miercuri, 18 ianuarie 2017

Octopussy (1983)

Gen: Actiune, Aventura

Distributie: Roger Moore, Maud Adams, Louis Jourdan, Kristina Wayborn, Kabir Bedi

Regizor: John Glen [a mai regizat: The Point Men(2001), Christopher Columbus: The Discovery(1992), Aces: iron Eagle III(1992), Checkered Flag(1991), License to Kill(1989)]

Buget: 27.500.000 $
Incasari: 274.000.000 $

Premii:
- Golden Screen, Golden Screen, Germany 1984
- Best Sound Editing - Foreign Feature - Sound Effects, Motion Picture Sound Editors, USA 1984

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 63/100


Un ou Fabergé falsi si moartea unui agent il duc pe James Bond la descoperirea unei afaceri internationale cu trafic de bijuterii, condusa de misterioasa Octopussy, folosita pentru a masca un atac nuclear asupra N.A.T.O.

Este poate cel mai slab film cu James Bond pe care l-am vazut pana acum si filmul cu cel mai dubios nume. In acea perioada era inca epoca in care oamenii impuscati nu sngerau, dar nu asta este singurul motiv. Scenele de lupta sunt destul de nereusite si nici la capitolul gadgeturi, cu care aceasta serie ne-a rasfatat, de aceasta data nu se descurca deloc. Are si destule scene bune, cu coloana sonora au nimerit-o asa ca nu este chiar un esec, dar cand un avion se prabuseste si explozia se declanseaza la zece metri de el, nu are cum sa nu te scoata din film.

Parte din nereusita filmului i se datoreaza si distributiei. Este prima data cand il vad in rolul lui Bond pe Roger Moore si nu l-am gasit deloc pe gustul meu, desi inteleg c asta a fost cel mai bun film din serie cu el in rol principal. Nu mi se pare ca se ridica la inaltimea lui Sean Connery nici a celor care au facut acets rol mai tarziu. Nici in rolurile secundare nu s-a remarcat nimeni in mod deosebit. Poate doar Louis Jourdan a avut o clasa peste restul.

Ce mi-a placut, a fost plusul de umor pe care filmul il are fata de cele cu Connery. Cinematografia este si ea decenta si te mai face sa uiti de bomba detonata in mod traditional cu o secunda inainte sa explodeze. Desi este cumva in urma timpurilor sale, tot as spune ca trebuie vazut, mai ales daca sunteti fani ai acestei francize.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!