joi, 16 februarie 2012

Superstitii


Fie ca recunoastem fie ca nu, cu totii avem superstitiile noastre pe care le respectam cu sfintenie. Atat de importante sunt superstitiile, mai ales pentru noi, romanii, incat exista pe piata o revista dedicata acestora. Redactorii acestei reviste considera foarte important ca oamenii sa respecte aceste "obiceiuri" asa ca abonamentul la aceasta publicatie este gratuit.

Actori, cantareti, sportivi sau oamenii de rand fiecare le are pe ale lui. De la banala tigara intoarsa in pachet (care cumva simbolizeaza nevasta), pana la chiloti norocosi sau pasirea cu dreptul pe teren (in cazul sportivilor) suntem prizonierii nascocirilor stramosilor nostri care fumau ce trebuie si aveau astfel de idei.

Suntem indoctrinati cu ele de mici copii. Nu fluiera in casa, nu deschide umbrela in casa, nu trece pe sub o scara, nu calca pe gurile de canal cu nu stiu cate gauri, sa nu pui patul astfel incat sa dormi cu picioarele spre usa ca e pozitia mortului etc. Eu printre altele, o aveam pe aia cu pisica neagra. Daca imi trecea prin fata dadeam imediat trei pasi inapoi. Atat de prost eram atunci (pe la 5 ani cred) incat, dupa calculul meu simplu, daca atunci cand o pisica imi taia calea trebuia sa fac trei pasi inapoi, atunci cand un caine trecea prin fata mea mi se parea foarte logic sa dau sase pasi in spate. In continuare va prezint cateva superstitii mai putin cunoscute, dar la fel de interesante si inutile.

Daca o lumanare aprinsa cade, vi se va intampla o nenorocire - probabil ca va ia casa foc, asta chiar pare logica.

Fulgerul nu va lovi niciodata o persoana care doarme sau o casa in care arde o lumanare sau o candela - asta cu candela e bagata sa se simta mai bine babele credincioase care tin una aprinsa mereu.

Daca o fata rastoarna o cutie de chibrituri, e semn ca se va casatori in curand - nu-i asa ca acum va ofticati ca v-ati luat aprinzator electric?

Daca spargi o oglinda ai 7 ani de ghinion - de ce 7 si nu 12...tocmai mi-am amintit ceva...am avut un papagal mai demult si in primele zile i-am pus o oglinda mica in colivie si a spart-o pe la colturi - a trait aproximativ 7 ani....sa-mi bag.....asta poate fi adevarata.

Daca rostiti un cuvant in acelasi timp cu cineva, puneti-va o dorinta; daca nu o veti impartasi nimanui aceasta se va indeplini - abia acum imi explic de ce au avut atata succes Valahia, 3SE, LA, Backstreet Boys si altii.

Daca un frizer scapa o foarfeca pe jos, se spune ca atunci a murit un frizer undeva - cred ca frizerii batrani au o boala pe astia tineri si neindemanatici....

Se spune ca motul copilului este bine sa fie taiat de o persoana cu care ai vrea sa semene cand va fi mare - cred ca mama a avut un fetish cu Paunescu.

Mireasa uda, mireasa norocoasa - asta ori ne spune ceva evident, si anume ca o femeie "uda" e norocoasa ori e o inventie ca sa consoleze femeile care au GHINIONUL sa aiba nunta intr-o zi ploioasa.

Patul sotilor trebuie pregatit inaintea nuntii de doua fete "mari" - de acord...doar daca acest lucru se face sub atenta observatie a viitorului sot.

Este interzis sub orice forma sa iti vezi sotul dupa miezul noptii - pentru binele lui....la miezul noptii se duce machiajul si se transforma toate in cenusarese.

Nu va intalniti cu iubitul sau iubita pe scari sau, daca nu aveti de ales, sub nici o forma sa nu va sarutati sau imbratisati acolo pentru ca va veti certa mereu - va suna cunoscut "ne vedem pe scari la TNB?", mai bine in fata la M'c la Unirii nu?

Daca un copil se naste cu picioarele inainte, acesta va avea puteri magice sau vindecatoare deosebite - eu sugerez sa il botezati Merlin sau Dumbledore...daca este superstitia adevarata macar sa aiba un nume cu rezonanta.

Caii albi sunt intotdeauna considerati aducatori de noroc, fie ca ii vezi, fie ca ai unul - oare caii verzi pe pereti inseamna si ei ceva?...asa ar fi normal.

Ciorile sunt considerate semn rau - atentie mare la portofele, cesuri si telefoane.

Pasarea care bate la geam este semn de moarte - vezi punctul de mai sus si fii cooperant.

Este semn rau daca vantul ti-a daramat un gard - oare? Normal ca e semn rau....inseamna ca e viscol....ia sa ii intrebam pe oamenii care stau de o luna sub zapada sa vedem ce parere au ei despre vantul care le darama un gard...o fi semn rau?

Exemplele pot continua, dar ca sa nu ne mai complicam atat, va propun in cele ce urmeaza un rezumat al superstitiilor. Un mic ghid pe care sa il urmati si cu ajutorul caruia sa evitati nonorocirile, dramele, tragediile si catastrofele din viata dvs.

* S-a varsat sarea - o sa te certi.
* S-a varsat zaharul - o sa te impaci.
* S-a varsat cocaina - o sa ai halucinatii si vedenii fantasmagorice.
* Vi se zbate ochiul - vrea sa scape.
* V-a cazut sapunul - se va intmpla ceva neasteptat.
* Randunelele zboara foarte jos - va fi ploaie.
* Vacutele zboara foarte jos - s-a varsat cocaina.
* A plesnit oglinda - o sa vi se intample ceva rau.
* A plesnit elasticul de la chilorti - o sa vi se intample o rusine (mare sau mica, dupa caz).
* A plesnit prezervativul - mai bine plesnea oglinda.
* A trecut pisica neagra prin fata - asteptati sa plesneasa prezervativul, dorindu-va ca mai bine sa fi plesnit oglinda.
* A cazut o stea - pana si stelele se impiedica, puneti-va o dorinta.
* Va mananca palma stanga - o sa primiti bani si o sa va manance nasul.
* Va mananca palma dreapta - mergeti la un dermatolog, e posibil sa aveti raie.
* Va mananca nasul - veti face o petrecere, daca in prealabil v-a mancat palma stanga.
* Va mananca fundul - o sa vi se intample o aventura (sau nu v-ati sters cum trebuie).
* Va mananca organul sexual - veti cauta doctorul.
* Nu vi s-a deschis parasuta - v-a mancat in fund, mai ales daca v-a crapat si oglinda inainte.
* Va intalniti cu cosarul - ati baut la carciuma pana la 3 dimineata.
* Va intalniti cu o gravida - va bucurati ca nu v-a plesnit prezervativul.

Sper ca acest mic indrumar in lumea superstitiilor sa va fie de folos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!