Distributie: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario, Ioan Gruffudd, Archie Panjabi
Regizor: Brad Peyton [a mai regizat: Rampage(2018), Incarnate(2016), Journey 2: The Mysterious Island(2012), Cats & Doges: The Revenge of Kitty Galore(2010)]
Buget: 110.000.000 $
Incasari: 473.990.832 $
Premii:
- Film Music, BMI Film & TV Awards, 2016
- Domestic Feature Film Award, SOCAN Awards, 2016
Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 43/100
In haosul de dupa un cutremur masiv din California, un pilot de pe unul de pe elicopterele de salvare face o calatorie periculoasa alaturi de fosta lui sotie, in incercarea de a-si salva fiica.
Acest film mi-a oferit exact ce asteptam: efecte vizuale spectaculoase, adrenalina si scene de actiune imposibile. Din pacate povestea are niste minusuri logice care te fac sa ridici cate o spranceana din cand in cand, dar asa se intampla de obicei in acest gen de filme. Atunci cand vrei sa pari corect din punct de vedere stiintific, acestea deranjeaza mai mult decat de obicei. Este genul acela de film in care mor mii de oameni, dar la final suntem bucurosi ca supravietuieste cine trebuie. Este distractiv, plin de suspans si nu ar trebui judecat prea tare.
Distributia este destul de buna. In rolul principal este Dwayne Johnson, invincibil cum ne-a obisnuit, in tipul de rol care i se potriveste cel mai bine, acela de erou domestic de neegalat. Din rolurile secundare as remarca-o pe Alexandra Daddario, cu o interpretare plina de naturalete. A fost prima data cand m-a surprins placut din acest punct de vedere. Inutil sa mai spun ca in acest tip de filme conteaza mai putin interpretare si rareori avem parte de prestatii iesite din comun. De obicei, pentru actori este suficient sa aibe o prestatie decenta si aici se intampla acest lucru.
Chiar daca a fost scris de trei oameni, scenariul pare facut in graba, pentru ca are destule momente ilogice. Ce o sa spun acum o sa para morbid, dar unul din cele mai mari defecte ale filmului este ca rareori vezi oameni murind si vorbim de un film care prezinta o catastrofa naturala. Ganditi-va de exemplu daca Titanic ar fi fost la fel fara tipul ala care se zdrobeste de elice. Putina violenta care exista este mai mult sugestiva si nu ca cea din Final Destination de exemplu. Cred ca se intampla acest lucru pentru ca The Rock se adreseaza unui public destul de tanar, iar producatorii au vrut sa se asigure ca filmul poate fi vizionat de acestia. Pana la urma, este un film distractiv, acre in nici un caz nu o sa va plictiseasca, asa ca pentru o seara usoara de film poate fi o alegere buna.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu