Distributie: Kevin Costner, Bruce Greenwood, Shawn Driscoll, Drake Cook, Lucinda Jenney
Regizor: Roger Donaldson [a mai regizat: McLaren(2017), The November Man(2014), Seeking Justice(2011), The Bank Job(2008), The World's Fastest Indian(2005)]
Buget: 80.000.000 $
Incasari: 67.000.000 $
Premii:
- PFS Award - Peace, Political Film Society, USA 2001
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role, Drama (Bruce Greenwood), Satellite Awards, 2001
- Best Film Editing, Satellite Awards, 2001
Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 67/100
O dramatizare fictionala a luptei administratiei Kennedy de a tine sub control Criza Rachetelor Cubaneze, din octombrie 1962.
Daca trecem peste faptul ca este inca un film in care Statele Unite sunt doar o mega-putere nevinovata, neinteleasa si cu care toata lumea are ceva din invidie sau necunostinta de cauza, atunci nu este un film rau deloc. Trebuie tratat insa, mai degraba ca o fictiune, pentru ca nu coincide in intregime cu adevarul istoric, iar unele momente au fost in mod tipic mega-dramatizate. Asa ca fictiune, este un film politic excelent. Nu se intampla mare lucru din punct de vedere tehnologic si nu inteleg de ce a costat asa mult, dar este plin de suspans si tensiune de la inceput pana la sfarsit.
Bruce Greenwood nu mai produce astazi interpretari notabile, decat foarte rar, dar aici a avut o prestatie foarte buna, putin peste nivelul lui Kevin Costner, al carui personaj a produs cateva momente moarte. De altfel, intreaga distributie s-a ridicat la inaltimea asteptarilor si calitatea interpretarilor a fost foarte buna fara vreo exceptie; nu buna de Oscar, dar buna.
Este de apreciat ca regizorul a reusit sa creeze starea asta de tensiune omniprezenta, desi vorbim despre o poveste al carei deznodamant il stii inca de la inceput. Ce m-a deranjat putin, au fost excesele moraliste, in special din partea a doua a filmului. Roger Donaldson a fost putin prea artistic dupa parerea mea, cand a facut unele scene alb-negru. Initial am crezut ca vad o versiune din aceea demo si de aceea dispar culorile. Ca sa inchei cu ceva pozitiv, trebuie sa ma recunosc surprins de coloana sonora, care a fost neasteptat de solida. Recomand acest film, fie si ca o mica lectie de istorie, dar tartata cu grija, pentru a deosebi istoria de Hollywood. Trailer:
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu