui si ei de aceleasi greseli comise in peste 50 de ani de cinematografie.

Avem parte de o interpretare mediocra din partea protagonistilor dar filmul este salvat de poveste, chiar daca pe ici pe colo s-au strecurat niste lucruri care nu ar fi fost neaparat necesare. Unul dintre acestea este sfarsitul filmului. O astfel de pelicula serioasa, cum se pretinde, si care isi lasase deja loc de continuare, nu avea nevoie de o legatura cu filmul ALlien, pentru ca, brusc amintindu-mi de acel film realizez ca a fost mult mai bun decat cel pe acre tocmai l-am vazut.

Acest film a beneficiat de un buget de 130.000.000 $, dar au scos de cca. 4 ori mai multi bani. Sper ca Prometheus 2, deja anuntat, sa nu se incadreze in categoria continuarilor mult mai slabe decat primul film dintr-o serie.

In concluzie, daca trecem cu vederea cele cateva scene care nu au absolut nici un sens (decat daca au vreo legatura cu continuarea), putem spune ca e un film bunicel, merita vazut, si nu o sa  opriti playerul din 10 in 10 minute sa vedeti cat dracu mai e pana se termina. Suplimentar, ne alegem si cu o lectie de viata confirmata: niciodata sa nu ai incredere intr-un android (Data din Star Trek este exceptia care confirma regula).




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!