sâmbătă, 31 decembrie 2016

Into the White (2012)

Gen: Istoric, Drama

Distributie: Florian Lukas, David Kross, Lachlan Nieboer, Stig Henrik Hoff, Rupert Grint

Regizor: Peter Naes [a mai regizat: Shameless(2010), Gone with the Woman(2007), Leaps and Bounds(2007), Love Me Tomorrow(2005), Mozart and the Whale(2005)]

Incasari: 2.000.000 $

Nota Gealapa: 7.60

Norvegia, Al Doilea Razboi Mondial: un grup de soldati britanici si germani ajung izolati in pustietate dupa o lupta aeriana. Adapostindu-se in aceeasi cabana, ei realizeaza ca singurul mod de a supravietui iernii este sa lase de-o parte regulile razboiului.

Acesta a fost ultimul film pe care l-am vazut anul asta si am avut norocul sa fie unul bun, iar ca bonus nici nu a fost un film american.Fara sa fie neaparat un film scump, producatorii au luat o povestioara din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial si au ecranizat-o foarte iscusit. Exista destula emotie si destule invataminte in acest film, dar si putin umor. Cred ca a fost destul de subestimat acest film.

Distributia este restransa numeric, dar cuprinde cateva nume relevante din cinematografia europeana, care au oferit credibilitate putinelor personaje si cu siguranta va vor face sa empatizati cu situatia lor. Nu au primit premii pentru interpretare, dar cu siguranta nici unul dintre ei nu se va simti jenat sa isi adauge acest film la cv.
As spune ca cine s-a ocupat de alegerea actorilor s-a descurcat de minune.

Nu este un film clasic de razboi, dar este unul dintre cele mai bune filme despre Al Doilea Razboi Mondial pe care l-am vazut. Nu provoaca mintea in mod deosebit, dar este un film foarte agreabil pe care il recomand cu incredere. Trailer:


Brooklyn (2015)

Gen: Romantic, Drama

Distributie: Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson, Hugh Gormley, Brid Brennan

Regizor: John Crowley [a mai regizat: Closed Circuit(2013), Is Anybody There?(2008), Boy A(2007), Celebration(2007), Intermission(2003)]

Buget: 11.000.000 $
Incasari: 43.000.000 $

Filmul a obtinut 33 de premii, printre care:
- Alexander Korda Award for Best British Film, BAFTA Awards, 2016
- Best Actress (Saoirse Ronan), Boston Online Film Critics Association, 2015
- Best Actress (Saoirse Ronan), British Independent Film Awards, 2015
- Achievement in Cinematography, Canadian Screen Awards, CA 2016
- People's Choice Award - Narrative Feature, Denver International Film Festival, 2015

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 87/100

O imigranta irlandeza ajunge in Brooklyn in anii '50, unde se indragosteste repede de un localnic. Cand trecutul o prinde din urma trebuie sa aleaga intre cele doua tari si intre doua vieti diferite.

Filmul asta e asa de siropos ca ai putea sa juri ca are la baz ao carte de Sandra Brown. Ne invata ca este ok pentru o femeie sa aiba dubii in privinta barbatului cu care isi va petrece tot restul vietii, chiar daca tocmai s-a casatorit. Barbatii sunt supusi unui test continuu, dar o femeie s epoate azgandi de cate ori vrea ea. Si ne mai invata ca Irlanda e de rahat. Acum ca am dat la o parte comentariiler misogine, trebuie sa recunosc ca povestea este pusa in scena foarte gratios si sensibil si ca probabil multe domnisoare vor suspina vazand acest film, visand la dragostea adevarata cu ajutorul careia vor trece peste toate greutatile.

Distributia nu e cine stie ce. cel ami mare nume este Saoirse Ronan, care face o treaba destul de buna si care a fost cu o clasa peste colegii ei de platou. Da foarte multa credibilitate si autenticitate personajului ei. Din pacate pentru ea nu a avut parteneri de acelasi nivel care sa o puna in valoare si mai mult, dar chiar si asa a dominat acest film si a stralucit de la inceput pana la final.

Cama asta este singurul lucru cu care ramai dupa ce vezi filmul: prestatia Saoirsei Ronan. Povestea nu e cea mai palpitanta, mare lucru nu se intampla, dar scenariul reuseste sa scoata ceva din putin. Cei mai sensibili vor plange, vor rade, vor rade in timp ce plang, iar pentru cei care nu se sinsibilizeaza usor, macar filmul nu este plictisitor, lucru mai rar intalnit la o poveste de dragoste. Trailer:


Happy Feet 2 (2011)

Gen: Animatie, Comedie, Familie, Musical

Distributie: Elijah Wood, Robin Williams, Pink, Carlos Alazraqui, Lombardo Boyar

Regizor: George Miller [a mai regizat: Mad Max: Fury Road(2015), Happy Feet(2006), Babe: Pig in the City(1998), 40,000 Years of Dreaming(1996), Lorenzo's Oil(1992)]

Buget: 135.000.000 $
Incasari: 313.110.000 $

Premii:
- Golen Tripod - Virtual Cinematography, Australian Cinematographers Society, 2013
- Outstanding Achievement in Casting - Animation Feature, Casting Society of America, USA 2012

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 50/100

Fiul lui mumble, Erik, incearca sa isi descopere talentul in lumea pinguinilor imperiali. Intre timp, Mumble si familia sa o noua amenintare pentru casa lor si este nevoie ca toata lumea sa lucreze impreuna ca sa se salveze.

Aceasta serie este plina de mesaje optimiste si lectii de viata superficiale pentru a da copiilor putina speranta in lume, dar pentru adulti nu acopera la fel de bine ca alte animatii si partea de umor adult. Din punct de vedere tehnic arata bine, dar nu este la fel de completa ca altele. Pentru un om obisnuit, atata bunatate si optimism s-ar putea sa fie putin gretoase.

Distributia este de-a dreptul impresionanta si face acest film suportabil. Este impresionant sa vezi cate nume mari s-au adunat sa lucreze la acest proiect si este pacat ca nu au avut ocazia sa creeze ceva mai bun. Sper ca isi vor mai folosi vocile in animatii, pentru ca nu le-a iesit rau deloc.

Ar trebui totusi sa nu judecam prea mult acest film. Era greu sa se ridice la inaltimea predecesorului sau care a castigat un Oscar. Este doar un fiint care incearca sa ii invente pe copii importanta prieteniei, a curajului, sa nu minta si alte lucruri inutile si face asta destul de bine, purtandu-i printr-o aventura interesanta. Ii poate tine lipiti de televizor cat faceti voi o ciorba de perisoare, deci isi face treaba. Trailer:


The Brothers Grimsby (2016)

Gen: Comedie

Distributie: Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Rebel Wilson, Freddie Crowder, Jon-Jon Lockwood

Regizor: Louis Leterrier [a mai regizat: Now You see Me(2013), Clash of the Titans(2010), The Incredible Hulk(2008), Transporter 2(2005), Unleashed(2005)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 7.000.000 $

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 44/100

O noua misiune il forteaza pe un spion de top sa faca echipa cu fratele sau care este un suporter huligan.

Acest film este gresit in atat de multe feluri, dar m-a facut sa rad in hohote de cateva ori si a devenit una din placerile mele vinovate. Este genul ala de umor din Austin Powers, doar ca mai actual si cu referinte mai bune. Ne serios, nu se ia in serios si cei mai mult il vor detesta, dar cei care nu sunt slabi de inger e posibil sa se distreze foarte tare urmarindu-l.

Distributia nu este cine stie ce, dar sunt cateva nume cunoscut, in principal actori acre nu imi plac in mod deosebit, dar care au facut exact ce trebuia pentru ca acest film sa functioneze. Sacha Baron Cohen face aici un Borat mai articulat, oricum cred ca acesta este genul de personaj pe care il va interpreta toata cariera lui.

Filmul arata foarte bine, nu are nici o legatura cu Hollywoodul si este destul de scurt, ceea ce e bine pentru ca genul acesta de umor devine foarte usor obositor si iritant. Sunt cateva scene pe care le puteti gasi gretoasee, dar acest film are ceva mai mult de atat. de exemplu dialogurile sunt foarte inteligent construite. Il recomand, mai ales ca in ultima vreme nu au aparut prea multe filme de acest gen. 


vineri, 30 decembrie 2016

End of a Gun (2016)

Gen: Actiune, Crima, Thriller

Distributie: Steven Seagal, Florin Piersic Jr., Jade Ewen, Jacob Grodnik, Jonathan Rosenthal

Regizor: Keoni Waxman [a mai regizat: Contract to Kill(2016), Killing Salazar(2016), Mercenary: Absolution(2015), A Good Man(2014), Force of Execution(2013)]

Nota Gealapa: 5.20

Un paznic la mall, fost agent federal, ajunge tinta unui lord al drogurilor, dupa ce salveaza o femeie aflata in pericol.

Acest film este un proiect foarte ciudat. Dupa cateva cadre de la inaltime cu Parisul, ca sa ne arate unde se desfasoara actiunea, restul filmului este filmat pe strazile Bucurestiului, de parca nu s-ar prinde nimeni de diferenta. In plus, se recomanda a fi o productie americana, desi jumatate din distributie si trei sferturi din echipa de productie sunt romani. Despre film nu ar fi multe de zis. Este foarte prost. povestea e mai mult decat banala, pe alocuri este plictisitor, scenariul ofera cele mai proaste dialoguri pe care mi-a fost dat sa le aud in ultima vreme si cred ca exista o singura rasturnare de situatie in tot filmul.

Distributia este interesanta doar pentru romani, prin prezenta actorilor autohtoni. daca despre Steven Seagal stiam deja ca de cativa ani face filme la duzina fara sa ii pese ca sunt din ce in ce mai proaste, actorii romani din acest film ne arata prin interpretarile lor de ce Marcel Iures si Sebastian Stan vor fi singurii romani respectati la Hollywood multa vreme de acum inainte. Era o vreme cand Steven Seagal umplea salile de cinema, dar cariera lui este de multi ani in cadere libera. Doar fanii sai nostalgici mai pot fi entuziasmati de numele lui. E grav can Ovidiu Niculescu are cea mai buna interpretare.

Intriga la baza nu este chiar asa de rea. Am vazut filme de actiune de succes care au plecat de la mai putin, dar regiza si scenariul lui Keoni Waxman au dus intreg proiectul in derizoriu. As spune ca, din mai multe puncte de vedere, acest film este pur si simplu o oportunitate ratata. Trailer:


I'm Not There (2007)

Gen: Biografic, Drama, Musical

Distributie: Christian Bale, Cate Blanchett, Heath Ledger, Ben Whishaw, Richard Gere

Regizor: Todd Haynes [a mai regizat: Carol(2015), Six by Sondheim(2013), Corporate Ghost(2004), Far from heaven(2002), Velvet Goldmine(1998)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 19.000.000 $

Filmul a obtinut 26 de premii, printre care:
- Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture (Cate Blanchett), Golden Globes, USA 2008
- Bronze Frog, Camerimage, 2007
- Best Supporting Actress (Cate Blanchett), Central Ohio Film Critics Association, 2008
- Best Supporting Actress (Cate Blanchett), Chicago Film Critics Association Awards, 2007
- Best Supporting Actress (Cate Blanchett), Chlotrudis Awards, 2008

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 73/100

Reflectari asupra vietii lui Bob Dylan, in care sase personaje intruchipeaza aspecte diferite din munca si viata muzicianului.

Acesta este un film complex exact ca mintea artistului care l-a inspirat. Este ca un puzzle, dar nu unul simplu, ci unul cu sute de piese destul de greu de asamblat. Oadata aranjate toate piesele, rezultatul este destul de spectaculos. Nu este deloc un film biografic tipic, cu un fir narativ coerent. este mai degraba un trip revelator.

Distributia este una de cinci stele. Este uimitor cate nume importante au spus "da" acestui proiect, iar cateva dintre interpretari sunt foarte bune. Nu m-as hazarda sa spun ca cineva a luat fata cuiva, chiar daca Cate Blanchett a primit numeroase premii dupa acest rol, mai ales ca acest film nu propune un protagonist clasic. Fiecare rol are cam aceeasi importanta si scopul este sa simti pentru fiecare personaj, pentru ca toate personajele sunt de fapt acelasi om.

Filmul este o aventura in interiorul unei minti complexe, o aventura in aceeasi masura distractiva si obositoare. Nu este pentru audientele mainstream, dar este o provocare la care va recomand sa va incumetati. Cred ca asta va ramane filmul de referinta al lui Todd Haynes. Trailer:


I Am Wrath (2016)

Gen: Crima, Drama, Actiune

Distributie: John Travolta, Christopher Meloni, Amanda Schull, Sam Trammell, Patrick St. Esprit

Regizor: Chuck Russell [a mai regizat: The Scorpion King(2002), Bless the Child(2000), Eraser(1996), The Mask(1994), The Blob(1988)]

Buget: 18.000.000 $

Nota Gealapa: 5.90

Un barbat isi face singur dreptate dupa ce politia nu reuseste sa ii pedepseasca pe criminalii sotiei sale.

Acest film e perfect pentru o dimineata de mahmureala, cand va doare capul pentru ca nu cere atentie la detalii. Are o intriga superficiala si banala, o actiune liniarasi un deznodamant oarecum previzibil. O sa il uitati probabil in aceeasi zi. Este filmul clasic de actiune de categoria B, care nu plictiseste dar nici nu ofera vreo revelatie. Decent este cuvantul care il descrie cel mai bine.

Distributia nu este rea pentru un asemenea film. In rolul principal il avem pe John Travolta, de la care nu stii la ce sa te astepti in ultima vreme. Acest film ne ofera varianta sa plictisita si suficienta, care nu depune vreun efort de a face filmul o idee mai memorabil. Colegii sai sunt de asemenea actori experimentati, dar senzatia este ca in mentalul colectiv a fost acceptata ideea ca lucreaza la un film de duzina si s-au complacut in aceasta situatie.

Filmul nuu este chiar rau, dar povestea este prea obisnuita ca sa poata fi buna. In ciuda unor intorsaturi de situatie interesante, finalul ramane destul de previzibil. Daca il judecam comparandu-l doar cu celelalte filme de categoria B, atunci este unul din cele mai bune ale anului, dar cam atat.


joi, 29 decembrie 2016

Creed (2015)

Gen: Sport, Drama

Distributie: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Andre Ward

Regizor: Ryan Coogler [a mai regizat: Fruitvale Station(2013)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 348.000.000 $

Filmul a obtinut 45 de premii, printre care:
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture (Sylvester Stallone), Golden Globes, USA 2016
- Best Director (Ryan Coogler), African-American Film Critics Association (AAFCA), 2015
- Best Supporting Actress (Tessa Thompson), African-American Film Critics Association (AAFCA), 2015
- Breakthrough Performance (Michael B. Jordan), African-American Film Critics Association (AAFCA), 2015
- Best Actor (Michael B. Jordan), All Def Movie Awards, 2016

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 82/100

Fostul campion mondial Rocky Balboa are rolul de antrenor si mentor pentru Adonis Johnson, fiul fostului sau prieten si rival Apollo Creed.

Se pare ca Rocky Balboa este o vaca de la care se mai poate mulge destul timp de acum incolo. Este una dintre cele mai longevive francize, dar una dintre putinele care nu s-a deteriorat prea mult de-a lungul vremii. Si acest film este foarte bun. Pentru ca nu mai puteau sa il puna pe Stallone in ring, l-au facut antrenor, i-au dat replici mai multe decat de obicei, au inviat un personaj din primul film si au gasit reteta succesului. Filmul, fara sa fie foarte scump, apeleaza la aceleasi trucuri dintotdeauna, adica un boxer bun pe caruia nimeni nu ii da nici o sansa, cu drame personale, care razbate la final si in mod miraculos aceasta reteta functioneaza in continuare.

Stallone s-a obisnuit atat de mult cu acest personaj incat a devenit practic o a doua identitate si daca ai vedea doar acest film l-ai banui de mai mult talent actoricesc decat are de fapt. Spre lauda lui, aici chiar face o demonstratie de actorie. i-au trebuit zeci de ani sa o faca, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Si ceilalti protagonisti au prestatii foarte bune si ajutati de un scenariu bine scris chiar reusesc sa faca spectatorii sa empatizeze cu personajele si sa ii emotioneze.

Recunosc ca sunt un fan Rocky Balboa si poate sunt subiectiv, dar cine nu este? Cu toate astea am fost putin reticent la acest film pentru ca aproape intreaga distributie era noua si nici regizorul nu este cel mai experimentat. Trailerele aratau bine, dar astazi asta nu mai inseamna nimic. Din fericire, nu am fost dezamagit deloc, ba chiar astept cu nerbadare sequelul care va aparea cu siguranta la un moment dat. Nu stiu cat de accesibil este acest film pentru cineva care a trait pe Marte si nu este la curent cu seria de filme cu Rocky, dar ii recomand sa o ia de la zero. Trailer:

Irrational Man (2015)

Gen: Drama

Distributie: Joaquin Phoenix, Emma Stone, Parker Posey, Joe Stapleton, Nancy Carroll

Regizor: Woody Allen [a mai regizat: Café Society(2016), Magic in the Moonlight(2014), Blue Jasmine(2013), To Rome with Love(2012), Midnight in Paris(2011)]

Buget: 11.000.000 $
Incasari: 8.000.000 $

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 53/100

Un profesor de filozofie depresiv isi regaseste pofta de viata dupa ce comite un act existential.

Daca nu stiam cine este regizorul filmului si ar fi trebuit sa ghicesc, prima mea optiune ar fi fost Woody Allen. Filmul ramane surprinzator pana in ultima clipa, iar scenariul este unul plin de dialoguri savuroase. Nu este un film spectaculos, dar este amuzant si incearca sa ridice cateva teme interesante. Nu va deveni un film de referinta, dar nici nu cred ca a existat aceasta intentie.

Distributia este in regula, iar prestatiile actoilor au fost suficient de naturale incat sa nu incurce povestea si dialogurile spumoase. Nu am fost niciodata un fan al lui joaquin phoenix si acest film nu mi-a schimat impresia despre el desi nu pot sa spun ca a facut ceva gresit. Emma Stone in schimb mi-a placut mereu, dar aici interpretarea ei m-a iritat putin. Nici unul din cei doi nu a facut vreo greseala flagranta, pur si simplu nu mi-au placut.

Filmul propune o lume interesant, dar prea putin practica pentru a fi credibila. Ramane un film usurel, in ciuda aurei filozofale, numai bun pentru a pacali o femeie ca nu esti o persoana superficiala. Important este ca nu plictiseste, chiar daca nu va va urmari subiectul filmului prea mult timp.


Blow (2001)

Gen: Drama

Distributie: Johnny Depp, Penélope Cruz, Franka Potente, Rachel Griffiths, Paul Reubens

Regizor: Ted Demme [a mai regizat: A Decade Under the Influence(2003), Influence(1999), Monument Ave.(1998), Denis Leary: Lock 'N Load(1997), SUBWAY Stories: Tales from the Underground(1997)]

Buget: 53.000.000 $
Incasari: 179.000.000 $

Premii:
- Theatrical Feature Film, Prism Awards, 2002

Nota Gealapa: 8
Metascore: 52/100

Povestea lui George Jung, omulcocaina in America anilor '70.

Inca o poveste americana cu droguri, inspirata din realitate. Si aceasta este foarte buna. M-a si enervat pe alocuri pentru ca aveam alte asteptari de la personajul principal, dar pana la urma erau anii '70... toata lumea era putin naiva. Filmul arata bine, scenariul este bun si per total avem parte de un film excelent. Una din singurele probleme este finalul care nu ofera nici un fel de satisfactie; asta este problema cu povestile reale: uneori te incurca.

In ultima vreme imi tot cad in mana filme cu Johnny Depp. Oricat de bun actor este el a inceput sa ma cam plictiseasca fata lui. Are o interpretare buna si aici, n-am ce zice, dar de fiecare data cand joaca un personaj negativ, si are cateva astfel de roluri, soarta lui este aceeasi. Este o interpretare mai serioasa pentru el de aceasta data, diferita de rolurile excentrice cu care ne obisnuieste in ultima vreme. Colegii lui de platou insa, nu s-au ridicat la inaltimea lui. Cred ca dupa el cea mai bunainterpretare a fost a lui Ray Liotta si asta spune multe.

Nu este filmul tipic cu dealeri de droguri si asta datorita personajului principal, care nu este un dur cu un clan in spate. Naivitatea lui este si cea care il costa in cele din urma. Actiunea filmului se intinde dein anii '60 pana in anii '80 si imi inchipui ca asta a fost o provocare majora pentru oamenii care s-au ocupat de costume, dar s-au achitat de sarcini cu brio. Daca vreti sa vedeti o alta abordare asupra unui astfel de subiect, acest film este o alegere perfecta. Trailer:

 

miercuri, 28 decembrie 2016

Hotel Rwanda (2004)

Gen: Drama, Istoric, Razboi

Distributie: Don Cheadle, Sophie Okonedo, Joaquin Phoenix, Xolan Mali, Desmond Dube

Regizor: Terry George [a mai regizat: The Promise(2016), Stand Off(2011), Reservation Road(2007), A Bright Shining Lie(1998), Some Mother's Son(1996)]

Buget: 17.500.000 $
Incasari: 74.100.000 $

Filmul a castigat 16 premii, printre care:
- Best Feature Film - Audience Award, AFI Fest, 2004
- Best Actress, Drama (Sophie Okonedo), Black Reel Awards, 2005
- European Composer, European Film Awards, 2005
- Feature Film Category, Humanitas Prize, 2005
- Best Movie Yet to Open in Iowa, Iowa Film and Television Awards, 2005

Nota Gealapa: 8.35
Metascore: 79/100

Paul Rusesabagina a fost un manager de hotel care a gazduit peste o mie de refugiati Tutsi in timpul persecutiei lor de catre militiile Hutu din Rwanda.

 Filmele care se inspira din drame reale, mai ales cele care contin acte de genocid, fac un lucru ieftin la baza, dar se pare ca functioneaza. Si acest film este unul eveniment. De aceasta data napastuitii ecranizati sunt din istoria recenta a Africii. Povestea este una foarte puternica, astfel ca atragerea oamenilor catre acest film era cumva garantata. Mai departe scenariul a fost si el foarte bun, cinematografia decenta si restul aspectelor suficient de bune incat sa nu strice povestea.

Distributia si prestatia artistica a actorilor a fost una din cheile succesului acestui film. Don Cheadle face unul din rolurile carierei, dar as spune ca in prim-plan au fost de fapt partenerii sai de platou, in frunte cu Sophie Okonedo, a carei interpretare este de-a dreptul emotionanta in unele momente.

Este una dintre cele mia bune drame pe care le-am vazut. Este genul acela de film care vrea si reuseste sa iti deschida ochii. As spune ca e din aceeasi categorie cu Schindler's List. Il recomand cu toata increderea oricui. Trebuie sa vedem astfel de filme pentru a nu uita parti triste din istoria noastra si pentru a nu le repeta. Trailer:


Bloodwork (2012)

Gen: Thriller

Distributie: Travis Van Winkle, Tricia Helfer, Stephen Bogaert, John Bregar, Albert Chung

Regizor: Eric Wostenberg [aflat la primul lungmetraj]

Nota Gealapa: 5.45

Doi studenti decid sa s einscrie pentru testarea unui nou medicament impotriva alergiilor ca sa faca bani pentru vacanta. Realizeaza repede ca cele doua saptamani nu sunt asa usoare cum si-au imaginat si ajung sa se lupte pentru viata lor in incercarea de a evada din clinica unde sunt tinuti.

 Povestea este una superficiala, doar un pretext pentru un macel necontrolat. Cand abordezi o intriga stiintifica trebuie macar sa incerci sa o legitimizezi, dar aici nimanui nu ii pasa. Fiind un film cu buget redus nici efectele vizuale nu sunt chiar deosebite, dar cateva dintre ele sunt decente. Din pacate filmul este foarte previzibil si de la jumatatea lui iti cam pierzi interesul.

Distributia are cateva nume cunoscute de actori, bineinteles actori de categoria B ca si filmul. Acestia au cam exagerat cu interpretarile in dorinta aproape disperata de a ridica putin nivelul filmul si/sau de a se afirma, dar toate eforturile lor au fost in zadar. Cel mai probabil vor ramane in anonimat cu toii.

Lipsa de originalitate te deconecteaza de la inceput, apoi realizezi ca lipseste si logica, lipseste tensiunea, lipsesc sperieturile, iar putinele momente bune se pierd in mediocritate; cam acesta este rezumatul filmului. Putinul potential pe care l-a avut a fost irosit cu prisosinta, astfel ca recomandarea mea este sa va reorientati catre filmele din care acesta a copiat si o sa amintesc doar doua: Tha Facility si Insanitarium. Trailer:


marți, 27 decembrie 2016

How to Plan an Orgy in a Small Town (2015)

Gen: Comedie

Distributie: Jewel Staite, Ennis Esmer, Lauren Lee Smith, Katharine Isabelle, Mark O'Brien

Regizor: Jeremy LaLonde [a mai regizat: Sex After Kids(2013), The Untitled Work of Paul Shepard(2010)]

Premii:
- Best Costume Design, Canadian Filmmakers' Festival, 2016
- Best Ensemble, Canadian Filmmakers' Festival, 2016
- Best Feature Film, Canadian Filmmakers' Festival, 2016

Nota Gealapa: 5.75
Metascore: 39/100 

Cand "tarfa orasului", devenita intre timp ziarista Cassie Cranston se intoarce pentru inmormantarea mamei sale, condimenteaza viata oraselului cand mai multi localnici, ficare cu interesul lui, o conving sa organizeze o orgie.

Acest proiect canadian este interesant, dar este plin de amatorism. Intriga este mai mult sau mai putin aceeasi ca cea din A Good Old Fashion Orgy cu Jason Sudeikis. Sungura diferenta este ca acel film este chiar bunicel. Si aici exista cateva scene amuzante, majoritatea in a doua parte a filmului, dar in cea mai mare parte este plin de stangacii, chiar mai multe decat prevedea scenariul. In rest, dialoguri decente exista si mai exista ceva nuditate ipocrita si lipsita de curaj.

Sunt cateva figuri familiare in acest film, dar majoritatea s-au consacrat tot in astfel de filme de mana a doua, sau cel mult in alte roluri marunte. Nu e chiar la indemana oricui sa aiba prestatii demne de luat in serios intr-un film cu un asemenea subiect si se pare ca nimeni din acest film nu a reusit. Nici macar Jewel Staite, poate cea mai cunoscuta dintre toti membrii distributiei.

Nu dati play cu asteptari prea mari. Trailerul lasa de inteles ca veti vedea un film amuzant, inteligent, cu o tenta erotica, dar ce aveti in trailer sunt practic singurele scene ce adevarat reusite. E greu pentru un las sa faca un film cu un asemenea subiect si exact asta cred ca este regizorul Jeremy Lalonde. Senzatia este ca s-a temut sa nu depaseasca vreo limita si a cazut in extrema cealalta, a unui filme cu orgiii, facut pentru puritani.


From Hell (2001)

Gen: Thriller, Horror

Distributie: Johnny Depp, Heather Graham, Ian Holm, Robbie Coltrane, Ian Richardson

Regizor: Albert Hughes [a mai regizat: We the Economy: 20 Short Films You Can't Afford to Miss(2014), The Book of Eli(2010), American Pimp(2009), Dead Presidents(1995), Menace II Society(1993)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 132.000.000 $

Nota Gealapa: 7.30
Metascore: 54/100

In Londra Erei Victoriene, un detectiv clarvazator investigheaza crimele lui Jack Spintecatorul.

Imi place twistul pe care acest film i-o da lui Jack Spintecatorul. Face original un subiect intors pe toate partile. Suspansul este mentinut destul timp si atmosfera vremurilor in care se desfasoara actiunea este transmisa cu succes. Ii lipsesc totusi destule lucruri. De exemplu nu m-a facut sa tresar nici macar odata in doua ore.

Orice se poate spune despre personajele lui Johnny Depp, numai ca sunt bnale nu. Daca ai un ciudat excentric pe care vrei sa il ecranizezi, Depp este alegerea perfecta. Langa el, in acest film stau destule nume experimentate, dar nu pot spune ca prestatiile artistice sunt nemaipomenite. mi s-au parut cam plate.

Puropean. Totul insa la acest film este ok; nimic nu este mai mult de atat. Scenariul, regia, cinematografia, povestea, deznodamantul... toate sunt doar ok. Putina tensiune suplimentara ar fi facut mult bine. Pentru un fan al filmelor despre epoci apuse merita vazut, pentru oricine altcineva nu cred ca este o mare pierdere. Trailer:


luni, 26 decembrie 2016

Green Street Hooligans 2 (2009)

Gen: Drama

Distributie: John Bariamis, Nicola Bertram, Matt Candito, Lonnie Cayetano, Paul Cullen

Regizor: Jesse V. Johnson [a mai regizat: The Package(2013), The Butcher(2009), The Hitmen Diaries: Charlie Valentine(2009), The Fifth Commandment(2008), Alien Agent(2007)]

Buget: 8.000.000 $

Nota Gealapa: 5.95

Dupa finalul apoteotic din Green Street Hooligans, mai multi dintre suporterii lui West Ham si Millwall ajung in inchisoare. Cei de la GSE descopera foarte repede cat de brutala este viata in inchisoare si sunt vanati in permanenta de rivalii lor de la Millwall.

Americanii au preluat controlul total asupra acestei francize si s-a intamplat ce era de asteptat sa se intample. Filmul a pierdut orice substanta si a ajuns un film de categoria B tipic pentru cinematografia americana, plin de violenta si foarte superficial. Scenele de lupta arata inca foarte bine si sunt extrem de brutale, dar cam atat a mai ramas bun din film. Sper ca al treilea film al seriei sa revina pe drumul cel bun, desi nu imi fac mari sperante in acest sens.

Nici distributia nu se mai ridica la nivelul primului film. Nu avem nici un nume cu rezonanta si nici nu apare vreo tanara speranta a industriei filmului care sa aiba vreo interpretare sa ma dea pe spate. Scenariul arunca pur si simplu niste cuvinte menite sa umple spatiul, dar nu contribuie cu nimic la poveste si s-au sacrificat astfel si inerpretarile actorilor.

Filmul nu mai are nici o treaba cu fotbalul si a pierdut astfel probabil singura nisa de public care i-ar fi fost fidela. Cred ca si producatorii si-au dat seama ce grozanic este si au decis sa nu il mai lanseze in cinematografe, ci numai pe dvd. Asta nu e niciodata un semn bun. Nu il recomand decat celor care au indragit primul film si simt nevoia unei continuari. de unul singur nu are nici un sens. Trailer:


In the Name of the Father (1993)

Gen: Drama

Distributie: Daniel Day-Lewis, Pete Postlethwaite, Alison Crosbie, Philip King, Emma Thompson

Regizor: Jim Sheridan [a mai regizat: The Secret Scripture(2016), Dream House(2011), Brothers(2009), Get Rich or Die Trin'(2005), In America(2002)]

Buget: 13.000.000 $
Incasari: 94.000.000 $

Filmul a obtinut 7 premii, printre care:
- Golden Berlin Bear (Jim Sheridan), Berlin International Film Festival, 1994
- Best Actor (Daniel Day-Lewis), Boston Society of Film Critics Awards, 1993
- Best Foreign Film (Miglior Film Straniero), David di Donatello Awards, 1994
- Best Film, Evening Standard British Film Awards, 1995
- Best Supporting Actress (Emma Thompson), Kansas City Film Critics Circle Awards, 1993

Nota Gealapa:  8.30
Metascore: 84/100

 Confesiunea fortata a unui om cu privire la un atac cu bomba al IRA al carui autor nu a fost, are ca rezultat si arestarea tatalui sau. Un avocat englez se lupta sa ii elibereze. 

Acest film explica partial, cel putin pentru mine, de ce atunci cand sunt langa un politist ma simt amenintat si nu protejat si ne arata ca fiecare popor are partea lui de istorie intunecata. Povestea este foarte puternica si imi inchipui ca la momentul aparitiei a fost un film eveniment, avand in vedere ca era inca un subiect de actualitate. Aici nu avem efecte speciale si cascadorii; doar scenariul si prestatia actorilor sunt singurele arme ale filmului.

Daniel Day-Lewis are una din cele mai bune interpretari din intreaga sa cariera si este sustinut exemplar de colegii de platou. Prestatia lui iti rupe inima pe alocuri. Toti actorii au avut interpretari sensibile foarte multa atentie la detalii. Daca acest film ar fi avut acea aura de Hollywood sunt convins ca ar fi avut si mai multa recunoastere, dar chiar si asa munca protagonistilor ramane foarte apreciata.

Cuvintele nu prea pot descrie profunzimea si puterea acestei povesti si imi inchipui ca este si mai greu pentru cei care au cat de cat legatura cu acea lume. Atmosfera timpului si a locului in care se intampla actiunea sunt transmise excelent chiar si actre un spectator care traieste in alt colt de lume. Cu siguranta mi-a depasit toate asteptarile. Trailer:

 

Beasts of No Nation (2015)

Gen: Drama, Razboi

Distributie: Abraham Attah, Emmanuel Affadzi, Ricky Adelayitor, Andrew Adote, Vera Nyarkoah Antwi

Regizor: Cary Joji Fukunaga [a mai regizat: Jane Eyre(2011), Chinatown Film Project(2009), Sin Nombre(2009)]

Buget: 6.000.000 $

Filmul a obtinut 30 de premii, printre care:
- Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role (Idris Elba), Screen Actors Guild Awards, 2016
- Outstanding Supporting Actor, Motion Picture (Idris Elba), Black reel Awards, 2016
- Outstanding Breakthrough Performance, Male (Abraham Attah), Black Reel Awards, 2016
- Capri Director Award (Cary Joji Fukunaga), Capri, Hollywood 2015
- Capri Supporting Actor Award (Idris Elba), Capri, Hollywood 2015

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 79/100

O drama bazata pe experientele lui Agu, un soldat copil luptand in razboiul civil al unei tari africane.

 Acesta este unul din filmele alea care te facs a te simti norocos ca traiesti intr-o parte de lume ferita pana acum de anumite nenorociri. Desi nu este inspirat din fapte reale, este extrem de credibil si prezinta o poveste care pare foarte aproape de realitate. Este brutal si sensibil in acelasi timp. Fiecare cent a fost cheltuit cu cap si astfel avem parte de un film care arata foarte bine, desi s-a folosit un buget destul de mic. Este una din cele mai bune povesti despre maturizare pe care le-am vazut.

Distributia nu este impresionanta ca nume, dar am vazut cateva interpretari foarte bune. Primul pe lista este protagonistul Abraham Attah, care daca s-ar fi nascut in America, dupa acest rol ar fi avut o cariera asigurata. Este atat de bun incat poate fi judecat ca un actor in toata regula, nu doar ca un copil-actor. In al doilea rand, Idris Elba are o prestatie memorabila. Experimentatul actor da viata unui personaj care iti da fiori. Rolurile mici ofera si ele cateva interpretari foarte puternice.

Scenariul este foarte bine scris si cinematografia e superba. Nu este foarte mult dialog in acest film, dar atat cat este, este briliant. Filmul ne prezinta razboiul prin ochii unui copil si ce vedem nu este deloc comod. Totusi, in lumea cruda propusa de film, exista umanitate si speranta. Acest prim film original produs de Netflix s-a filmat in Ghana. As spune ca nu trebuie ratat de nimeni. Trailer:


duminică, 25 decembrie 2016

Daddy's Home (2015)

Gen: Comedie

Distributie: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Linda Cardellini, Thomas Haden Church, Scarlett Estevez

Regizor: Sean Anders [a mai regizat: Horrible Bosses 2(2014), That's My Boy(2012), Sex Drive(2008), Never Been Thawed(2005)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 384.000.000 $

Premii:
- Favorite Movie Actor (Will Ferrell), Kids' Choice Awards, USA 2016

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 42/100

Brad Whitaker lucreaza la un post radio si incearca sa ii faca pe copiii sai vitregi sa il iubeasca si sa ii spuna tata. Planurile lui sunt date peste cap cand tatal lor biologic, Dusty Mayron, reapare in peisaj.

Cand te uiti la o comedie cu Will Ferrell stii la ce gen de umor te astepti si stii ca urmeaza un film pe care il vei indragi foarte mult, sau il vei detesta profund. In prima parte am crezut ca o sa urasc acest film, dar a doua jumatate este foarte bune si compenseaza. Multe glume bune si scene amuzante.

In afara de Will Ferrell, distributia ni-l propune si pe Mark Wahlberg, dar as spune ca nici unul dintre cei doi nu a oferit vreo interpretare impresionanta. Prestatiile lor au fost decente, dar Mark Wahlberg nu prea se potriveste in astfel de roluri, iar will Ferrell face de atata timp astfel de personaje, incat a inceput sa se vada rutina.

Nu e cea mai sofisticata comedie, dar asa cum spuneam, te astepti la asta. In afara de una sau doua glume mai sub centura, restul sunt destul de usurele, deci poate fi un film de vazut in familie. Eu unul astept sa vad si sequelul care s-a anuntat deja.


Alice Through the Looking Glass (2016)

Gen: Fantastic, Aventura, Familie

Distributie: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen

Regizor: James Bobin [a mai regizat: Muppets Most Wanted(2014), The Muppets(2011)]

Buget: 170.000.000 $
Incasari: 584.000.000 $ (pana acum)

Premii:
- Best Original Song - Sci-Fi/Fantasy Film, Hollywood Music in Media Awards (HMMA), 2016

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 34/100

Alice se intoarce in Tara Minunilor si calatoreste in timp pentru a-l ajuta pe Palarierul Nebun.

Singurul scop al acestui film este sa aduca bani unor oameni. povestea originala nu avea nevoie de o continuare si nici nu pot sa spun ca acest film a adus cine stie ce in plus. Exista cateva referinte interesante si se incearca explicarea unor lucruri din primul film, dar uneori putin mister este folositor. Punctul forte al filmului il reprezinta efectele vizuale, care te lasa cu gura cascata.

Distributia este si ea un atu important, nu neaparat pentru ca interpretarile protagonistilor sunt iesite din comun, ci mai degraba pentru ca este o placere sa ii revezi, atat pe ei cat si Tara Minunilor. Sunt aceleasi nume din primul film cu acelasi gen de prestatii, deci nici o surpriza prea mare la acest capitol.

Fata de primul film, acesta este mai sumbru, mai intunecat. Iar explicatia pentru haosul total din aceste doua filme este una atat de banala incat te face sa iti para putin rau ca ai primit-o. Optimistii ar putea avea o interpretare gen Butterfly Effect, dar eu cred ca este doar un deznodamant banal. Daca alegeti sa vedeti acest film, concentrati-va pe costume si pe efectele uimitoare.


Everybody Wants Some!! (2016)

Gen: Comedie

Distributie: Blake Jenner, Tyler Hoechlin, Ryan Guzman, Juston Street, Wyatt Russell

Regizor: Richard Linklater [a mai regizat: Boyhood(2014), Before Midnight(2013), Bernie(2011), Me and Orson Welles(2008), Inning by Inning: A Portrait of a Coach(2008)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 5.000.000 $

Premii:
- Best Ensemble Acting, Indiana Film Journalists Association, US 2016

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 83/100

In 1980, un grup de jucatori de baseball de colegiu, avanseaza in viata printre libertatile si responsabilitatile de adult nesupravegheat.

Cred ca asa arata un film bipolar. Are parti bune si parti extren de nereusite. Arata bine, este amuzant, dar in afara de generatia tatilor americani nu stiu cati vor fi incantati in 2016 de un film despre niste baieti de facultate din anii '80. Avand in vedere ca noi am crescut cu astfel de filme, mie mi-a placut inceputul, mi-au placut glumele si am simtit un aer de autenticitate. Ce nu mi-a placut este ca filmul pare neterminat din cauza lipsei unui final clar. Asta probabil e perfect pentru critici, dar din punctul meu de vedere face filmul sa para fara sens si te face sa te intrebi de ce ai stat aproape doua ore sa il vezi pana in momentul respectiv.

Distributia este proaspata si nu propune numele clasice consacrate in acest gen de filme, ceea ce face filmul sa fie proaspat. Sunt cateva interpretari bunicele, dar intr-un film cu si despre petrecerile din facultate aspectul artistic a fost lasat in plan secundar, iar lumina reflectoarelor a fost luata de bautura, sani si marijuana.

Scenariul este scris foarte inteligent, costumele arata bine si cinematografia este reusita. Chiar daca m-a deranjat lipsa unui final clasic, trebuie sa scot in evidenta si ce a reusit acest film sa faca. A reusit sa faca un rezumat al anilor '80, de la disco la punk si orice alt trend al vremii. Nu este un film care se ia in serios asa ca nu trebuie sa va odihniti mintea inainte sa il vedeti.


sâmbătă, 24 decembrie 2016

Gangs of New York (2002)

Gen: Drama

Distributie: Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz, Daniel Day-Lewis, Jim Broadbent, John C. Reilly

Regizor: Martin Scorsese [a mai regizat: Silence(2016), The 50 Year Argument(2014), The Wolf of Wall Street(2013), Hugo(2011), George Harrison: Living in the Material World(2011)]

Buget: 100.000.000 $
Incasari: 337.000.000 $

Filmul a obtinut 48 de premii, printre care:
- Best Director - Motion Picture (Martin Scorsese), Golden Globes, USA 2003
- Best Original Song - Motion Picture, Golden Globes, USA 2003
- Best Performance by an Actor in a Leading Role (Daniel Day-Lewis), BAFTA Awards, 2003
- Outstanding Performance by a Male Actor in a Leading Role (Daniel Day-Lewis), Screen Actors Guild Awards, 2003
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2003

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 72/100

In 1863,  Amsterdam Vallon se intoarce in zona Five Points din New York cautand razbunarea impotriva lui Bill the Butcher, asasinul tatalui sau.

Unele filme nu au parte de publicitatea pe care o merita si ajung sa se strecoare fara a fi atat de cunoscute pe cat ar trebui. Cred ca asta s-a intamplat si cu Gangs of New York. Este un film de aproape trei ore, original, palpitant, cu o cinematografie reusita, costume bune si poarta spectatorii printr-un amalgam de emotii. Este suficient de imprevizibil incat sa nu isi desconspire deznodamantul si are suficient suspans incat cele trei ore sa nu para o vesnicie.

Distributia este una de vis si contribuie din plin la succesul filmului. Majoritatea actorilor ofera interpretari de o calitate superioara. In primul rand l-as aminti pe Daniel Day-Lewis, cu una din cele ami bune prestatii din intreaga sa cariera si as spune starul acestui film, chiar daca nu a avut rolul principal. Leonardo DiCaprio sau Cameron Diaz au si ei interpretari foarte bune alaturi de multi alti actori cu roluri mai mici.

Povestea este la baza o drama despre razbunare si nu ar fi avut nevoie de trei ore pentru a fi povestita, dar Scorsese incearca sa faca ceva mai mult cu acest film. Din punctul meu de vedere incearca sa construiasca un pod intre filmele western si cele cu gangsteri, incercand in acelasi timp sa picteze o sumedenie de personaje ale peisajului tumultos din New Yorkul secolului 19. Desi filmul este unul bun, as sune ca incercarea lui Scorsese nu este una reusita chiar in totalitate, pentru ca personajele nu au o complexitate prea mare si nici unul dintre ele nu se dovedeste a fi altceva decat pare a fi la prima impresie. . Dar acest mic rateu i se poate ierta cu usurinta, pentru restul lucrurilor bune facute de el in acest film. Costumele si decorurile arata excelent si amplifica drama. Este un film care nu trebuie ratat. Trailer:


I Saw the Devil (2010)

Titlu original: Ang-ma-reul bo-at-da

Gen: Crima, Drama

Distributie: Byung-hun Lee, Min-sik Choi, In-seo Kim, Ho-jin Chun, Bo-ra Nam

Regizor: Jee-woon Kim [a mai regizat: The Age of Shadows(2016), The Last Stand(2013), Doomsday Book(2012), The Good the Bad the Weird(2008), A Bittersweet Life(2005)]

Incasari: 1.000.000 $

Filmul a obtinut 15 premii, printre care:
- Best Editor, Asian Film Awards, 2011
- Best Foreign Language Film, Austin Film Critics Association, 2011
- Daesang Grand Award, Baek Sang Art Awards, 2011
- Best Music, Blue Dragon Awards, 2010
- Best Cinematography, Blue Dragon Awards, 2010

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 67/100

Un agent secret se razbuna pe un criminal in serie printr-o serie de rapiri.

 Cinematografia asiatica, atunci cand e buna, are obiceiul de a duce lucrurile la un alt nivel. Asa este cazul si acum. Intrigi asemanatoare au mai fost abordate de cateva ori, dar ramane un subiect original. Modul in care coreeni l-au pus in scena este excelent; extrem violent, chiar brutal pe alocuri. Nu este un film pentru cei slabi de inger. Coloana sonor este superba si contribuie din plin la emotiile care se transmit. Si putinele efecte vizuale sunt la inaltime. Toate piesele puzzleului se imbina perfect, iar rezultatul este un thriller de toata frumusetea.

Nu pot sa spun ca sunt familiar cu numele di distributie, dar am vazut cateva intepretari bune. Atat protagonistul cat si antagonistul au prestatii puternice si reusesc cu usurinta sa te faca sa simti pentru personajele lor. Toate interpretarile au un aer asiatic de exagerare, dar de aceasta data nu a fost atat de deranjant.

Acest film este o capodopera sangeroasa. Acest regizor se dovedeste a fi un povestitor excelent, scenariul este creativ, cinematografia buna, interpretarile bune, violenta intensa, toate astea fac acest film un must-see pentru orice fan de thriller sau horror. Este o gura de aer proaspat, intr-un gen destul de repetitiv in ultima vreme si care nu a facut decat sa reinterpreteze aceleasi vesnice povesti cu vampiri, posedari si zombie. Sper doar ca remakeul america, acre este iminent, sa nu strice prea mult aceasta poveste. Trailer:


vineri, 23 decembrie 2016

Eddie the Eagle (2016)

Gen: Comedie, Biografic, Sport, Drama

Distributie: Taron Egerton, Hugh Jackman, Tom Costello, Jo Hartley, Keith Allen

Regizor: Dexter Fletcher [a mai regizat: Sunshine on Leith(2013), Wild Bill(2011)]

Buget: 23.000.000 $
Incasari: 63.000.000 $

Premii:
- Truly Moving Picture Award, Heartland Film, 2016

Nota Gealapa: 7.70
Metascore: 54/100

Filmul ne prezinta povestea lui Eddie Edwards, notoriul si tenacele underdog saritor cu schiurile britanic, care a cucerit lumea la jocurile olimpice de iarna din 1988.

Aceasta este una din cele mai inspirationale povesti pe care le-am vazut. Se intampla ca la un moment dat sa fi fost fan al sportului prezentat aici, ceea ce a facut mai usoara acomodarea cu filmul, dar cred ca oricine va gasi acest film extrem de bun. Este sensibil, are un mesaj puternic, este emotionant si arata bine si asta fara vreun buget impresionant.

Distributia a fost nimerita la fix. Taron Egerton face un rol extrem de reusit si se apropie foarte mult de cel pe care il portretizeaza. E posibil ca acest personaj sa ii lanseze cu adevarat cariera. El a avut si un partener de nadejde: pe Hugh Jackman. Acesta ne arata o alta fata decat cea cu care ne obisnuise si demonstreaza ca este un actor complet. 

Bazele acestui film au fost puse acum 17 ani, dar proiectul a ramas inchis intr-un sertar si poate este mai bine ca s-a intamplat asa, pentru ca mijloacele tehnice de atunci nu ar fi putut pune in scena atat de bine aceasta poveste. Va provoc sa il vedeti. Filmul nu are un subiect clasic pentru box-office, dar garantez ca nu veti fi dezamagiti. Trailer:

 

miercuri, 21 decembrie 2016

In the Name of the King: Two Worlds (2011)

Gen: Actiune, Aventura, Fantastic

Distributie: Dolph Lundgren, Lochlyn Munro, Natassia Malthe, Christina Jastrzembska, Aleks Paunovic

Regizor: Uwe Boll [a mai regizat: Rampage: President Down(2016), Capital Punishment(2014), The Profane Exhibit(2013), Suddenly(2013), Assault on Wall Street(2013)]

Buget: 4.500.000 $

Nota Gealapa: 4.05

Un fost soldat din fortele speciale este aruncat in timp in epoca medievala pentru a indeplini o profetie antica si ajunge sa gaseasca izbavirea pentru propriul trecut de pe campul de lupta.

Nu credeam ca acest sequel poate avea mai putin sens decat primul film, dar s-a putut. In comparatie cu acesta, primul film pare o capodopera. Cu un buget de vreo 12 ori mai mic, rezultatul a fost o mana de efecte jenante, posibilitati reduse de productie si un aspect neingrijit al cinematografiei. Povestea este enervant de proasta de data asta si nu ai cum sa empatizezi vreodata cu vreunul din personaje.

Practic, daca primul film a fost unul mediocru cu Jason Statham, Acesta este unul prost cu Dolph Lundrgen, principalul nume din distributie si asta spune multe. Am vazut un Lundgren mai obosit si mai fara chef ca niciodata, acompaniat in submediocritate de colegii sai de platou, majoritatea fosti, actuali si viitori anonimi.

Nu imi vine sa cred ca lumea inca ii mai da bani lui Uwe Boll sa faca filme. Cred ca este unul dintre cei mai prosti regizori din istorie. Dupa ce in primul film al seriei a reusit sa isi bata joc de un buget urias, a reusit cumva sa mai faca inca doua continuari. Nici nu vreau sa ma gandesc cum arata al treila film. Cred ca pana si Dolph Lundgren este rusinat de acest rol si el nu prea are rusine cand vine vorba de roluri proaste. Trailer:


luni, 19 decembrie 2016

Hunt to Kill (2010)

Gen: Actiune

Distributie: Eric Roberts, Steve Austin, Gary Daniels, Marie Avgeropoulos, Gil Bellows

Regizor: Keoni Waxman [a mai regizat: Contract to Kill(2016), End of a Gun(2016), Killing Salazar(2016), Mercenary: Absolution(2015), A Good Man(2014)]

Buget: 2.300.000 $

Nota Gealapa: 6

Steve Austin interpreteaza un granicer american divortat si indoliat dupa moartea partenerului sau, care  se straduieste sa isi creasca fiica rebela in muntii din Montana. Cand un grup de fugari ii iau pe amandoi ostatici, se aprinde scanteia unei razbunari violente, pentru ca nu exista un animal mai periculos decat un om al legii lasat sa moara.

 Acesta este un film clasic de actiune de categoria B. Previzibil si lipsit de originalitate, reuseste totusi sa aiba destule scene interesante. Se simte in n, iar scenariul lasa senzatia ca s-au decupat replici din alte filme si s-au pus una langa alta doar pentru ca actorii sa mai si spuna cate ceva. Nu avem cine stice ce efecte sau cascadorii, iar ritmul este unul mult prea lent. In mod miraculos totusi nu pot sa spun ca filmul m-a plictisit.

Pentru un film de categoria B, distributia este una foarte buna. Sunt prezenti multi actori cu destula experienta in astfel de filme. Din pacate nu a existat nici un fel de chimie intre ei si absolut toate interpretarile au fost rigide. Nu am vazut nici o prestatie care sa se ridice cat de cat peste nivelul general de mediocritate.

In afara unei locatii de filmare superba si a unor scene decente, datorate in principal credibilitatii lui Steve Austin in rolul de dur, filmul nu are nimic de oferit. El chiar ar putea avea un viitor bun in industrie daca are noroc de proiecte mai bune. Acesta nu este nici bine scris nici prea bine regizat. Ca un spoiler, daca sunteti fani Eric Roberts, acesta apare in film doar cateva minute. In concluzie, daca nu il gasiti in Carrefour la pachet cu inca cinci filme, toate la 10.99, atunci nu merita sa investiti ca sa il vedeti.


duminică, 18 decembrie 2016

In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2007)

Gen: Aventura, Actiune, Fantastic

Distributie: Jason Statham, Ron Perlman, Ray Liotta, Leelee Sobieski, John Rhys-Davies

Regizor: Uwe Boll [a mai regizat: Rampage: President Down(2016), Capital Punishment(2014), In the Name of the King: The Last Job(2014), The Profane Exhibit(2013), Suddenly(2013)]

Buget: 60.000.000 $
Incasari: 22.100.000 $

Premii:
- Ehrenpreis des hessischen Ministerpraesidenten, Hessian Film Award, 2007
- Best Costume Design in a Feature Length Drama, Leo Awards, 2008
- Best Production Design in a Feature Length Drama, Leo Awards, 2008

Nota Gealapa: 4.80
Metascore: 15/100

Un om caruia i se spune Fermierul, incearca sa isi salveze sotia rapita si sa isi razbune fiul mort, acte infaptuite de Krugsi, o rasa de razboinici-animale controlate de maleficul Gallian.

Rar mi-a fost dat sa vad un fiasco mai mare decat acest film. Doua ore de haos total. Si este greu sa faci neinteligibil un film unde magia si misticul sunt la ordinea zilei. Uwe Boll a distrus o poveste si asa subtirica. Filmul lasa impresia unui puzzle de care te-ai plictisit si incerci sa potrivesti piesele fortandu-le una in alta. Pentru un film a carui actiune se desfasoara in antichitate, bugetul a fost unul mai mult decat suficient, dar 90% din cele 1280 de efecte vizuale sunt mediocre. Cred ca am vazut unul singur reusit.

Distributia parea sa fie garantia unui film solid, dar nici unul din actorii experimentati de pe platou nu au putut ridica nivelul filmului. Este una din cele mai slabe prestatii ale lui jason Statham. Lui i s-au alaturat Ray Liotta, parca devenit constant slab in ultima vreme, Ron Perlman, a carui soarta a fost previzibila din primul minut, sau Claire Forlani cu o interpretare lipsita de emotie.

Nu stiu cum mai reuseste Uwe Boll sa atraga asa nume importante in filmele sale, avand in vedere ca s-a consacrat ca un regizor mediocru. Acum ca sa inchei acest capitol, probabil voi vedea si cele doua sequeluri ale acestei incercari esuate de franciza. Se anunta inca doua fime submediocre. Va recomand sa fiti mai inteleti decat mine si sa ocoliti acest film. Trailer:

sâmbătă, 17 decembrie 2016

Black Mass (2015)

Gen: Crima, Drama

Distributie: Johnny Depp, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson, Joel Edgerton, Kevin Bacon

Regizor: Scott Cooper [a mai regizat: Out of the Furnace(2013), Crazy Heart(2009)]

Buget: 53.000.000 $
Incasari: 201.000.000 $

Premii:
- Breakthrough Actor (Joel Edgerton), Hollywood Film Awards, 2015
- Editor of the Year, Hollywood Film Awards, 2015
- Desert Palm Achievement Award (Johnny Depp), Palm Springs International Film Festival, 2016
- Virtuoso Award (Joel Edgerton), Santa Barbara International Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 68/100

Povestea adevarata a lui Whitey Bulger, fratele unui senator si cel mai infam si violent criminal din istria Bostonului, care a devenit informator pentru FBI pentru a nimic MAfia care ii invada teritoriul.

In ultima vreme imi tot pica pe mana filme inspirate din povestile reale ale unor mafioti americani, toate foarte bune. Si Black Mass este destul de bun. Povestea este puternica si este ecranizata intr-un mod brutal, fara excese tehnologice si povesti secundare inutile. Scenariul este foarte bun si creeaza tensiune si suspans pana la sfarsit.

Distributia este extrem de ofertanta, atat in rolurile principale  cat si in cele secundare. Protagonistul este Johnny Depp cu o prestatie solida, dar cred ca lumina reflectoarelor a fost furata de surprinzatorul Joel Edgerton cu o interpretare deosebita. Este cea mai buna interpretare a lui din cate am vazut eu. Prestatii foarte bune au oferit si actorii experimentati din rolurile secundare si cred ca prestatia artistica este unul din punctele forte importante ale filmului.

Nu va asteptati sa vedeti un nou Nasul. Filmul are si parti mai putin bune. As aminti inceputul greoi. Dureaza destul de mult pana se creeaza intriga si incepe actiunea. Cinematografia putea fi si ea mult mai buna. Este plin de birouri si camere intunecate. De apreciat ca filmul a incercat sa ramana cat mai fidel povestii reale si s-au filmat scene chiar in locurile unde au fost omorati oameni si ingropate cadavre in trecut. Desi a parasit platourile de filmare in urma unor neintelegeri salariale, Johnny Depp s-a intors si a spus ca dintre toate filmele sale, acesta este preferatul sau. Asta ar trebui sa fie suficient sa va starneasca curiozitatea si sa il vedeti.


marți, 13 decembrie 2016

Bounty Hunters (2016)

Titlu original: Shang jin lie ren

Gen: Actiune, Comedie

Distributie: Min-ho Lee, Wallace Chung, Yan Tang, Jones Xu, Karena Ng

Regizor: Tae-ra Shin [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 30.000.000 $

Nota Gealapa: 5.95

Povestea a cinci vanatori de recompense care urmaresc fugari in China, Hong Kong, Coreea si Tailanda.

Din pacate acest film nu este decat o copie ieftina asiatica a altor comedii de gen europene si americane. Din punct de vedere al tehnologiei propune cateva efecte interesante si destul de reusite, dar din pacate intriga este lipsita de originalitate si superficiala. Se simte mana regizorului debutant caruia i-au scapat o multime de detalii care impiedica destule scene sa fie credibile.

Distributia nu imi spune nimic, dar fetele actorilor seama cu cele ale solistilor KPOP, adica simpatice, cu grimase exagerate care indiferent de ce vor sa transmita, reusesc mai degraba sa amuze. Nu pot sa spun ca au fost interpretari foarte rele, dar nici nu am fost dat pe spate. E drept ca este posibil sa se mai fi pierdut din valoarea artistica si la subtitrare, care ma gandesc ca a fost aproximativa iar cunostiintele mele de coreeana nu m-au ajutat.

Din fericire sunt si cateva aspecte pozitive. Nu pot sa spun ca m-am plictisit si exista cateva scene destul de amuzante. In completare ni se prezinta si cateva peisaje impresionante si vreo doua urmariri de masini interesante. Limba e destul de obositoare totusi si as recomanda mai degraba un film de categoria B in engleza. Trailer:


luni, 12 decembrie 2016

Catch Me If You Can (2002)

Gen: Drama

Distributie: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken, Martin Sheen, Nathalie Baye

Regizor: Steven Spielberg [a mai regizat: The BFG(2016), Bridge of Spies(2015), Lincoln(2012), War Horse(2011), The Adventures of Tintin(2011)]

Buget: 52.000.000 $
Incasari: 526.000.000 $

Filmul a castigat 11 premii, printre care:
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role (Christopher Walken), BAFTA Awards, 2003
- Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role (Christopher Walken), Screen Actors Guild Awards, 2003
- Contemporary Film, Art Directors Guild, 2003
- BMI Film Music Award, BMI Film & TV Awards, 2003
- Best Film/TV Graphics, British Animation Awards, 2004

Nota Gealapa: 8.25
Metascore: 76/100

Povestea reala a lui Frank Abagnale Jr., care inainte sa implineasca 19 ani, a reusit sa incaseze cecuri in valoare de milioane de dolari, pretinzand ca este pilot de avion, doctor, sau procuror.

Acest film este inca o dovada ca uneori viata prodecue intamplari mai incredibile decat tot ce poate produce cel mai fumat scenarist de la Hollywood. Este nevoie si de mana unui regizor foarte bun care sa puna pe ecran intr-un mod extrem de "privibil" o asemenea intamplare, iar Steven Spielberg este un astfel de regizor. Tranzitiile intre planuri temporale diferite sunt facute cu masura, fara sa deranjeze, iar cinematografia este si ea excelenta. Poate putin cam lung, dar nu pot sa spun ca m-am plictisit vreun moment. Fara sa fie scene de actiune, efecte vizuale, cascadorii complicate, filmul reuseste sa fie unul dintre cele mai bune si se poate compara cu orice film, di orice gen. IMDB il considera si ei ca fiind al 235-lea cel mai bun film din istorie.

Distributia este una foarte, foarte buna. In rolul principal este DiCaprio, care are o prestatie foarte buna, ca de obicei si ma mir si acum ca a trebuit sa treaca atat de multi ani pana a reusit sa castige un Oscar. In acest film a beneficiat si de un ajutor important din partea unor colegi de platou, cel putin la fel de buni ca el, ca Martin Sheen, Tom Hanks. dar mai ales Christopher Walken.

Aceasta poveste a fost ca varianta cinematografica a desenelor animate cu Road Runner. Inca odata Steven Spielberg transforma entertainmentul in arta. Conform adevaratului Frank abagnale Jr., aproximativ 80% din film este real,ceea ce este impresionant. Nu numai ca trebuie vazut, acest film trebuie pastrat in orice colectie personala. Trailer:


duminică, 11 decembrie 2016

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Gen: Actiune

Distributie: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane

Regizor: Zack Snyder [a mai regizat: Superman 75(2013), Man of Steel(2013), Sucker Punch(2011), Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole(2010), Watchmen(2009)]

Buget: 250.000.000 $
Incasari: 2.290.000.000 $ (pana acum)

Premii:
- Most Original Poster, Golden Trailer Awards, 2016

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 44/100

Temandu-se ca Superman nu raspunde in fata nimanui, Batman il provoaca pe omul de otel, iar lumea intreaga se intreaba de ce fel de erou are nevoie.

 Acets film m-a lasat cu sentimente amestecate. Desi nu am vazut nici toate filmele cu Batman, nici pe toate cele cu Superman, am zis sa sar cateva etape si sa il vad pe acesta, fiind atras de titlul intrigant, ca multe alte milioane de oameni. Din punct de vedere tehnic filmul arata excelent. Scenele de actiune sunt foarte bine facute, iar efectele vizuale sunt impresionante. Totusi, nu pot sa ma declar pe deplin satisfacut. Filmul este prea lung si asta datorita unui inceput greoi si confuz care incearca sa explice ce urmeaza sa se intample, dar si sa creeze premisele unui happy-end, care vine, dar m-as fi putut lipsi de el.

Distributia este aceeasi pe care o stim din filmele cu cei doi super-eroi. Nu as spune ca asistam la cine stie ce interpretari, ba chiar as spune ca Ben Affleck nu a fost deloc in forma si a mai si fost pus de scenariu in situatii fara logica, de unde era greu sa dea credibilitate unui personaj oricum complicat. Henry Cavill a avut doar 42 de replici in tot filmul, deci nu putea face mare lucru. Amy Adams a fost si ea  la fel de enervanta ca intotdeauna, iar Gal Gadot a aparut de nicaieri si fara nici o explicatie si nu prea s-a potrivit cu ce s-a intamplat in jurul ei.

Este genul acela de film pe care ori il adori, ori il detesti di suflet. As spune ca este un film destul de oscilant; are si scene foarte bune care te tin cu sufletul la gura dar si unele absolut mediocre care provoaca grimase de nedumerire. Mi-a placut atmosfera sumbra care departeaza filmul de genul clasic de film cu super-eroi, dar infruntarea celor doi "titani" a fost extrem de previzibila. Este primul film in care apar impreuna Superman, Batman si Wonder Woman. Nu e cel mai bun film al genului, dar este suficient de bun incat sa merite sa fie vazut.


sâmbătă, 10 decembrie 2016

Green Street Hooligans (2005)

Gen: Drama, Crima

Distributie: Elijah Wood, Charlie Hunnam, Claire Forlani, Marc Warren, Leo Gregory

Regizor: Lexi Alexander [a mai regizat: Lifted(2010), Punisher: War Zone(2008), Fool Proof(2002)]

Buget: 4.000.000 $

Premii:
- Best Feature, LA Femme International Film Festival, 2005
- Best Feature Film, Malibu Film Festival, 2005
- Special Jury Award, SXSW Film Festival, 2005

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 55/100

Un student dat afara pe nedrept de la Harvard se muta la Londra, unde este introdus in lumea violenta a huliganismului din fotbal.

Ma asteptam sa vad un film superficial cu multa bataie si cam atat, dar Green Street Hooligans s-a dovedit a fi mult mai mult de atat. Explica destul de bine miscarea ultras si ar trebui vazut de cei care nu inteleg acest fenomen. Reuseste sa fie si amuzant si sensibil si sa dea lectii de viata. Nu efectele vizuale sau cascadoriile sunt atuul principal al filmului, desi exista cateva decente, ci mai degraba o poveste puternica cu o intriga abordata destul de rar in mod serios.

Elijah Wood in rolul principal al unui film cu huligani m-a facut sa fiu sceptic, dar s-a descurcat excelent si prestatia lui, alaturi de cea a lui Charlie Hunnam a fost extrem de credibila. Cei doi au avut o chimie foarte buna si au fost completati excelent si de colegii lor de platou. Elija Wood sa scuturat cu succes de imaginea lui Frodo iar pe Charlie Hunnam sper sa il vad si in alte filme cat de curand.

Este poate primul film care transmite in mod onest viata din interiorul unei grupari ultras; una pe bune nu copiile de pe la noi. Scenele de lupta sunt excelente si scenariul este foarte inteligent, iar singurul aspect negativ ar fi americanizarea usoara, probabil in scopuri comerciale. Datorita violentei excesive si a subiectului era clar ca se niseaza de la inceput, dar ma asteptam sa aiba ceva mai mult succes in Anglia. O sa vad si sequelul in curand si sper sa nu fie cu mult mai slab. Trailer:

vineri, 9 decembrie 2016

As Above, So Below (2014)

Gen: Horror, Thriller

Distributie: Perdita Weeks, Ben Feldman, Edwin Hodge, François Civil, Marion Lambert

Regizor: John Erick Dowdle [a mai regizat: No Escape(2015), Devil(2010), Quarantine(2008), The Poughkeepsie Tapes(2007), The Dry Spell(2005)]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 22.000.000 $

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 38/100

Cand o echipa de exploratori se aventureaza in catacombele de sub strazile Parisului, descopera un secret intunecat ingropat in acest oras al mortilor.

In principiu, acesta este doar inca un film horror, cu buget redus filmat la persoana intai nu pentru senzatii mai puternice, ci din lipsa de fonduri. Ce-i drept este putin mai rasarit decat majoritatea filmelor de acest gen. A doua jumatate a filmului este destul de buna si produce cativa fiori si o senzatie permenenta de claustrofobie. Nu avem parte de cine stie ce efecte, intriga nu este nici ea cea mai originala si nici iadul nu este prezentat in vreun mod pe care sa nu il cunoastem deja din alte filme. Cu toate astea as spune ca filmul, desi usurel, este destul de agreabil.

Distributia nu propune nici un nume important si nici nu cred ca vruenul din actorii pe care i-am vazut va deveni consacrat prea curand. Prestatiile au fost decente, in nota filmului, dar nu au iesit cu nimic in evidenta. E greu sa te faci remercat cu un scenariu slabut si intr-un film in care mai mult de jumatate din timp te afli in intuneric.

Pentru un efect cat mai bun recomand vizionarea in intuneric si la un volum foarte ridicat, altfel este posibil sa nu functioneze deloc. Un aspect pozitiv, care ii da un aer de veridicitate este ca a fost filmat chiar in catacombele Parisului si nu pe vreun platou de filmare. Astept cu nerbdare totusi momentul cand aceasta moda de a face filme horror ieftine filmate la persoana intai va disparea. Trailer:


NetFlash.ro la indemana ta!