Gen: Drama, SF, Thriller
Distributie: Ola Rapace, Micha Lescot, Thierry Hancisse, Hélène Fillières, Ruth Vega Fernandez
Regizor: Jean-Patrick Benes [a mai regizat: Family Swap(2020), Ugly Melanie(2008), 5 histoires... choc(2006)]
Buget: 4.000.000 €
Incasari: 109.143 $
Nota Gealapa: 6.45
În Franța viitorului, una cu mulți șomeri, marile companii conduc țara. Ares este un boxer ratat, dar când sora lui este arestată, el acceptă sa testezeun nou medicament, care îl va ajuta să câștige.
In trecut, exista o diferentiere clara de abordare, de stil, de subiecte, de interpretare si de buget intre filmele europene si cele de la hollywood. In ultimii ani insa, aceste diferente s-au redus semnificativ si se intampla din ce in ce mai des ca un film produs de oricare parte a oceanului sa poata trece ca si cum ar fi produs pe alt continent. Daca nu ar fi deocruri, limba si alte semne dinstinctive ar fi din ce in ce mai greu sa ne dam seama unde este facut un film. doar dupa cum este abordat un subiect, cum presteaza actorii si asa mai departe. Ares este unul din acele filme in acre daca limba ar fi fost engleza in loc de franceza, ar fi putut trece lejer ca un thriller decent american. Nu exceleaza in mod deosebit la nici un capitol, dar are tensiune din plin, personaje usor de simpatizat si o poveste nu in intregime originala, dar foarte interesanta. Este o fereastra construita corespunzator, nu una abandonata la stadiul de firida.
Ola Rapace este singurul nume din distributie care imi suna cat de cat familiar, fara sa cunosc insa indeaproape cariera lui. Nici pretatia lui din acest film nu mi-a starnit vreo pornire sa il caut neaparat si in alte productii, pentru ca ne ofera o interpretare bunicica, dar una tipica pentru astfel de filme, adica fara prea multa stralucire si fara o versatilitate iesita din comun. De altfel, intreaga distributie are astfel de prestatii decente, dar deloc deosebite. Este greu ca actor sa produci o interpretare demna de evidentiat, intr-o poveste totusi usurica si previzibila si cu un scenariu al carui singur scope este sa lege cat mai repede doua scene de lupta.
Personajele sunt dezvoltate cat de cat ok si sunt credibile in viitorul distopic propus de film. ata asadar cum se bifeaza pe repede inainte lucuri foarte la moda azi in cinematografie: viitor distopic, luptator neinteles si un actor copil care sa te faca a zambesti admirativ inca de cand il vezi. probabil ca nationalistii francezi sunt mandri peste masura de acest film si incearca sa il prezinte mult mai bune de cat este de fapt, dar adevarul este ca Ares este o alegere foarte buna pentru un public sa ii zicem ami cyberpunk, sau pentru cei care prefera povestile condensate, dar complete cu vizualuri bune.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu