marți, 22 noiembrie 2016

Jimmy P. (2013)

Gen: Drama

Distributie: Benicio Del Toro, Mathieu Amalric, Gina McKee, Gary Farmer, Larry Pine

Regizor: Arnaud Desplechin [a mai regizat: My Golden Days(2015), La Forệt(2014), A Christmas Tale(2008), The Beloved(2007), Kings & Queen(2004)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 6.20
Metascore: 58/100

Un american de origine indiana, veteran de razboi, incepe o prietenie extraordinara cu psihoanalistul francez care incearca sa ii vindece suferinta.

 Daca va incanta ideea de a asista la doua ore de analiza psihiatrica, atunci acest film va va excita creierul la maxim. Daca nu sunteti genul care apreciaza dialogurile lungi despre traume din copilarie, il puteti folosi pe post de somnifer. Filmul nu este atat de profund intelectual cum se pretinde si in ciuda multor dialoguri lpine de substanta si interesante, altele sunt doar de umplutura.

Benicio Del Toro este unul din actorii mei preferati, dar acesta nu va fi unul din rolurile pentru care il voi tine minte. Pentru un actor care emana forta si siguranta cu atata naturalete, imi inchipui ca a fost foarte greu sa fie credibil in pielea unui personaj vulnerabil si i-a reusit doar partial aceasta transformare. In jurul lui, nimic notabil printre ceilalti membri ai distributiei.

Pentru ca acest film se bazeaza exclusiv pe dialoguri, accentele folosite de cei doi protagonisti devin enervante la un momen dat, mai ales cel frantuzesc al lui Amalric. Ar fi putut fi un film mult mai bun daca s-ar fi folosit flasbackurile mai inteligent si ar fi oferit un deznodamant mai dramatic. Nu pot nici sa il recomand si nici sa va spuns a il aruncati; e o chestie de gust.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!