sâmbătă, 7 ianuarie 2023

Two (2021)

Titlu original: Dos

Gen: Drama, Mister, Thriller

Distributie: Marina Gatell, Pablo Derqui, Kandido Uranga, Anna Chincho Serrano, Esteban Galilea

Regizor: Mar Targarona [a mai regizat: The Photographer of Mauthausen(2018), Secuestro(2016), Mor, vida meva(1996)]

Incasari: 4.817 $

Premii:
- Worst Spanish Director, Yoga Awards, 2022

Nota Gealapa: 4.55

Două persoane, un bărbat și o femeie, se trezesc goi și cu abdomenele lipite unul de celălalt.

Acest film pare mai degraba rodul amocului unui narcoman experimentat. In mod normal ar fi trebuit sa fiu mai surprins, indignat sau chiar oripilat de Two, dar dupa ce am vazut toata seria Human Centipede greu sa ma mai ia ceva prin surpindere. prin comparatie, acest film pare unul aproape banal. Pe langa ideea totusi interesanta, nu am mai primit mare lucru din artea filmului. Nu are pic de substanta, uneori nu are nici macar logica in interiorului micului sau univers. Are unicul merit de a te face sa te uiti la el, dar nu prin calitate ci ca la un freak show de pe vremuri. Iata ca european nu mai inseamna neaparat premium si ca si noi prin aceasta parte de lume am descoperit mediocritatea cinematografica. Ar fi putut fi mai bun chiar si din punct de vedere tehnic si fara prea multe costuri suplimentare.

Pentru filmele cu un buget mic, distributia redusa numeric este o necesitate uneori, dar in cazul Two acesta nu este un handicap. Aceasta poveste nu avea nevoie de o echipa foarte mare. Problema insa, este ca cei doi actori, fara sa fie neaparat niste staruri mondiale, nu au avut totusi la indemana un scenariu care as le permita sa isi puna in valoare calitatile si nu au putut face mare lucru pentru a schimba prea mult impresia generala despre film. Au facut tot ce au putut in situatia data, dar s-au pierdut in dubiosenia generala care i-a inconjurat si cred ca nici Marina Gatell si nici Pablo Derqui, atunci cand sunt intrebati despre cariera lor nu incep lista filmelor la care au luat parte cu acesta.

Principala mea problema cu acest film a fost lipsa de credibilitate. Cele doua personaje principale se presupune ca era cusute impreuna, dar se misca atat de mult, incat si daca ar fi fost cusuti cu sarma, cusatura respectiva nu ar fi rezistat. In al doilea rand povestea din spatele acestei intrigi este atat de grabita si de vaga incat nu este deloc credibila. Poate daca ar fi petrecut mai mult timp si asupra detaliilor de acest gen filmul ar fi fost mai agreabil. Daca o astfel de poveste va pare interesanta, va recomand The Human Centipede care nici el nu este vreo lumina, dar macar o sa va scaprine mancarimea de a fi oripilat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!