miercuri, 18 decembrie 2019

The Last Man on the Moon (2014)

Gen: Documentar, Aventura, Biografic

Distributie: Eugene Cernan, Alan Bean, Jonathan Cohen, Charles Duke, Richard Gordon

Regizor: Mark Craig [a mai regizat: Jim Clark: The Quiet Champion(2009), Graham Hill: Driven(2008), Jackie Stewart: The Flying Scot2001), Ken Tyrell: Surviving Formula 1(1999)]

Incasari: 53.881 $

Premii:
- Best Documentary, AARP Movie for Grownups Awards, 2016
- Best Director, Boulder International Film Festival, 2016
- Texas Independent Film Award, Houston Film Critics Society Awards, 2016
- Best Documentary - Audience Award, Newport Beach Film Festival, 2015
- Documentary Award, Newport Beach Film Festival, 2015

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 78/100

In 1972, astronautul Gene Cernan de pe Apollo a pasit pe luna unde si-a lasat urmele si initialele fiicei sale, dar de abia acum acesta isi impartaseste pe deplin povestea epica despre implinire, dragoste si pierdere.

Majoritatea filmelor se preocupa de primul om care a facut un lucru, sau prima data cand ceva s-a intamplat, asa ca o abordare de genul ultimul om care a fost pe luna mi s-a parut diferita si interesanta. Filmul este intr-adevar interesant, dar diferit fata de ce ma asteptam. Evenimentul in sine este trecut pe plan secund, iar subiectul principal este omul care l-a trait. Nu este un film despre cum a fost posibila aceasta aselenizare, ci despre cum a fost aceasta perceputa si cum l-a afectat pe protagonist si pe familia lui.


Protagonistul este Eugene Cernan, un astronaut pe care acest eveniment l-a transformat intr-o vedeta si i-a urcat egoul pana la cer. Acesta sufera cumva de un complex mesianic, dar in acelasi timp se si bucura de toate beneficiile celebritatii, chiar si acum la o varsta inaintata. Bani, femei, faima, avantaje, dar macar spre deosebire de alte vedete de carton, acesta si-a muncit celebritatea.

Nu cred ca vizita pe luna a putut sa schimbe omul in esenta, ci mai degraba a actionat ca un catalizator care a scos la suprafata mult mai repede adevarata natura a omului respectiv. Nu este un documentar clasic. Este o poveste unica si foarte personala, emotionantadar si foarte interesanta. MIe unul mi-a placut si il recomand, daca aveti chef de o pauza de la universul Marvel.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!