Distributie: Brad Pitt, Edward Norton, Meat Loaf, Zach Grenier, Richmond Arquette
Regizor: David Fincher [a mai regizat: Gone Girl(2014), The Girl with the Dragon Tattoo(2011), The Social Network(2010), The Curious Case of Benjamin Button(2008), Zodiac(2007)]
Buget: 63.000.000 $
Incasari: 344.000.000 $
Filmul a obtinut 10 premii, printre care:
- Best Adapted Screenplay, Awards Circuit Community Awards, 1999
- Best British Actress (Helena Bonham Carter), Empire Awards, UK 2000
- Best International Actor (Edward Norton), Jupiter Award, 1999
- Best Film Editing, Online Film & Television Association, 2000
- Best DVD, Online Film Critics Society Awards, 2001
Nota Gealapa: 8.85
Metascore: 66/100
Un corporatist care sufera de insomnie, care cauta o metoda de a-si schimba viata, isi intersecteaza drumul cu un fabricant de sapun nebun, care infiinteaza un club de lupta subteran ce se transforma in mult mai mult de atat.
Pentru ca nu mai vazusem un film cu adevarat bun, am zis ca e cazul sa mai recuperez din filmele istorice care mi-au scapat. Fight Club este un asemenea film. Original, palpitant, surprinzator si deloc corect din punct de vedere politic, cam acestea sunt coordonatele filmului. Rasturnarile de situatie te tin cu gura cascata pana la final. Fara a avea neaparat premisele unei mega productii, dar pe mana cu un buget decent si avand la carma un regizor extrem de bun, rezultatul a fost un proiect memorabil, care va ramane probabil un film de referinta multi ani de acum inainte.
Edward Norton si Brad Pitt sunt numele din distributie in jurul carora se dezvolta universul propus de scenariu. Chimia dintre ei a fost foarte buna si cei doi ne-au oferit doua interpretari puternice si pline de energie, reusind sa ii traga dupa ei pe toti colegii de platou, de la actori expreimentati pana la figuranti. Ba chiar au invatat sa faca sapun. Motivul pentru care cred eu ca nu au fost mai apreciati pentru aceste prestatii, este ca scenariul nu propune personaje care sa ne puna pe ganduri ci mai degraba actiuni asupra carora sa meditam.
Filmul iese cu siguranta in evidenta prin unicitate. Acesta nu este un film despre violenta. Este un film despre alegeri, despre actiuni, despre letargie. Este despre faptul ca te pot trezi intr-o dimineata si sa realizezi ca la un moment dat ai reusit sa arunci in toaleta si toate visurile pe care le aveai, iar societatea ti-a bagat degetele pe gat fara sa iti dai seama. Pe langa tot ce am enumerat pana acum, se mai intampla ca filmul sa fie si foarte amuzant. Daca mai e cineva care a trait intr-o pesterea ca mine si nu a apucat sa il vada, ar cam fi cazul. Trailer:
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu