marți, 9 august 2011

Libia - ce nu ne spune presa


Citeva fapte despre dictatorul insangerat Muammar Gaddafi, care isi chinuie poporul:

- poporul libian primeste credit fara dobanda;
- elevii primesc salariul mediu acelei profesii pe care o invata;
- daca cineva nu-si gaseste de munca statul ii da salariu intreg, ca si cum ar lucra;
- tinerii casatoriti primesc casa gratis de la stat;
- orice tanar libian, daca se inscrie la orice facultate din lume, primeste 2500 de euro de la stat, plus intretinere, plus o masina;
- masinile sunt vandute la pret de fabrica;
- Libia nu are datorii fata de nimeni in lume;
- invatamantul si spitalizarea sunt gratis;
- 25% din populatie are facultate;
- pe strazi nu sunt cersetori, pentru ca toata lumea are locuinta;
- o paine costa 15 centi;
- pentru fiecare copil, statul ofera o pensie de 300 de dinari libieni, echivalentul a 1000 de euro.

Concluzia este ca in Libia e rau de tot.

Nu e de mirare ca pentru cei ce conduc lumea asta din umbra, Libia e o problema. Gaddafi nu a fost de acord cu dobanzile mari aplicate de Banca Mondiala, deci e dictator.

Libia a fost o tara LIBERA; asta-i adevarul despre razboiul din Libia. Adevaratul scop al razboiului din Libia este petrolul, care trebuie sa apartina celui mai puternic stat militar.

Daca va indoiti de cele citite mai sus, va puteti documenta pe unul din urmatoarele site-uri:
http://countrystudies.us/libya/55.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Libya

13 comentarii:

  1. Stii ca mare parte din lucrurile descrise mai sus de tine erau valabile si in Romania inainte de 89, aveai casa, aveai bani, statul iti dadea de lucru (cu forta chiar), iti permiteai o masina, invatamantul era gratis, nu existau cersetori etc.
    Romania in decembrie 1989 avea datorii externe zero.

    Si totusi ti-ai fi dorit sa traiesti in Romania inainte de 89?

    Sunt de acord cu tine ca ONU, NATO si restul au propriile interese, dar sa zici ca acolo e bine rau este o exagerare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am zis ca e raiul pe pamant. Spun doar ca nu e atat de rau pe cum vor altii sa para.

    Nici in Romania nu era atat de rau in 1989. Singura problema majora era foamea. Lumea avea bani dar nu avea pe ce sa ii cheltuie. Daca nu aveam aceasta problema noi traiam in continuare fericiti. Ascultam Dida Dragan si Gabriel Cotabita, ne multumeam cu filmele lui Nicolaescu, savuram la maxim vacantele la Caciulata si Venus si asteptam cuminti sa ne vinda randul la un televizor NEI color si la o dacie cu care sa circulam odata la doua weekenduri.

    Oamenii cu stomacul gol sunt mai usor de manipulat si asa a pornit revolutia :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai normal ca te multumeai cand nu aveai alternativa, practic 90% din populatie nici nu stia cum este "pe-afara", nu isi imaginau ce diferenta exista intre viata lor si felul cum traiesc oamenii in alte tari.

    Foamea a fost cireasa de pe tort, iar asta oricum a fost numai in anii 1980, dar Romania avea si alte probleme majore, dreptul la intimitate, la circulatie, libertatea de exprimare, securitatea, electricitate cu portia, caldura cu portia, munca fortata sunt numai cateva din exemple.

    Tare sunt curios ce parere ai despre Coreea de Nord, ca si acolo au oamenii ce sa manance, au ce sa munceasca etc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Regimul din Coreea de Nord mi se pare mult mai draconic decat cele doua despre care am vorbit pana acum. Acolo e un "comunism rau". Poti sa deduci deja ca sunt de parere ca pot exista regimuri comuniste "bune", si sunt cateva exemple. Si la noi a fost bun pana cand marele conducator si-a pierdut din luciditate; si coreenii au avut si ei contributia lor la asta, daca tot i-ai adus in discutie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Orice regim politic in care nu ai de ales poate fi catalogat ca "rau".
    Da, exista si varianta cealalta, cand ai de ales si totusi este rau oricum. Dar intre doua rele, o aleg pe cea mai putin rea.

    Ceausescu nu a fost niciodata lucid, crede-ma. Tot ce a facut a copiat de la altii sau i-a fost sugerat de apropiati. Sa nu uitam totusi ca e un cizmar cu 5 clase.

    Comunismul a fost cea mai grea pedeapsa data Romaniei, iar felul cum traim acum si modul cum merge tara asta sunt efectul direct al acelei perioade.

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar daca nu a fost el prea mult pe la scoala asta nu inseamna ca nu a avut un instinct nativ de lider, iar prima parte a dictaturii lui chiar a fost apreciat de toata lumea de la americani pana la oamenii de rand de la noi, care il sustineau sincer. Dupa ce a vizitat el Coreea de Nord si a inceput sa-si dezvolte cultul personalitatii a iceput sa nu mai fie coerent. Sa stii ca si in ultimii lui ani , asa rupt de realitate cum era, stia ce i se pregateste doar ca nu a stiut exact in cine de langa el sa aiba incredere.

    Nu cred ca modul cum traim acum se datoreaza in intregime perioadei de atunci. Cred ca se datoreaza in mai mare masura perioadei imediat urmatoare cand la putere au venit practic tot niste comunisti deghizati in aparatori ai democratiei. Sa vii la conducerea unei tari fara datorii externe, cu o industrie puternica, cu o agricultura recunoscuta pe plan mondial, cu resurse de petrol si gaze naturale si sa o aduci in halul in care este acum doar din lacomie, asta cred eu ca e motivul pentru care traim cum traim.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai si cei care au condus Romania dupa revolutie au trait tot in comunism, de unde sa stie ei sa guverneze o tara? Asta presupunand evident ca nu ar avea interese personale si nu ar fura cat pot, care e alta poveste.

    Industria era pe moarte de mult, fara investitii majore si fara sa modernizezi nu poti sa concurezi cu cei mari. Toate fabricile si tot ce aveam noi erau facute in anii 70 si asa au ramas, unele inclusiv pana in ziua de azi. Privatizarile s-au facut cu spagi si comisioane date pe la baietii destepti. Totul e un cerc vicios din care o sa iesim la pulivara.

    Agricultura a fost "rezolvata" in momentul cand am intrat in UE, doar nu erau prosti sa ne lase pe noi sa fim cei mai smecheri si sa le luam painea de la gura.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt de acord cu ce ai zis tu mai sus, mai putin cu faptul ca industria era pe moarte. Industria nu era deloc pe moarte. Toate fabricile si intreprinderile erau functionale si producea si erau intretinute corespunzator, chiar daca unele erau din anii 70. Dupa aia s-a ales preaful de ele datorita ignorantei si/sau a relei vointe.

    RăspundețiȘtergere
  9. Fci ce faci..tot la Ceausescu ajungi :))

    RăspundețiȘtergere
  10. De treaba cu contraceptia si avorturile nu aminteste nimeni? Cum era sa nu te poti bucura de viata fara ca asta sa vina la pachet si cu o turma de copii? Asta mi s-a parut unul din aspectele cele mai dure in comunismul de la noi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Doar o mica parte din emei a trebuit sa treaca prin asa ceva, pentru ca trebuiau indelinite anumiite criterii care asigurau, in viziunea lor bolnava, ca se vor naste cei mai cei copii. Si atunci, ca si acum erau multe cai de a fenta sistemul si a nu fi nevoita sa dai nastere unui "decretel".

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce zici tu de Libia , se stia intr-o oarecare masura dar nimeni nu recunostea si nici n-avea "tupeul" sa zica ceva in fata nemernicilor de americani , ONU sau "altora"...
    Sa mai rada vreunul de aia cu teoria conspiratiei; cine are ochi sa vada va vedea , cine are urechi sa auda va auzi ce trebuie, cine are creier sa gandeasca O SA-I FIE BINE INTOTDEAUNA!
    Restul? who gives a flying fuck?!
    ...

    RăspundețiȘtergere

NetFlash.ro la indemana ta!