joi, 20 iunie 2024

The Godfather Part III (1990)

Gen: Drama

Distributie: Al Pacino, Diane Keaton, Andy Garcia, Talia Shire, Eli Wallach

Regizor: Francis Ford Coppola [a mai regizat: Twixt(2011), Tetro(2009), Youth Without Youth(2007), Supernova(2000), The Rainmaker(1997)]

Buget: 54.000.000 $
Incasari: 136.861.392 $

Filmul a obtinut 6 premii, printre care:
- Best DVD Collection, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2009
-

Era nevoie de acest al treilea film? Gasesc argumente in favoarea ambelor raspunsuri ale acestei intrebari. Raspunsul meu final este ca da, era nevoie de acest film si este bine ca acesta a fost ultimul din aceasta franciza. Aparut la peste 20 de ani de la al doilea film Godfather, probabilitatea de a fi un esec si de a nu face cinste capodoperelor care l-au precedat era uriasa. Intr-adevar, acest film nici nu se apropie ca nivel de inaintasele sale si nu are nici o sansa sa fie considerat o capodopera  sau sa fie privit cu atat respect. Pe de alta parte, acest al treilea Godfather este el insusi un film deosebit de bun, peste 90% din filmele din industrie, indiferent de genul acestora si nu scade deloc valoarea francizei, ba o imbogateste din belsug, oferind inchiderea de care otti fanii aveau nevoie.

Distirbutia a ramas unul din punctele forte ale filmului, de aceasta data avand in prim plan nume precum Al Pacino,.Andy Garcia sau Diane Keaton, toti in floarea varstei, toti in varful carierelor si toti cu prestatii absolut fara cusur. Pacino este cel ce poarta cea mai mare responsabilitate pe umeri si reuseste sa duca filmul in spate cu usurinta, prestatia lui fiind una de referinta. Protagonistii au reusit sa recreeze si sa pastreze atmosfera si stilul deja conscarat de filmele precedente si sa nu para nelalocul lor; poate cu o singura exceptie, intrata probabil pe pile, pe care nu o sa o numesc, dar pe cre o puteti repera cu usurinta is acre cred ca a beneficiat de mai mult hate decat era cazul totusi.

Daca as fi citit doar ce spun criticii, nu as fi vazut acest film niciodata. Nu e la fel de intens, dar este un film foarte solid, numai ca asa se intampla cand fie si tangential aduci in dicutie lucruri pe care ar trebui sa le lasi in pace, cum ar fi in acest caz treburile murdare ale Vaticanului. Te trezesti ca tot felul de oameni si forte incearca sa te izoleze si sa te impiedice sa te faci auzit. Acest film este foarte mult subestimat, desi ofera un final epic si bine-meritat unei trilogii clasice si unei ere pana la urma.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!