Distributie: Josh O'Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones, Harry Lister Smith, Ian Hart
Regizor: Francis Lee [aflat la primul lungmetraj]
Incasari: 1.000.000 $
Filmul a obtinut 27 de premii, printre care:
- Männer Jury Award - Best Film, Berlin International Film Festival, 2017
- Best British Independent Film, British Independent Film Awards, 2017
- Best Actor (Josh O'Connor), British Independent Film Awards, 2017
- Best Debut Screenwriter, British Independent Film Awards, 2017
- Best Sound, British Independent Film Awards, 2017
Nota Gealapa: 7
Metascore: 85/100
Primavara. Yorkshire. Tanarul fermier Johnny Saxby isi stinge frustrarile in betii si sex ocazional, dar sosirea unui imigrant roman angajat pentru o scurta perioada la ferma aprinde o relatie intensa care ii schimba prioritatile.
Obsesia de a fi corecti din punct de vedere politic, face ca in opinia criticilor orice film care abordeaza un subiect controversat sa primeasca cumva recenzii umflate. Nu neg faptul ca God's Own Country este un film foarte bune, dar nu este nici pe departe de nivelul indicat de critici. Este un film pentru festivaluri, care abordeaza homosexualitatea intr-un mod inedit. Povestea este interesanta, mai ales pentru un spectator roman, pentru ca unul din personaje este un imiggrant autohton care i-o trage unui tanar englez pana ii baga mintile in cap. Filmul este destul de brutal pe alocuri si putin cam explicit pentru un semihomofob ca mine.
Distributia nu spune mare lucru la prima vedere. nici macar Alec Secareanu, unul din cei doi protagonisti, nu este vreun nume despre care sa stiu prea multe chiar daca este roman. Cei doi protagonisti insa au avut interpretari bune cu o chimie suspect de buna intre ei. Recunosc insa, ca mi-au placut mai mult actorii din rolurile secundare, care au fost parca mult mai naturali si s-au pliat mai bine pe personajele lor, dand un plus de autenticitate intregului film.
Spre lauda lui, regizorul debutant Francis Lee, a reusit sa faca un film care este in acelasi timp senzual si sensibil, dar si brutal si urat. Cinematografia nu este nici ea de lepadat, chiar daca ma puteam lipsi de exemplu de scena in care unul din protagonisti baga mana pana la cot intr-o vaca gestanta, mai ales ca am obiceiul sa mananc atunci cand vad un film. Filmul mai raspunde la o intrebare: de cati romani este nevoie pentru a deprima un film occidental? Aparent, de unul singur. Recomand cu prudenta.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu