duminică, 25 februarie 2018

American Beach House (2015)

Gen: Comedie

Distributie: Mischa Barton, Lorenzo Lamas, Martin Belmana, Christiane Kroll, Jim Poole

Regizor: Straw Weisman [a mai regizat: Bikini Model Academy(2015), The Truth: The Journey Within(2011), Dreaming Heaven(2011), Trunk(2009), Man of the Year(2002)]

Buget: 2.000.000 $

Nota Gealapa: 3.75

Sase straini norocosi, trei baieti si trei fete superbe, din toata lumea, castiga un concurs oarecare, o excursie all inclusive, intr-o vila pe plaja din Malibu.

Acesta este al doilea cel mai prost film  pe care l-am vazut vreodata. Dintr-un buget pentru care alte filme de categoria B doar il viseaza, filmul asta a reusit sa iroseasca fiecare cent. Povestea este una banala, comuna, fara nici un pic de originalitate. Scenariul este printre cele mai proaste pe acre le-am vazut si nu a reusit sa imi provoace nici macar un zambet. Am senzatia ca si daca ma uitam o ora si jumatate pe Antena 3, m-as fi distrat mai tare si m-as fi enervat mai putin.

Sistemul prin care imi aleg filmele pe care le vad, ma baga din cand in cand intr-o gaura neagra. De data asta, gaura neagra se cheama Lorenzo lamas si urmeaza sa vad destule filme de-ale lui. Acest actor nu m-a mai impresionat dupa ce am implinit 10 ani. Este genul acela crae in zilele astea ar accepta sa joace si rolul unui rahat intr-o reclama pentru laxative, daca i-ar aduce cativa dolari si ar juca la fel de prost si acolo cum a facut-o si aici. In afara de el, singura fata recognoscibila este Mischa barton, despre care credeam ca are o sansa de a avea o cariera respectabila, dar se pare ca m-am inselat.

Astfel de filme ar trebui interzise, pentru ca irosesc timpul tuturor. Este plin de glumea proaste si clisee si singurul lucru bun sunt cele cateva perechi de sani pe acre le-am vazut. In rest nu am vazut nici un fel de consistenta, nici coerenta, desi povestea este una din cele mai usoare pe care le puteau alege. O ora de stat pe spate si uitat la tavan e un lucru mai util de facut decat sa te uiti la filmul asta. Trailer:


joi, 22 februarie 2018

Boone: The Bounty Hunter (2017)

Gen: Actiune, Drama, Comedie

Distributie: John Hennigan, Osric Chau, Spencer Grammer, Jonathan Lipnicki, Richard Tyson

Regizor: Robert Kirbyson [a mai regizat: In-Lawfully Yours(2016), Red Line(2013), Snowmen(2010)]

Nota Gealapa: 5.55

Boone, un vanator de recompense care cauta faima printr-un reality show, incearca sa distruga un lord al drogurilor si imperiul acestuia, dar ajunge sa fie depasit de situatie si invata ca justitia nu are legatura cu ratingul de la TV.

Desi per total mi-a placut acest film, trebuie sa recunosc ca cele mai bune parti ale sale sunt primele doua minute si partea de bloopers de la final. In rest, nu as putea sa spun de ce mi-a placut asa mult, pentru ca nu este cine stie ce. Este un film ieftin, autoironic, dar are si parti care se ia in serios, iar nehotararea asta de obicei nu prea imi place. Este un film ok si cam atat. Nu iese in evidenta cu nimic, dar reuseste sa aiba un oarecare magnetism.

Distributia este si ea tot ok. In rolul principal este un necunoscut ilustru, John Hennigan, care nu are cine stie ce prestatie. Am vazut insa interpretari bunicele in rolurile secundare, unde am si vazut cateva figuri familiare. Mai exista si cateva aparitii sumare unele reusite, cum ar fi cea a lui Kevin Sorbo, unele insa ale unor actori care inca sunt in faza de negare si nu pot accepta ca nu ami sunt relevanti. Exemplul in acest sens este Lorenzo Lamas.

Este un film de categoria B, asa ca sa nu aveti cine stie ce asteptari daca decideti sa il vedeti, insa nici nu este plictisitor, comparativ cu alte productii din aceeasi categorie. V-as recomanda totusi sa va indreptati atentia spre filme mai serioase.


sâmbătă, 17 februarie 2018

Funky Forest: The First Contact (2005)

Titlu original: Naisu no mori: The First Contact

Gen: Comedie

Distributie: Andrew Alfieri, Hideaki Anno, Moyoco Anno, Tadanobu Asano, Maya Banno

Regizor: Katsuhito Ishii [a mai regizat: Harô! Jun'ichi(2014), Smuggler(2011), Scenery(2008), My Darling of the Mountains(2008), Sorasoi(2008)]

Premii:
- Most Innovative Feature Film, Toronto After Dark Film Festival, 2006

Nota Gealapa: 6.85

Un film scandalos, care se invarte in jurul Guitar Brother si a celor doi frati ai sai, dintre care unul caucazian.

Nu stiu la ce m-am uitat timp de doua ore si jumatate. O serie de filme de scurt metraj, cu o oarecare legatura intre ele si din ce in ce mai dubioase pe masura ce filmul avanseaza. Daca ar fi sa aleg un cuvant care sa descrie acest film, acela ar fi "japonez". Are ciudatenia specifica acelei tari, dusa cumva la extrem. Nu am inteles mare lucru, dar mare parte din film te lasa cu gura cascata, pentru ca nu intelegi cum s-a gandit cineva la astfel de scene.

Nu cunosc u prea bine actorii japonezi, dar indraznesc sa spun ca cei din acest film nu fac parte dintre cei mai importanti. Interpretarile lor sunt la fel de ridicole ca si filmul, deci potrivite pentru intregul context. Imi inchipui si ca mare parte din intelesul replicilor lor s-a pierdut la subtitrare. Nu inteleg cum un om care are aspiratii la o cariera in cinematogrfie, se lasa convins sa apara intr-un asemenea film, care oricat de amuzant ar fi, mai degraba ingroapa cariere.

Filmul trece de la umor, la horror, apoi la dragoste, patos si existentialism, iar daca as vrea sa par mai inteligent decat sunt, as spune ca reprezinta un atac la rutina vietii de zi cu zi. Cred insa ca singurul scop al filmul a fost sa socheze audientele si a reusit asta cu brio. Ca sa va lamuresc pe deplin, va spun ca daca cautati pe youtube "Weirdest Video You Will EVER See! Guaranteed", primul rezultat este un clip din acest film.


vineri, 16 februarie 2018

Popstar (2005)

Gen: Romantic, Familie, Comedie

Distributie: Aaron Carter, Alana Austin, David Cassidy, Kimberly Jeppson, Adrianne Palicki

Regizor: Richard Gabai [a mai regizat: Justice(2017), Mommy, I Didn't Do It(2017), Expecting Amish(2014), The Wrong Woman(2013), Non-Stop(2013)]

Nota Gealapa: 2.85

Viata unei adolescente este data peste cap, dupa ceo vedeta pop devine noul ei coleg de clasa.

O adevarata mizerie este acest film. Este doar o colectie a celor mai siropoase clisee din filmele cu liceeni. Scris prost, filmat prost si jucat prost. Ma intreb daca cineva a difuzat acest film si daca in afara de cei care au luat parte la el, a mai existat vreun fraier in afara de mine care l-a vazut. A intrat in topul celor mai proaste zece filme pe acre le-am vazut.

In rolurile principale sunt cativa adolescenti netalentati, culmea fiind ca unul dintre ei interpreteaza un tip acre se presupune a fi plin de talent. Nu am fost surprins de interpretarile lor dezastruoase. Am fost surprins insa, sa regasesc in rolurile mici cativa actul destul de experimentati si respectati. Ei insa au aparut prea putin pentru a salva ceva.

