duminică, 13 octombrie 2019

The Gambler (2014)

Gen: Drama, Thriller, Crima

Distributie: Mark Wahlberg, Jessica Lange, John Goodman, George Kennedy, Griffin Cleveland

Regizor: Rupert Wyatt [a mai regizat: Captive State(2019), Rise of the Planet of the Apes(2011), The Escapist(2008), Subterrain(2001)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 39.280.992 $

Premii:
- Location Team of the Year - Studio Feature Film, California on Location Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 55/100

Profesorul de literatura si pariorul Jim Bennett este inglodat in datorii si imprumuta bani de la mama sa si de la un camatar. Ca sa isi complice situatia si mai tare, se implica intr-o relatie amoroasa cu una din studentele lui. I se iveste insa ocazia de a-si risca viata pentru o a doua sansa.

Ma asteptam sa fie ceva mai bun acest film, dar nu prea a existat stralucire. Pe intreaga durata a filmului a existat senzatia ca din clipa in clipa urmeaza sa explodeze si sa ma dea pe spate, dar aceasta descatusare nu mai vine niciodata. Personajele nu sunt dezoltate suficient, pentru a putea empatiza pe deplin cu ele si in general se umbla cu jumatati de masurain toate aspectele. Filmul nu este nici dramatic pana la capat, nici violent pana la capat si nici distractiv pana la capat. Nu isi asuma pe deplin nici o directie.

Distributia nu este rea deloc, daca luam in considerare nuele ce o compun si de aceasta data cred ca nu este vorba atat despre prestatia actorilor, cat despre faptul ca personajele nu prea se potrivesc cu actiunile care le sunt atribuite. Aceasta discrepanta este cea mai vizibila in cazul personajului principal, interpretat de ark Wahlberg. Tocmai de aceea cel mai credibil in rolul sau si interpretarea care mi-a placut cel ami mult nu ii apartine protagonistului, ci lui John Goodman, pentru simplul fapt ca personajul lui a fost cel mai credibil.

Acest film este ca o atrapa, dar lipsita de umor. Din fericire, are si partile lui bune si chiar am reusit sa ma identific cu anumite aspecte din el. Nu este un film despre jocuri de noroc. Este mai degraba despre a gasi inspiratie si speranta. Pasaje din el si anumite dialoguri pot fi chiar inspirationale, dar acestea sunt destul de rare si nu reusesc sa salveze imaginea de ansamblu a filmului.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!