miercuri, 30 martie 2016

9 siteuri ciudatele de dating

Daca in urma cu cateva zile m-am ocupat de aplicatiile de dating, acum este randul siteurilor care nu sunt nici ele mai prejos. Sunt convins ca cele noua pe care vi le voi prezenta eu acopera un procent infim din ciudatenia disponibila pe www.

1) Pentru cei mediocri din punct de vedere estetic: www.theuglybugball.com 
Pe asta pot sa il inteleg; nu toate lebedele sunt frumoase. Pe acest site nu intri cu asteptari iesite din comun.

2) Intalneste persoane cu aceeasi gretate ca tine: www.fatbastarddating.co.uk
Aproape la fel ca siteul de mai sus. De ce sa incerci sa pacalesti pe cineva? Fii tu insuti.

3) Pentru ca partenerul tau ar trebui sa aiba aceleasi alergii ca si tine: www.glutenfreesingles.com
Asta este doar un onsens hipsteresc. Daca tu ai un astfel de stil de viata sau unele alergii nu e nimic in neregula, dar sa ai pretentia ca si partenerul tau sa fie fix la fel e cam ciudat.

4) Combina-te cu un marinar: www.seacaptaindate.com
Cred ca suna mai stilat decat este de fapt. Sau poate vrei doar un partener care injura ca un marinar.

5) Ameteste-ti petitorii: www.stonersingles.net
Oameni chill, care cauta alti oameni chill. Imi imaginez ca in acest caz nu este nici o problema daca nu iti aduci aminte numele celeilalte persoane, sau daca i-ai salvat numarul in telefon.

6) Inveseleste un clovn trist: www.clowndating.com
Poate cel mai sinistru dintre toate...

7) Daca vrei pe cineva cu un simt al gaurii garantat: www.dateagolfer.com
Scopul acestui site este sa tina lepadaturile afara.

8) Pentru cei cu BTS-uri: www.herpesfish.com
Nu mai vreti conversatii stanjenitoare despre BTS-uri? Atunci Herpes Fish (nu stiu de ce Fish) este exact ce va trebuie.

9) Cand va simtiti naravasi: www.equestriansingles.com
Va plac caii? Va place sa calariti fara protectie? Asta este siteul pentru voi

marți, 29 martie 2016

Antwone Fisher (2002)

Gen: Drama

Distributie: Denzel Washington, Derek Luke, Joy Bryant, Malcolm David Kelley, Cory Hedges

Regizor: Denzel Washington [a mai regizat: The Great Debaters(2007)]

Buget: 12.500.000 $
Incasari: 22.200.000 $

Filmul a obtinut 19 premii, printre care:
- Movie of the Year, AFI Awards, SUA 2003
- Discover Screenwriting Award (Antwone Fisher), American Screenwriters Association, SUA 2004
- Best Actor (Derek Luke), BET Awards, 2003
- Theatrical - Best Actor (Derek Luke), Black Reel Awards, 2003
- Theatrical - Best Director (Denzel Washington), Black Reel Awards, 2003

Nota Gealapa: 7.70
Metascore: 62/100

Antwone Fisher, un tanar marinar, este obligat sa mearga la un psihiatru dupa o iesire violenta la adresa unui coleg. Pe parcursul tratamentului, trecutul sau dureros iese la iveala, dar reuseste sa descopere si speranta.

Desi actiunea se desfasoara preponderent ziua, filmul este foarte negru. Albul e prezent doar pe uniforma de marinar si in doua-trei roluri marunte. Asta inseamna accente specifice si unele stereotipuri. In afara de asta nu cred ca se pot reprosa prea multe acestui film. Ca sa fie mai interesant, este bazat pe fapte reale, scenariul este scris chiar de persoana a carei viata a inspirat povestea si este debutul regizoral al lui Denzel Washington. Acesta din urma nu prea trece in spatele camerei, dar cand o face, o face foarte bine. Avem parte de o poveste foarte puternica despre dorinta de a reusi, despre familie si despre iertare.

Distributia ne face sa il descoperim pe Derek Luke, care isi face debutul intr-un lungmetraj cu un rol extrem de reusit. Pus in valoare in mod corespunzator de Denzel Washington, Luke are o prestatie impresionanta pentru orice actor, nu doar pentru un debutant. Din pacate, dupa acest film cariera s-a nu s-a lansat cum era de asteptat. Desi a aparut in destule filme, calitatea acestora ca si cea a prestatiile sale ulterioare au lasat de dorit. Viola Davis apare acteva minute si spune doua cuvinte, dar Doamne, ce actrita!

Mare atentie! Acest film s-ar putea sa scoata la iveala instincte materne / paterne pe care nu stiati ca le aveti. Dupa acest film, problemele voastre vor parea, cel putin pentru o perioada de timp, marunte. Merge direct in colectie. Trailer:


duminică, 27 martie 2016

Dark Was the Night (2014)

Gen: Thriller

Distributie: Kevin Durand, Lukas Haas, Steve Agee, Ethan Khusidman, Billy Paterson

Regizor: Jack Heller [a mai regizat: Enter Nowhere(2011)]

Premii:
- Best Special Effects, Screamfest, 2014
- Best Visual Effects, Screamfest, 2014

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 40/100

O forta malefica este eliberata intr-un orasel, atunci cand o companie incepe sa defriseze padurile inconjuratoare.

Foarte inselator a fost acest film. Dupa un debut in forta, totul curge incet spre mediocritate si spre un final care alunga orice urma de logica. Inceputul a fost suficient de bun cat sa faca tolerabil faptul ca actiunea se desfasoara ca de obicei intr-un orasel izolat. Macar de aceasta data gasisera un motiv credibil pentru care ne aflam acolo. Scenele extrem de lungi si momentele moarte au dus la un rezultat deloc memorabil, in ciuda unor efecte vizuale decente.

Distributia este si ea de mana a doua, dar acest lucru era de asteptat la astfel de filme. A fost destul de greu sa o vad pe Bianca Kajlich in afara serialului acre a facut-o celebra, dar pot spune ca s-a descurcat onorabil. nu acelasi lucru poate fi spus si despre protagonist, si anume Kevin Durand, care s-a comportat aproape ca un debutant si a suprainterpretat aproape fiecare scena.

Cred ca filmul ar fi fost mai bun fara povestile secundare, care nu contribuie cu nimic pana la urma. Sunt si o multime de lucruri bune la acest film. Exista suspans din belsug si monstri de care te temi cu adevarat. Din pacate, acestia, ca in majoritatea filmelor, daca la inceput sut practic invincibili, ajung sa fie invinsi in cele mai simple moduri cu putiinta; ca sa nu mai zic ca se pare ca acesti monstri au o slabiciune pentru personajul principal. Nu au avut nici o problema sa omoare ziua si noaptea la primul contact pe oricine le iesea in cale, dar pe acesta l-au tolerat inexplicabil de mai multe ori. Astfel de paradoxuri sunt destule si sunt semne ca nu asistam la o productie chiar memorabila. As spune totusi sa vedeti acest film, pentru ca este cat de cat original si interesant in majoritatea timpului.


Boy A (2007)

Gen: Drama

Distributie: Andrew Garfield, Peter Mullan, Shaun Evans, Siobhan Finneran, Alfie Owen

Regizor: John Crowley [a mai regizat: Brooklyn(2015), Closed Circuit(2013), Is Anybody There?(2008), Celebration(2007), Intermission(2003)]

Incasari: 100.000 $

Filmul a obtinut 12 premii, printre care:
- Best Actor (Andrew Garfield), BAFTA Awards, 2008
- Best Director - Fiction/Entertainment (John Crowley), BAFTA Awards, 2008
- Best Editing - Fiction/Entertainment, BAFTA Awards, 2008
- Panorama - Prize of the Ecumenical Jury, Berlin International Film Festival, 2008
- Best Single Drama, Broadcasting Press Guild Awards, 2008

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 75/100

Povestea tanarului Jack, proaspat eliberat din inchisoare unde a ispasit o sentinta pentru o crima pe care a comis-o cand era copil.

Cum umorul engelezesc este unul aparte, care nu este pe placul tuturor, asa se intampla si in cazul dramelor britanice. Sunt convins ca acesr subiect ar fi fost pus in scena total diferit de catre Hollywood, nu neaparat si mai bine. As spune ca tot ce si-a propus regizoruls a transmita a reusit. In afara de intriga si un scenariu bunicel, acest film nu se poate lauda cu prea multe lucruri, dar cele doua sunt suficiente. Practic tot filmul este dezvoltat personajul principal, iar la sfarsit cand este explicat in totaliate nu mai stii daca sa te plasezi de partea sau impotriva lui.

Distributia nu este una iesita din comun. In afara de Andrew Garfield cu greu mai vezi cate o figura cunoscuta. Din fericire acest lucru nu afecteaza prea mult filmul pentru ca Garfield are o prestatie foarte buna, una din putinele interpretari reusite ale sale, cel putin de care imi amintesc eu. Acest rol reprezinta si debutul sau in cinematografie. Dupa opt ani insa, as vrea sa il vad is in alte roluri decat cele de neinteles al societatii.

Aceasta poveste nu este un tipica de reintegrare in societate plina de succes. Este o poveste sumbra si mai aproape de realitatea unui om aflat in situatia personajului principal. Filmul nu are scene socante si nici nu avea nevoie de ele. Cel mai mult apreciez faptul ca este realizat in mod obiectiv si nu te impinge sa te pozitioneaza nici de partea eroului si nici impotriva lui. Trailer:


Aplicatii de dating - cele bune, cele rele si cele pur si simplu ciudate

Nu stiu cate dintre ele sunt relevante si populare la noi, dar s-ar putea sa fie folositoare la un moment dat:

1)
Crowd Pilot va transmite in direct intalnirea ta tuturor prietenilor.

Daca nu ai nici o idee despre cum sa te comporti la prima intlnire, Crowd Pilot iti va oferi sfaturi live de la prietenii tai de pe Facebook pe acre ii alegi. Poate fi o idee buna, daca prietenii tai nu sunt atat de banali incat sa ajungi la un film mediocru dupa o cina romantica in centrul vechi.

2)
Hula te pune sa te testezi impotriva BTS-urilor si apoi face rezultatele publice.

Daca ma gandesc bine, premisele de la care pleaca aceasta aplicatie sunt chiar ok. Deci, daca nu vrei sa te trezesti cu o hepataita de la A la Z, exista o aplicatie pentru asta.

3)
Carrot Dating  te lasa sa mituiesti un eventual partener pentru o eventuala prima intalnire.

Daca unei femei nu ii place mustata ta tip Hitler sau sarmul tau comparabil cu cel al lui Donald Trump, pur si simplu fa-i o oferta pe care nu o poate refuza. Carrot iti permite sa ii oferi orice cadou esti dispus si apoi astepti ca respectiva sa accepte.

4)
3nder te va ajuta sa gasesti pentru o noapte de distractie partenerii potriviti.

Desi e greu sa ii rostesti numele cum trebuie, principiile de functionare ale 3nder sunt destul de simple. Este practic Tinder, dar in loc sa caute un partener, cauta doi. Daca toti trei v-ati dat "like" intre voi, aplicatia va alerteaza si incepe distractia.

5)
On the Rebound te alerteaza imediat ce un prieten de pe Facebook ramane singur.

Foarte util pentru ca, atunci cand "Cristina" se desparte de iubitul ei de o viata la 8:17, poti sa fii langa ea sa ii alini suferinta la 8:19. Presupunand ca asta chiar functioneaza, poti sa fii relatia ei de revenire si asta stim ca functioneaza perfect pe termen lung...

6)
High There! te ajuta sa gasesti alte persoane singure care fumeaza iarba.

Ideea din spatele aplicatiei este simpla: cei care folosesc marijuana nu sunt mereu confortabili sa impartaseasca acest aspect cu o persoana pe acre o cunosc, asa ca High There ii scapa de aceasta grija, creand un mediu in care cei care au acest hobby sa se intalneasca in liniste...si sa aiba idei care vor schimba lumea si pe care le vor uita in cinci minute.

7)
Luxy te ajuta sa iti gasesti un sponsor.

Aplicatia se prezinta a fi un Tinder fara saraci. Prin urmare fetelor, sunteti la o poza de profil distanta de dragostea adevarata.

8)
Flavor Connect te ajuta sa iti gasesti perechea pe baza preferintelor cand vine vorba de dulciuri.

Pentru ca cine nu vrea sa ii spuna familiei ca ceea ce il uneste de partenerul de viata este un Twix?

9)
Wingman o sa te ajute sa te cuplezi in avion.

Daca ideea zborului cu avionul fara sex este pur si simplu prea inspaimantatoare, e posibil ca Wingman sa salveze situatia. Imediat ce veti porni aplicatia veti descoperi alte persoane singure din acelasi avion dornice de nebunii la inaltime.

10)
Flirt Planet te va invata sa vorbesti cu fetele.

 Pe Flirt Planet primesti un avatar pe care il controlezi si pe care il folosesti ca sa comunici cu fetele virtuale. Exact. Exersezi firtatul incercand sa seduci niste fete animate generate de un computer.

11)
Aplicatia Pure Dating  este pentru cei care vor doar o aventura dar le e jena sa recunoasca.

Spre deosebire de celalalte aplicatii, Pure Dating nu te obliga sa treci prin momentul potential stanjenitor in care ii spui posibilului partener de pe internet ca esti interesat doar de sex sau prin teama de a da peste un nebun de care sa nu mai scapi. Iti completezi profilul, incarci poze cu tine, dar in loc sa astepti o eternitate ca cineva sa "muste", ai la dispozitie o ora sa rasfoiesti celelalte profile in incercarea de a te combina. Dupa ce ora trece, indiferent daca tentativa ta a reusit sau nu, profilul tau dispare de pe harta si nu il mai poate vedea nimeni.

12)
Farmers Only te ajuta sa gasesti oameni fara fite de oras.

Daca va impresioneaza pana la lacrimi cantecele de dragoste ale Irinei Loghin, atunci rugati-va ca aceasta aplicatie sa prinda si la noi.

13)
Down o sa te jute ca gasesti oameni pusi pe actiune.

Aceatsa aplicatie este mai putin despre dating si mai mult despre distractie sub asternuturi. Daca folositi aplicatia asta ar trebui sa luati in considerare sa folositi si Hula.

14)
Cougar Life

Pentru tineri in cautare de oameni maturi si pentru batranei in cautare de tineri.

15)
Daca aveti colegi de camera, Sock-It ii va anunta ca intalnirea vostra a decurs bine si a dus si la altceva.

Aceasta aplicatie aduce in prezent vechiul obicei de a lasa o suseta pe clanta de la usa. Desi pare ciudata, va poate scuti de niste momente jenante.

16)
Daca aplicatiile de dating nu sunt pentru voi, atunci poate va intereseaza Break Up va genera un text de despartire pentru voi.

Dupa ce raspundeti la cateva intrebari legate de relatia voastra, aplicatia va oferi un text de despartire care sa se potriveasca situatiei. Scuze precum "am fost mancat de un urs". Serios. E un text din aplicatie.

17) Este doar o propunere. Avand in vedere ca Netflixul este foarte la moda, propunerea mea este:


sâmbătă, 26 martie 2016

Amy (2015)

Gen: Documentar

Distributie: Amy Winehouse, Mitch Winehouse, Mark Ronson, Lauren Gilbert, Juliette Ashby

Regizor: Asif Kapadia [a mai regizat: Ali and Nino(2016), Senna(2010), Uneternal City(2008), Far North(2007), The Return(2006)]

Incasari: 9.000.000 $

Filmul a obtinut 43 de premii pana acum, printre care:
- Best Documentary, Feature, Premiile Oscar, SUA 2016
- Best Documentary, BAFTA Awards, 2016
- Best Documentary Feature Film, Alliance of Women Film Journalists, 2016
- Best Edited Documentary - Feature, American Cinema Editors, SUA 2016
- Best Documentary (Local or International), Australian Film Critics Association Awards, 2016

Nota Gealapa: 8
Metascore: 85/100

Povestea lui Amy Winehouse rostita chiar de eacu imagini nemaivazute pana acum si piese care nu au mai apucat sa fie lansate.

Recunosc ca nu am am fost mare fan Amy Winehouse si nici nu am devenit dupa moartea ei. Nici nu m-a interesat foarte tare povestea acesteia si am inghitit repede povestea in care a imbrobodit media acest eveniment. I s-a urcat celebritatea la cap, a dat de droguri si bautura si si-a pierdut mintile si in cele din urma viata. Mai bine de doua ore acest film povesteste si varianta artistei si m-a facut sa realizez ca situatia a fost mai complexa decat crezusem eu initial. Este intersant sa ascultam marturiile tuturor personajelor din jurul ei, pozitive si negative, dar Amy Wimehouse a reusit sa ii eclipseze pe toti chiar si absenta fiind.

Tatal, fostii iubiti, impresari, colegi si prieteni din copilarie, toti ne ofera varianta de Amy pe care ei au cunoscut-o sau inteles-o. Unele dintre aceste marturii sunt chiar impresionante si majoritatea nu respecta cliseul conform caruia "despre morti numai de bine".

Cazul Amy Winehouse nu este unul in care succesul i s-a urcat la cap cuiva, ci unul in acre o persoana este total nepregatita sa ii faca fata si pur si simplu clacheaza. Cand ajungi faimos prea devreme ajungi ca toti cunoscutii tai, inclusiv familia, sa te vada doar ca pe o sursa de bani si desi esti inconjurat mereu de oameni, sa te simti singur. Recomand cu toata increderea acest film. Este unul dintre cele mai bune documentare despre muzica pe care le stiu. Trailer:


Battle of the Damned (2013)

Gen: Actiune

Distributie: Dolph Lundgren, Melanie Zanetti, Matt Doran, David Field, Jen Sung

Regizor: Christopher Hatton [a mai regizat: Robotropolis(2011), Sammyville(1999)]

Nota Gealapa: 5.10

Dupa aparitia unei pandemii mortale, mercenarul Max Gatling conduce o mana de supravietuitori si o banda de roboti impotriva unei armate de infectati.

Primul lucru pe care il invatam din acest film este ca daca ne musca un caine turbat ne transformam in zombie. Se pare ca oamenii bolnavi de rabie devin canibali, se invinetesc si nu mai au activitate cerebrala.Producatorii nu au avut bani nici macar de o introducere decenta, astfel ca suntem introdusi in atmosfera cu niste expicatii sumare pe care le citim inainte sa inceapa filmul. Efectele sunt si ele jenante si fix cand nu mai exista nici o cale de scapare pentru eroi, apar niste roboti din senin, fara nici o legatura cu povestea, vorbitori de limba engleza, desi actiunea se desfasoara prin Asia si dornici sa il slujeasca orbeste pe protagonist.

Cand in prim-planul unui film este Dolph Lundgren, cam stii la ce sa te astepti din punct de vedere artistic. Nici acesta nu face exceptie. Momentele moarte ale lui Lundgren ocupa cel putin la fel de mult timp de ecran ca cele in care vorbeste. Nici restul distributiei nu ofera cine stie ce prestatie. Toti sunt o apa si un pamant si in mocirla vor si ramane probabil.

Filmul se bazeaza exclusiv pe fanii ahtiati dupa zombie, care vor vrea sa vada orice film de acest gen, oricat de prost ar fi. Credibilitate zero, dar scenele de actiune as spune ca sunt in regul pentru un film cu buget redus. Trebuie sa fiti constienti ca Dolph Lundgren ridica filmul, asta ca sa stiti la ce sa va asteptati. Trailer:


marți, 22 martie 2016

House Broken (2010)

Gen: Comedie

Distributie: Danny DeVito, Katey Sagal, Skyler Stone, Caitlin Crosby, Ryan Hansen

Regizor: Sam Harper [aflat la prima experienta ca regizor]

Nota Gealapa: 5.70

Pentru a se bucura de pensionare, un tata ia masuri extreme pentru a-si convinge cei doi fii lenesi sa se mute din casa si sa se intretina singuri.

Acest film te poarta cumva la inceputul anilor '90. Totusi, este un film mediocru chiar si pentru acea perioada. Majoritatea glumelor de care avem parte erau fumate de atunci. Intriga este slabuta, actiunea avanseaza poticnit si amatorismul regizorului se simte in fiecare cadru. Practic, expresia lui Danny DeVito de pe poster, este aceeasi pe care am avut-o si eu urmarind filmul si il descrie cel mai bine.

Distributia este extrem de slaba. Danny DeVito a fost cumva pacalit sa participe la acest fiasco si, pe generic a scapat cumva o scena de la filmari in care acesta isi exprima nemultumirea fata de ce ar trebui sa faca personajul sau. Katey Sagal a ramas blocata in Familia Bundy, iar prestatiile adevaratilor protagonisti, Skyler Stone si Ryan Hansen, sunt jenante pe alocuri.

Nu cred ca ma incadrez in publicul tinta al acestui film. Cred ca acest public tinta este format din tineri aflati la pubertate care au trait in jungla pana acum si aceasta este prima comedie pe care o vad. Doar asa cineva ar putea gasi acest film amuzant. Las Fierbinti este de doua ori mai cult decat acest film.


luni, 21 martie 2016

Poate ai, poate nu ai aceste fetishuri, dar ele exista

1) Macrofilia 

 O fantezie sexuala care implica uriasi, mai cu seama uriase... femei uriase. Microfilia este opusul, oamenii avand fantezii cu indivizi mai mici, in cele mai multe cazuri suficient de mici incat sa poata fi cuprinsi intr-o palma.





2) Feederism

Numele (in engleza pentru ca nu am stiut cum sa il traduc) il cam da de gol. Acest fetish presupune ca un partener sa il hraneasca pe celalalt, ambii fiind excitati de acest lucru si scopul fiind ca cel hranit sa se ingrase.












3) Formicofilia

 Asta presupune sa fii starnit sexual atunci cand insecte mici se tarasc pe tine, te ciugulesc, sau te inteapa.







4) Dendrofilia

Termenul se refera la oamenii care sunt atrasi sexuali.. excitati de copaci.





                                                                          

5) Infantilism parafilic

Un fetis sexual care implica un role-playing in care cineva isi asuma rolul unui copil. Manifestarile pot include orice de la purtarea si folosirea scutecelor, pana la a bea dintr-un biberon. Partenerii se pot angaja in experiente blande in care "copilul" este ingrijit, sau pot fi atrasi de pedepsirea lui sau de acte umilitore.




6) Oculolinctus

Cunoscut si sub numele de "worming". Unii oameni ca[ata satisfactie sexuala prin lingerea globilor oculari ai altor persoane.











7) Vorarefilia

Ideea de a manca sau de a fi mancat de catre altii; de obicei, inghitit intreg, dintr-o bucata. In general, vorarefilii isi rezolva aceasta nevoie prin poze si filmulete trucate.











8) Salirofilia

Presupune obtinerea placerii erotice din compromiterea imaginii unei persoane, de obicei cineva care arata bine, fara a o rani sau a-i face rau in vreun fel. De exemplu ruperea sau murdarirea hainelor, acoperindu-le in noroi sau mizerie, sau ravasindu-le parul sau machiajul.


9) Nasofilia

A fi excitat de... un nas. Placerea poate fi limitata la caracteristicile fizice, cum ar mi marimea nasului sau diametrul narilor, sau poate implica dorinta unui contact fizic...ca in imaginea alaturata.



10) Fornifilia

Este o forma de sclavie si obiectificare sexuala, prin transformarea unei fiinte umane intr-o piesa de mobilier. Tipul de mobilier poate varia si fornifilii sunt foarte inventivi: scrumiere, scaune, mese, ventilatoare de tavan, lampi etc.










11) Agalmatofilia

Presupune atractia sexuala pentru o statuie, papusa, manechin sau alte obiecte asemanatoare. Agalmatofilii ar putea fi, de asemenea, starniti de gandeul de a se transforma ei insisi sau pe altcineva in obiectul lor preferat.










12) Pirofilia

De la piromanie. Obtinerea placerii sexuale si a satisfacerii din pornirea sau privirea incendiilor, sau din fotografiere sau doar vizionarea unor poze. Nu toti pirofilii folosesc foc real pentru a obtine placere; uneori, fanteziile sunt de ajuns.




13) Katoptronofilia

Excitarea atunci cand sexul sau lucruri cu tenta sexuala au loc in fata oglinzii. Acesta este unul dintre motivele pentru care oglinzile de tavan sunt atat de populare.












14) Frotteurism
(nici la asta nu stiu traducerea)

Obtinerea placerii sexuale sau a multumirii prin frecarea de o alta persoana, mai ales a organelor genitale, fara acordul acesteia.

duminică, 20 martie 2016

Jerusalem (2013)

Gen: Documentar

Distributie: Benedict Cumberbatch, Jodi Magness, Frah Ammouri, Nadia Tadros, Revital Zacharie

Regizor: Daniel Ferguson [a mai regizat: Last of the Elephant Men(2015)]

Incasari: 8.000.000 $

Premii:
- Best Film, Short Subject, Giant Screen Cinema Association, 2014
- Best Cinematography, Giant Screen Cinema Association, 2014

Nota Gealapa: 7.45

Filmat in 3D pentru IMAX si cinematografele cu ecran urias, filmul este o experienta captivanta despre unul dintre cele mai iubite orase ale lumii. Este o invitatie sa descoperim de ce aceasta bucata de pamant este sacra pentru miliarde de oameni si cum arheologia incearca sa ii descopere secretele.

Este poate documentarul din care am aflat cele mai putine lucruri. Se leaga putin de istorie, putin de cultura, in general putin din toate, fara sa isi aleaga o cale. Scopul lui a fost sa impresioneze prin cinematografie si prin imagine, ceea ce si reuseste. Ideea de a prezenta orasul din trei perspective, prin ochii a trei tinere din comunitati diferite este si ea foarte inspirata. Nu va asteptati insa sa aveti vreo revelatie dupa ce os a il vizionati.

Benedict Cumberbatch face o treaba excelenta ca povestitotr. Cred ca asta e calea pentru el, oricum nu era cea mai simpatica prezenta pe ecran. Inocenta celor trei adolescente care ne prezinta orasul dni punctul lor de vedere este de admirat pana la un punct si de compatimit de la un moment dat. Sa te simt atat de norocos ca traiesti intr-un loc, fara insa a cunoaste alte locuri si traind dupa reguli extrem de stricte, dar sa ti se para ca esti liber doar pentru ca nu cunosti libertatea mi se pare extrem de superficial.

Filmul, ca si mitul Ierusalimului in sine, apeleaza mult la imaginatia si credinta spectatorului. Poate un om care nu a deschis in viata lui o carte de istorie, sau un american ar fi impresionat de peisajul mirific prezentat aici. Din pacate, realitatea Ierusalimului este departe de armonia idilica si de aparenta lilniste prezentata. O sa ma intebati atunic de ce dau o nota atat de mare, pentru atat de putin. Ca sa nu ma trazneasca big boss. Trailer:


sâmbătă, 19 martie 2016

Behind the Candelabra (2013)

Gen: Biografic

Distributie: Michael Douglas, Matt Damon, Scott Bakula, Eric Zuckerman, Eddie Jemison

Regizor: Steven Soderbergh [a mai regizat: Side Effects(2013), Magic Mike(2012), Haywire(2011), Contagion(2011), The Last Time I Saw Michael Gregg(2011)]

Filmul a obtinut 46 de premii, printre care:
- Best Miniseries or Motion Picture Made for Television, Golden Globes, SUA 2014
- Best Performance by an Actor in a Miniseries or Motion Picture Made for Television (Michael Douglas)
- Outstanding Art Direction for a Miniseries or Movie, Primetime Emmy Awards, 2013
- Outstanding Costumes for a Miniseries, Movie or a Special, Primetime Emmy Awards, 2013
- Outstanding Hairstyling for a Miniseries or a Movie, Primetime Emmy Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.05

Bazata pe un roman autobiografic, este povestita relatia intempestiva de sase ani dintre Liberace si iubitul sau mult mai tanar, Scott Thorson.

Iata inca un film despre care nu stiam nimic, si care este surprinzator de bun si mi-a aratat o alta bucatica de istorie despre care nu stiam nimic. Nu tineam neaparat sa ii vad pe Michael Douglas si Matt Damon sarutandu-se cu patos in repetate randuri, sau facand sex, dar am trecut si peste acest aspect. Acesta este un film de televiziune, fara efecte pretentioase, explozii si alte lucruri moderne, dar are la baza o oveste puternica si fascinanta. Privind retroactiv, avand in vedere feleul de a vorbi si de a se imbraca al lui Liberace, este incredibil cum a reusit sa tina un asemenea secret ascuns atata timp.

As spune ca  nu datorita scenelor intime dintre cei, ci in pofida acestora, cei doi protagonisti ofera prestatii excelente. Matt Damon are mereu interpretari solide si poate la el m-as fi asteptat, dar Michael Douglas intrase cumva intr-un con de umbra. Revenirea lui intr-un asemenea rol greu, dus la capat cu brio a fost surpriza cea mai placuta pe care mi-a oferit-o filmul. Asemanarea lui cu Liberace nu este nici ea de neglijat.  Rolurile secundare sunt aproape insesizabile, atat de mult ii eclipseaza cei doi pe restul colegilor de platou.

Nu am avut nici o asteptare de la acest film si in ciuda distributiei, am crezut ca voi asista la o productie care se pretinde a fi mult mai buna decat este de fapt. Dupa primele 20 de minute insa, mi-am dat seama ca am in fata un film destul de important. Ambele personaje principale sunt extrem de complexe si doi actori cu experienta celor doi protagonisti efectiv s-au lafait in astfel de roluri.  Cu siguranta merita bifat si il recomand.


All the Wilderness (2014)

Gen: Drama

Distributie: Virginia Madsen, Danny DeVito, Isabelle Fuhrman, Kodi Smit-McPhee, Evan Ross

Regizor: Michael Johnson [aflat la primul lungmetraj]

Premii:
- Best Sound Editing - Direct to Video - Live Action, Motion Picture Sound Editors, SUA 2016

Nota Gealapa: 6.15
Metascore: 54/100

Un tanar nelinistit exploreaza salbaticia orasului sau in incercarea de a face fata absentei tatalui sau.

Era greu pentru acest film sa faca furori. Este mult prea nisat pentru a fi pe gustul maselor. Probabil ca persoanele cu drame personale si acre se considera neintelese s-au identificat cu personajele de aici,d ar pentru restul lumii este doar un film modes. Atmosfera trista si sumbra a fost creata cu succes, dar asta este cam singurul lucru notabil din punctul meu de vedere.

Nu va lasati pacaliti de aparitia lui Danny DeVito in distributie. Prezenta lui este un pasagera. In prim-plan se afla Kodi Smit-McPhee, care are o evolutie oscilanta. Alterneaza momentele slabe cu unele foarte bune, in care arata reale calitati. Tristetea si glociunea sufleteasca mi se par cel mai usor de jucat, asa ca nu ma grabesc sa ridic in slavi vreun tanar pretendent la denumirea de actor din acest film.

Cei mai deprimati dintre noi ar spune ca este un film minunat despre "sine", un film sensibil filmat si editat magistral. Personal cred ca este doar un film ok, despre maturizare si acceptarea si infruntarea prorpiilor demoni. Pierdeti ceva daca nu il vedeti? As spune ca nu.


joi, 17 martie 2016

The Man with the Iron Fists 2 (2015)

Gen: Actiune

Distributie: RZA, Schnitrnunt Busarakamwong, Grace Huang, Andrew Lin, Seigi Ozeki

Regizor: Roel Reine [a mai regizat: The Condemned 2(2015), Michiel de Ruyter(2015), Seal Team Eight: Behind Enemy Lines(2014), Dead in Tombstone(2013), 12 Rounds 2: Reloaded(2013)]

Nota Gealapa: 5.40

Cand un strain, Thaddeus, este gasit grav ranit in raul de langa satul sau, minerul Li Kung si sotia sa Ah Ni ii ofera acestuia refugiu. Cand se vindeca acesta devine prins in conflictul dintre sateni si maleficul stapan al minei, Master Ho.

Daca primul film era prea complicat si prea rapid pentru binele lui, acesta este prea banal si mult prea lent, deci invariabil mai prost. Intriga este extrem de simpla si previzibila. Am vazut cele mai lente scene de lupta din istoria filmelor cu arte martiale. Daca mai punem la socoteala ca unui olog i se pun picioare de fier si asta le face sa se miste cu chi-ul lui interior, ne dam seama ca asistam la un fiasco. Putinele efecte vizuale sunt de un amatorism ridicol.

RZA este cel ami prost actor pe care l-am vazut in ultimul timp. Ar trebui sa faca in continuare ce stie el mai bine, adica muzica mediocra. Celorlalti membri ai distributiei li s-a dat probabil o singura indicatie: sa treaca prin toate stereotipurile din filmele asiatice. Nu a fost usor sa aleg cel mai prost lucru la acest film, dar cred ca prestatia artistica a protagonistilor este marele castigator.

Acest film il face pe primul sa para in regula. Cine a mai auzit de un film cu chinezi care s ebat prin aer, sa aiba drept coloana sonora muzica rap americana? Aceasta muzica este la fel de potrivita cu filmul, ca un ringtone cu Florin Salam, scapat in mijlocul unei piese de teatru. Daca ati vazut primul film, trebuie sa bifati si continuarea; in caz contrar, stati departe de seria asta. Trailer:


NetFlash.ro la indemana ta!