Gen: Drama, Istoric, Razboi
Distributie: Michalina Labacz, Arkadiusz Jakubik, Wasyl Wasylik, Adrian Zaremba, Izabela Kuna
Regizor: Wojciech Smarzowski [a mai regizat: The Mighty Angel(2014), Traffic Department(2012), Rose(2011), The Dark House(2009), The Wedding(2004)]
Buget: 3.000.000 $
Filmul a obtinut 16 premii, printre care:
- Golden Reel - Best Polish Film, Association of Polish Filmmakers Critics Awards, 2016
- The Kulczyk Foundation Award - The Polish Feature Film Competition, Netia Off Camera International Festival of Independent Cinama, 2017
- Audience Award, Polish Film Awards, 2017
- Best Film, Polish Film Awards, 2017
- Best Director, Polish Film Awards, 2017
Nota Gealapa: 7.75
Desi este indragostita de un ucrainean din satul sau, Zosia, o poloneza, este fortata sa se marite cu un vaduv bogat. In curand, al doilea razboi mondial incepe, iar tensiunile etnice cresc. Zosia incearca sa supravietuiasca in haosul creat de razboi.
Nici nu stiu cu ce sa compar acest film. As spune ca este un Morometii polonez, pe vreme de razboi si mult mai sangeros. Se simte din primele scene ca urmeaza sa fie bun, dar nimic nu te poate pregati pentru ce urmeaza sa vezi. Incepe destul de usor si creeaza falsa ipresie ca o sa vezi o drama sociala decenta. Pe masura ce povestea avanseaza insa, filmul, intocmai ca un razboi pe care te face sa il simti putin si tu, devine mult mai brutal, sangeros si grafic. Pe alocuri am ramas efectiv cu gura cascata. Este o poveste despre ura si supravietuire de-a dreptul impresionanta.
Ca si mie, numele din distributie nu o sa insemne mare lucru pentru voi, dar va asigur ca veti vedea cateva interpretari foarte sensibile si naturale si sunt destule personaje cu care puteti empatiza. Protagonista, Michalina Labacz, duce foarte bine rolul destul de greu pe acre il are, dar a si fost sustinuta foarte bine de colegii sai care au dat viata personajelor principale. Multe prestatii sincere si credibile.
Nu stiu cat de departe este filmul de adevarul istoric, dar imi inchipui ca acest film a primit cantitati imensurabile de ura dinspre Ucraina, pentru modul in care sunt prezentate faptele. Inteleg ca desi este extrem de brutal, nu se apropie nici pe departe de violenta pe care au avut-o ucrainienii in timpul genocidului de la Wolyn. Am citit ca actorii ucrainieni care au jucat in film si-au pierdut joburile pe care le aveau in tara lor. Mi se pare important si pentru unii dintre noi sa aflam ca nu numai pe meleagurile noastre au existat drame. Daca vreti sa fiti surprinsi cum nu ati mai fost demult, va recomand acest film. Trailer:
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu