Distributie: Laurence Fishburne, Marg Helgenberger, George Eads, Eric Szmanda, Robert David Hall
Filmul a obtinut 67 de premii, printre care:
- Outstanding Cinematography for a One Hour Series, Primetime Emmy Awards, 2010
- Outstanding Special Visual Effects for a Series, Primetime Emmy Awards, 2010
- Outstanding Sound Mixing for a Comedy or Drama Series (One-Hour), Primetime Emmy Awards, 2007
- Outstanding Cinematography for a Single-Camera Series, Primetime Emmy Awards, 2006
- Outstanding Sound Editing for a Series, Primetime Emmy Awards, 2003
Nota Gealapa: 8.20
Metascore: 65/100
O echipa de elita formata din experti criminalisti lucreaza la diverse cazuri in Las Vegas.
In caz ca va intrebati care dintre serialele cu "CSI" in fata a fost primul, ei bine acesta a fost, iar lumea spune ca este si cel ami bun dintre ele. O sa am si eu o parere in acest sens dupa ce o sa le revad si pe celelalte. Dupa un inceput destul degreu, lucru normal pana la urma, acest film pur si simplu a explodat si a tinut captivi in fata televizoarelor milioane de spectatori. Este un film care a revolutionat acest gen al serialului politist daca vreti, obisnuit pana atunci cu un ritm mai lent si cu cazuri rezolvate intr-un stil mai asezat. Scenaristii au dat dovada de foarte mare inventivitate si rezultatul a fost un serial surprinzator, dinamic, palpitant si foarte constant pana aproape de final.
Foarte multe efecte vizuale reusite, iar cinematografia a fost impecabila in permanenta. Au fost foarte putine episoade in care s-a colaborat cu alte francize CSI si respectivele episoade nu au fost mereu reusit. De altfel, unul dintre cele mai frustrante momente a fost un astfel de episod in care actiunea a inceput in Las Vegas si s-a terminat in serialul a carui actiune se desfasoara in Miami, astfel ca pana cand nu o sa vad Csi: Miami nu o sa stiu cum s-a terminat. Desi distributia s-a schimbat destul de des, noii veniti au umplut cu succes golurile lasate de cei plecati. Mi-a placut de asmeenea ca au fost destul de putine episoade de umplutura. Spre final insa, as spune ultimele doua sezoane din cele 15, intrigile au devenit cam trase de par, iar finalul intregii serii mie unul mi s-a parut destul de slabut.
Ca am amintit de distributie, aceasta a avut un nucleu care a rezistat pe durata tuturor celor 15 sezoane, dar si protagonisti care au fost in proiect cate trei sau patru sezoane. In afara de Laurence Fishburne, ceilalti erau destul de putin cunoscuti inate de acest proiect, dar au oferit prestatii constant bune. Din pacate, pre putini dintre ei au confirmat si dupa finalul CSI. Nu stiu daca tine de versatilitatea lor, sau este unul din acele cazuri cand petreci prea mult timp in pielea unui personaj si lumea nu te mai crede in alte roluri. Tot la capitolul distributie, as mentiona ca inca din sezonul doi, acest serial a fost ca un magnet pentru diverse vedete care au avut cate o aparitie in serial. O sa enumar doar cativa: Jeremy Renner, Viola Davis, Toby Maguire, Gilbert Gottfried, Michael Pena, Justin Bieber, Method Man, Andy Dick, Eric Roberts si chiar Monica Barladeanu.
Acest serial este printre cele mai bune ale anilor 2000. Este revolutionar pentru vremea lui, evolueaza odata cu tehnologia si iti da o doza sigura de adrenalina si suspans. Este genul acela de serial la care mai prindeai cate un episod random pe cate un post de televiziune, si vedeai cate un episod si de cate doua trei ori fara sa te deranjeze, asa ca va recomand sa il vedeti cap-coada si nu sunt veros cand va spun ca merita.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu