Distributie: Emma Stone, Viola Davis, Octavia Spencer, Bryce Dallas Howard, Jessica Chastain
Regizor: Tate Taylor [a mai regizat: Get on Up(2014), Pretty Ugly People(2008)]
Buget: 25.000.000 $
Incasari: 434.000.000 $
Filmul a obtinut 75 de premii, printre care:
- Best Performance by an Actress in a Supporting Role (Octavia Spencer), Academy Awards (Oscar) USA, 2012
- Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture (Octavia Spencer), Golden Globes USA, 2012
- Best Supporting Actress (Octavia Spencer), BAFTA Awards, 2012
- Outstanding Performance by a Female Actor in a Leading Role (Viola Davis), Screen Actors Guild Awards, 2012
- Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role (Viola Davis), Screen Actors Guild Awards, 2012
Nota Gealapa: 8.40
Metascore: 62/100
Pe vremea miscarii pentru drepturi civile din anii '60, o scriitoare aspiranta decide sa scrie o carte despre parerea menajerelor de culoare despre familiile in care lucreaza si despre greutatile pe care le intampina zilnic.
Chiar cand credeam ca am vazut toate filmele posibile despre sclavie, The Help a scos la suprafata o perspectiva noua si originala, care m-a tinut lipit de ecran mai bine de doua ore. Doua ore de tensiune care creste lent si explodeaza intr-un puseu de emotie la final. Dupa acest film, ma abtin sa mai cred ca un gen sau o intriga nu ma mai pot surprinde. Povestea puternica, la pachet cu dialogurile savuroase sunt principala resursa a filmului, resursa pe care regizorul a stiut sa o exploateze la maxim.
Distributia este al doilea punct din care acest film isi trage stralucirea. Toate rolurile care conteaza sunt feminine. Si ce femei... Emma Stone, Viola Davis, Jessica Chastain, Octavia Spencer Sau Bryce Dallas Howard, toate stralucesc si ofera interpretari foarte bune, unele dintre ele chiar memorabile. Chimia dintre ele este incredibila. Surpriza cea mai mare vine din partea Octaviei Spencer, care a primit si o sumedenie de premii pentru prestatia ei.
Este un film despre curaj, prejudecati si prietenie. Surprinzator pentru un film atat de dramatic si emotional este faptul ca sunt suficiente scene la care sa radeti in hohote. Mesajul pe care filmul il transmite este unul sanatos, asa ca ar fi recomandat sa va puneti copii in fata televizorului ca sa invete o lectie de umanitate. Romanul care a inspirat acest scenariu a fost respins de 60 de ori inainte sa fie publicat, dar conteaza ca in cele din urma cineva si-a asumat riscul sa o faca si ne-a oferit sansa unei carti bune si in cele din urma, a unui film excelent. Trailer:
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu