marți, 23 ianuarie 2024

T2 Trainspotting (2017)

Gen: Drama

Distributie: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Logan Gillies

Regizor: Danny Boyle [a mai regizat: Yesterday(2019), Steve Jobs(2015), Trance(2013), National theatre Live: Frankenstein(2011), 127 Hours(2010)]

Buget: 18.000.000 $
Incasari: 41.681.746 $

Filmul a obtinut 6 premii, printre care:
- Best Actor - Film (Ewan Bremner), BAFTA Awards, Scotia 2017
- Best Director (Fiction), BAFTA Awards, Scotia 2017
- Best Feature Film, BAFTA Awards, Scotia 2017
- Best International Actor (Ewan McGregor), Golden Camera, Germania 2018
- Best Actress (Kelly Macdonald), The WIFTS Foundation International Visionary Awards, 2017

Nota Gealapa: 7
Metascore: 67/100

Dupa 20 de ani petrecuti in strainatate, Mark Renton se intoarce in Scotia si se reuneste cu vechii lui prieteni Sick Boy, Spud si Begbie.

Cred ca primul Trainspotting avea nevoie de un sequel acre sa ofere o concluzie si sa inchida povestea. Iata ca acesta a venit la mai bine de 20 de ani distanta de filmul original si din fericire nu a fost deloc un dezastru. Standardele s-au schimbat si aceasta continuare nu este la nivelul originalului, vine cu cateva defecte maricele, dar este un film solid, bun, agreabil, care ofera destule lucruri bune spectatorilor. Cred ca fanbii filmului original sunt cam singurii care pot savura pe deplin acest film si il pot aprecia cu adevarat. Este foarte greu pentru un spectator nou sa empatizeze cu personajele si nici nu l-as recomanda cuiva fara sa vada primul film inainte de acesta. Nu mi-a placut ca si-a pierdut din degajare si obiectivitate si incearca sa fie mult mai profund decat poate pe prea multe subiecte. Muzica este in continuare excelenta, dar nici macar aceasta nu a putut conserva in intregima atmosfera fresh pe care a avut-o primul film.

Un lucru incredibil de bun pentru film este ca a reusit sa foloseasca aceiasi protagonisti ca in urma cu 20 de ani, aspect care gadila sentimentele fanilor acestui brand. Si acestia s-au maturizat in timp, iar asta se vede in prestatiile lor, care sunt mult mai asezate si mai mature decat prima data. Cred ca de fapt acesta este singurul capitol la care T2 este putin peste predecesorul sau. Am observat o curtoazie reciproca in interpretarea lor. S-a vazut respectul si poate prietenia care ii leaga, dar si atasamentul lor fata de proiect. Nici de aceasta data acest proiect nu ii va ajuta neaparat pe viitor, dar in acest punct al carierei lor nici nu cred ca aceasta posibilitate a fost motivatia cuiva.

T2 este un proiect sentimental despre viata si prietenie, despre alegeri si destin, care nu poate sta in picioare de unul singur, dar care este ca o piesa foarte importanta a unui puzzle maiestuos, pe care primul film l-a asamblat in proportie de 90%. Datrota referintelor numeroase si a modului in care este pus in scena, oricine vrea sa il vada trebuie sa vada mai intai filmul original, altfel doar va veti pierde timpul, dar daca alocati timpul necesar celor doua proiecte mai mult ca sigur nu veti regreta decizia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!