Distributie: Ziyi Zhang, Ken Watanabe, Michelle Yeoh, Suzuka Ohgo, Togo Igawa
Regizor: Rob Marshall [a mai regizat: Mary Poppins Returns(2018), Into the Woods(2014), Chicago in the Spotlight: A Retrospective with the Cast and Crew(2014), Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides(2011), Nine(2009)]
Buget: 85.000.000 $
Incasari: 162.242.962 $
Filmul a obtinut 32 de premii, printre care:
- Oscar - Best Achievement in Cinematography, Academy Awards, SUA 2006
- Oscar - Best Achievement in Art Direction, Academy Awards, SUA 2006
- Oscar - Best Achievement in Costume Design, Academy Awards, SUA 2006
- Anthony Asquith Award for Film Music, BAFTA Awards, 2006
- Best Cinematography, BAFTA Awards, 2006
Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 54/100
Nitta Sayuri dezvăluie cum și-a depășit rădăcinile din satul sau natal și a devenit una dintre cele mai celebre gheișe din Japonia.
Filmul asta se regasea pe lista celor clasice care mi-au scapat si chiar daca nu sunt deloc fan al povestilor de dragoste, iata ca atunci cand acestea sunt puse in scena cum trebuie pot fi captivante. Trebuie sa fiu corect si sa spun ca acest film este mult mai mult decat o simpla poveste de dragoste. Ne ofera acces la o lume foarte interesanta, despre care multi ne dam cu parerea,d ar despre care stim atat de putin. Este un film emotionant, socant uneori, plin de suspans si foarte original. Cinematografia, decorurile, costumele si muzica, toate sunt alese foarte inspirat si recreeaza cu succes o lume foarte credibila. Este un film foarte bun, dar pentru care trebuie sa rezervati mai bine de doua ore daca vreti sa il vedeti.
Pentru credibilitate, s-a optat pentru actori originari din Japonia si de fiecare data cand un actor este nevoit sa joace in alta limba decat cea materna nivelul interpretarii sufera mai putin sau mai mult, in functie de adaptabilitatea protagonistilor. In acest caz, chiar daca nu putem vorbi de prestatii care sa impresioneze atat de mult incat sa adune multe premii, avem de a face totusi cu interpretari naturale, credibile si pline de sensibilitate. In afara de un sarut care trebuia sa fie epic si s-a dovedit a fi destul de cringe, nu se pot reprosa foarte multe lucruri. Protagonista a fost Ziyi Zhang, care nu a fost doar superba, ci a si reusit sa transmita cantitati impresionante de emotie. de altfel, intreaga distributie a oferit interpretari de calitate foarte buna care au ajutat filmul.
Ca aproape de fiecare data, cei care au citit cartea spun ca aceasta este mult mai buna decat filmul, dar de cele mai multe ori acesteste aprecieri vin dintr-un elitism al celor amintiti mai devreme. Singurul mare defect al filmului sunt dialogurile, care uneori sunt ciudatele, dar imi inchipui ca se intampla asta pentru ca au fost gandiste si scrise in japoneza, iar mai apoi traduse si adaptate in limba engleza. NU este genul de film caruia sa ii cauti cu disperare greseli si lipsuri. Este o poveste de care trebuie doar sa te bucuri si atat si un film pe care il recomand cu incredere.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu