sâmbătă, 28 februarie 2015

Best Man Down (2012)

Gen: Drama

Distributie: Justin Long, Jess Weixler, Tyler Labine, Addison Timplin, Shelley Long

Regizor: Ted Koland [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 1.500.000 $

Nota Gealapa: 6.40
Metascore: 36/100

Un cuplu proaspat casatorit isi anuleaza luna de miere pentru a pregati inmormantarea cavalerului lor de onoare, care a murit imediat dupa ceremonia lor.

Originalitatea nu ii lipseste acestui film. Ce ii lipseste este un regizor cu o oarecare experienta care sa stie sa puna in scena povestea. Ted Koland, debutant fiind, nu a stiut sa faca filmul interesant de la inceput, iar prima parte a filmului este ciudata si plictisitoare. Spre sfarsit insa, povestea devine puternica si chiar amuzanta pe alocuri.

Distributia are cateva nume cunoscute, dar nici unul nu pot spune ca ar fi pe gustul meu. Singurul e care il gasesc cat de cat agreabil, Tyler Labine, are un rol mult prea mic. Dintre protagonisti as remarca-o Addison Timplin, care a avut un rol greut pe care l-a dus de capat destul de bine.

Partea cea mai buna a acestui film este aerul proaspat pe care il emana. Desi scopul lui este sa franga inimi si sa smulga lacrimi, va promit ca nu e un banal chick flick. Umorul, desi nu este prezent in cantitati prea mari, este de calitate. Verdictul este ca filmul merita vazut o singura data.


joi, 26 februarie 2015

V/H/S (2012)

Gen: Thriller

Distributie: Calvin Reeder, Lane Hughes, Adam Wingard, Kentucker Audley, Frank Stack

Regizor: Matt Bettinelli-Olpin [a mai regizat: Devil's Due(2014), It Came from Hollywood(1998)]

Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 6.20
Metascore: 55/100

Un grup de inadaptati social este angajat de cineva sa sparga o casa parasita si sa recupereze o caseta VHS rara, dar descopera ceva total neasteptat.

Acest film este varianta first person de la ABCs of Death. Nu sunt deloc adeptul filmelor filmate la persoana intai, pe stilul documentar si sunt chiar mai critic cu acestea decat cu restul. Din cand in cand insa, apare cate unul care imi da putin peste nas. Si acesta face parte din aceeasi categorie. Ne prezinta o colectie de filmulete care mai de care mai ciudate, captivante si palpitante. As compara acest film cu o femeie crae it face un sex oral si chiar cand esti aproape de orgasm se opreste, numai ca filmul face asta de vreo sase ori, pentru ca fiecare din aceste filmulete se termina indecis si lasa o multime de intrebari fara raspuns.

Este clar ca intr-un astfel de film, colectie de scurt metraje, nu putem vorbi despre distributie prea mult. O multime de tineri actori dornici de afirmare, care de aceasta data au prestatii decente si reusesc macar sa-si faca interpretarile neobservate. Astfel, te poti concentra pe poveste fara sa fii deranjat de incercarile lor artistice.

Acest film are putine parti negative, dar una dintre ele este majora. Felul in care au incercat sa faca legatura  intre povestile ce compun filmul este total nereusit. Ar fi fost mult mai bine sa nu incerce sa faca asta si sa le lase liber. Nimeni nu ar fi simtit lipsa acestei conexiuni.


miercuri, 25 februarie 2015

Dawn of the Planet of the Apes (2014)

Gen: SF

Distributie: Gary Oldman, Keri Russell, Andy Serkis, Jason Clarke, Toby Kebbell

Regizor: Matt Reeves [a mai regizat: Let Me In(2010), Cloverfield(2008), The Pallbearer(1996), Future Shock(1994)]

Buget: 170.000.000 $
Incasari: 1.418.000.000$

Filmul a obtinut 8 premii, dintre care:
- Outstanding Achievement in Character Animation in a Live Action Production, Annie Awards, 2015
- Best Visual Effects, Broadcast Film Critics Association Awards, 2015
- Best Science-Fiction/Horror Film, Denver Film Critics Society, 2014
- Outstanding Visual Effects - Feature Film, Hollywood Post Alliance SUA, 2014
- Best Vocal/Motion Capture Performance, Indiana Film Journalists Association SUA, 2014

Nota Gealapa: 7.90
Metascore: 79/100

La zece ani dupa aparitia unei epidemii, maimutele care i-au supravietuit sunt atrase intr-o lupta impotriva supravietuitorilor umani.

Cam asa trebuie sa arate un blockbuster modern. Acest film poate deveni o lectie despre cum sa folosesti animatiile si efectele vizuale in filme. Ma asteptam ca acest film, ca majoritatea sequelurilor, sa fie mai slab decat filmul care il precede. Spre surprinderea mea, cele doua filme sunt cam la acelasi nivel, ba chiar as spune ca ultimul este chiar o idee mai bun. POate este din cauza 3D-ului. Tensiune, suspans, drama si emotie, acestea sunt ingredientele succesului.

Nu are rost sa vorbim de distributie intr-un film in care rolurile principale apartin unor maimute animate, chiar daca sunt destule nume cunoscute si in randul personajelor "umane" care au facut exact cat era necesar in rolurile lor. Este uimitor insa, cum personaje generate pe calculator pot crea empatie si emotie.

Franciza Planeta maimutelor  a fascinat intotdeauna, dar cand a aparut Rise of the Planet of the Apes lucrurile au luat-o razna cu adevarat. Emotia creata de acel film a fost incredibila si ma bucur ca aceasta continuare nu dezamageste si ramane la acelasi nivel, chiar daca s-au schimbat si membrii distributiei si regizorul. Tare ma tem ca urmatorul sequel, programat sa apara in 2017, nu va reusi sa mentina stacheta atat de ridicata.

Expresia faciala a maimutelor poate fi ravasitoare pe alocuri. O sa ma arunc si o sa spun ca, Caesar, personajul principal din acest film, este unul dintre cei mai mari lideri din istoria cinematografiei. In plus, sunt cateva invataminte destul de profunde despre natura umana prezentate de film.  Trailer:


marți, 24 februarie 2015

Haunter (2013)

Gen: Mister

Distributie: Abigail Breslin, Peter Outerbridge, Michelle Nolden, Stephen McHattie, Peter DaCunha

Regizor: Vicenzo Natali [a mai regizat: The ABCs of Death 2(2014), Splice(2009), Paris, je t'aime(2006), Getting Gilliam(2005), Nothing (2003)]

Nota Gealapa: 6.40
Metascore: 49/100

O adolescenta este blocata intr-o bucla temporala care se schimba putin de fiecare data. Trebuie sa descopere adevarul, dar fiecare actiune pe care o face are urmari asupra ei si asupra celorlalti.

Gasim destule parti bune la acest film. Actiunea incepe repede si te ia putin prin surprindere, astfel ca nu dureaza prea mult pana suspansul te cuprinde. Filmul isi dezvaluie adevarata intriga cu greu si previzibilitatea apare suficient de tarziu incat sa nu fie deranjanta. Pentru un film filmat exclusiv intr-o casa arata destul de bine si putinele efecte vizuale sunt si ele destul de reusite. Pentru o productie care nu are nici o legatura cu Hollywoodul, rezultatul este destul de bun.

Distributia contine si ea destule fete familiare. Protagonista este, bineinteles, Abigail Breslin, care are o prestatie foarte buna si credibila. In plus, eroul negativ este Stephen McHattie care are o fizionomie facuta parca pentru personaje infricosatoare si simpla lui prezenta iti provoaca fiori.

Cred ca iti trebuie o anumita stare de spirirt ca sa te bucuri cu adevarat de acest film.Este una din cele mai bune povesti cu fantome pe care le-am vazut in ultima vreme, dar daca sunteti in cautarea unui horror care sa va provoace transpiratii pe sira spinarii nu il veti gasi e gustul vostru. Trailer:



luni, 23 februarie 2015

Ready 2 Die (2014)

Gen: Thriller

Distributie: Pablo Santiago, Jacob Martinez, John Azpilicueta, Bless May, Noel Gugliemi

Regizor: John Azpilicueta [a mai regizat: The Neighborhood(2004), The Wounded(2003)]

Nota Gealapa: 3.65

Dupa un jaf violent cei trei spargatori incearca sa isi faca drum prin periferie, carand dupa ei geanta plina de sange si bani. Cum pe strada vorba umbla repede, curand ei trebuie sa se fereasca si de bandele locale care ravnesc la banii lor.

Cam asta se intampla cand acelasi om este si scriitor, si regizor si actor principal. Rezultatul este un fiasco.Acest film are carente grave la toate capitolele. Regia da senzatia de amatorism, iar povestea este destul de slaba si pusa in scena intr-un mod deloc reusit, cu nenumarate planuri temporale, care se interpun in cele mai nepotrivite momente.

Prestatiile artistice sunt si ele la fel de slabe si lasa senzatia ca toti actorii sunt debutanti. Fetele fioroase sunt singurul aspect cat de cat credibil. In rest, nici nu poate fi vorba de profunzime, interpretari emotionant si nici macar decente.

Filmul are si cateva parti bune. Coloana sonora este unul dintre ele si fetele frumoase cel de-al doilea, dar reprezinta mult prea putin si nu pot ridica nota filmului prea mult. Scenele de impuscaturi nu sunt nici ele foarte rele si sunt cam singurul lucru pe care il astepti sa se intample cu oarecare entuziasm. Trailer:


duminică, 22 februarie 2015

The Ring Two (2005)

Gen: Horror

Distributie: Naomi Watts, David Dorfman, Sissy Spacek, Simon Baker, Elizabeth Perkins

Regizor: Hideo Nakata [a mai regizat: Words with Gods(2014), Monsterz(2014), 3.11 go wo ikiru(2013), Karoyuri danchi(2013), Inshite miru: 7 - kakan no desu gemu(2010)]

Incasari: 315.000.000 $

Premii:
- Film music, BMI Film & TV Awards, 2006.

Nota Gealapa: 5.90
Metascore: 44/100

La sase luni dupa evenimentele din primul film, apar dovez ca un rau imens inca pandeste in intuneric.

Spre deosebire de primul film care are un inceput slab, dar apoi creste in calitate si devine din ce in ce mai bune pana la sfarsit, aceasta continuare incee in forta, dar continua cu o perioada de acalmie si confuzie si ajunge in cele din urma la un final cat de cat ok, care mai salveaza ultima impresie. Din pacate, diferenta dintre cele doua productii este destul de mare si as trece acest film la capitolul dezamagiri. Povestea originala este mutilata, i se da un alt inteles, dar apar probleme de continuitate si lipsa a logicii. As sune ca se vede mana unui regizor japonez in acest stil.

Distributia pastreaza ce doi protagonisti din primul film, care au in continuare prestatii bune, dar interpretarea lui Naomi Watts nu a putut salva mare lucru. Apar si alte nume cunoscute, care m-au facut sa am sperante ca av fi un film bun, dar acestia nu conteaza absolut deloc in desfasurarea actiunii. Cel mai bun exemplu in acest sens este Simon Baker, care este pur si simplu inutil in acest film.

Acest film este ca un copil de bani gata care mosteneste o avere pe care apoi o iroseste lamentabil. Imi aduce aminte de The Exorcist II, care a avut cam aceeasi soarta. Calitatea dialogurilor este si ea una mult mai scazuta. Acest sequel nu are nimic din curajul si atitudinea primului film. Acest lucru s-a dorit a fi mascat de niste efecte CGI nici ele foarte reusite. Trailer:


Thor: The Dark World (2013)

Gen: Fantastic

Distributie: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Christopher Eccleston

Regizor: Alan Taylor [a mai regizat: The Wonderful Maladys(2010), 1%(2008), Kill the Poor(2003), The Emperor's New Clothes(2001), Palookaville(1995)]

Buget: 170.000.000 $
Incasari: 888.000.000 $

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 54/100

Thor trebuie sa lupte din nou pentru protejata sa, cand o armata cu un lider nemilos incearca sa o omoare si sa cucereasca ce mai ramane din Pamant.

Acest sequel se desfasora in aceiasi parametri ca si primul film din serie. As spune ca este chiar putin mai bun, datorita efectelor vizuale mai numeroase si mai diverse. Daca reusesti sa lasi putin logica deoparte si te concentrezi strict pe ce se intampla in film, ai parte de aproape doua ore de aventuri palpitante, cateva twisturi interesante si un final care face introducerea pentru inca o continuare.

Distributia contine aceleasi nume din primul film, iar calitatea prestatiilor lor este cam tot pe la acelasi nivel. Au scos tot ce se putea de la personajele lor si de la un scenariu de acest gen. Nu au rimit vreun premiu de interpretare dar nici critici nu li s-au putut face. Avem parte si de o aparitie surpriza, scurta dar amuzanta.

Ce este nou in acest al doilea film, sunt dialogurile mult mai consistente decat in prima parte si chiar doze importante de umor. Stacheta este ridicata acum destul de mult pentru al treilea film din serie. Un aer de prospetime este dat si de faptul ca nu s-a filmat in Statele Unite, desi vorbim de o productie americana. Ma intreb cand ne vom satura si nu vom mai fi fascinati de personajele de benzi desenate care isi fac loc pe marele ecran. Trailer:


marți, 17 februarie 2015

The Frankenstein Theory (2013)

Gen: Horror

Distributie: Kris Lemche, Joe Egender, Timothy V. Murphy, Eric Zuckerman, Brian Henderson

Regizor: Andrew Weiner [aflat la prima experienta ca regizor]

Nota Gealapa: 4.45

Ce ar fi daca unul din cele mai infioratoare romane din istorie ar fi de fapt bazat pe un experiment real care a mers extrem de prost? Un profesor proaspat concediat, conduce echipa de filmare a unui documentar in cercul arctic, in incercarea de a-si repara reputatia academica.

 Inca un film horror "documentar", ai carui producatori nu au avut bani nici macar pentru o locatie de filmare. In afara de vreo doua momente cu oarecare tensiune si multa zapada, acest film nu are nimic de oferit. UItati-va bine la poster, pentru ca este singura data cand vedeti cu adevarat personajul negativ.

La un asemenea film, distributia nu avea cum sa fie formata decat din tineri dornici de afirmare, ale caror cariere, odata cu participarea la acest proiect, se termina inainte de a incepe. Prestatiile actorilor au incarcatura artistica a unei serbari de scoala generala.

Ducand actiunea in cel mai rece de pe pamant, scenaristii au anulat si posibilitatea de a compensa lipsa de orice condimentand cu putina nuditate, cum se intampla de obicei. Ca si concluzie, povestea lui Frankenstein nu a fost niciodata cu adevarat infricosatoare, indiferent in ce mod a fost ecranizata. Sansele ca un film cu buget redus sa reuseasca asta erau oricum infime. Daca va batea gandul sa va uitati la acest film, reorientati-va catre o comedie romantica. Trailer:



luni, 16 februarie 2015

The Best Man Holiday (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Monica Calhoun, Morris Chestnut, Melissa De Sousa, Taye Diggs, Regina Hall

Regizor: Malcom D. Lee [a mai regizat: Scary Movie 5(2013), Soul Men(2008), Welcome Home, Roscoe Jenkins(2008), Roll Bounce(2005), Undercover Brother(2002)]

Buget: 17.000.000 $
Incasari: 143.000.000 $

Premii:
- Best Ensemble Cast, Acapulco Black Film Festival, 2014
- Best Actress (Nia Long), Acapulco Black Film Festival, 2014
- Best Supporting Actor (Terrence Howard), Acapulco Black Film Festival, 2014

Nota Gealapa:  6.75
Metascore: 59/100

Cand un grup de prieteni din facultate se reunesc de Craciun dupa 15 ani, ei descopera cat de usor pot iesi la suprafata rivalitati demult uitate si cum se pot reaprinde povesti de dragoste.

Acest film are o usoara criza de identitate. Este in egala masura si comedie si drama. Sunt destule momente amuzante dar si multe scene siropoase si unele care sunt destinate sa smulga lacrimi. utin prea mult negru in acest film. Este clar ca principalul public vizat este cel de culoare. Ma gandesc ca in Romania asta inseamna ca tiganii au umplut salile de cinema, fie si pentru simplul motiv ca si la inmormantarile lor se canta... chiar daca nu gospel.

Cand au ales distributia, producatorii au mizat totul pe negru, dar in mare parte a fost un pariu castigator. Practic seamana aceasta distributie cu un meci all star din NBA: predomina membrii negri, dar apare si putin alb pe acolo, doar pentru contrast. In ciuda acestor remarci rasiste recunosc ca absolut toti cei 8-9 protagonisti au avut prestatii foarte bune, unele chiar emotionante.

Imi place ca acest film este putin parsiv. Te pacaleste cu un sfarsit fals si lacrimogen, ca apoi sa iti dea senzatia tot falsa ca se va termina totul intr-o nota amuzanta, iar in final sa te izbeasca cu adevaratul final lacrimogen, putin prea melodramatic dupa gusturile mele. Nu mi s-a parut inspirata ideea de a rula pe generic scene din primul film al seriei. Chiar daca acest sequel nu este rau, aceasta idee te face sa te gandest la filmul original mai degraba decat la acesta.


duminică, 15 februarie 2015

The Inevitable Defeat of Mister & Pete (2013)

Gen: Drama

Distributie: Skylan Brooks, Ethan Dizon, Jordin Sparks, Jennifer Hudson, Adewale Akinnuoye-Agbaje

Regizor: George Tillman Jr. [a mai regizat: Faster(2010), Notorious(2009), Men of Honor(2000), Soul Food(1997), Scenes for the Soul(1995)]

Incasari: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 61/100

 O poveste despre doi baieti de la periferie lasati sa se descurce singuri o vara intreaga dupa ce mamele lor au fost luate de catre autoritati.

Nu stiu cati dintre voi au auzit de acest film. Eu l-am descoperit intamplator,d ar ma bucur ca am facut-o pentru ca am descoperit o poveste puternica, emotionanta si captivanta. Fara prea mari resurse, acest film reuseste sa transmita emotii puternice si as pune acest succes pe seama unui regizor experimentat, obisnuit sa faca filme bune.

Distributia are cateva figuri familiare, dar toate cu roluri minore. Protagonistii sunt doi pusti foarte talentati, care prin prestatiile lor foarte bune si-au asigurat probabil un viitor in industrie. Ambii reusesc sa faca publicul sa empatizeze cu personajele lor si au o chimie foarte buna in ciuda diferentelor dintre ei.

Filmul se vrea a fi si reuseste sa fie o fereastra catre zonele rau famate de peste ocean, incercand sa prezinte greutatea de a supravietui unui mediu tumultos. Putem observa de asemenea diferentele dintre copiii din suburibii fata de cei care traiesc in periferi; daca primii se intreaba unii pe altii daca au chef de o plimbare in parc, cei din urma se intreaba daca este gresit sa nu iti iubesti mama. Cam asta este atmosfera prezenta pe toata durata filmului. Trailer:


88 (2014)

Gen: Actiune

Distributie: Katharine Isabelle, Christopher Lloyd, Tim Doiron, Kyle Schmid, Michael Ironside

Regizor: April Mullen [a mai regizat: Dead Before Dawn(2012), GravyTrain(2010), Rock, Paper, Scissors: The Way of the Tosser(2007), A History of Violence(2005), Rose(2005)]

Nota Gealapa: 5.50

O tanara se trezeste intr-un restaurant la marginea drumului fara sa aiba idee cine este sau cum a ajuns acolo. Incercand sa faca legatura intre doua momente temporale, porneste intr-o calatorie violenta in cautarea persoanei acre i-a ucis iubitul.

Avand la baza o intriga banala, regizorul a rastalmacit povestea, a incercat sa o complice pentru a o face mai interesanta, dar rezultatul a fost un film ciudat, greu de urmarit si spre sfarsit inevitabilul s-a produs devenind previzibil. Jumatate din film incerci sa intelegi ce mama dracu' se intampla iar cealalta jumatate o privesti cu ochii pe ceas asteptand sa se termine.

Distributia contine cateva nume familiare, toate in roluri secundare si toate ale unor actori care trebuiau sa iasa demult la pensie. Protagonista este o tipa interesanta, dar total nepotrivita pentru acest rol. Stradania ei de a scoate maximum de la un scenariu slab si un personaj ciudat este in van si nu reuseste deloc sa creeze empatie pentru personajul ei.

Filmul incearca fara succes sa fie varianta canadiana de American Mary. Se fac multe referinte la numarul 88 in film, fara ca vreuna sa aiba importanta in econmia povestii. Cea mai importanta coincidenta mi se pare aceea ca 88 de mile pe ora era viteza pe care trebuia sa o atinga masina din Back to the Future  pentru a utea calatori in timp, film care l-a avut de asemenea in distributie pe Christopher Lloyd. Asta este cel mai interesant lucru despre acest film. Trailer:


The Wolverine (2013)

Gen: Actiune

Distributie: Hugh Jackman, Will Yun Lee, Tao Okamoto, Rila Fukushima, Hiroyuki Sanada

Regizor: James Mangold [a mai regizat: Knight and Day(2010), 3:10 to Yuma(2007), Walk the Line(2005), Identity(2003), Kate & Leopold(2001)]

Buget: 120.000.000 $
Incasari: 834.000.000 $

Premii:
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2014

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 60/100

Cand Wolverine este chemat in Japonia de o veche cunostiinta, ajunge sa fie implicat intr-un conflictcare il obliga sa isi confrunte demonii interiori.

Inca un film tipic de la Marvel. Se pare ca secretul succesului este ecranizarea benzilor desenate. Am ajuns sa nu uitam la oameni carora le ies cutite din maini cu o lejeritate, de parca asta se intampla la cel putin unul din trei oameni. Ma recunosc invins insa, pentru ca in ciuda subiectului deja uzat si a unei povesti tipice pentru astfel de filme, cumva am stat nedezlipit din fata ecranului mai bine de doua ore, sorbind fiecare scena.

Distributie este putin bizara. Il avem e Hugh Jackman inconjurat de o gramada de japonezi. El are o prestatie in nota lui obisnuita, japonezii asa cum ii stim, iar japonezele mici si uscate ca de obicei, dar cumva foarte sexy ca intotdeauna.

De cand Mangold a preluat seria de filme X-Men, a reusit sa faca lumea sa le ia putin mai in serios. Wolverine contribuie si el masiv la acest lucru. Pasaje intregi din film te fac sa uiti ce vizionezi de fapt si lasa senzatia unui film de actiune foarte bun si atat, al carui ritm este foarte antrenant si care reuseste sa captiveze timp de doua ore. Trailer:


sâmbătă, 14 februarie 2015

The Conjuring (2013)

Gen: Horror

Distributie: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston, Lili Taylor, Shanley Caswell

Regizor: James Wan [a mai regizat: Insidious: Chapter 2(2013), Insidious(2010), Death Sentence(2007), Dead Silence(2007), Saw(2004)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 581.000.000 $

Filmul a obtinut 17 premii, printre care:
- Best Horror Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films AwardsSUA, 2014
- Best Horror, Empire Awards UK, 2014
- Best Wide-Release Film (James Wan), Fangoria Chainsaw Awards, 2014
- Best Supporting Actress (Lili Taylor), Fangoria Chainsaw Awards. 2014
- Best Director, (James Wan),  Fright Meter Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 68/100

Un cuplu de investigatori paranormali incearca sa ajute o familie terorizata de o prezenta intunecata in casa lor.

Cam asa ar trebui sa arate toate filmele de groaza. James Wan se pare ca nu stie sa dea gres cu acest gen, entru ca dupa seria  Insidous, era greu sa produca ceva mai bun, dar iata ca a reusit. Nici nu mai stiu de cate ori m-am speriat de am crezut ca ma scap pe mine. Nivelul de teama produs de acest film este excelent fapt pentru care este palpitant pana la final.

Distributia este si ea unul din atuurile productiei. Patrick Wilson parca este facut pentru astfel de roluri. Ne-am obisnuit sa il vedem in filmele horror si ne ofera o interpretare foarte buna si aici. Surpriza placuta insa, este Lili Taylor care mi s-a parut a avea cel mai greu lor si pe acre l-a dus la capat intr-un mod neasteptat de bun, cu doar cateva scapari pe ici pe colo.

Inca odata este demonstrat ca pentru a face un super film de groaza ai nevoie doar de un buget decent, pentru ca banii avuti la dispozitie de acest film sunt o nimica toata daca ne raportam la bugetele blockbusterelor moderne. Cu siguranta va deveni unul din filmele de referinta ale genului. James Wan reuseste sa echilibreze cu suspans momentele de suspans cu aparitiile terifiante, iar actiunea evolueaza intr-un ritm perfect incat sa nu devina plictisitoare. Faptul ca este inspirat din fapte reale si, inainte de filmari, protagonistii s-au dus sa isi cunoasca personajele in realitate, adauga inca un plus la capitolul frisoane.


vineri, 13 februarie 2015

Extraterrestrial (2014)

Gen: SF

Distributie: Brittany Allen, Freddie Stroma, Jesse Moss, Melanie Papalia, Anja Savcic

Regizor: Colin Minihan [a mai regizat: Grave Encounters(2011)]

Premii:
- Nocturna Best FX Award, Nocturna Madrid International Fantastic Film Festival, 2014

Nota Gealapa: 5.50
Metascore: 38/100

Un grup de prieteni pleaca intr-o mini-vacanta la o cabana intr-o padure unde ajung sa fie terorizati de extraterestri.

Producatorii acestui film au avut o idee buna doar pe jumatate. S-au prins ca lumea s-a saturat de atatea filme cu cabane izolate si bantuite, dar nu au inteles ca problema cu acestea nu sunt monstrii ci cliseul cu cabana in sine, pe care ei au pastrat-o si au adaugat extraterestrii. Avem de a face deci, cu o intriga foarte slaba. in plus ne sunt prezentati niste extraterestri deloc originali, pe acre ii tot vedem de ani de zile.

Curios este ca sunt destule figuri familiare in distributie. Nu nume uriase, dar actori experimentati, care din pacate nu au avut un scenariu care sa ii puna cu adevarat in valoare. Prestatiile lor sunt fie prea rigide fie mult prea exagerate, astfel ca este greu sa empatizezi cu vreun personaj.

Filmul primeste nota de trecere pentru ca la un moment dat, actiunea ia o intorsatura de la ceea ce pare un final cliseistic spre unul neasteptat si mult mai interesant. Partea tehnica este si ea cel utin decenta si cam aici se opresc partile bune. Este un film mediocru care cu siguranta nu va deveni vreun clasic. Daca asta este de ajuns ca sa il vizionati decideti singuri.

 

Bless Me, Ultima (2013)

Gen: Drama

Distributie: Luke Ganalon, Joseph A. Garcia, Miriam Colon, Benito Martinez, Dolores Heredia

Regizor: Carl Franklin [a mai regizat: Last of the Ninth(2009), Out of Time(2003), High Crimes(2002), One True Thing(1998), Devil in a Blue Dress(1995)]

Premii:
- Best Feature Film, Imagen Foundation Awards, 2013
- Best Actor/Supporting Actor - Feature Film (Luke Ganalon), Imagen Foundation Awards, 2013
- Best Actress/Supporting Actress - Feature Film (Miriam Colon), Imagen Foundation Awards, 2013

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 65/100

O poveste care se desfasora in Mexic, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial si care are in prim plan relatia dintre un copil si o batrana vraci, care il ajuta sa lupte in batalia dintre bine si rau care se desfasoara in satul sau.

Putin ciudat acest film. Emana o senzatie placuta, in ciuda unei atmosfere apasatoare. Povestea in sine nu este cine stie ce, dar are cateva momente de turnura in care iti creste pulsul putin. Cel mai deranjant lucru este amestecul de limba spaniola si engleza total nelalocul lui.

Distributia poate nu va spune multe la prima vedere, dara avem parte de cateva interpretari cel putin decente. Luke Ganalon, pustiul din rolul principal, si Miriam Colon au avut o chimie foarte buna si au dat suficienta credibilitate personajelor lor.

Nu ma impac deloc cu filmele care apeleaza la o voce narativa pe fundal si acest aspect ma deranjeaza si aici. In schimb, peisajele din Mexic sunt superbe. Pe alocuri, filmul devine mult prea sentimental pentru gusturile mele, dar experienta ramane una pozitiva per total. Trailer:


miercuri, 11 februarie 2015

The English Teacher (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Julianne Moore, Michael Angarano, Greg Kinnear, Lily Collins, Nathan Lane

Regizor: Craig Zisk [a mai regizat: Knifeman(2014), The Unprofessional(2012), Mr. St. Nick(2002), The Hidden Key(1998)]

Nota Gealapa: 5.85
Metascore: 42/100

Viata unei profesoare de engleza o ia razna cand un fost elev de-al ei se intoarce in oraselul unde preda, dupa ce esueaza ca scenarist in New York.

Este prima comedie americana care arata ca una proasta britanica. Asta si datorita numerosilor actori cu origini in insula. Umorul este de slaba calitate, dialogurile ridicole si actiunea este plictisitoare. Nici nu mai stiu de cate ori am cascat in aceasta ora si jumatate.

Distributia nu pare slaba la prima vedere, dar toti actorii prezenti aici parca au filmat aceste roluri dupa zile pline pe platourile altor productii. Toti par plictisiti, fara chef si suficienti. Cea mai mare dezamagire este Julianne Moore, pe care o stiu caabila de interpretari remarcabile.

Finalul este unul din putinele lucruri bune la acest film si mai salveaza un pic ultima impresie. Per total, insa, mi se pare un film modest pe care l-ar putea indragi doar femeile singure, trecute de o anumita varsta, instabile emotional si care au cel putin doua pisici. Vocea narativa de pe fundal nu are nici ea nici un rost si enerveaza si mai mult. Trailer:


The Signal (2014)

Gen: SF

Distributie: Brenton Thwaites, Olivia Cooke, Beau Knapp, Laurence Fishburne, Lin Shaye

Regizor: William Eubank [a mai regizat: Love(2011)]

Buget: 4.000.000 $
Incasari: 1.000.000 $

Premii:
- Best Special Effects, Sitges - Catalonian International Film Festival, 2014

Nota Gealapa: 6.20
Metascore: 54/100

Trei prieteni plecati intr-o calatorie sunt atrasi intr-o zona izolata de un geniu al calculatoarelor. Dupa ce totul devine negru, cei trei se trezesc doar entru a trai inr-un cosmar.

Intriga desi cam slabuta, este originala si destul de interesanta. Din pacate, potentialul nu este folosit la maximum si este pus in scena destul de superficial, lasand in spate o multime de intrebari fara raspuns. Partea buna, este ca actiunea ia cateva intorsaturi neasteptate si care contribuie pozitiv in ansamblu.

Distributia reprezinta princialul dezavantaj al filmului. Daca in rolul secundar in avem pe Laurence Fishburne, care face un rol foarte bun si reuseste sa fie sinistru si credibil tot filmul, in rolurile principale sunt trei actori nu foarte experimantati, care au avut prestatii oscilante, iar e calocuri, chiar foarte proaste.

Neavand un buget foarte mare, acest film a lasat efectele seciale pe plan secundar si s-a concentrat sa aiba personalitate si pe dezvoltarea personajelor principale. Chiar si asa, putinele efecte de care avem parte sunt destul de reusite. Poate filmul per ansamblu este doar bunicel, dar finalul va va ramane in cap destul timp dupa ce se termina totul.


marți, 10 februarie 2015

Homefront (2013)

Gen: Actiune

Distributie: Jason Statham, James Franco, Winona Ryder, Izabela Vidovic, Kate Bosworth

Regizor: Gary Fleder [a mai regizat: Identity(2014), Identity(2011), Boston's Finest(2010), The Express(2008), Finnegan(2008)]

Buget: 22.000.000 $
Incasari: 20.000.000 $

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 40/100

Un fost politist sub acoperire se muta impreuna cu familia intr-un orasel linistit, dar nu dureaza mult pana apare un conflict cu un traficant de droguri local.

Aveam asteptari mai mici de la acest film, avand in vedere ca scenariul a fost adaptat de Sylvester Stallone, pe care nu il banuiam de astfel de talente ascunse. Am fost placut surprins ca dialogurile nu au fost chiar slabe si, in ciuda unei intrigi puerile, filmul reuseste sa fie captivant si chiar sa ofere un final interesant.

Distributia este in regula pentru un film de actiune. In prim-plan este un actor actual, Jason Statham, care are o prestatie in nota lui obisnuita si care este deja foarte credibil in astfel de roluri. In rolul personajului negativ este volatilul James Franco de la care nu stii niciodata la ce sa te astepti, dar pe care acest film l-a prins intr-o pasa buna si prestatia lui este decenta si a ramas si cu pisica din film, pe acre a adoptat-o.

Comentariile criticilor sunt cele obisnuite pentru astfel de filme: "inca un film de actiune fara nici un rost", sau "Statham nu poate sa joace". Ar trebui sa le ignorati. Daca sunteti un fan al filmelor clasice de actiune nu trebuie sa il ratati, iar Statham, dupa parerea mea, face parte dintr-o categorie de actori de actiune pe cale de disparitie, poate chiar ultimul. Este curios cum astfel de filme, foarte la moda candva, acum emana un aer "vintage".  Trailer:


The Family (2013)

Gen: Crima

Distributie: Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Dianna Agron, John D'Leo, Tommy Lee Jones

Regizor: Luc Besson [a mai regizat: Lucy(2014), The Lady(2011), Arthur 3: la guerre des deux mondes(2010), Les aventures extraordinaires d'Adele Blanc-Sec(2010), Arthur et la vengeance de Maltazard(2009)]

Buget: 30.000.000$
Incasari: 169.000.000 $

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 42/100

Familia Manzoni, parte a unui clan mafiot, este relocata in Normandia, cu programul de protectie a martorilor unde au probleme in a se integra pentru ca nu pot scapa de vechile lor obiceiuri.

Acesta este un film bun, spre foarte bun. Intriga este relativ originala si ofera destule posibilitati pentru a face o poveste interesanta. Unul din avantajele acestui film este ca regizorul a fost si autorul scenariului, ceea ce i-a permis sa puna in scena povestea exact asa cum si-a dorit. De obicei, cei care procedeaza astfel nu au foarte mare succes si o iau destul de des pe campii.Cele cateva efecte speciale sunt interesante, dar aveti mare grija daca sunteti obsedati de acuratetea datelor stiintifice. Nu se acorda o importanta deosebita acestor detalii. Distractia este mai importanta in acest film.

Distributia este si ea foarte buna. Robert de Niro si Michelle Pfeiffer ofera prestatii mai bune decat cele cu care ne-au obisnuit in ultima vreme. In plus, a colaborat foarte bine cu colegii lor de platou mai tineri. Ca bonus, Dianna Agron, este ur si simplu adorabila. Rolul lui Tommy Lee Jones este destul de mic, dar dialogurile lui cu De Niro sunt savuroase.

Cred ca acest film poate fi indragit si de cei carora le plac comediile dar si de cei carora le plac filmele cu gangsteri. Povestea este captivanta pana la sfarsit. Cartea care a inspirat filmul a avut si o a doua parte; sunt curios daca si acesta va avea un sequel. Eu unul as vrea sa il vad. Trailer:


sâmbătă, 7 februarie 2015

Desecrated (2015)

Gen: Thriller

Distributie: Haylie Duff, Wilmer Calderon, Adam Daniels, Gonzalo Menendez, Paul James

Regizor: Rob Garcie [aflat la primul lungmetraj]

Nota Gealapa: 2.55

O mostenitoare bogata si prietenii ei vor sa petreaca un weekend distractiv la conacul acesteia aflat in mijlocul pustietatii. Nu trece mult pana afla ca trecutul intunecat al ingrijitourilui proprietatii, l-a transformat intr-un criminal in serie.

Primul meu film din 2015, nu a fost o experienta foarte placuta. O productie ieftina, cu un scenariu slab, plictisitor si previzibil.
Modul in care povestea, si asa slaba, este pusa in scena este total amatoricesc si lipsa de experienta a regizorului se simte aproape in fiecare cadru. Prea multe dintre scene sunt lipsite de orice logica.

Distributia reprezinta poate cel mai rau lucru la acest film. O mana de copii anonimi, cu ifose de actori, crae ofera niste prestatii cu care nu ar fi obtinut roluri nici intr-o piesa de teatru de liceu.Doar Gonzalo Menendez mai aminteste din cand in cand cu interpretarea lui ca asistam la un film si nu la o telenovela proasta.

Dupa ce ca este un film prost, mai abordeaza si un stil care nu mai este la moda din anii '80, cand a fost apogeul "macelarilor" din filmele horror. Din 2000 incoace genul horror s-a schimbat destul de mult, iar pentru eroii negativi nu mai este suficient doar sa fie urati si sa aiba o arma mare. Recomand sa sariti acest esec de proportii si sa alegeti un alt film din 2015 pe care sa il vedeti prima data, ca sa nu va incepeti anul cinematografic atat de rau. Trailer:


joi, 5 februarie 2015

Love Is Strange (2014)

Gen: Drama

Distributie: John Lithgow, Alfred Molina, Marisa Tomei, Tatyana Zbirovskaya, Olya Zueva

Regizor: Ira Sachs [a mai regizat: Keep the Lights On(2012), Married Life(2007), Forty Shades of Blue(2005), Underground Zero(2002), Boy-Girl, Boy-Girl(1996)]

Incasari: 2.000.000 $

Premii:
- Best Male Images in a Movie, Women Film Critics Circle Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 82/100

Dupa ce Ben si George reusesc sa se casatoreasca, George isi pierde serviciul de profesor de muzica, cuplul fiind fortat astfel sa se separe temporar si sa locuiasca pe la prieteni, in timp ce isi cauta o casa noua pe care sa si-o permita, o situatie care ii afecteaza foarte mult pe toti cei implicati.

Acest film m-a surprins placut. Nu ma asteptam sa imi fie pe plac un film in centrul caruia este un cuplu de homosexuali geriatrici. Trecand insa este unele scene de tandrete dizgratioase pentru mine, trebuie sa recunosc ca am avut parte deun film bun, puternic si sensibil. As putea sa ii reprosez doar ca este prea trist in unele momente.

Distributia este foarte puternica si ea, cu multe nume importante ale industriei cinematografice, care ofera interpretari destul de bune. As spune ca spectacolul a fost insa acaparat de John Lithgow, care este emotionant pe alocuri si pe care nu ma asteptam sa il vad vreodata intr-un astfel de rol.

Mare parte din succesul filmului i se datoreaza si regizorului, care nu este la primul film care are un cuplu de homosexuali in prim plan si care pare ca s-a specializat in filme cu povesti de dragoste precum statusurile de pe Facebook: complicate. Mi se pare ca se exagereaza putin cu muzica d epian de pe coloana sonora, aproape omniprezenta precum si cu zgomotul de oras, acestea acoperind parti ale unor dialoguri. Totul este insa uitat in momentele finale ale filmului, de-a dreptul emotionante.


miercuri, 4 februarie 2015

Ghost Team One (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Carlos Santos, J.R. Villarreal, Fernanda Romero, Tony Cavalero, Meghan Falcone

Regizor: Ben Peyser [aflat la primul lungmetraj]

Nota Gealapa: 5.05
Metascore: 21/100

Doi colegi de camera cu o frica teribila de fantome se indragostesc de o fata care crede ca locuinta lor este bantuita.

Scriu aceste randuri pe jumatate adormit, pentru ca asta este efectul pe care acest film l-a avut asupra mea. Ceea ce se vrea a fi o comedie / parodie la adresa unor filme de gen nu este decat un mare fas, care nu a reusit decat sa imi aduca doua sau trei zambete in coltul gurii si cam atat. Este genul acela de film care incearca sa mascheze austeritatea rin filmari la persoana intai, tip documentar.

Nu stiu cine sunt asa zisii actori din distributie, pentru ca nu am auzit de ei si cu siguranta nu voi mai auzi rea curand. Este posibil sa fie membrii vreunei fratii americane, pentru ca filmul oricum arata ca unul studentesc. Macar "producatorii" au reusit sa gaseasca o pustoaica frumoasa dornica de afirmare careia sa ii dea un rol important.

Cred ca acest film poate fi amuzant doar vazut intr-un grup de prieteni, obligatoriu "fumati", atunci cand orice gluma pare de zece ori mai amuzanta. Ca sa va faceti idee cam cat de minuscul a fost bugetul acestui film si cam ce s-a putut face, cel mia scump echipament folosit la filmari este un "GoPro". Filmul poate fi insa si util, pentru ca ne arata ca cu putina vointa, cateva camere second hand si un baiat priceput cat de cat in efecte, poti sa faci oricand propriul tau film. Trailer:


marți, 3 februarie 2015

Jug Face (2013)

Gen: Thriller

Distributie: Sean Bridgers, Lauren Ashley Carter, Kaitlin Cullum, Larry Fessenden, Katie Groshong

Regizor: Chad Crawford Kinkle [aflat la primul lungmetraj]

Nota Gealapa: 5.45
Metascore: 58/100

Filmul spune povestea unei tinere insarcinate care incearca sa scape dintr-o comunitate izolata cand descopera ca urmeaza sa fie sacrificata, unei creaturi dintr-o groapa.

Dupa titlu, ma asteptam sa vad un film horror mediocru, despre un criminal cu un borcan pe cap. Mi-as fi dorit sa fie asa. IN schimb, am dat peste o poveste superficiala despre un cult religios, dar lipsa detaliilor si gaurile din scenariu face ca lucrurile sa nu se prea lege si sa nu intelegi mare lucru. Nu stiu ce buget a avut acest film, dar pentru ca tot filmul a fost filmat intr-o padure, ma gandesc ca nu a fost prea mare.

Distributia nu are nici ea nici o logica, iar compatibilitatea dintre actori aproape ca nu exista. Protagonista pare o copie nereusita a lui Kristen Stewart (nu credeam ca o sa spun vreodata asta) si este mai rigida ca un trunvhi de copac. Sunt vreo doi actori prin rolurile secundare care au prestatii decente, dar cam atat.

Pacat ca intriga originala, nu a fost dezvoltata si pusa in scena cum trebuie. Exista potential pentru un film horror reusit, dar rezultatul abia daca l-am putut incadra la categoria thriller. Din pacate, regizorul s-a comportat ca un om care nu a realizat ce idee buna are in maini, si dupa un inceput promitator, totul o ia la vale culminand cu un sfarsit absolut nonsens. Acest film parca este un atlet care a furat startul. Trailer:


luni, 2 februarie 2015

The Ring (2002)

Gen: Horror

Distributie: Naomi Watts, Martin Henderson, Brian Cox, David Dorfman, Jane Alexander

Regizor: Gore Verbinski [a mai regizat: The Lone Ranger(2013), Rango(2011), Pirates od the Carribean: At World's End(2007), Pirates of teh Carribean: Dead Man's Chest(2006), The Weather Man(2005)]

Buget: 48.000.000 $
Incasari: 383.100.000 $

Filmul a obtinut 12 premii, printre care:
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2003
- Best Horror Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror FIlms SUA, 2003
- Best Actress (Naomi Watts), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror FIlms SUA, 2003
- Best Wide-Release Film, Fangoria Chainsaw Awards, 2003
- Best Actress (Naomi Watts), Fangoria Chainsaw Awards, 2003

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 57/100

O jurnalista trebuie sa investigheze o caseta video misterioasa care pare sa cauzeze moartea oricui o vizualizeaza.

Cumva imi scapasem acest film. Va indemn sa treceti peste prejudecata ca este un film vechi si daca nu l-ati vazut, cautati-l, luati-l si bifati-l. Este unul din acele filme horror de referinta. Nu o sa sariti din cearceafuri de spaima, dar suspansul este omniprezent si o sa va roadeti cateva unghii. Acest film este dovada ca inca se mai pot face filme horror bune, daca beneficiaza de un buget normal pentru o productie moderna.

Distributia este ok pentru un film de acest gen. Contine un nume relativ mare, Naomi Watts, si restul actorilor o pun pe ea in valoare. Cu siguranta, Naomi Watts are in acest film una din cele mai bune prestatii din cariera ei. Fara sa exagereze, fara sa suprainterpreteze, face exact ce si cat trebuie si profita la maximum de scenariul bun de care a beneficiat.

In ciuda unui inceput destul de greoi si anost, filmul prinde incet incet viteza, intriga devine mai complexa si, chiar cand crezi ca filmul se termina cu un deznodamant oarecum previzibil, actiunea ia o intorsatura palpitanta care te mai tintuieste in scaun cateva minute bune si iti ami provoaca o serie de fiori. Filmul are si un sequel, pe care o sa il vad in curand.Trailer:


The Day (2011)

Gen: Actiune

Distributie: Shawn Ashmore, Brianna Barnes, Ashley Bell, Brayden Edwards, Michael Eklund

Regizor: Douglas Aarniokoski [a mai regizat: Nurse 3-D(2013), Animals(2008), Highlander: Endgame(2000)]

Nota Gealapa: 5.35
Metascore: 41/100

Cinci oameni care colaboreaza pentru a ramane in viata intr-un viitorpost-apocalitic descopera ceea ce ei cred ca este o ferma abandonata si sigura, dar in curand sunt nevoiti sa lupte pentru viata lor cand sunt atacati de o banda de predatori insetati de sange.

Am vazut atatea filme cu scenarii apocaliticecare mai de care mai sumbre, incat am impresia uneori ca orice mod va alege Dumnezeu sa extirpe rasa umana, nu are cum sa ma ia prin surprindere. De la zombie la extraterestri si de la inundatii la radiatii, sunt semipregatit pentru orice. Bineinteles ca avem de a face cu un film mediocru, cum au mai fost si probabil vor mai fi multe altele. Singurul lucru care ma sperie pentru un astfel de viitor si imi este confirmat si de acest film, este ca pe langa moarte, boli si crime, in viitor se pare ca vor disparea si culorile. O sa mai vedem verde, rosu sau albastru doar in amintiri. In acelasi timp mi se pare curios cum mancarea va disparea aproape instantaneu, dar vom avea o sursa inepuizabila de cuie si unelte.

Despre distributie nu pot sa spun decat ca nu ai cum sa il pui pe Shawn Ashmore sa fie cel mai dur personaj din film, decat daca te resemnezi de la inceput si renunti la orice sansa de a avea succes. IN acest film sunt cel putin doua femei si o copila care m-au speriat mai tare decat el.

Filmul primeste totusi nota de trecere entru singurul moment care m-a facut s-a sar din plapuma, pentru un final neasteptat si pentru cateva scene destul de reusite. In rest, povestea este mult prea superficiala pentru a impresiona pe cineva, personajele prea putin dezvoltate si putinele efecte vizuale par scoase din jocurile pe calculator.Si mai dubios este fatul ca acest film este gandit sa fie partea de mijloc a unei viitoare trilogii. Abia astet sa iasa primul si al treile film ca sa am la ce sa nu ma uit. Trailer:


duminică, 1 februarie 2015

The Haunting of Helena (2012)

Gen: Horror

Distributie: Harriet MacMasters-Green, Sabrina Jolie Perez, Jarreth J. Merz, Matt Patresi, Paolo Paoloni

Regizor: Christian Bisceglia [a mai regizat: Agente matrimoniale(2006)]

Nota Gealapa: 5.50

O mama singura se muta impreuna cu fiica ei intr-o casa noua. Dupa ce ii cade primul dinte de lapte, fata incepe sa povesteasca despre vizitele pe care i le face Zana Maseluta, iar mama descopera trecutul sinistru al casei in care s-au mutat.

Sa incep cu lucrurile bune pentru ca sunt putine si termin repede. Imi place cum scenaristii au incercat sa justifice existenta Zanei Maseluta si motivatia ei. Este o gaselnita destul de originala. Mi-au mai placut cateva efecte vizuale intersante si faptul ca este un film 100% italienesc, dar este la fel de reusit sau mai degraba nereusit ca multe alte productii hollywoodiene ale genului. Cam aici se termina lucrurile bune.

Distributia este formata din actori anonimi care se straduiesc mult prea tare sa impresioneze, iar rezultatul sunt niste suprainterpretari grosolane. Hollywoodul nu a descoperit nici o viitoare mare stea in acest film, de asta sunt sigur.

In afara de cateva momente rare, filmul nu este prea infricosator si nu se ridica la inaltimea propriului poster. Actiunea avanseaza si ea destul de lent, iar pentru o persoana nu foarte rabdatoare exista riscul sa apara plictiseala. Se spune ca pentru orice film exista o nisa de public. As spune ca acesta poate fi indragit cel mai mult de un grup de prieteni dentisti. Trailer:


Dead in Tombstone (2013)

Gen: Actiune

Distributie: Danny Trejo, Mickey Rourke, Anthony Michael Hall, Dina Meyer, Richard Dillane

Regizor: Roel Reine [a mai regizat: Seal Team Eight: Behind Enemy Lines(2014), 12 Rounds 2: Reloaded(2013), Death Race: Inferno(2012), The Scorpion King 3: Battle for Redemption(2012), Death Race 2(2010)]

Buget: 5.200.000 $

Nota Gealapa: 5.15

O banda de pistolari reia controlul unui mic oras minier dar il tradeaza pe liderul lor pe care il omoara. Acesta face o intelegere cu diavolul sa ii ofere sufletele clor ce l-au tradat in schimbul sufletului sau.

Foarte ciudat acest film. Vrea sa fie putin din toate si nu prea reuseste sa fie nimic. Filmat in romania si cu un numar covarsitor de actori romani in rolurile secundare, cu un buget infim si cu un regizor specializat in filme mediocre, era clar ca nu avea cum sa fie un film memorabil.

Distributia este compusa din actori aflati la a doua tinerete si care nu mai sunt la moda de cel putin zece ani, deci ar accepta orice rol ca sa nu moara de foame. Mickey Rourke nu se descurca tocmai rau in rol secundar dar ma asteptam sa nu mai accepte orice rol dupa ce si-a relansat cariera, iar Danny Trejo ca protagonist este la fel de slab ca intotdeauna.

Limitarile bugetului se observa in fiecare scena si singurul lucru bun din acest film este Mickey Rourke in rolul diavolului, rol care parca prea ii vine ca o manusa. Oricat as vrea sa vorbesc de bine acest film de dragul actorilor romani care fac parte din proiect, ur si implu nu am cum. Trailer:


Still Mine (2012)

Gen: Drama

Distributie: James Cromwell, Ronan Rees, Genevieve Bujold, Julie Stewart, Rick Roberts

Regizor: Michael McGowan [a mai regizat: Score: A Hockey Musical(2010), Vacation with Derek(2010), One Week(2008), Left Coast(2008), Saint Ralph(2004)]

Incasari: 2.000.000 $

Premii: 
- Best Editing in Feature Length, Canadian Cinema Editors Awards, 2013
- Direction - Feature Film (Michael McGowan), Directors Guild of Canada, 2013
- Performance by an Actor in a Leading Role (James Cromwell), Genie Awards, 2013
- Best Actor (James Cromwell), Seattle International Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 72/100

Un cuplu aflat la varsta a treia lupta impotriva autoritatilor locale in incercarea lor de a-si construi o casa.

La prima vedere ppoate parea ca acest film nu are nimic de oferit, in afara poate de o atmosfera trista din primul pana in ultimul minut. Aceasta atmosfera este intr-adevar prezenta, dar filmul depaseste acest impediment. Povestea pare slaba, dar nu este, pentru ca vine la pachet cu un scenariu excelent, care pune subiectul aparent principal al filmului in plan secund si aduce in lumina reflectoarelor alte puncte forte ale productiei. Unul din acestea il reprezinta dialogurile, amuzante si emotionante deopotriva, pe care cei doi protagonisti le au.

Al doilea punct forte al filmului il reprezinta distributia. Nu foarte multi actori ar fi reusit sa duca la capat cu atata succes aceste doua personaje destul de solicitante, dar James Cromwell si Genevieve Bujold au oferit niste interpretari demne de tinut minte. Dupa decenii in care a fost doar actor secundar, Cromwell ne arata in sfarsit de ce este in stare. Acest film trebuie vazut fie si numai pentru a vedea prestatiile celor doi actori pe cale de disparitie (si la propriu si la figurat).

Unele scene ar fi putut lipsi dn film fara ca cineva sa se planga. De exemplu, nu cred ca vroia nimeni sa vada doi batrani goi creand premisele pentru o partida de sex, poate doar acea nisa de public care se numesc gerontofili. Sa inchei intr-o nota pozitiva, trebuie sa spun ca filmul nu este plictisitor nici o secunda si pe alocuri va va face sa va puneti cate o inrebare existentiala. Trailer:


NetFlash.ro la indemana ta!