marți, 23 martie 2010

Unde locuieste Zeul Rahatului


In urma cu ceva vreme, faceam aici o pledoarie bine argumentata pentru existenta Zeului Rahatului. Cateva evenimente puse cap la cap m-au ajutat sa identific si templul lui principal, locul de unde Fecala Suprema improsca rahatele mai mici aleatoriu in viata noastra. Resedinta Marelui Handel este in Baia Mare.

Cum gura ma-ti ai tras tu cncluzia asta? Probabil asta va intrebati. Pai....sa o luam cronologic.

Prima data cand am ajuns cu serviciul in Baia Mare m-au cazat la un hotel ale carui camere minuscule aveau peretii si tavanul din plastic......albastru si urat mirositor. Cel mai intens albastru pe care vi-l puteti imagina. In aceeasi saptamana, ca un bun samaritean ce sunt, am vrut sa ajut un om oarecare sa isi porneasca un cotet de masina. Uitase farurile aprinse si nu mai avea baterie. Am impins un sfert de ora la o Dacie papuc plina cu porumbei doar ca sa imi spuna intr-un final ca nu stie sa porneasca cu viteza a doua. A cumparat clesti sa ii dau curent, dar bineinteles ca nici asta nu a functionat. Abia dupa ce a mai cumparat si o sufa si l-am tractat prin parcarea de la Real, am biruit. Trecusera aproximativ doua ore. Drept multmire, omul mi-a zis ca asta e doar masina lui cu care transporta porumbei, ca are un restaurant si ca ma invita la masa cand vreau. A doua zi, de data asta ca un bun roman, am onorat invitatia cu gandul sa mananc gratis. Ei bine.....nu. Dupa ce mai avea putin si imi ridica o statuie in fata ospatarilor povestindu-le cum l-am ajutat, omul meu mi-a spus ca am un suc din partea casei.

Cu ocazia altei vizite in Baia Mare, m-am trezit brusc cu un tir pe banda mea si ca sa il evit a trebuit sa urc pe o bordura care mi-a taiat un cauciuc. Am tras pe dreapta si m-am apucat sa schimb roata in cauza cu cea de rezerva. Nu stiu cati dintre voi stiu cum arata cheia de roti de la Logan. Va asigur ca dupa doua suruburi desfacute nu mai e buna de nimic. Am lasat masina asa, mi-am cumparat o cheie de roti mai de Doamne ajuta si m-am apucat de treaba. A fost prima data in viata mea cand am schimbat o roata. Am descoperit ca zicala conform careia "nevoia te invata" e pe bune.

In iarna trecuta, in timp ce ma indreptam spre acelsi oras maiestuos, colegii de la firma mi-au spus ca m-au cazat la Hotel Dana 2. Eu stiam de existenta unui hotel cu acest nume in Satu Mare, si ma gandeam multumit ca daca si asta din Baia Mare are aceleasi conditii ma asteapta un jacuzzi. Am ajuns in Baia Mare pe la ora 21.30. Dupa o vizita scurta la magazinul unde aveam treaba a doua zi, am intrebat un taximetrist unde e hotelul cu pricina. Tpul a zis ca nu stie dar si-a intrebat colegii prin statie. Raspunsurile au inceput sa curga, toate cu acelasi mesaj: nu exista hotelul asta in Baia Mare. Fusesem cazat in Satu Mare. Cum nu aveam de gand sa dorm in masina am inceput sa imi sun toti sefii al caror numar de telefon in aveam si sa le scot ochii ca ei dorm si eu nu, pentru ca cineva nu e in stare sa faca o rezervare cum trebuie. Intr-un final am obtinut acceptul sa ma cazez la ce hotel vreau urmand ca ei sa plateasca a doua zi. Am umblat o ora prin oras sa gasesc cel mai scump hotel. Mcar atat, nu?

Iar acum, cacatul care a umplut WC-ul, ziua de ieri. Am reusit sa depasesc masina politiei dotata cu radar de tip nou, in localitate, cu viteza de 113 km/h. Eu chiar nu merg tare in localitati si eram convins ca satul respectiv se terminase. Si cum masina militienilor nu era marcata, m-am ars. Amenda 540 ron si permis retinut 90 de zile. Sub pretextul ca mi s-a facut poza nu au vrut sa accepte nici un fel de spaga chiar daca am plusat nefiresc de mult. Nu a tinut nici celebra placa cu care m-am mai scos de vreo doua ori, ca sunt sofer si ma lasa fara serviciu. Ba chiar au vrut sa imi dea amenda inca 360 ron pentru ca nu aveam buletin la mine. Noroc ca m-a pufnit un ras isteric. M-au intrebat de ce rad si cand am inceput sa le explic cam cum stau eu cu banii in perioada asta, mai ca le parea rau ca mi-au scris procesul verbal si mi-au dat doar un avertisment pentru buletin.

Concluzia logica si evidenta este ca Excrementul Atotputernic, Sparcaiala Divina troneaza intr-adevar in Baia Mare si nu suporta sa ma stie aproape. Are ceva personal cu mine. Tot mai sper ca intr-o zi o sa gasesc si Zeul Hartiei Igienice, Marele Sul care sa ma scape de belele. Pana atunci bucurati-va cu gandul ca tot timpul exista cineva care are o zi mai proasta decat voi.

Un comentariu:

NetFlash.ro la indemana ta!