Distributie: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard, Tusse Silberg, Adrian Schiller
Regizor: Tom Hooper [a mai regizat: Les Misérables(2012), The King's Speech(2010), The Damned United(2009), Longford(2006), Red Dust(2004)]
Buget: 15.000.000 $
Incasari: 64.191.523 $
Filmul a obtinut 31 de premii, printre care:
- Best Performance by an Actress in a Supporting Role (Alicia Vikander), Academy Awards, SUA 2016
- Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role (Alicia Vikander), Screen Actors guild Awards, 2016
- EDA Special Mention Award - Movie You Wanted to Love, But Just Couldn't, Alliance of Women Film Journalists, 2016
- Best Supporting Actress (Alicia Vikander), Broadcast Film Critics Association Awards, 2016
- Best Supporting Actress (Matthias Schoenaerts), Capri, Hollywood 2015
Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 66/100
O poveste de dragoste fictiva, dar bazata vag pe vietile artistilor danezi Lili Elbe si Gerda Wegener. Casnicia si munca lor evolueaza odata cu calatoria revolutionara a lui Lili, ca pionier al transexualitatii.
Natura intrigii face ca acest film sa fie cumva tabu. Ritmul filmului este bun, tensinea creste constant si daca nu stiti povestea dinainte, suspansul se mentine pana aproape de final. Vibeul este unul ciudat pe intreaga durata si asta nu vine neaparat din subiectul filmului. Este o poveste puternica, emotionanta, care va imparti publicul in doua, o parte fiind induiosati, iar ceilalti revoltati. Costumele sunt si ele reusite si cinematografia este de asemenea la inaltime. Nu este un film usor de digerat,dar cred ca este o experienta diferita de ceea ce ofera majoritatea filmelor astazi.
Disributia ni-l propune in rolul principal pe Eddie Redmayne, intotdeauna una din primele optiuni cand vine vorba de roluri ciudate si neconventionale. In ciuda unei reprezentatii destul de buna a acestuia, adevaratul star al filmului a fost insa Alicia Vikander cu o interpretare magistrala. A fost credibila, naturala, sensibila si a reusit sa duca la capat cu brio un rol greu. De altfel, a si fost recompensata cu un Oscar pentru prestatia ei. Celelalte personaje au avut prea putin timp de ecran pentru a mai remarca vreo interpretare. As spune insa ca actoria este principal atu al acestui film.
Am avut unele prejudecati despre acest film si ma gandeam ca va fi o prostie artistica, genul de film deprimant de festival, dar din fericire m-am inselat. O intriga iesita din comun, care are la baza o poveste reala, o oportunitate de a mai afla un petic de istorie pe care nu il cunoasteti, atmosfera unei epoci apuse si interpretari foarte bune, acestea sunt motivele pentru care The Danish Girl este o alegere buna pentru oricine care nu este un homofob inrait.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu