miercuri, 27 septembrie 2017

The King's Speech (2010)

Gen: Drama

Distributie: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Derek Jakobi, Robert Portal

Regizor: Tom Hooper [a mai regizat: The Danish Girl(2015), Les Misérables(2012), The Damned United(2009), Longford(2006), Red Dust(2004)]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 900.000.000 $

Filmul a obtinut 107 premii, printre care:
- Best Motion Picture of the Year, Academy Awards, USA 2011
- Best Performance by an Actor in a Leading Role (Colin Firth), Academy Awards, USA 2011
- Best Achievement in Directing, Academy Awards, USA 2011
- Best Writing, Original Screenplay, Academy Awards, USA 2011
- Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Drama (Colin Firth), Golden Globes, USA 2011

Nota Gealapa: 8.20
Metascore: 88/100

Povestea regelui George al VI-lea al Marii Britanii si Irlandei de Nord, a ascensiunii sale neasteptate pe tron si a doctorului logoped care l-a ajutat pe monarhul nesigur sa fie demn de functia sa.

Filmul clasic nu este nici pe departe pe cale de disparitie, iar King's Speech este o lectie deschisa despre cum sa faci un film bun, fara sa cheltui zeci de milioane de dolari pe efecte moderne. Extrem de bine scris, filmul face sa straluceasca o un amanunt din isotria Angliei, pe acre nu multi l-ar fi considerat demn de a fi subiect de film. Chiar daca nu am vazut scene de actiune, cascadorii sau povesti de dragoste exagerate, nici u am simtit cum au trecut cele doua ore cat dureaza filmul.

Distributia aduce in prim-plan unii dintre cei ami importanti actori britanici si toti s-au ridicat la inaltimea ocaziei. Colin Firth a avut o interpretare senzationala. Se pare ca se ii priesc filmele care au cuvantul "king" in titlu. Geoffrey Rush a avut si el o interpretare foarte buna, cum era de asteptat si a fost o surpriza placuta sa o vad int-run rol serios pe Helena Bonham, pe care am vazut-o intruchipand numai vrajitoare. De altfel, cred ca aceasta calitate impecabila a prestatiilor artistice, reprezinta alaturi de scenariu principala forta a filmului.

Personajele sunt complexe si usor indragibile, iar povestea ne prezinta curajul in ami multe forme; de la curajul rezervat al personajului principal, pana la curajul impulsiv al  personajului lui Guy Pearce, care renunta la tron pentru dragoste. Este genul acela rar de film care ajunge sa fie atat pe placul publicului larg, cat si pe placul criticilor, iar daca cuvintele mele nu va conving sa il vedeti, cele patru premii Oscar pe care le-a obtinut ar trbui sa fie un argument suficient. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!