Distributie: Bryan Cranston, Diane Lane, Helen Mirren, Michael Stuhlbarg, David Maldonado
Regizor: Jay Roach [a mai regizat: All the Way(2016), The Campaign(2012), Game Change(2012), Dinner for Schmucks(2010), Recount(2008)]
Buget: 15.000.000 $
Incasari: 11.430.025 $
Premii:
- Best Actor (Bryan Cranston), AARP Movies for Grownups Awards, 2016
- Audience Award - Best Film, Americana Film Fest, 2016
- Top Films of the Year, New York Film Critics, Online 2015
- Spotlight Award (Bryan Cranston), Palm Springs International Film Festival, 2016
- Best Actor (Bryan Cranston), Southeastern Film Critics Association Awards, 2015
- Paul Selvin Honorary Award, Writers Guild of America, SUA 2016
Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 60/100
In 1947, Dalton Trumbo era cel mia in voga scenarist de la Hollywood, pana cand el si alti artisti au cazut in dizgratie si au fost trimisi la inchisoare pentru opiniile lor politice.
Trumbo este interesant, palpitant si emotionant. ne arata o parte din istoria industriei cinematografice putin mai rusinoasa si o parte din istoria americii la fel de rusinoasa. Ne arata ce efecte are paranoia asupra unei societati si cat de usor pot fi manipulati oamenii si ne mai arata fata nevazuta a unor mari actori, care isi faceau foarte bine meseria, dar aveau carente in a fi oameni. Avand de a face cu un film despre un scenarist foarte bun, era esential ca scenariul fie foarte bine scris si din fericire asa s-a intamplat. Chiar daca ai impresia ca identifici repede personajele negative si cele pozitive, pana la final nu mai esti sigur cine ce este.
Distributia a fost aleasa nu sa impresioneze prin cat de mari sunt numele care o compun, ci a fost aleasa profesionist, astfel incat filmul sa fie credibil si cei care s-au ocupat de casting au facut o treaba buna. Bryan Cranston duce foarte bine filmul in spate si a oferit o interpretare excelenta. Si in rolurile secundare intalnim actori cunoscuti si recunoscuti penru soliditatea muncii lor si ma refer aici la nume ca Helen Mirren, David James Elliott sau Diane Lane. Louis C.K. are si el un rol destul de important si chiar daca nu este un obisnuit al filmelor, a facut o treaba decenta.
Ipocrizia si prejudecatile perioadei respective sunt expuse si puse la zid de acest film, mai bine decat cateva documentare pe acre le-am vazut abordand acelasi subiect. Chiar daca filmul nu este neaparat obiectiv si ne ofera un punct de vedere personal, nu incearca sa ne serveasca un erou, ci sa ne prezinte un supravietuitor. Se pot face si unele paralele cu prezentul, pentru ca mai bine de 70 de ani mai tarziu de la evenimentele descrise aici, in continuare sunt oameni care incearca sa ne spuna cum si ce sa gandim. Mai sunt destule lucruri acre se pot spune despre filmul asta, dar va las sa le descoperiti singuri, pentru ca il recomand cu incredere.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu