duminică, 5 februarie 2012

Hotel Oxford Constanta


Clasificare: * * *;
Personal hotel: 8;
Curatenie: 8;
Confort: 7;
Dotari: 6;
Parcare: 8;
Restaurant: 7;

Nota Gealapa: 7.5.

Hotelul este amplasat chiar la intrarea in Mamaia, ceea ce il face o destinatie buna daca va intereseaza cazarea in timpul sezonului, dar daca aveti treaba in alta parte a orasului va trebui sa plecati cu destul timp inainte de ora la care trebuie sa ajungeti undeva, din cauza semafoarelor enervante din acest oras.

Personalul de la receptie este foarte amabil si dornic sa te ajute indiferent de problema cu care te prezinti la ei. Cameristele isi fac treaba cu desavarsire. Au fost zile cand am plecat din camera la 7, m-am intors la 11 si camera era deja aranjata, gunoiul luat si prosoapele schimbate. Singura categorie de angajati care scad nota hotelului sunt ospatarii. Majoritatea sunt trecuti de prima tinerete si probabil au multi ani in bransa, astfel incat, desi se vede ca stapanesc meseria, au acea mentalitate de ospatar comunist versat care considera ca restaurantul e mosia lui iar clientii sunt un rau neglijabil. Isi permit sa tipe, sa faca glume intre ei in mijlocul restaurantului si chiar sa manance in fata clientilor.

Hotelul este bine intretinut, fiecare coltisor al interiorului fiind, din punct de vedere al curateniei, foarte bine pus la punct. Camerele, de asemenea, sunt foarte curate. Depunctez putin la acest capitol pentru faptul ca, desi nu mai ninsese de cateva zile, nu s-a obosit nimeni sa curete parcarea de zapada si gheata.

Camerele nu sunt deosebit de confortabile, dar nici nu gasesti multe lucruri de care sa te plangi. Intalnim vesnica problema a pernelor ieftine si greu de folosit. Baia este ok, desi urma lunga de rugina din closet nu arata prea bine si cabina de dus (chiar daca aici se inchide bine) curge ca in 90% din hotelurile de la noi. La capitolul dotari apreciez aerul conditionat din fiecare camera si care nu este taxat suplimentar, dar depunctez televizorul extrem de mic, care poate transforma intr-o provocare urmarirea unui meci de fotbal sau citirea unei subtitrari.

Hotelul dispune de o parcare destul de incapatoare dar in care, cum am mentionat mai sus, pe timpul iernii esti pe cont propriu. Iti faci singur loc de parcare in zapada, te descurci cum poti cu gheata si, la fel ca la unele facultati, intra cine vrea iese cine poate.

Restaurantul arata bine si este suficient de spatios pentru diverse evenimente. Din cate m-am prins eu din ce am vazut pe acolo, au o intelegere cu formatia Panoramic din Constanta pentru petreceri, nunti etc. Mancarea este buna desi pretul este cam piperat. De obicei, la micul dejun beneficiati de bufet suedez foarte divers, dar in aceasta perioada a anului nu este cazul. De aceea, dimineata va loviti de ospatarii de care aminteam mai devreme. Va vor intampina cu aceeasi atitudine nu tocmai potrivita si, ce este cel mai deranjant, veti astepta foarte mult pana sa va vina mancarea, chiar daaca solicitati ceva ce necesita pregatire sau un banal platou rece. Am o banuiala, pentru care nu pot totusi sa garantez, ca dimineata ospatarii sunt si cei care va prepara micul dejun. Astfel s-ar explica de ce dureaza atat si de ce in fiecare dimineata acelasi platou rece arata total diferit si contine alte lucruri. Daca vreti sa beti apa dimineata, cereti un pahar si serviti-va de la dozatorul de apa, pentru ca daca faceti greseala sa comandati o apa plata vi se va aduce o sticla care va va incarca nota cu inca 7 lei.

Daca va cazati la acest hotel intr-un grup mai mare, e bine de stiut ca hotelul dispune si de un teren de minifotbal, de care puteti beneficia contracost, bineinteles. Ca fapt divers, daca sunteti barbat si va plictisiti intr-o delegatie lunga, trebuie sa stiti ca nu puteti intra in hotel cu dame de companie. Acestea sunt identificate imediat de pazinici care cunosc foarte bine aceasta piata. In schimb, va vor face chiar dansii unele recomandari dintre cele agreate si care cotizeaza si la ei.

Una peste alta, puteti sta aici cu incredere indiferent de sezon, chiar daca in targ umbla vorba ca hotelul ar apartine lui Radu Che Guevara Mazare si ca este un mijloc prin care acesta mai spala niste bani.

2 comentarii:

NetFlash.ro la indemana ta!