Distributie: Matthew McConaughey, Richie Merritt, Bel Powley, Jennifer Jason Leigh, Brian Tyree Henry
Regizor: Yann Demange [a mai regizat: '71(2014)]
Buget: 29.000.000 $
Incasari: 25.957.482 $
Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 59/100
Povestea adolescentului Richard Wershe Jr., care a devenit informator sub acoperire pentru FBI în anii '80, dar a fost în cele din urmă arestat pentru trafic de droguri și condamnat la închisoare pe viață.
Am doua reprosuri principale pe care le pot aduce in discutie. In primul rand, cred ca filmul a esuat in mare parte in incercarea de a pune in scena si de a purta spectatorii in anii '80, perioada in care se desfasoara actiunea. Al doilea este ca White Boy Rick nu are o abordare obiectiva fata de subiect. Acest aspect nu ma deranjeaza de obicei, dar vorbim totusi de un film inspirat din fapte reale, chiar daca acestea sunt doar sursa de inspiratie. IN aceasta situatie, o abordare obiectiva este de preferat. Eu unul abia astept sa empatizez cu personajul negativ si de obicei se intampla acest lucru, dar in acest caz felul in care este pusa in scena povestea ma face sa ma potitionez total opus fata de personajul princial si nu pot sa empatizez cu el mai deloc.
Distributia este si ea cu bune si cu rele. Il are in tol de suport pe Matthew McConaughey, care are o prestatie decenta, dar nimic iesit din comun, niic in afara zonei lui de confort. In rolul principal este mult mai tanarul Richie Merritt, pentru care povara de a duce in spate un film din postura de personaj principal nu este una cu care se intalneste prea des si cred ca a fost chiar putin stanjenitoare de aceasta data, avand in vedere in fata cui a fost nevoit sa straluceasca. Astfel ca interpretarea lui a parut nesigura si a fost oscilanta, alternand momentele bune cu cele mai putin bune, in care aproape strica unele scene.
Filmul ne prezinta povestea, inspirata din realitate, a unui tanar care la varsta de 14 ani devine cel mai tanar informator al FBI si la numai 16 ani devine un lord al drogurilor. O astfel de poveste are foarte mult potential si cred ca Yann Demange nu l-a valorifcat in intregime. Poate s eintampla asta pentru ca deja subiectul este unul uzat in exces, poate din cauza unei superficialitati, cert este ca din pacate avem doar un filmulet care va ramane nesemnificativ, usor deprimant, agreabil atat cat dureaza, dar bun de aruncat la cos dupa.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu