miercuri, 25 februarie 2015

Dawn of the Planet of the Apes (2014)

Gen: SF

Distributie: Gary Oldman, Keri Russell, Andy Serkis, Jason Clarke, Toby Kebbell

Regizor: Matt Reeves [a mai regizat: Let Me In(2010), Cloverfield(2008), The Pallbearer(1996), Future Shock(1994)]

Buget: 170.000.000 $
Incasari: 1.418.000.000$

Filmul a obtinut 8 premii, dintre care:
- Outstanding Achievement in Character Animation in a Live Action Production, Annie Awards, 2015
- Best Visual Effects, Broadcast Film Critics Association Awards, 2015
- Best Science-Fiction/Horror Film, Denver Film Critics Society, 2014
- Outstanding Visual Effects - Feature Film, Hollywood Post Alliance SUA, 2014
- Best Vocal/Motion Capture Performance, Indiana Film Journalists Association SUA, 2014

Nota Gealapa: 7.90
Metascore: 79/100

La zece ani dupa aparitia unei epidemii, maimutele care i-au supravietuit sunt atrase intr-o lupta impotriva supravietuitorilor umani.

Cam asa trebuie sa arate un blockbuster modern. Acest film poate deveni o lectie despre cum sa folosesti animatiile si efectele vizuale in filme. Ma asteptam ca acest film, ca majoritatea sequelurilor, sa fie mai slab decat filmul care il precede. Spre surprinderea mea, cele doua filme sunt cam la acelasi nivel, ba chiar as spune ca ultimul este chiar o idee mai bun. POate este din cauza 3D-ului. Tensiune, suspans, drama si emotie, acestea sunt ingredientele succesului.

Nu are rost sa vorbim de distributie intr-un film in care rolurile principale apartin unor maimute animate, chiar daca sunt destule nume cunoscute si in randul personajelor "umane" care au facut exact cat era necesar in rolurile lor. Este uimitor insa, cum personaje generate pe calculator pot crea empatie si emotie.

Franciza Planeta maimutelor  a fascinat intotdeauna, dar cand a aparut Rise of the Planet of the Apes lucrurile au luat-o razna cu adevarat. Emotia creata de acel film a fost incredibila si ma bucur ca aceasta continuare nu dezamageste si ramane la acelasi nivel, chiar daca s-au schimbat si membrii distributiei si regizorul. Tare ma tem ca urmatorul sequel, programat sa apara in 2017, nu va reusi sa mentina stacheta atat de ridicata.

Expresia faciala a maimutelor poate fi ravasitoare pe alocuri. O sa ma arunc si o sa spun ca, Caesar, personajul principal din acest film, este unul dintre cei mai mari lideri din istoria cinematografiei. In plus, sunt cateva invataminte destul de profunde despre natura umana prezentate de film.  Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!