vineri, 25 octombrie 2019

Fracture (2007)

Gen: Crima, Drama

Distributie: Anthony Hopkins, Ryan Gosling, David Strathairn, Rosamund Pike, Embeth Davidtz

Regizor: Gregory Hoblit [a mai regizat: Solving Charlie(2009), Untraceable(2008), NYPD 2069(2004), Hart's War(2002), Frequency(2000)]

Incasari: 91.354.215 $

Premii:
- Domestic Feature Film Award, SOCAN Awards, 2008

Nota Gealapa: 7.60
Metascore: 68/100

Un avocat tanar in plina ascensiune, intalneste un adversar improbabil, in persoana unui criminal manipulator, pe care incearca sa il condamne.

Fracture  este un film absolut corespunzator. Stie exact ce asteapta publicul de la o astfel de intriga si implineste pe deplin aceste asteptari, cu ajutorul unui scenariu bunicel si a unei cinematografii reusite, lucruri care ii confera credibilitate suficienta. Nu este un film de actiune, nu sunt scene cu urmariri de masini sau alte lucruri de acest gen, dar filmele care au in prim-plan un proces bun, in care doua parti se contracareaza reciproc au avut intotdeauna un magnetism propriu si nici Fracture nu duce lipsa de asa ceva.

De ajutor este si faptul ca cei doi protagonisti, dar nu numai ei, sunt actori foarte buni. De partea binelui il avem pe un Ryan Gosling in plina ascensiune, iar de partea intunecata il avem pe Anthony Hopkins, cu un rol care i se potriveste ca o manusa, pentru ca are acest dar de a-ti provoca fiori fara scene grafice neaparat, ci mai degraba psihic, prin lejeritatea pe care o arata in pielea unor astfel de personaje. In afara de cei doi, care au lucrat foarte bine impreuna, ar mai fi de notat si prezenta Rosamundei Pike, cu un personaj fara nici o importanta, dar pe care l-a interpretat binisor.

Nu este un film care sa debordeze de energie pozitiva si habanere insufletite. As spune ca este mai degraba ca un joc de sah, iar acest joc dintre cei doi protagonisti este pur si simplu o bucurie. Ritmul este bun si filmul are suspans din plin. Singurul lucru care m-a deranjat si caruia nu i-am vazut rostul, a fost povestea de dragoste dintre personajele lui Gosling si Pike, dar se poate tolera. IN afara de asta, filmul a fost interesant, inteligibil desi iti provoaca putin mintea si cel mai important, realistic.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!