duminică, 1 decembrie 2019

Mountain (2017)

Gen: Documentar

Distributie: Willem Dafoe

Regizor: Jennifer Peedom [a mai regizat: Mountain Quest(2018), Sherpa(2015), Living the End(2011), Miracle on Everest(2008), Solo(2008)]

Incasari: 2.129.889 $

Premii:
- Best Cinematography in a Documentary, Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA) Awards, 2018
- Best Sound in a Documentary, Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA) Awards, 2018
- Best Original Music Score in a Documentary, Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA) Awards, 2018

Nota Gealapa: 7.45
Metascore:  82/100

O experienta despre cele mai inalte varfuri din lume.

Mountain e un film foarte bun, dar total atipic. nu este un documentar clasic, care sa dezvaluie o informatie ascunsa, vreo conspiratie sau sa documenteze vreo situatie istorica. Filmul prezinta pe scurt modul in care relatia omului cu muntele a evoluat de-a lungul timpului, iar textul destul de sumar este insotit de cadre vizuale superbe si o coloana sonora originala foarte reusita. Acestea sunt si cele doua puncte forte ale filmului: cinematografia si modul in care muzica o completeaza. Este un film relaxant, numai bun pentru terapiile impotriva insomniei.

Singura voce care se aude in acest film, este cea a lui Willem Dafoe, aflat intr-o ipostaza inedita pentru el, care ne obisnuise cu roluri mai ciudatele. Vocea lui calma completeaza si ea sentimentul de liniste transmis de film si cred ca alegerea lui a fost una inspirata, astfel ca e posibil sa il mai vedem in aceasta postura, mai ales ca nu mai este de ceva vreme un nume de prima linie la Hollywood, iar aceasta nisa poate fi alegereea potrivita pentru un azil profesional.

Din cand in cand apare cate un film care sfideaza cutumele si intinde limitele specifice genului pe care il reprezinta, iar Mountain este un astfel de film. Pe scurt, este o oda solemna adusa frumusetii, misterului si puterii muntelui. Din pacate, oricat de frumoase ar fi cadrele si peisajele prezentate, pentru ca nu sunt insotite de un mesaj puernic, acestea vor fi foarte usor de uitat. Totusi, filmul merita vazut intr-o seara, pentru un somn mai linistit.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!