duminică, 15 ianuarie 2023

The Scandalous Lady W (2015)

Gen: Drama, Istoric, Romantic

Distributie: Natalie Dormer, Aneurin Barnard, Will Keen, Oliver Chris, Shaun Evans

Regizor: Sheree Folkson [a mai regizat: Kerry(2014), The Decoy Bride(2011), My Family and Other Animals(2005), Gypsy Woman(2001), A Royal Scandal(1997)]

Nota Gealapa: 6.75

O dramă plasata in secolul al XVIII-lea care detaliază viața scandaloasă a lui Lady Seymour Worsley.

De multe ori filmele de televiziune nu isi cunosc limitele si ajung sa fie spectacole de cea mai proasta calitate, iar unele dintre ele au norocul de a fi atat de proaste, incat devin... bune.  O poveste simpla, bine scrisa si jucata si fara prea multe briz-brizuri inutile in schimb, poate fi oricand un film reusit. The scandalous Lady W se incadreaza in aceasta categorie. Nu este cea mai palpitanta si nici cea mai relevatoare poveste despre emanciparea si lupta pentru drepturile femeilor, dar este una foarte interesanta si bine pusa in scena. nu numai ca nu am picotit in nici un moment, dar chiar a existat o doza importanta de suspans, care m-a facut sa astept finalul cu anticipatie.

Distirbutia este si ea bunicica pentru un film atat de mic pana la urma si ne-o propune in pri-plan pe Natalie Dormer, care la randul ei ne ofera o interpretare buna, acre ma face sa cred ca merita si va primi in curand responsabilitati importante in proiecte de mai mare anvergura. Nu sunt nume prea mari in rolurile secundare, dar sunt actori experimentati, tarsaiti in multe filme a caror experienta se simte si ajuta filmul. Deintre acestia nu am nici un remarcat in mod deosebit, doar pot scoate in evidenta o chimie foarte buna si un efort comun reusit.

Decorurile si cinematografia sunt la inaltime si trebuie sa ma declar placut surprins de cat de agreabil s-a dovedit a fi acest film. Nu stiu exact prin ce metode m-a cucerit, dar am avut o experienta mult mai placuta urmarindu-l decat m-as fi asteptat. Faptul ca este inspirata dintr-o poveste reala, face povestea si ami puternica si patrunzatoare. Sunt multe femei de-a lungul istoriei care au pus caramizi mai mici sau mai mari pentru egalitatea si drepturile de care astaiz ne bucuram toti, iar The Scandalous Lady W ne prezinta o bucatica d eistorie foarte putin cunoscuta, care merita putina recunoastere si apreciere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!