Distributie: Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton, Ed Harris, Song Kang-ho
Regizor: Bong Joon Ho [a mai regizat: Parasite(2019), Okja(2017), Mother(2009), Tokyo!(2008), The Host(2006)]
Buget: 39.200.000 $
Incasari: 86.758.912 $
Filmul a obtinut 34 de premii, printre care:
- Best Supporting Actress (Tilda Swinton), Alliance of Women Film Journalists, 2015
- Best Art Direction, Asia-Pacific Film Festival, 2013
- Best Director, Baek Sang Art Awards, 2014
- Best Director, Blue Dragon Awards, 2013
- Best Film, Boston Online Film Critics Association, 2014
Nota Gealapa: 7.20/10
Metascore: 84/100
Într-un viitor în care un experiment eșuat privind schimbările climatice a distrus toată viața de pe Pamant, cu excepția supraviețuitorilor care s-au urcat în Snowpiercer (un tren care călătorește în jurul globului), apare un nou sistem de clasă.
Intrigile post-apocaliptice sunt o o moda care dureaza deja de destula vreme si este greu sa mai fie cu adevarat surprinzatoare, dar este genul de decor care starneste mereu interes. Iata insa ca atunci cand o astfel de poveste cade pe mainile unui regizor nu atat de obisnuit cu cutumele si caile batatorite ale studiourilor americane, poate rezulta un film acre sa iasa in evidenta ca un nagat intr-un stol de porumbei. Snowpierceri este un film de doua orea, dar care face timpul sa treaca pe nesimtite si acre reuseste sa transmita tot ce intentioneaza, de la un sentiment de claustrofobie, pana la speranta de la final. Chiar daca nu este un film neaparat scump, arata bine si calitatea tehnica il face credibil.
Distributia este si ea foarte buna si inspirat aleasa. Chiar daca in acest gen de filme rareori putem vorbi de interpretari memorabile, nume precum Chris Evans, Ed Harris sau Tilda Swinton, fac ca prestatiile artistice sa fie la nivelul maxim permis de acest gen de circumstante. Sunt interpretari solide si credibile, este o chimie buna ntre protagonisti si modul in care acestia evolueaza contribuie din plin la reusita filmului, fac ca personajele sa fie agreabile si usor de digerat si amplifica din plin emotiile care se doresc a fi transmise dincolo de ecran.
Din punct de vedere stiintific si chiar al logicii primare, premisa acestui film este mai degraba idioata si nu ma asteptam sa imi placa, dar intr-un mod ciudat functioneaza extrem de bine. Daca accepti ideea unui tren care merge la nesfarsit din motive superficial explicate, atunci Snowpiercer pare pe alocuri chiar o capodopera. Aici este cheia in modul in care vetipercepe acest film. Daca sunteti dispusi sa acceptati o intriga cusuta cu ata alba, atunci va veti bucura de o experienta premium, dar daca veti incerca sa abordati povestea cu manualul de fizica in fata, cel mai probabil acest film va fi iritabil si frustrant.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu