duminică, 28 februarie 2016

Arctic Blast (2010)

Gen: SF

Distributie: Michael Shanks, Alexandra Davies, Saskia Hampele, Indiana Evans, Robert Mammone

Regizor: Brian Trenchard-Smith [a mai regizat: Drive Hard(2014), Absolute Deception(2013), The Cabin(2011), Pimpin' Pee Wee(2009), Tyrannosaurus Azteca(2007)]

Buget: 3.600.000 $

Nota Gealapa: 5.15

O eclipsa solara cauzeaza o explozie de aer rece care se indreapta catre pamant si cauzeaza un lant de evenimente catasrtrofal, care ameninta sa acopere planeta de gheata si sa inceapa o noua era glaciara.

Acest film nu are prea multe lucruri care functioneaza in avanatajul sau. Intriga, desi lipsita total de originalitate, este una mult prea pretentioasa pentru infimele resurse avute la dispozitie de producatori. S-a abuzat de un singur efect vizual si acela extrem de slab realizat. Sunt momente in care ecranul verde este mai usor sesizabil decat luna intr-o noapte senina. Ce mi-a placut in schimb, este ca de aceasta data sfarsitul lumii se intampla peste tot in lume si abia in ultima instanta ajunge si in SUA. Nici firul logic nu ajuta prea mult filmul, iar povestile secundare incurca si ele.

Ca sunt din filme de mana adoua, ca nu mai sunt de mult in prim-plan,s au ca sunt din seriale de televiziune, acest film a adunat destule figuri familiare, care s-au straduit cat au putut sa ofere interpretari decente si au oferit cata credibilitate au putut unui asemenea film. Bineinteles ca in conditiile date era greu sa reuseasca cineva sa impresioneze si nici nu a reusit nimeni.

Este genul acela de film care te face sa iti suni prietenii sa le spui ca te uiti la cel mai prost film din lume. Poate tocmai de aceea pe intreaga sa durata filmul este un fel de placere vinovata. Teoriile "stiintifice" sunt atat de exagerate ca te gandesti ca nimeni nu poate inventa asa ceva si te fac sa nu iti dezlipesti ochii de ecran. Contradictiile din scenariu apar la fiecare cateva minute. In fiecare secunda stii ca filmul va deveni si mai rau, dar in mod ciudat abia astepti sa se intample asta. Trailer:


Good Kill (2014)

Gen: Thriller

Distributie: Ethan Hawke, January Jones, Zoe Kravitz, Bruce Greenwood, Jake Abel

Regizor: Andrew Niccol [a mai regizat: The Host(2013), In Time(2011), Lord of War(2005), S1m0ne(2002), Gattaca(1997)]

Incasari: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 63/100

Un familist convins incepe sa puna la indoiala etica jobului sau ca pilot de drone.

Per total as spune ca acest film este un proiect reusit. Culmea este ca m-a atras nu prin povestea principala, care este o drama interioara a eroului principal, ci prin cele secundare acre sunt cu adevarat socante, scandaloase si curajoase. Acestea fac referire la razbiul din Afganistan, care pare ca nu se mai termina si la usurinta socanta cu care unii oameni pot ucide. Nu va asteptati sa dati peste scene de lupta si efecte vizuale. Filmul este unul linistit, dar captivant.

Sentimentul este ca actorii au dezamagit cumva in acest film. Prestatiile lor au fost fade... fara gust. Pana aproape de final nu am simtit nici un fel de emotie. De aceea nici nu am putut empatiza cu personajul principal si cu povestea lui si a fost nevoie sa ma concentrez pe altceva. Ethan Hawke e capabil de mai mult si sper sa nu cada si el intr-o spirala descendenta continua.

Un film care ridica intrebari incomode, dar potrivite nu are nevoie de foarte multa tehnolgie si multe resurse pentru a reusi si asta este exact ce face Good Kill. Pune la indoiala moralitatea si eficienta operatiunilor antiteroriste in Afganistan. Cu un asemenea subiect cred ca doar romanii pot fi linistiti. Restul lumii cred ca va avea pareri radicale si se vor forma doua tabere diametral opuse. Cea mai clara dintre toate este pozitionarea regizorului, care adauga si o nota personala la final.


sâmbătă, 27 februarie 2016

3-Headed Shark Attack (2015)

Gen: Horror

Distributie: Danny Trejo, Karrueche Tran, Rob Van Dam, Jason Simmons, Jena Sims

Regizor: Christopher Ray [a mai regizat: They Want Dick Dickster(2015), A House Is Not a Home(2015), Mega Shark vs. Kolossus(2015), Mercenaries(2014), Asteroid vs. Earth(2014)]

Nota Gealapa: 2.85

Pe masura ce un rechin mutant cu trei capete mananca nava dupa nava, pasagerii trebuie sa lupte impotriva pradatorului cu orice au la indemana.

Cand am vazut 2 Headed Shark Attack am crezut ca filmele cu rechini au atins limita cea mai de jos, dar se pare ca m-am inselat. Aparent numarul de capete pe care il poate avea un rechin este nelimitat si mai nou rechinii omoara oameni doar de placere si nu mai esti in siguranta nici in mijlocul unei insule. Putinii bani avuti la dispozitie au fost investiti in totalitate in singurul efect visual decent, iar in rest...haos. Firul logic nu numai ca se pierde, dar el nu exista in nici un moment.

Distributia are cateva nume surprinzatoare. Chiar cand credeam ca si-a relansat cariera, Danny Trejo ia parte la aceasta sarada. Rob Van Dam are si el o prestatie artistica mai slaba decat cele pe care le ofera in ringul de wrestling. Interpretarile din acest film pot provoca dureri de cap.

Este adevarat ca vazand si predecesorul sau, stiam la ce sa ma astept, dar acest film coboara standardul chiar mai jos. Eu sper ca aceasta serie sa se opreasca aici si sa nu devina o franciza. Ar fi o pierdere prea mare de timp si resurse. Trailer:


vineri, 26 februarie 2016

45 Years (2015)

Gen: Drama

Distributie: Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James, Dolly Wells, David Sibley

Regizor: Andrew Haigh [a mai regizat: Weekend(2011), Greek Pete(2009)]

Incasari: 4.000.000 $

Filmul a obtinut 19 premii, printre care:
- Best Actress (Charlotte Rampling),Alliance of Women Film Journalists, 2016
- Best Actress (Charlotte Rampling), Berlin International Film Festival, 2015
- Best Actor (Tom Courtenay), Berlin International Film Festival, 2015
- Best Actress (Charlotte Rampling), Boston Society of Film Critics Awards, 2015
- Coup de Coeur, Dinard British Film Festival, 2015

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 94/100

Un cuplu care se pregateste sa isi aniverseze casatoria primeste o veste cutremuratoare care ameninta sa le schimbe stilul de viata pentru totdeauna.

Filmul e mai incet decat postasul care aduce pensia, dar in mod surprinzator nu este plictisitor. Desi este un film bun, va fi de greu pentru cineva sa se regaseasca in acest film, char daca ar avea varsta corespunzatoare. La noi cuplurile care au varsta personajelor din acest film traiesc alt gen de drame. Chiar si asa, tema ridicata este una interesanta: ce faci daca afli la un moment dat ca ai fost mintit toata viata?

Distributia este punctul din acre vine intreaga foarta a filmului. Cei doi protagonisti au avut fiecare prestatii impresionante. Ma refer mai ales la Charlotte Rampling, doamna cinematografiei britanice, care este de-a dreptul impresionanta. Sper doar ca acest rol sa nu fi fost cantecul ei de lebada.

Nivelul de drama este unul extrem de ridicat, pentru un film in care practic nu se intampla nimic. Naturaletea venita dinspre protagonisti a facut filmul foarte realist si uman. Am observat un aspect interesant: desi actiunea filmului se desfasoara pe parcursul a unei singure saptamani, pare ca in fiecare zi se schimba si anotimpul, in functie de trairile celor doi.


miercuri, 24 februarie 2016

A Guide to Recognizing Your Saints (2006)

Gen: Drama

Distributie: Robert Downey Jr., Rosario Dawson, Shia LaBeouf, Melonie Diaz, Laila Liliana Garro

Regizor: Dito Montiel [a mai regizat: Man Down(2015), Boulevard(2014), Empire State(2013), The Son of No One(2011), Fighting(2009)]

Incasari: 1.000.000 $

Filmul a obtinut 7 premii, printre care:
- Best Actor (Shia LaBeouf), Gijon International Film Festival, 2006
- Directing Awards - Dramatic (Dito Montiel), Sundance Film Festival, 2006
- Special Jury Prize - Dramatic (for the ensemble performance), Sundance Film Festival, 2006
- Critics' Week Award (Dito Montiel), Venice Film Festival, 2006
- Isvema Awards (Dito Montiel), Venice Film Festival, 2006

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 67/100

O drama despre maturizare in centrul careia se afla un baiat care creste in Astoria, N.Y. in anii '80. Pe masura ce prietenii sai mor, se drogheaza sau ajung in inchisoare, ajunge sa screada ca a fost crutat de la o asemenea soarta de unii "sfinti".

Pentru publicul roman este destul de greu sa empatizeze cu aceasta poveste. In Romania anii '80 au aratat diferit. Chiar si copilaria din anii '90 nu avea nimic in comun cu lumea prezentata aici. Acestea fiind zise, intelegand cultura americana a acelor vremuri, putem aprecia o poveste puternica, dar de la distanta, fara vreo implicare emotionala. Trebuie sa credem pe cuvant veridicitatea atmosferei transmisa de film, pentru ca singurele referinte pe acre noi le avem sunt cele din alte filme.

Distributia este una de vis pentru anul 2016 si una interesanta pentru 2006. Spun asta pentru ca in acel an Shia LaBeouf si Channing Tatum nu isi confirmasera inca talentul ca astazi. Prestatiile lor au fost ttusi foarte bune si au fost secondati excelent de Robert Downey Jr. si Chazz Palminteri. Partea tanara a distributiei este intr-o antiteza perfecta cu cea mai experimentata si asta este exact ce trebuie intr-un film despre maturizare.

Emotia creste cand realizezi ca acest film este facut chiar dupa autobiografia lui Dito Montiel, iar acesta ii dedica filmul unuia dintre prietenii lui care l-a ajutat si care nu a avut o soarta la fel de buna. Cunoscand acest aspect am fost mai intelegator cu filmul, dar tot nu m-am putut implica trup si suflet in poveste. Ramane un film excelent, pe care trebuie sa il vezi odata si vei vrea sa nu il mai vezi niciodata. Trailer:


marți, 23 februarie 2016

This Is the End (2013)

Gen: Fantastic

Distributie: James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride

Regizor: Evan Goldberg [a mai regizat: The Interview(2014)]

Buget: 32.000.000 $
Incasari: 248.200.000 $

Filmul a obtinut 10 premii, printre care:
- Funniest Motion Picture, Acapulco Black Film Festival, 2014
- Best Comedy Director - Film, Acapulco Black Film Festival, 2014
- Best Comedy Film, Denver Film Critics Society, 2013
- Best Comedy of the Year, Golden Schmoes Awards, 2013
- Most Original Trailer, Golden Trailer Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.25
Metascore: 67/100

In timp ce participa la petrecerea de casa noua a lui James Franco, Seth Rogen, Jay Baruchel si multe alte celebritati trebuie sa infrunte apocalipsa.

Originalitatea este lucrul cel mai usor sesizabil la acest film.  Modul in care este abordat sfarsitul lumii este unul nou si al naibi de amuzant. Filmul nu are nici o treaba cu realitatea, dar nu imi aduc aminte de cand nu am mai ras atat de mult la un film prost. Mare parte din film m-am intrebat pe ce s-au cheltuit atatia bani, dar sfarsitul filmului scoate din tolba o serie de efecte impresionante pentru o comedie, fie ea si fantastica.

Distributia este un regal de vedete care ne-au obisnuit cu roluri de inadaptati. Toti impreuna, interpretandu-se pe sine, autoironizandu-se si improvizand multe dialoguri (cam 50%), a constituit o reteta infailibila pentru hohote de ras. Bineinteles ca nu poate fi vorba de valoare artistica. Acesta a fost mai degraba un proiect in care protagonistii au avut liber la distractie. Cand un actor relevant isi cheama prietenii sa il ajute la un proiect, acesta este rezultatul. Acest experiment a fost incercat cu mult mai putin succes si de alte figuri cvasi-anonime.

Analizand logic, acest film nu ar fi trebuit sa functioneze. Intriga este puerila, deznodamantul la fel, nimic nu decurge cum ar trebui si cu toate astea au fost scene in acre am ras cu lacrimi. Daca nu va plac glumele vulgare, sau Backstreet Boys ar trebui sa evitati acest film. Daca cele enumerate anterior nu va deranjeaza, aceasta este un film pe care nu vreti sa il ratati.

PS: Dupa ce am vazut un film de dragoste cu Channing Tatum, aparitia lui din acest film este tot ce aveam nevoie sa il demitizez.


luni, 22 februarie 2016

The Longest Ride (2015)

Gen: Romantic

Distributie: Scott Eastwood, Britt Robertson, Alan Alda, Jack Huston, Oona Chaplin

Regizor: George Tillman Jr. [a mai regizat: Love Is a Four-Letter Word(2016), The Inevitable Defeat of Mister & Pete(2013), Faster(2010), Notorious(2009), Men of Honor(2000)]

Buget: 34.000.000 $
Incasari: 38.000.000 $

Premii: 
- Choice Movie Actor: Drama (Britt Robertson), Teen Choice Awards, 2015

Nota Gealapa: 7.70
Metascore: 33/100

Viata unui cuplu de tineri se intrepatrunde cu cea a unui barbat mult mai in varsta, pe masura ce acesta reflecteaza la iubirea vietii lui.

Acum gandind la rece nu stiu cum a reusit sa ma sensibilizeze acest film, dar a reusit. Am mai vazut povesti de dragoste intre cowboy si fete de oras, deci nici originalitatea nu este punctul forte al filmului. Cumva insa, nu am simtit cum au trecut cele doua ore cat dureaza. Drama asta a indragostitilor care apartin de doua lumi diferite nu este noua, dar aici este ecranizata foarte detaliat, povestita frumos, este sensibila si factorul extern care rezolva toate problemele este si el inedit. Desi la un moment dat totul devine previzibil, pana in acel moment esti atat de implicat in poveste incat chiar vrei sa se termine asa cum te astepti.

Distributia nu este chiar impresionanta. Avem un Alan Alda muribund si la propriu si la figurat. Nu face nimic deosebit, doar aduce probabil unii spectatori. Lipsa numelor este compensata de tineri actori dornici si cu potential care ofera prestatii bunicele cu un nivel de siropozitate acceptabil. Mai cu seama as remarca-o pe Britt Robertson, acre este posibil sa schimbe cateva conceptii despre iubita ideala. Scott Eastwood a demonstrat si el ca este talentat si nu a primit acest rol si altele doar pentru ca este fiul lui Clint Eastwood.

Cu siguranta filmul nu este doar un "chick flick", asa cum ma asteptam. Este o poveste de dragoste decenta si as recomanda-o cu incredere oricui. Va sfatuiesc totusi sa va alegeti alt moment in care sa vedeti filmul decat am facut-o eu. Am dat play imediat ce m-am intors de la sala plin de testosteron si foarte masculin, iar pana la final m-am cam inmuiat.

PS: nici nu m-a deranjat ca unul din personaje are ochii caprui cand este tanar si albastri cand este batran. Trailer:


duminică, 21 februarie 2016

Only Lovers Left Alive (2013)

Gen: Dragoste

Distributie: Tilda Swinton, Tom Hiddleston, Mia Wasicowska, Anton Yelchin, John Hurt

Regizor: Jim Jarmusch [a mai regizat: The Limits of Control(2009), Broken Flowers(2005), Coffee and Cigarettes(2003), Ten Minutes Older: The Trumpet(2002), Ghost Dog: The Way of the Samurai(2009)]

Buget: 7.000.000 $
Incasari: 2.000.000 $

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Actress Defying Age and Agism (Tilda Swinton), Alliance of Women Film Journalists, 2015
- Cannes Soundtrack Award, Cannes Film Festival, 2013
- Best Production Design, Chlotrudis Awards, 2015
- Best Picture Not Released in 2013, International Cinephile Society Awards, 2014
- Best Director (Jim Jarmusch), International Cinephile Society Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 79/100

Un muzician deprimat se reuneste cu iubita lui, dar dragostea lor care dureaza de secole este intrerupta de aparitia uei surori mai ici necontrolabila.

Originalitatea nu ii lipseste acestui film, dar este cu siguranta cel mai plictisitor film cu vampiri pe care l-am vazut. Eu nu am vazut vampiri ami deprimati. Filmul este facut parca pentru publicul emo/goth. Mai bine de doua ore nu se intampla mai nimic, doar niste zbateri artistice, pe care le inteleg pana la un punct, dar niste vampiri care cauta sensul oamenilor pe pamant parca este putin prea mult.

Distributia nu impresioneaza si in afara de cei doi protagonisti nici un rol nu prea conteaza. Tom Hiddleston are o prestatie mediocra. El a parut mai degraba plictisit decat deprimat. Interpretarea este salvata de Tilda Swinton, cu cel mai trist personaj optimist pe care l-am vazut. Desi este un vampir "bun", ea reuseste sa provoace fiori de cateva ori.

Cea mai buna munca la acest film este facuta de catre regizor. Cinematografia, decoruril, stilul si atmosfera sunt toate mana acestuia si toate pot fi trecute la capitolul reusite. Coloana sonora este si ea foarte interesanta. Ochii si urechile vor fi rasfatate, dar din pacate nu putem spune acelasi lucru si despre creier. Desi se vrea a fi profund, dialogurile nu sunt atat de complicate, as spune chiar usurele. Poate cel mai mare neajuns al filmului este lipsa unei povesti, compensata partial de putin umor sec. Trailer:


vineri, 19 februarie 2016

The Vow (2012)

Gen: Romantic

Distributie: Rachel McAdams, Channing Tatum, Sam Neill, Jessica Lange, Jessica McNamee

Regizor: Michael Sucsy [a mai regizat: Scruples(2012), Grey Gardens(2009)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 323.000.000 $

Premii:
- BMI Film Music Awards, BMI Film & TV Awards, 2012
- Best Romance TV Spot, Golden Trailer Awards, 2012

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 43/100

Din cauza unui accident de masina Paige ajunge in coma si cand se trezeste si nu isi mai aminteste nimic, sotul ei Leo se straduieste sa o o faca sa se reindragosteasca de el.

Ma pregatisem pentru mult mai rau. Ma asteptam sa vad un film mult mai siropos decat am vazut. Subiectul nu este original, dar ce il face special de aceasta data este ca se bazeaza pe un caz real. Asta duce la un happy-end atipicmult mai agreabil decat cel clasic in care fetei ii revine memoria si totul este ca inainte. Nu m-au dat pe spate nici decorurile si nici cinematografia, dar povestea este sensibila si agreabila.

Acest film demonstreaza inca odata ca daca esti femeie si auzi cuvintele Channing Tatum nu ai cum sa nu te uzi putin. Frati barbati, trebuie sa multumim divinitatii ca barbati din astia traiesc doar in filme si in mintile credule si rupte de realitate ale unor femei. Bineinteles ca prestatia lui a provocat oftaturi indelungi, suspine multiple si cateva orgasme spontane. De partea cealalta, personajul lui Rachel McAdams a scos din sarite si putinii barbati care s-au incumetat sa vada acest film, iar asta in ciuda unei interpretari corecte.

Desiabordata adesea, tema ramane una interesanta si te face sa te gandesti putin la ce ai face tu daca ti se intampla asa ceva. Le-as spune barbatilor sa nu se grabeasca sa uite de acest film. Mi se pare o alegere perfecta pentru primul film vazut cu ea la tine acasa. Trailer:


miercuri, 17 februarie 2016

A Cry from Within (2014)

Gen: Horror

Distributie: Eric Roberts, Cathy Moriarty, Deborah Twiss, James McCaffrey, Sydney McCann

Regizor: Deborah Twiss [a mai regizat: Confidence Game(2016), In Between(2005)]

Buget: 450.000 $

Premii:
- Best Actress in a Feature Film Or Made for TV/Straight to Video Feature Featured Role (Angelique Berry), The Joey Awards, Vancouver 2015

Nota Gealapa: 1.85

Acest film se vrea a fi un horror psihologic despre secrete intunecate care distrug oameni si familiile lor din interior.

Filmul arata de parca s-au folosit la filmari doar doua camere si un singur trepied. Este primul film horror dupa mult timp care nu are are nici macar un efect vizual. Incearca sa rezolve totul din machiaj, dar rezultatul este unul jenant. Povestea este fragila, superficiala, lipsita de originalitate si este ecranizata stangaci si plictisitor.

Distributia ni-l arunca in fata pe Eric Roberts, care gaseste in fiecare zi noi minime ale carierei sale si acre a ajuns sa filmeze vreo cinci filme pe an, unul mai prost decat altul. Acesta nu este nici pe departe cel mai prost rol al sau si asta spune multe despre o cariera. Partenera lui este Deborah Twiss, care se crede si regizoare si care nu are nimic de oferit in afara d eo pereche impresionanta de sani. Concluzia este ca prestatiile actoricesti au fost groaznice. Eric Roberts ne-a aratat ca e capabil sa ofere interpretari foarte bune, dar aici nu este cazul.


Acest film m-a dezamagit desi ma asteptam de la inceput sa fie prost. Nu va fortati partenerii, iubitele sau prietenii sa se uite la acest film cu voi, pentru ca veti ramane cu o datorie morala fata de ei. Va recomand sa evitati acest film si sa alegeti stirile de la ora 17:00. Dureaza mai putin si sunt mult mai infricosatoare. Trailer:


marți, 16 februarie 2016

A Mighty Heart (2007)

Gen: Drama

Distributie: Angelina Jolie, Dan Futterman, Irrfan Khan, Archie Panjabi, Mohammed Afzal

Regizor: Michael Winterbottom [a mai regizat: The Emperor's New Clothes(2015), The Face of an Angel(2014), The Trip to Italy(2014), The Look of Love(2013), Everyday(2012)]

Buget: 16.000.000 $
Incasari: 42.100.000 $

Premii:
- François Chalais Award, Cannes Film Festival, 2007
- Outstanding Performance Award (Angelina Jolie), Santa Barbara International Film Festival, 2008
- Karen Morley Award, Women Film Critics Circle Awards, 2007

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 74/100

Mariane Pearl porneste intr-o cautare frenetica a sotului ei jurnalist, atunci cand acesta dispare in Pakistan.

Povestea a avut destul potential, dar felul cum a fost ecranizata a lasat de dorit si a facut aroape imposibil o eventuala empatizare cu drama. Desi s-a abatut destul de mult de la adevar, si ar fi putut astfel sa foloseasca tot felul de trucuri cinematografice pentru a crea plus-valoare, acest lucru nu se intampla, astfel ca nerespectarea adevarului istoric nu are nici o justificare.

Sungura care are un rol ce poate fi evaluat in roice fel este Angelina Jolie, aflata in miezul actiunii in permanenta. Destule fete cunoscute si in rolurile mici, dar cu foarte putin timp de ecran. Angalina ne arata ca desi odata cu trecerea timpului apelativul "buna" nu i se mai potriveste decat in sintagma "buna actrita". Ce vreau sa spun este ca desi devine din ce in ce mai putin atragatoare din punct de vedere fizic, aceasta etaleaza din ce in ce mai multe calitati actoricesti si are interpetari foarte bune, cum se intampla si in acest film.

Filmul este ecranizat intr-un mod mult prea simplu pentru o poveste atat de puternica. Uneori viata nu bate filmul si mi-ar fi placut sa vad o desfasurare mai impresionanta de forte. Singurul lucru impresionant este peisajul din marile orase pakistaneze care transmit fara prea mare efort senzatia de claustrofobie.




luni, 15 februarie 2016

Cavemen (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Skylar Astin, Camilla Belle, Chad Michael Murray, Dayo Okeniyi, Alexis Knapp

Regizor: Herschel Faber [aflat la prima experienta ca regizor]

Nota Gealapa: 5.85
Metascore: 19/100

O comedie asezonata cu un strop de drama care se invarte in jurul unor barbati aproximativ singuri si someri, care traiesc intr-un depozit transformat in apartament si greutatile pe care le presupun viata de adult si dragostea.

 Este o poveste clasica despre cat de greu este sa iesi din friend zone. Doi prieteni se iubesc, ea astapta ca el ssa fie barbat, iar el e un idiot. Cam ca in viata. Umorul este rar si uneori accidental, filmul per total este plictisitor, dar povestea este una cu care te identifici usor, ceea ce il face mai usor de digerat. Tot filmul este filmat in doua, maxim trei camere si se bazeaza in inntregime pe un scenariu slabut si pe sarmul actorilor.

Distributia ofera figuri familiare, dar nici un nume cu adevarat important. Mai degraba niste actorasi disperati sa isi faca un nume si sa fie respectati in bransa, dar cu astfel de prestatii nu as spune ca au iesit din mediocritate. Interpretarile lor au fost timizi, cuminti, tematoare... nici unul nu s-a aruncat cu adevarat in personaj.

Se simte amatorismul in permanenta si asta se  intampla de cele ami multe ori cand atat scenaristul, cat si regizorul sunt debutanti (in cazu de fata una si aceeasi persoana). Principala lipsa a filmului este o poveste originala si cu substanta. Restul aspectelor nu au fost chiar atat de rele. Daca vreti sa ramaneti cu zambetul pe buze dupa acest film urmariti balbele aratate pe scenariul de sfarsit. Este cam singura sansa.


duminică, 14 februarie 2016

And the Band Played On (1993)

Gen: Drama

Distributie: Matthew Modine, Alan Alda, Patrick Bauchau, Bathalie Baye, Christian Clemenson

Regizor: Roger Spottiswoode [a mai regizat: Midnight Sun(2014), Beyond Right and Wrong: Justice and Forgiveness(2012), Forgiveness and Justice(2009), The Children of Huang Shi(2008), Shake Hands with the Devil(2007)]

Filmul a obtinut 11 premii, printre care:
- Outstanding Individual Achievement in Casting, Primetime Emmy Awards, 1994
- Outstanding Individual Achievement in Editing for a Miniseries or a Special - Single Camera Production, Primetime Emmy Awards, 1994
- Outstanding Made for Television Movie, Primetime Emmy Awards, 1994
- Best Edited Motion Picture for Non-Commercial Television, American Cinema Editors, USA 1994
- Supporting Actor in a Movie or Miniseries (Ian McKellen), CableACE Awards, 1995

Nota Gealapa: 8.05

Povestea descoperirii virusului SIDA si luptele politice duse de comunitatea stiintifica in incercarea de a opri raspandirea acestuia in faza incipienta.

In tentativa mea de a vedea si filme vechi, dar importante, care fie mi-au scapat fie au fost facute in alte generatii, astazi a venit randul unei productii de la inceputul anilor '90. De obicei cand vorbim de filme de televiziune ne asteptam la productii cu buget redus fie cu subiecte plictisitoare fie cu idei bune dar realizate precare. Subiectul acestui film insa, este atat de puternic incat te tine in fata ecranului timp de doua ore si cand se termina ti se pare ca a durat prea putin. Iti ofera o bucata importanta de istorie, te trece prin mai multe stari si in ciuda unui deznodamant cunoscut dinainte, tot speri sa intervina fictiunea pe undeva si sa ofere un happy end.

Chiar daca in rolurile importante nu avem chiar cele mai importante nume din industrie, este uimitor cati actori importanti ai acelor vremuri au acceptat sa participe intr-un fel sau altul la acest film, intr-o vreme cand subiectul abordat era inca unul foarte sensibil. A fost ca o strangere de randuri pentru a transmite un mesaj, acre nu stiu cat de bine a fost receptionat de cei carora le-a fost adresat.

Acest film ofera si un posibil raspuns la intrebarea de ce nu avem inca un leac pentru SIDA, la 40 de ani dupa ce acest virus a fost descoperit. Nu stiu act este de corect din punct de vedere istoric sau daca prezinta faptele in mod subiectiv, avand in vedere ca nu se recomanda ca o biogrfaie, dar filmul este fara indoiala revelator. Sunt curios cati dintre voi vor indrazni sa opreasca filmul inainte sa vada chiar si genericul de final. Trailer:


Barely Lethal (2015)

Gen: Comedie

Distributie: Jaime King, Samuel L. Jackson, Madeleine Stack, Jessica Alba, Hailee Steinfeld

Regizor: Kyle Newman [a mai regizat: Fanboys(2009), The Hollow(2004)]

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 44/100

O agenta secreta tanara care viseaza sa isi traiasca adolescent, isi insceneaza propria moarte si se inscrie la liceu. Descopera in curand ca supravietuirea apelor involburate ale adolescentii este mai complicata decat spionajul international.

Nu credeam ca un film cu atatea efecte speciale si tehnologie poate fi atat de plictisitor. In ciuda ambalajului abraziv, acest film ascunde o intriga clasica, cu o dragoste adolescentina si cu "greutatile" vietii de liceu. Aceasta poveste vine la pachet si cu toate cliseele aferente, doar ca acestea sunt prezentate altfel. O palma poate fi inlocuita de o grenada, in rest totul e la fel.

Nu va lasati pacaliti de distributie. Nu o sa vedeti o comedie spumoasa cu Samuel L. Jackson si Jessica Alba. In centrul atentiei se afla Hailee Steinfeld. Cine este Hailee Steinfeld? Exact; nimeni. Vrea sa fie cineva si are toate sansele sa aiba o acriera de succes in comedii romantice mediocre.

Filmul este perfect pentru situatii de mahmureala sau migrena, pentru ca povestea este simpla si nu iti da de gandit prea mult. Este previzibil, dar oarecum agreabil. Ca barbat cu siguranta nu este un film pe care sa il recomanzi prietenilor. Daca alegeti sa il vedeti o sa fie secretul vostru roz. Trailer:


6 Bullets (2012)

Gen: Actiune

Distributie: Jean-Claude Van Damme, Joe Flanigan, Anna-Louise Plowman, Charlotte Beaumont, Steve Nicolson

Regizor: Ernie Barbarash [a mai regizat: Casa Vita(2016), Pund of Flesh(2015), Falcon Rising(2014), Reading Writing & Romance(2013), Second Chances(2013)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 6.50

Un fost mercenar cunoscut pentru ca gaseste copii disparuti este angajat de un luptator de arte martiale, a carui fiicaa fost rapita.

Acest film este filmat in intregime in Bucuresti, care este prezentat insa ca fiind Chisinau. Poate e mai bine asa, altfel iar eram prezentati ca o tara unde rusii fac puterea si copii se rapesc ziua in amiaza mare. Nota buna nu se datoreaza doar patriotismului meu; acesta chiar este un film bunicel. Efectele sunt decente, lucrurile lipsite de logica sunt putine si filmul nu este plictisitor, chiar daca dureaza aproape doua ore si intriga nu este cea mai originala.

Distributia este foarte buna, pentru un film cu Van Damme facut in ultimii cinci ani. Acesta ne arata din cand i cand ca inca mai traieste, ca sa maturizat din punct de vedere artistic si nu este doar un Steven Seagal mai mic de inaltime. Joe Flanigan l-a secondat foarte bine, iar prezenta lui a fost o surpriza placuta. Avand in vedere ca ca langa el a fost si Anna-Louise Plowman, ma asteptam ca la un moment dat sa descopere vreun Stargate la metrou.

Stiu ca probabil va asteptati la un film ieftin, cu dialoguri plate si interpretari mediocre, dar va asigur ca nu este deloc cazul. se pare ca 10.000.000 de dolari pot face minuni in Romania. Sunt destule figuri familiare si dintre actorii romani si de aceasta data limba romana este folosita corect. Eu cred ca merita sa vedeti un film de actiune bun filmat pe strazile Bucurestiului. Trailer:


sâmbătă, 13 februarie 2016

A Serbian Film (2010)

Titlu original: Srpski film

Gen: Horror

Distributie: Srdjan Todorovic, Sergej Trifunovic, Jelena Gavrilovic, Slobodan Bestic, Katarina Zutic

Regizor: Srdjan Spasojevic [a mai regizat: The ABCs of Death(2012)]

Premii:
- Special Mention - Best First Feature (Srdjan Spasejovic), Fantasia Film Festival, 2010

Nota Gealapa: 5.20

Un star porno imbatranit accepta sa faca un film "artistic" inainte sa se retraga din industrie, dar descopera ca trebuie sa comita acte de pedofilie si necrofilie.

Am catalogat acest film ca fiind un horror nu pentru ca m-am speriat urmarindu-l, ci pentru ca au fost multe scene greu de privit, scarboase, bolnave, care ma vor urmari o vreme. Acest film a facut ceva valva la vremea cand a aparut. Toata lumea il stia dar nimeni nu vroia sa intre in detalii, asa ca am zis sa vad cu ochii mei. Astfel am ajuns sa vad o ora si jumatate de violuri, homosexualitate, pedofilie, necrofilie sau incest. Iti trebuie o doza de nebunie sa debutezi ca regizor cu un asmeenea film. Rezultatul a fost ca Spasojevic a mai apucat sa regizeze doar un segment din ABCs of Death, un film putin bolnav de asemenea. Cam ce fel de om trebuie sa fii si ce minte sa ai sa inventezi o asemenea poveste sau sa dai bani ca cineva sa o filmeze.

Distributia nu imi spune nimic pentru ca nu ma pricep la cinematografia sarbeasca, dar nu as vrea sa cunosc nici un om care a participat de bunavoie la un asemenea proiect si nici pe parintii care au acceptat ca fiul lor de 6-7 ani sa traiasca o perioada de timp inconjurat de acesti oameni. Cine mai este atent la calitatea interpretarii, cand protagonistul decapiteaza o femeie in timp ce o reguleaza?

Nu multe sunt filmele care m-au facut sa imi intorc privirea de la ecran, iar acesta a reusit asta in repetate randuri. Cuvantul "explicit" nu descrie suficient de bine cam cat de socante sunt unele scene din a doua jumatate a filmului. Rezultatul a fost interzicerea filmului in 46 de tari. Daca inca mai aveti intentia sa il vedeti, va avertizez ca exista o scena in care este violat un nou-nascut, iar prin nou-nascut inteleg un copil care a iesit din pantecele mamei de zece secunde. Trailer:


From Russia with Love (1963)

Gen: Actiune

Distributie: Sean Connery, Robert Shaw, Lotte Lenya, Daniela Bianchi, Pedro Armendariz

Regizor: Terence Young [a mai regizat: Run for Your Life(1988), The Jigsaw Man(1984), Inchon(1981), Al-ayyam al-tawila(1980), Bloodline(1979)]

Buget: 2.000.000 $
Incasari: 106.000.000 $

Premii:
- Best British Cinematography (Colour), BAFTA Awards, 1964
- Best Cinematography Award, British Society of Cinematographers, 1963

Nota Gealapa: 7.65

James Bond se lasa in mod intentionat prada unui complot in mijlocul caruia se afla o tanara rusoaica frumoasa si naiva, pentru a recupera un dispozitiv sovietic de codare, furat de SPECTRE. 

Da, ati citit bine: SPECTRE; adevaratul SPECTRE. M-am hotarat sa las filmele cele mai noi in plan secund pentru o perioada si sa ma concentrez pe filme mai vechi, straine generatiei noastre. Astazi m-am oprit la anul 1963, pentru a vedea un James Bond interpretat de Sean Connery, despre care se spune ca ar fi fost cel mai bun in acest rol. Pot sa inteleg cum a reusit aceasta franciza sa hipnotizeze in acele vremuri. Are un aer romantic si un magnetism incredibil.

M-a socat faptul ca desi urmaream un film din anii '60, care transmitea cu succes atmosfera epocii respective, nu am simtit ca am in fata un film vechi de 50 de ani. Din cand in cand un costum de baie antic sau o locomotiva cu aburi imi mai amintea cand se desfasoara de fapt actiunea. Pentru ca timpurile erau altele si anumite tehnologii nu existau atunci, am avut o experienta placuta urmarind un film sincer, fara atatea efecte vizuale realizate pe calculator. Este impresionant cate se puteau realiza pe vremuri cu 2.000.000 $ si cat de international a fost acest film. 

Inteleg de ce unii il numesc pe Sean Connery cel mai bun Bond din toate timpurile. Este foarte potrivit in acest rol. Este greu sa judec prestatiile artistice din acele vremuri, pentru ca atunci stilul de interpretare era cu totul altul. Versiatilitatea lui Sean Connery insa, care s-a adaptat multor stilul de interpretare vreme de peste cinci decenii, ma face sa cred ca am vazut o prestatie ca la carte, atat a lui, cat si a colegilor sai de platou.

Chiar daca nu sunteti fani ai seriei, acest film este oricum o poveste buna despre bine impotriva raului. Ca sa va dati seama ce complicat era sa faci un asemenea film pe vremuri, elicopterul care apare in acesta s-a prabusit intr-un lac cu regizorul la bord, aproape omorandu-l. Fie numai si pentru asta, sau pentru a asista la originile cliseului in care personajele diabolice mangaie pisici, trebuie sa vizionoati acest film. Trailer:



luni, 8 februarie 2016

Vehicle 19 (2013)

Gen: Actiune

Distributie: Paul Walker, Naima McClean, Gys de Villiers, Leyla Haidarian, Tshepo Maseko

Regizor: Mukunda Michael Dewil [a mai regizat: Retribution(2011)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 5.55
Metascore: 29/100

In Johannesburg, un american eliberat conditionat ajunge din greseala intr-o masina inchiriata care il va lega de o retea de politisti corupti.

Nu pot sa ma declar impresionat. Credeam ca este un film facut in Africa de Sud si eram dispus sa fiu ingaduitor, dar este de fapt un film american care a fost filmat in Africa de Sud pentru ca e mai ieftin. Pentru un film american, urmaririle de masini facute cu vehicule la mana doua nu prea se preteaza. Daca Africa de Sud ar fi fost vecina cu Bulgaria, producatorii ar fi cumparat masinile de acolo, atat de ieftine si uzate par. Efectele vizuale sunt foarte putine si nu chiar impresionante, dar cateva cascadorii reusite resusesc sa compenseze cat de cat.  Firul logic s-a pierdut si el pe undeva, adaugand lipa de credibilitate pe lista de probleme.

Nu am fost niciodata fan Paul Walker si nici nu am devenit atunci cand a murit. Mereu am considerat ca e cel mai slab dintre protagonistii francizei Fast & Furious. Acestea fiind zise, cred ca prestatia lui din acest film este oscilanta. In prima parte a filmului este extrem de slab, dar in a doua jumatate a filmului devine mai bun si isi salveaza cumva interpretarea. Despre restul distributiei nu are rost sa comentam, pentru ca 95% din timp camera este pe fata lui Paul Walker.

Intriga in sine nu este rea si chiar daca nici un moment camera nu paraseste interiorul unei masini, felul in care este filmat face ca acest lucru sa nu fie deranjant sau chiar sesizabil pana cand nu se termina filmul si te gandesti retroactiv la ce ai vazut. Cea mai mare problema a filmului raman greselile de logica, prezente de la inceput. Cred ca un regizor mai experimentat ar fi mirosit aceste aspecte si le-ar fi corectat. Trailer:


The Sorcerer and the White Snake (2011)

Titlu original: Bai she chuan shuo

Gen: Fantastic

Distributie: Jet Li, Shengyi Huang, Raymond Lam, Charlene Choi, Zhang Wen

Regizor: Siu-Tung Ching [a mai regizat: An Empress and the Warrior(2008), Belly of the Beast(2003), Naked Weapon(2002), Chung wah do hap(2000), The Longest Day(1997)]

Buget: 30.400.000 $
Incasari: 2.100.000 $

Nota Gealapa: 6.45
Metascore: 41/100

Un maestru calugar incearca sa protejeze un tanar fizician naiv de un demon sarpe vechi de o mie de ani. Din haosul creat rezulta o infruntare a puterilor paranormale.

 Este surprinzator cu inca exista o nisa pentru astfel de filme. practic acesta ne przinta complicatiile a doua povesti de dragoste: una dintre un om si un sarpe, iar cea de-a doua intre un liliac si alt sarpe. Singurul lucid din film pare sa fie personajul lui Jet Li, care este chitit pe omorat monstri, chiar daca sunt indragostiti sau nu. Din punct de vedere vizual, filmul m-a lasat cu impresii amestecate. Bugetul demn de Hollywood a permis prezenta unor efecte decente, dar producatorii s-au intins mai mult decat era cazul si au vrut un numar record de efecte viuzale. Rezultatul este o alternanta enervanta intre cele reusite si cele care nu si-ar fi gasit locul nici intr-un desen animat mai de Doamne-ajuta.

Nu stiu in ce masura distributia impresioneaza partea aceea de lume. Sunt expert in cinematografia chinezeasca exact cum sunt chinezii experti in jocul de oina. Imi inchipui ca Jet Li inca intoarce niste capete pe acolo. E greu sa apreciez vreo prestatie artistica din acest film. Avem parte inca odata de acel stil de interpretare total exagerat, pe carenoi in Romania l-am cunoscut prima data in filmele cu Bruce Lee. Macar aici sunt sincronizate sunetul si miscarea buzelor.

Imi inchipui ca fanii manga, zoofilii si cei care au tot felul de fantezii cu personaje animate, vor face un altar inchinat acestui film. Pentru cei normali insa, va fi doar un film pe care il vor uita in timp record, asta in ciuda straduintelor vizibile de a impresiona si a acceselor de grandomanie.


duminică, 7 februarie 2016

Wrong Cops (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Mark Burnham, Eric Judor, Steve Little, Marilyn Manson, Grace Zabriskie

Regizor: Quentin Dupieux [a mai regizat: Realite(2014), Wrong(2012), Rubber(2010), Steak(2007), Nonfilm(2002)]

Nota Gealapa: 5.85
Metascore: 25/100

Un grup de politisti corupti incearca sa scape de un cadavru pe care unul dintre ei l-a impuscat din greseala.

Acets film a fost ca un vis urat, ca un tip ciudat sau ca un episod interminabil din Reno 911!. Oricare dintre variante inseamna o experienta tulburatoare peste care vrei sa treci si pe care vrei sa o uiti cat mai repede. Am fost surprins ca au existat cteva scene relativ amuzante. Ma asteptam la un dezastru total. Cand abordezi acest gen de umor nu prea exista cale de mijloc. Fie iti iese foarte bine, fie nu mai iesi din casa de rusine.

Distributia este compusa dintr-o mana de actorasi cu mutre enervante, care si-au castigat experienta in principal in seriale de televiziune si pentru care acest gen excentric de umor  nu s-a potrivit deloc. Nici aparitiile sporadice pe ecran ale unnor nume relevante nu reusesc sa schimbe impresia generala.

Daca va plac de obicei filmele absurde, s-ar putea sa placa si acesta, in care lipsa de sens este in prim-plan. Intriga aproape ca nu exista, iar firul logic apare la un moment dat dar dispare extrem de repede. peisajul este completat de o muzica ciudata, aleasa in mod voit in acest fel, dar care nu are deloc un efect benefic asupra filmului.


sâmbătă, 6 februarie 2016

Frida (2002)

Gen: Drama

Distributie: Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush, Mia Maestro, Antonio Banderas

Regizor: Julie Taymor [a mai regizat: A Midsummer Night's Dream(2014), The Tempest(2010), Across the Universe(2007), Titus(1999), Fool's Fire(1992)]

Buget: 12.000.000 $
Incasari: 129.100.000 $

Filmul a obtinut 14 premii, printre care:
- Oscar for Best Music, Original Score, Academy Awards, USA 2003
- Oscar for Best Makeup, Academy Awards, USA 2003
- Best Original Score - Motion Picture, Golden Globes, USA 2003
- Best Make Up/Hair, BAFTA Awards, 2003
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2003

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 61/100

Biografia artistei Frida Kahlo, care a canalizat durerea accidentului care a schilodit-o si a casniciei sale furtunoase in munca ei.

Acest film este foarte bine facut. Poate fi considerat in egala masura si drama si biografic. Putine subiecte reale care inspira filme sunt atat de puternice si impresionante. Aici nu e doar o poveste. Este adusa in centrul atentiei o personalitate puternica, un personaj colorat, o femeie diferita, o artista monumentala...un om cum ar trebui sa fie mai multi. Timp de doua ore esti purtat cu succes in trecut, datorita costumelor si decorurilor excelente.

Poate cea mai inspirata alegere a producatorilor a fost sa o distribuie in rolul principal pe Salma Hayek. Este de departe cea mai buna interpretare a ei pe care eu am vazut-o. Si-a dat frau liber spiritului latin si a fost ca o flacara vie. Ceilalti actori au reprezentat doar piedestalul pe care a urcat-o aceasta prestatie. Jennifer Lopez a facut presiuni sa i se acorde ei acest rol, dar in cele din urma s-a luat decizia corecta.

Acest film poate fi o inspiratie pentru toate femeile, chiar si azi cand se presupune ca traim intr-o lume a egalitatii intre sexe. Fara efecte, fara briz-brizuri, acest film este 100% emotie. Moralele care se pot trage de aici sunt numeroase, dar fiecare si-o alege pe cea care i se potriveste. E de ajuns sa spun ca nepoata Fridei Kahlo a fost atat de emotionata de acest film, incat i-a daruit Salmei Hayek unul din colierele artistei. Trailer:


Extinction (2015)

Gen: SF

Distributie: Matthew Fox, Jeffrey Donovan, Quinn McColgan, Valeria Vereau, Clara Lago

Regizor: Miguel Angel Vivas [a mai regizat: Secuestrados(2010), Reflejos(2002)]

Buget: 7.000.000 euro

Nota Gealapa: 6.15
Metascore: 46/100

Si dintr-o data, peste noapte, lumea s-a oprit. Doi barbati, doi supravietuitori, separati de ura si de un copil. Un loc uitat de toata lumea, inclusiv de creaturile care populeaza Pamantul...pana acum.

Imi pare rau d epotentialul irosit de acest film, pentru ca avea posibilitatea sa fie foarte bun. In prima faza am avut impresia ca voi vedea un film cu zombie, dar macar de data asta acestia nu erau niste bucati de carne inofensive. Apoi am vazut ca am de a face cu un virus care transforma oamenii in niste creaturi, iar la efecte adverse putem sa trecem o era glaciara. Altfel nu are nici o explicatie. In numai cativa ani zombie evolueaza in niste creaturi oarbea, dar cu niste urechi in forma de branhii prin care au tot. Din pacate pentru ele, creierul nu s-a dezvoltat la fel de bine pentru ca inca pot fi pacalite de o copila de noua ani.

Distributia este in regula pentru un astfel de film. Avem in prim-plan doi actori experimentati, ce-i drept fara prea multa chimie intre ei, dar suficient de maturi incat prestatiile lor sa nu fie prea slabe. Din pacate, la acest capitol privirile sunt furate de cel mai enervant copil pe care l-am vazut in ultima vreme, a carui menire a fost sa faca totul pe dos pentru a face totul posibil.

Cateva efecte vizuale decente au creat nistre monstri destul de infricosatori care la randul lor au dat nastere unor scene foarte interesante. Astfel, cu bune cu rele, filmul te tine in suspans si cu speranta unui final edificator, care sa faca lumina peste tot ce ai vazut pana atunci, dar acest final nu mai vine. Este de apreciat macar pentru unii dintre cei mai reusiti zombie din ultima vreme. Trailer:


Bad Words (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Jason Bateman, Kathryn Hahn, Allison Janney, Rohan Chand, Philip Baker Hall

Regizor: Jason Bateman [a mai regizat: The Family Fang(2015)]

Buget: 9.500.000 $
Incasari: 8.000.000 $

Premii: 
- Best Comedy, Golden Trailer Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 57/100

Un ratat al concursurilor de silabisit incearca sa se razbune profitand de regulament si concurand ca adult.

Indiferent ce am spune de acest film, nu putem spune ca nu este original. Desigur, intriga este una absolut puerila care saboteaza aproape tot filmul, dar este originala. Amuzant la prima vedere, cu dialoguri bunicele pe ici pe colo, acest film iti implanteaza o samanta de vinovatie pe care o descoperi la ceva timp dupa ce l-ai urmarit si te intrebi oare cum a putut sa iti placa asa ceva. Este important sa ignori orice regula de bun simt, altfel vei petrece tot filmul spunandu-ti ca asa ceva nu are cum sa se intample.

Distributia este in regula pentru un film cu acest subiect. Jason bateman chiar are o prestatie decenta si se pare ca rolul de arogant nesuferit i se potriveste ca o manusa. El a fost sustinut cum trebuie si de colegii sai din rolurile secundare, Kathryn Hahn si Rohan Chand, cu care Bateman chiar a avut o chimie buna.

Daca va simtiti ofensati destul de usor, poate ar fi mai bine sa ocoliti acest film, altfel veti fi socati de cat de obscen poate fi o productie in care apar atatia copii. Este pentru cei care indragesc comediile mai negre... mai sinistre. Din fericire exista si un pic de sens spre final si daca uitati de valorile morale pentru o ora si jumatate s-ar putea chiar sa va placa. Per total, debutul regizoral al lui Jason Bateman este promitator.


joi, 4 februarie 2016

Dark Feed (2013)

Gen: Horror

Distributie: Evalena Marie, Michael Scott Allen, Elise Couture, Michael Reed, Dayna Cousins

Regizor: Michael Rasmussen [a mai regizat: The Inhabitants(2015)]

Nota Gealapa: 4.25

O echipa de filmare se instaleaza intr-un spital de psihiatrie abandonat si cu un trecut intunecat, pentru a face un film horror cu buget redus.

Sunt sute de filme horror cu buget redus. Ce este special la acesta, e ca mi se pare ca nu a avut nici un buget si a fost facut pe datorie. Filmul nu este deloc original si nici nu cred ca si-a propus sa fie. Pare proiectul personal si ambitia unor prieteni de a avea un film. In acest film mor vreo 15 oameni de mana unor forte dubioase si cu toate astea nu am tresarit nici macar odata. Cred ca asta sune totul despre cat de bun este.

Daca scopul actorilor a fost sa interpreteze alti actori nesiguri, care apar de obicei in astfel de filme, as spune ca au reusit, dar scenele in care ar fi trebuit sa dovedeasca faptul ca sunt actori profesionisti, i-a cam dat de gol. Numai interpretari rigide si replici citite parca de pe prompter.

Pe alocuri este o oarecare atmosfera sumbra, care pe mine m-a dus cu gandul la poezia Lacustra a lui George Bacovia. Un fan al genului horror care se respecta nu va fi surprins cu nimic si va fi deranjat de multitudinea cliseelor prezente aici. Mult prea retinut si plictisitor de-a dreptul, acest film numerita atentia nimanui. Trailer:


The Colony (2013)

Gen: SF

Distributie: Kevin Zegers, Laurence Fishburne, Bill Paxton, Charlotte Sullivan, Dru Viergever

Regizor: Jeff Renfroe [a mai regizat: I Am Steve McQueen(2014), He Loves Me(2011), Stranger with My Face(2009), Sand Serpents(2009), Civic Duty(2006)]

Buget: 16.000.000 $

Premii:
- Grand Prize of European Fantasy Film in Silver, Sitges - CatalonianInternational Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 5.70
Metascore: 28/100

Fortati sa traiasca sub pamant de o noua epoca glaciara, un avanpost de supravietuitori trebuie sa lupte sa salveze omenirea impotriva unei amentiari chiar mai salbatica decat natura.

Intr-un viitor post-apocaliptic, o mana de supravietuitori se straduiesc sa faca fata situatiei in care se gasesc si trebuie sa infrunte un dusman aprig. Oare unde am mai vazut asta? Poate la inca alte 20 de filme cu fix acelasi subiect. Asadar, acest film nu ne propune nimic nou, singura lui sansa ramanand sa prezinte aceeasi poveste mult mai bine. Cu decoruri mai bune, cu efecte mai bune si cu o interpretare mai buna. Va asigur ca nu se intampla nici unul din lucrurile enumerate mai devreme.

Bugetul nu a permis foarte multe, astfel ca cei mai importanti doi actori duc fiecare cate jumatate de film. Atat Laurnce Fishburne cat si Bill Paxton fac tot ce pot pentru a duce filmul in spate si a-l pune in valoare pe mai tanarul lor coleg si protagonist, Kevin Zegers. Din pacate acesta nu s-a ridicat la standardele impuse de cei doi. In plus, nici scenariul nu a fost foarte ofertant si era greu sa scoti vreo interpretare notabila.

Personal ma dau in vant dupa filme post-apocaliptice. Daca mai si un monstru prin prejma, cu atat mai bine. Din pacate acesta s-a dovedit a fi lipsit de consistenta, superficial si a scos la inaintare celebrul cliseu al eroului care arata bine dar este incapabil sa exprime ceva. Exista ceva tensiune in prima parte a filmului, dar odata ce cunosti personajele negative stii ca din acel punct nu poti sa te astepti la nimic bun.

marți, 2 februarie 2016

Irreversible (2002)

Gen: Drama

Distributie: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel, Jo Prestia, Philippe Nahon

Regizor: Gaspar Noe [a mai regizat: Love(2015), Short Plays(2014), 7 dias en la Habana(2012), SebastiAn: Love in Motion(2012), Enter the Void(2009)]

Incasari: 4.100.000 $

Premii:
- Top Films of the Decade - International Competition, CinEuphoria Awards, 2010
- Best Foreign Language Film, San Diego Film Critics Society Awards, 2003
- Bronze Horse, Stockholm Film Festival, 2002

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 51/100

Evenimentele unei nopti tragice in Paris, cand frumoasa Alex violata si batuta intr-un pasaj pietonal, sunt dezvaluite intr-o cronologie inversata.

 Filmul incepe cu deznodamantul si se termina cu intriga. Acest concept este foarte interesant in prima faza si te face sa fii foarte curios cum si de ce se intampla unele lucruri. Pe parcurs insa, dupa ce trec partile cele ami importante, interesul este din ce in ce mai scazut. As spune ca aceasta idee functioneaza doar partial. Se incearca sa se compenseze acest aspect cu o scena sexy la sfarsit, sau inceput, depinde cum privesti, dar acest artificiu nu functioneaza.

Distributia este o capcana foarte bine intinsa. Esti ademenit cu Monica Bellucci, dar ca sa ajungi sa o vezi pe ea in toata splendoarea trebuie sa vezi un numar impresionant de penisuri mai mult sau mai putin erecte si niste scene gay destul de explicite. Replicile sunt putine si stilul de filmare ciudat nu au permis vreo performanta artistica notabila. Prestatiile au fost total neconvingatoare.

Cand spun stil de filmare ciudat, ma refer la o prima jumatate de ora si un final pline de miscari de rotatie necontrolate si niste jocuri de lumini menite sa eradicheze de pe fata pamantului toti epilepticii. Mai mult, tot in aceste prime 30 de minute, pe fundal este un zgomot pe frecventa de 28 Hz, o frecventa joasa, aproape insesizabila, similar cu zgomotele produse de cutremure. Aceste sunete produc in randul oamenilor greata si ameteala. Ele au fost cauza pentru care multi oameni au iesit din salile de cinema in prima parte a filmului, iar acesta este exact efectul dorit de regizor. De lipsa de inventivitate nu pot fi acuzati scenaristii. Exemplul cel mai elocvent este personajul negativ, Tenia, un barbat gay care isi face veacul in barul de homosexuali Rectum. Trailer:


luni, 1 februarie 2016

Gone (2006)

Gen: Thriller

Distributie: Shaun Evans, Scott Mechlowicz, Yvonne Strahovski, Victoria Thaine, Jessica Lemon

Regizor: Ringan Ledwidge [aflat la prima experienta ca regizor]

Nota Gealapa: 5.75

Un cuplu britanic aflat in vacanta in Australia, intalneste un american simpatic care se dovedeste a fi un psihopat.

Greoi, acesta este cuvantul care descrie cel mai potrivit acest film. Dureaza o eternitate pana se intampla ceva si apoi filmul parca incearca marea cu degetul pana se dezlantuie cu adevarat. Asa ajungem in situatia ca doar ultimele zece minute sa fie cu adevarat interesante. Adaugand un scenariu slabut, cadre monotone, decoruri si accesorii care miros a ieftin de la o posta, as spune ca acest film este mai degraba un esec.

Distributia nu este nici ea prea stralucita. Figurile sunt familiare, dar genul ala de familiar pe care nu iti amintesti de unde il stii. Dintre toti, Scott Mechlowicz a facut o treaba decenta si a oferit un personaj negativ convingator. Restul actorilor au avut o prestatie mai slabuta.

Daca sunteti satui de clisee acest film v-ar putea provoca reactii adverse. Mie imi venea in continuu sa tip la televizor si sa le spun cat de idioti sunt. Incetineala cu care avanseaza actiunea face filmul si foarte previzibil. De fapt, e atat de previzibil incat trailerul prezinta toate momentele cat de cat interesante si puteti sa intelegeti totul doar urmarindu-l.  Degeaba se straduieste acest film sa fie Hitcher, pentru ca esueaza in mare stil.


NetFlash.ro la indemana ta!