sâmbătă, 24 decembrie 2022

The Swan Princess: Royally Undercover (2017)

Gen: Animatie

Distributie: Laura Bailey, Grant Durazzo, Jayden Isabel, Gardner Jaas, Clayton James

Regizor: Richard Rich [a mai regizat: The Swan Princess: A Royal Wedding(2020), The Swan Princess: Kingdom of Music(2019), The Swan Princess: A Royal Myztery(2018), The Swan Princess: Princess Tomorrow, Pirate Today!(2016), Alpha nad Omega 5: Family Vacation(2015)]

Incasari: 107.721 $

Nota Gealapa: 3.05

După ce vizitatori misterioși sosesc în Regat, Prințesa Alise, Lucas și prietenii lor merg sub acoperire într-o aventură secretă de spionaj pentru a vedea dacă se poate avea încredere în ei. Vor avea nevoie de toate abilitățile lor superioare de detectivi, precum și de niște gadgeturi super cool pentru a rezolva misterul regal și a salva Regatul.

As fi facut o derogare de la a scrie despre acest esec animat si am tot amanat in speranta uneia, dar iata ca nu a venit si trebuie sa va zic cateva cuvinte despre o productie care cu greu poate fi numita film. Cand faci un film animat, pierzi poate din expresivitatea actorilor, din sansa de a impresiona prin scene epice si prin alte mijloace ale filmelor conventionale, dar castigi in schimb libertate nemarginita, astfel ca lipa de originalitate este aprape de neiertat. Cu atat mai mult in acest caz in care lipsa de originalitate este completata de o imbratisare de bunavoie si de neexplicat a tuturor cliseelor si a modului de constructie din toate povestile cu printese care au existat pana acum. Nu imi amintesc ca vreo tentativa de gluma sa imi produca mai mult decat o jumatate de zambet si nu stiu daca voi avea nervii si pentru alte filme din seria Swan Princess, care continua sa existe ca un gandac care nu vrea sa moara desi este starpit in mod repetat.

Nici macar un nume notabil nu face parte din distributie. In cazul unei animatii de calitate, acest detaliu nu reprezinta o problema de multe ori, dar in acest caz este inca o caramida pusa la un dezastru solid si indestructibil. Animatia in sine este si ea mediocra din punct de vedere tehnic si aita ca vine la pachet cu voci banale, deloc recognsoscibile, obligate sa rosteasca o serie de replici plate si esuand in a transmite vreo emotie sau in a crea vreun pic de empatie.

Este de nedescris in totalitate cat de stupid si fara rost este acest film. Arata ieftin, este previzibil si devine plictisitor incredibil de repede, iar interactiunile dintre aceste personaje enervante fac filmul si mai nesuferit. Cand ramai fara idei e mai bine sa omori o "franciza" decat sa aduci in derizoriu si partile sale bune. Singurul motiv pentru care un copil ar trebui sa vada acest desen animat este daca parintii doresc sa il intarce de la povesti cu printese si doresc sa ii faca un branci spre maturizare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!