Distributie: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor, Dennis Haysbert, Ben Gavin
Regizor: Nikolaj Arcel [a mai regizat: A Royal Affair(2012), Sandheden om mænd(2010), De fortabte sjæles ø(2007), Kongekabale(2004)]
Buget: 60.000.000 $
Incasari: 113.231.078 $
Nota Gealapa: 6.15
Metascore: 34/100
Un băiat bântuit de viziuni ale unui turn întunecat dintr-o realitate paralelă face echipă cu gardianul deziluzionat al turnului pentru a opri un vrăjitor malefic, cunoscut sub numele de Omul în Negru, care plănuiește să-l folosească pe băiat pentru a distruge turnul și a deschide porțile Iadului.
Iata dovada vie ca uneori nu conteaza cati bani ai la dispozitie si cat investesti intr-o campanie uriasa de promovare. Daca filmul pur si simplu nu este consistent, acestea sunt arme cu doua taisuri care pe de-o parte iti aduc publicul in sala, dar incele din urma nu pot masca lipsa de consistenta a unui proiect. Indiferent cata scientologie studiezi si pui in practica in ajutrorul unui film, nimic nu poate inlocui originalitatea unei povesti sau un scenariu bine facut. E adevarat ca din punct de vedere tehnic si vizual The Dark Tower este impresionant, dar n afara de aceste briz-brizuri are foarte putine lucruri de oferit. Intriga aceasta am mai vazut-o in diferite forme, dialogurile nu sunt cele mai interesante si cumva am intuit firul epic mult prea prematur. Toata tensiunea acumulata in timpul scenelor epice de actiune se risipeste instant in momentele dintre acestea.
Nici macar distributia de prima mana de care a beneficiat filmul nu a fost suficienta pentru a salva pana la capat povestea. Nici Idris Elba, nici Matthew McConaughey si nici Dennis Haysbert nu au putut scoate prea mult de la un scenariu pana la urma mediocru. Nu am simtit o implicare totala din partea acestora, fiind parca constienti pe undeva ca eforturile lor ar fi cumva in zadar. Nu ma intelegeti gresit. Prestatiile lor sunt bune si corecte pentru un asmenea film si reprezinta unul din putinele lucruri bune din Dark Tower, pentru ca trebuie sa isi respecte numele, dar cand un actor nu crede pana la capat intr-un personaj se simte.
Eu cred ca acest proiect a fost gresit din start. Scenaristii au avut la dispozitie opt carti care le-au servit drept sursa de inspiratie si cu toate astea au ales sa cioparteasca marea majoritate a materialului, inghesuind intreaga poveste intr-un film de numai o ora si jumatate. Te-ai asigurat astfel ca nu folosesti intregul potential oferit de niste best-sellere si nici intregul potential al actorilor uriasi pe care ii ai la dispozitie. E adevarat ca filmul nu este deloc plictisitor si ofera actiune epica si tensiune din plin, dar doar atat. in rest este o poveste superficiala si neterminata/ Daca sunteti fani ai productiilor moderne megalomanice atunci puteti arunca o privire, dar daca sunteti fanii cartilor ocoliti-l pentru ca o sa va strice ziua, posibil chiar saptamana.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu