vineri, 27 decembrie 2019

Captain America: Civil War (2016)

Gen: SF, Actiune

Distributie: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Sam Wilson

Regizor: Anthony Russo [a mai regizat: Avengers: Endgame(2019), Avengers: Infinity War(2018), Captain America: The Winter Soldier(2014), You, Mee and Dupree(2006), Welcome to Collinwood(2002)]

Buget: 250.000.000 $
Incasari: 1.153.296.293 $

Filmul a obtinut 16 premii, printre care:
- Saturn Award - Best Performance by a Younger Actor (Tom Holland), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2017
- Breakthrough Performance of the Year (Tom Holland), Golden Schmoes Awards, 2016
- Best Action Sequence of the Year (Airport Battle), Golden Schmoes Awards, 2016
- Summer 2016 Blockbuster, Golden Trailer Awards, 2016
- Summer 2016 Blockbuster TV Spot, Golden Trailer Awards, 2016

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 75/100

Amestecul politicienilor in treburile Razbunatorilor, provoaca o ruptura intre Captain America si Iron Man.

Nu sunt nici pe departe la curent cu intreaga serie Avengers si nici nu vad filmele neaparat in ordine. Probabil ca o sa fac asta la un moment dat, dupa ce saga va lua sfarsit, dar pana atunci, film dupa film, in ritmul meu o sa le vad pe fiecare. Captain America: Civil War raspund ela o intrebare pe acre probabil si-au pus-o multi si la o disputa pe care sunt convins ca o au multi copii: cine e mai tare dintre Captain America si Iron Man, sau dintre Black Panther si Ant-Man?  Raspunsul este nimeni. "Echipele" au fost foarte bine facute, astfel incat scenele de lupta sa fie foarte spectaculoase, dar sa nu ofere vreun invingator clar, pentru a nu dezamagi fanii nici unuia dintre eroii principali. In continuare, punctele foarte ale filmului sunt scenele de actiune si efectele spectaculoase, dar si un umor deja caracteristic si destul de inspirat. Intriga este subtirica si personajul negativ destul de slabut de aceasta data, dar nu ii pasa nimanui de asta.

Protagonistii sunt si ei aceiasi. Apare pentru prima data in scena Black Panther, iar Ant-Man si un Spiderman  infantil se alatura si ei actiunii. Calitatea interpretarilor este una buna, fara a fi memorabila, de altfel este greu sa oferi prestatii memorabile in acest gen de filme. Toti actorii au fost naturali si destul de credibili si cred ca asta se intampla pentru ca au dat viata de atatea ori acestor personaje, incat acestea au devenit cumva parte din personalitatea lor. Daca trebuie sa remarc pe cineva, acesta ar fi Tom Holland, care aduce o gura de aer proaspat, in mijlocul unei distributii destul de rutinate.

Ma asteptam, ca un spectator neutru, sa imi fie mai greu sa aleg una din cele doua tabere dar acest lucru a fost surprinzator de facil din cauza intrigii subtirele. Este pana la un punct o infruntare intre o echipa cu echipament rosu si una data cu sineala, infruntare extrem de interesanta ce-i drept, cu accente epice. Antagonistul este singurul defect notabil pe acre il gasesc filmului, in rest cei de la Marvel se apropie, ca de fiecare data de perfectiune. Este un film amuzant, sensibil si foarte palpitant pe care il recomand cu incredere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!