sâmbătă, 5 octombrie 2019

Black '47 (2018)

Gen: Drama, Actiune

Distributie: Hugo Weaving, James Frecheville, Stephen Rea, Freddie Fox, Barry Keoghan

Regizor: Lance Daly [a mai regizat: Life's a Breeze(2013), The Good Doctor(2011), Kisses(2008), The Halo Effect(2004), Last Days in Dublin(2001)]

Incasari: 2.073.063 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 65/100

In timpul marei foamete din Irlanda, un soldat care a luptat pentru armata engleza in strainatate, dezerteaza pentru a se intoarce alaturi de familia lui.

Acest film seamana izbitor cu filmele romanesti cu haiduci. Se vede tehnologia superioara din zilele noastre, dar daca protagonistul scuipa seminte puteais a ii zici lejer Margelatu. Daca ar fi o balada, Black '47  ar fi un de razbunare. In principiu este un film destul de bun, care m-a tinut in priza pana la final, fara drame secundare inutile, dar si cu o drama principala mult exagerata. Mult prea putine cuvinte si un ritm putin cam lent, care nu compenseaza destul lipsa acestora. Mi-a placut ca durata a fost una rezonabila si finalul este surprinzator si nu iti ofera nici o concluzie definitiva.

Distributia propune cateva nume familiare la nivel mondial, dar care cred ca sunt din top tierul cinematografiei irlandeze. Per total, calitatea prestatiilor artistice este destul de buna. Protagonistii reusesc sa transmita ce si-au propus, dar cu limitarile de rigoare generate de un scenariu care nu este chiar stralucit  si chiar de versatilitatea lor pe alocuri. Brutalitatea filmului este data in parte si de interpretarile acestora, iar chimia dintre ei este decenta, deci i-as nota si pe ei in rand cu filmul. De apreciat la Hugo Weaving, este faptul ca nu este deloc irlandez si a trebuit sa invete dialectul special pentru acest film.

Avand in vedere actiunea si faptul ca nu este un film de Hollywood l-as descrie ca un "potato western", mai degraba decat un "spaghetti western", cu o poveste cursiva, credibila, dar cuprea mult fatalism, in special din partea personajului principal. Ce m-a mai scos din poveste pe alocuri, a fost fizicul extrem de bine intretinut al tuturor taranilor presupus infometati din film, dar pana la urma ce film nu are si micile lui erori. Recomand Black '47, tuturor celor acre vor sa vada un western european, sau un Pinte in engleza.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!