Daca va recomanda cineva acest film si va spune ca il vedeti ca sa va amuzati putin, singura persoana care se amuza este persoana care vi-l recomanda si o face pe seama voastra. Este un film aparut in 2005, care arata insa ca unul de la finalul anilor '80 si nu aveti de ce sa il vedeti, decat daca ati facut ceva oribil si vreti sa va pedepsiti singuri. Trailer:


The Art of War III: Retribution (2009)

Gen: Actiune, Thriller

Distributie: Anthony 'Treach' Criss, Warren Derosa, Sung Hi Lee, Janet Carroll, Leo Lee

Regizor: Gerry Lively [a mai regizat: Mad Frankie Fraser(2017), All Saints Eve(2015), Dungeons & Dragons: The Book of Vile Darkness(2012), Finish Line(2008), Body Armour(2007)]

Buget: 10.000.000 $

Nota Gealapa: 3.95

Un agent secret trbeuie sa impiedice un terorist nord-coreean sa obtina un dispozitiv nuclear.

Acest film este de fapt un documentar despre cum sa iti bati joc de zece milioane de dolari. Nu are absolut nici o legatura cu cele doua filme care l-au precedat in aceeasi franciza. Are o intriga banala si intreaga poveste este previzibila si deloc palpitanta. Nu am vazut nici macar o scena decenta de actiune, iar efectele speciale sunt facute foarte neindemanatic.

Am recunoscut cateva fete din distributie, dar nu vreun actor important. Am avut senzatia aia ca stiu pe cineva dar nu stiu de unde. Nici cei mai buni actori nu ar fi reusit prestatii decente cu un asemenea scenariu, asa ca cei mediocri pe care i-am vazut aici au fost sortiti esecului inca de la inceput. Daca eu as fi jucat in acest film, nu l-as fi aratat copiilor mei.

Singurul lucru corespunzator la acest film este titlul, care te face sa crezi ca vei urmari continuarea unei povesti acre oricum nu fusese cine stie ce pana acel moment. Cascadoriile arata de parca au fost coordonate de un copil de cinci ani, iar unele scene de actiune sunt atat d eproaste ca nici acel copil de cinci ani nu le-ar crede. Demult nu am mai avut un imbold asa puternic de a renunta la un film inainte de final. Ocoliti-l cu orice pret. Trailer:


The Art of War II: Betrayal (2008)

Gen: Actiune, Thriller

Distributie: Wesley Snipes, Lochlyn Munro, Athena Karkanis, Winston Rekert, Ryan McDonald

Regizor: Josef Rusnak [a mai regizat: Beyond(2012), Small Lights(2010), Perfect Life(2010), It's Alive(2008), The Contractor(2007)]

Nota Gealapa: 5.25

Agentul Neil Shaw trebuie sa renunte la pensionare dupa ce ajunge in mijlocul unui complot prin care i se insceneaza asasinarea unor senatori.

The Art of War nu a fost cine stie ce inca de la inceput. Sa vii dupa 8 ani cu un sequel al unui film deloc memorabil, nu este cea mai desteapta miscare. Cu toate flashbackurile care ne sunt prezentate aici, daca nu ati vazut primul film nu intelegeti mare lucru. pe de alta parte, nici nu era nevoie neaparat sa existe vreo legatura intre cele doua. Dilmul asta se descurca de unul singur. Poate sa fie un film de actiune mediocru fara nici un ajutor.

In rolul principal, ca si in primul film, il avem pe Wesley Snipes si asta nu este raul cel mai rau. Alaturi de el il avem si pe Lochlyn Munro, unul dintre cei mai antipatici actori pe care i-am vazut. Este de la sine inteles ca punctul forte al acestui film, daca are vreunul, nu este calitatea prestatiilor artistice.

Acum nu este cazul sa trantim cu acest film de pamant. Este exact ce a fost menit sa fie: un film de duzina, care merita vazut daca nu ai altceva mai bun de facut. Este filmul tipic cu Wesley Snipes, in care toata lumea vrea sa il omoare. Poate fi o alegere buna intr-un moment in care vreti sa va odihniti creierul. Trailer:



joi, 15 februarie 2018

Braven (2018)

Gen: Actiune, Drama

Distributie: Jason Momoa, Jill Wagner, Stephen Lang, Garret Dillahunt, Zahn McClarnon

Regizor: Lin Oeding [aflat la primul lungmetraj]

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 61/100

Un padurar isi apara familia impotriva unor traficanti de droguri periculosi.

Pentru un film de inceput de an, nu este rau deloc. Intriga este oarecum credibila si destul de originala si intreaga poveste este destul de simpla fara prea multe complicatii inutile si efecte complicate. Cateodata mai putin inseamna mai mult, air filmul asta este un exemplu reusit in acest sens. Da, stiam de la inceput cum se va termina, dar asta se intampla la majoritatea filmelor. Este liniar, dar drumul pana la deznodamantul inevitabil este destul de palpitant, cu cateva scene foarte reusite. As putea sa spun ca este un film de categoria B, de prima mana.

Distributia este bunicica pentru un asemenea film. Spun asta in principal datorita protagonistului Jason momoa, care chiar daca nu este inca un nume care sa umple salile, incet-incet devine un actor respectat in industrie, cu prestatii solide, cum este cazul si in acest film. Pe langa el nu am regasit alt nume important, dar nici nu se impunea acest lucru, mai ales ca Momoa a reusit sa ii traga pe ceilalti dupa el.

Regizorul acestui film s-a ocupat de cascadorii pentru zeci de filme, dar acesta a fost primul sau lungmetraj din postura de regizor. Astfel ca putinele cascadorii din film sunt excelente, dar restul capitolelor din munca de regizor lasa de dorit si se vede ca mai are mult de invatat. nici editarea si nici unghiurile de filmare nu au fost cele mai inspirate. Chiar si in aceste conditii, cred ca merita o vizualizare.


Revelation Road: The Black Rider (2014)

Gen: Actiune, Drama, Fantastic

Distributie: David A.R. White, James Denton, Hilty Bowen, Michael Bailey Smith, Robert Gossett

Regizor: Gabriel Sabloff [a mai regizat: Dancer and the Dame(2015), WWJD What Would Jesus Do? Journey Continues(2015), Revelation Road 2: The Sea of Glass and Fire(2013), Revelation Road: The Beginning of the End(2013), Apostle Peter and the Last Supper(2012)]

Nota Gealapa: 4.85

Ciua Judecatii a venit si a trecut si dupa ea a ramas un pamant plin de banditi disperati. Josh McManus, un vabagond pus pe scandal, trebuie sa il gaseasca pe "Pastor" - o misiune care care ii va testa credinta.

Aceasta franciza de actiune religioasa continua. Daca primul film al seriei a fost submediocru, acesta este chiar decent. Are scene de actiune mult mai reusite si chiar o doza importanta de suspans. Prima jumatate a filmului chiar m-a pacalit ca ma uit la un film de actiune corespunzator. Povestea este la fel de subtire si plina de gauri si fiind vorba de un film religios, desi se infiripeaza o poveste de dragoste, aceasta evoleaza maxim pana la un pupic pe obraz.

Distributia a suferit si ea o imbunatatire. Aparitia lui Kevin Sorbo, chiar daca nu este cel mai mare actor in viata, a dat o oarecare credibilitate filmului si m-a facut sa il iau putin in serios. In rest, rotagonistul este acelasi, David A.R. White, cu o prestatie la fel de neconvingatoare cum m-a obisnuit, inconjurat de anonimi care nu au oferit nici o sclipire.

Filmul are un aer de Mad Max destul de placut, dar asemanarile dintre cele doua filme se opresc la masina singuratica de pe drumul parasit. Filmul asta poate fi indragit cu adevarat doar de doamnele respectabile care vand lumanari la biserici, sau de membrii corurilor religioase. Finalul m-a facut sa cred ca urmeaza si un al patrulea film al seriei, pe acre o sa fiu curios sa il vad daca va aparea vreodata, dar asta pentru ca sunt eu ciudat. Nu as putea sa recomand aceste filme cuiva.


miercuri, 14 februarie 2018

Acts of Violence (2018)

Gen: Actiune, Drama

Distributie: Bruce Willis, Cole Hauser, Shawn Ashmore, Ashton Holmes, Melissa Bolona

Regizor: Brett Donowho [a mai regizat: Salvation(2016), 5 Souls(2013), A Haunting at Silver Falls(2013), The Sacred(2012), No Tell Motel(2012)]

Nota Gealapa: 5.70
Metascore: 28/100

Dupa ce logodnica lui este rapita d etraficanti de carne vie, Roman si fratii sai cu trecut militar incearca sa o gaseasca si sa o salveze inainte sa fie prea tarziu. Pe traseu, Roman beneficiaza si de ajutorul lui Avery, un politist care incearca sa prinda acelasi traficant, in ciuda obstacolelor birocratice.

De obicei in prima luna a unui an nu apar filme prea importante, iar acesta nu se abate de la regula. Este un film de actiune de categoria B decent, cu cateva scene reusite si suficient de palpitant sa nu plictiseasca. Are insa si un scenariu mediocru, care propune toate stereotipurile din lume si este foarte previzibil. Nu inteleg eu prea bine cui servesc aceste filme si ce scop au, pentru ca nici nu lanseaza cariere si nu cred ca produc nici atat de multi bani.

In afara de Bruce Willis, singurul nume cat de cat cunoscut din distributie este cel al lui Cole Hauser, acre este si protagonistul acestui film. El nu a parut sa aibe prea mult chef, iar prestatia lui este cumva lipsita de vlaga. mult mai viu a parut Bruce Willis, care aproape a avut un rol cu norma intreaga si a carui prestatie a fost de departe cea mai solida.

Este usor sa vorbesti despre un film foarte bun, sau despre unul foarte prost. Cel ami greu este sa vorbesti despre un film mediocru, pentru ca nu prea ai ce sa spui. Pe hartie, acest film pare putin mai bun decat este, dar v-as recomanda sa nu va pierdeti vremea cu el.


marți, 13 februarie 2018

The Condemned 2 (2015)

Gen: Actiune, Thriller

Distributie: Randy Orton, Eric Roberts, Wes Studi, Steven Michael Quezada, Bill Stinchcomb

Regizor: Roel Reiné [a mai regizat: Dead Again in Tombstone(2017), Hard Target 2(2016), The Man with the Iron Fists 2(2015), Admiral(2015), Sea; Team Eight: Behind Enemy Lines(2014)]

Nota Gealapa: 5.50

Un fost vanator de recompense ajunge sa fie pus pe fuga de reapaaritia unei competitii televizate, in care criminali condamnati trebuie sa se lupte intre ei.

Cateodata, dupa o zi de munca, un film cu explozii si impuscaturi fara sens este tot ce ai nevoie sa te relaxezi, iar acesta livreaza exact aceste lucruri. Insa, spre deosebire de primul Condemned, care mai oferea si putina substanta, acest film nu mai ofera mare lucru. intriga este slabuta si intreaga poveste este greoaie si previzibila. Nici scenele de actiune nu sunt neaparat revolutionare, dar sunt suficiente ca sa potoloeasca setea de violenta.

Distributia si calitatea interpretarilor protagonistilor sunt o problema la fel de mare ca scenariul slab. In rolul principal il avem pe Randy Orton, un luptator in WWE, care incearca sa apuce calea Hollywoodului batatorita de multi altii din sportul sau, cum ar fi Dwayne Johnson, Hulk Hogan, Steve Austin sau John Cena. Din pacate, nu pare sa se ridice la nivelul nici unuia dintre cei enumerati mai devreme. O alta problema cu alegerea lui este rolul de personaj negativ pe care el il joaca in WWE, astfel ca mi-a fost greu sa il percep ca pe baiatul bun. In alta ordine de idei, iata un film in care Eric Roberts mai si joaca cate ceva si am inceput sa inteleg de ce in majoritatea filmelor nu i se mai acorda mai mult de doua replici.

Foarte multe lucruri nu sunt de spus despre acest film. Preia in mare masura ideea primului film si este un film de categoria B aproape decent. Este acel gen de film pe care il vezi odata si chiar daca nu ti-a displacut, uiti de el pentru tot restul vietii sau pana ajunge sa fie dat in reluare pe la vreo televiziune saraca in miez de noapte. Trailer:


luni, 12 februarie 2018

Escape from Ensenada (2017)

Gen: Actiune, Aventura, Comedie

Distributie: Bronwyn Carrie-Wilson, Devanny Pinn, Louis Mandylor, Jonathan Goldstein, Jose Rosete

Regizor: Brandon Slagle [a mai regizat: Dead Sea(2014), House of Manson(2014), The Black Dahlia Haunting(2012), Area 51 Confidential(2011), Wonderland(2011)]

Premii:
- Best Feature, Urban Action Showcase And Expo, 2017

Nota Gealapa: 4.45

Doua studente din California isi planuiesc evadarea dupa ce sunt rapite de un traficant de carne vie, in timpul vacantei lor din Mexic.

Asta este un film cu o criza de personalitate. incepe ca o comedie proasta, aproape de parodie si ajunge sa fie un film de actiune mediocru, care se ia in serios. Exista o mana de scene reusite, toate de actiune, pentru ca umorul desi l-am vazut, nu l-am simtit deloc. Un film ieftin, care exact asa arata si exact acest vibe transmite. De cateva ori mi-a dat speranta ca urmeaza sa isi revina si din momentul respectiv urmeaza sa vad un film bun, dar nu a fost sa fie.

Demult nu am mai vazut un film in care nici macar un membru al distributiei sa nu imi fie macar familiar, mai ales ca am vazut la viata mea o sumedenie de filme de duzina. M aindoiesc ca ii voi revedea prea curand pe multi dintre actorii din acest film, asta desi per total as spune ca prestatiile lor au fost decente. A lipsit insa, un pic de stralucire.

Culmea este ca imi setasem standardele atat de jos, incat cumva acest film m-a surprins placut. Cu toate astea, nu cred ca as putea sa il recomand. Nu este nici original, nici suficient de palpitant si deloc imprevizibil. Recomandarea este sa alegeti mai degraba sa revedeti un film care v-a placut.


Killing Gunther (2017)

Gen: Actiune, Comedie

Distributie: Arnold Schwarzenegger, Cobie Smulders, Hannah Simone, Allison Tolman, Taran Killam

Regizor: Taran Killam [aflat la prima experienta ca regizor]

Nota Gealapa: 4.60
Metascore: 53/100

Un grup de asasini excentrici s-au saturat de Gunther, cel mai bun din lume in breasla lor si decid sa il omoare, dar Gunther pare sa fie mereu cu un pas inaintea lor si le da planurile peste cap.

Judecand obiectiv, asta nu este cine stie ce film, dar cred ca mi-am dezvoltat o oarecare slabiciune pentru el. Filmatul la persoana intai il cam strica, desi incearca sa i se gaseasca o logica, dar filmul asta are efecte vizuale si scene de actiune, care ar fi fost puse mai bine in valoare daca nu se apela la acest procedeu. Povestea nu este cea mai complexa si nici nu este prea atenta cu detaliile, dar filmul este destul de distractiv si pe alocuri umorul este reusit.

Arnold Shcwarzenegger si-a descoperit ceva veleitati actoricesti acum la batranete, pentru ca ar eprestatii mai bune decat in tinerete. Nici aici nu este rau, dar judecand dupa standardele si versatilitatea lui... pe care nu o are. Cateva figuri familiare si in rolurile secundare, dar astfel de filme nu sunt facute ca actorii sa creeze emotie prin interpretarile lor.

S-ar putea sa fi avut in fata ochilor genul acela de film care este atat de prost, incat devine bun, desi nu am avut aceasta senzatie. Genul ala de senzatie pe care mi-a oferit-o Sharknado, de exemplu. Este un film plin de greseli, dar la fel ca in cazul unui copil autist, nu prea poti sa te superi pe el. Trailer:


duminică, 11 februarie 2018

Crooked House (2017)

Gen: Mister, Crima, Drama

Distributie: Christina Hendricks, Gillian Anderson, Stefanie Martini, Glenn Close, Max Irons

Regizor: Gilles Paquet-Brenner [a mai regizat: Dark Places(2015), Sarah's Key(2010), Walled In(2009), Gomez & Tavarèz, la suite(2007), UV(2007)]

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 59/100

In una din cele mai bolnave povesti ale Agathei Christie, un fost spion devenit detectiv particular este convins de catre o fosta iubita sa incerce sa il gaseasca pe ucigasul bunicului acesteia inainte ca Scotland Yardul sa descopere secretele intunecate ale familiei sale.

Intotdeauna genul acesta de filme au un farmec aparte, iar acum fiind vorba d eo poveste a Agathei Christie, sperantele mele erau destul de mari. Din pacate, cartea nu a fost transpusa intr-un scenariu la fel de bun, iar filmul da senzatia pe intreaga sa durata ca ceva nu se potriveste. Este imprevizibil panala un punct si are dustul de mult suspans, dar ceva lipseste. A doua jumatate a filmului compenseaza cat de cat pentru inceputul ami greoi si confuz, dar finalul interesant nu este suficient ca sa salveze filmul.

Din punctul meu de vedere, interpretarea este principala problema a filmului. Desi distributia are o sumedenie de nume importante ale cinematografiei britanice, chimia a cam lipsit iar unele interpretari sunt doar ciudate. in afara de Glenn Close, care a facut o treaba foarte buna, restul actorilor au esuat in incercarea lor de a-si adapta prestatiile unui stil de interpretare mai vechi, pe care ei l-au considerat potrivit acestui gen de film. Putina modernitate nu ar fi daunat deloc filmului, chiar daca actiunea se desfasoara in trecut.

Cred ca filmul reuseste doar partial sa transmita atmosfera tipica data de cartile Agathei Christie. Chiar si in aceste conditii, cred ca acest film merita vazut, pentru ca nu este plictisitor, are destule momente bune, iar in zilele noastre astfel de filme se fac din ce in ce mai rar.


sâmbătă, 10 februarie 2018

Terminator: Genisys (2015)

Gen: Actiune, SF, Aventura

Distributie: Arnold Schwarzenegger, Jason Clarke, Emilia Clarke, Jai Courtney, J.K. Simmons

Regizor: Alan Taylor [a mai regizat: Thor: The Dark World(2013), The Wonderful Maladys(2010), 1%(2008), Kill the Poor(2003), The Emperor's New Clothes(2001)]

Buget: 155.000.000 $
Incasari: 441.000.000 $

Nota Gealapa: 7
Metascore: 38/100

Dupa ce John Connor, liderul rezistentei, il trimite pe sergentul Kyle Reese inapoi in 1984 pentru a o proteja pe Sarah Connor si pentru a prezerva viitorul, o serie neasteptata de evenimente creeaza o ruptura in fluxul temporal.

Cine scrie astfel de povesti, ar trebui sa le gandeasca bine de la inceut si sa le scrie in ordine cronologica, astfel incat sa nu mai avem trei film care se desfasoara intr-o limita temporala normala, iar apoi sa avem inevitabil filmul "beginning" a carui actiune se desfasoara inaintea celor trei, apoi "apocalypse" care se intampla mai tarziu, apoi "genisys" care are loc inaintea tuturor celor cinci, apoi "embrio" si tot asa, si tot asa. Si acest film a fost destul de greu de urmarit in prima faza si nici la final nu am primit raspuns la toate intrebarile. Pana la urma capata cat de cat sens si ajutat de scene de actiune bune si efecte reusite, sfarseste prin a fi un film de actiune foarte bun.

Distributia este cu bune si cu rele. Pe de-o parte, il revedem pe Arnold Schwarzenegger, cel care a ridicat aceasta franciza si el asigura si drama si umorul din acest film. La polul opus insa, il avem si pe Jai Ccurtney, a carui prestatie m-a iritat pe intreaga durata a filmului. J.K Simmons a fost si el destul de agreabil, atat cat a aparut, dar si acest lucru bun a fost anulat prin disparitia lui Christian Bale, care a facut o treaba mult mai buna in rolul lui John Connor decat Jason Clarke in acest  film.

Ca un rezumat al francizei, pot spune ca primele doua filme sunt preferatele mele. Sunt pe lista mea de cele ami bune filme SF din toate timpurile. Al patrulea si al cincilea sunt si ele decente, dar nu se compara cu primele doua, iar al treilea a fost la un pas sa ingroape intreaga serie. Da, trebuie sa vedeti acest film, fie si numai pentru a incheia o poveste pe care ati inceput-o in copilarie.


marți, 6 februarie 2018

Terminator Salvation (2009)

Gen: SF, Actiune, Aventura

Distributie: Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin, Moon Bloodgood, Helena Bonham Carter

Regizor: McG [a mai regizat: The Babysitter(2017), Behind Enemy Lines(2017), 3 Days to Kill(2014), Guilty(2013), Westside(2013)]

Buget: 200.000.000 $
Incasari: 372.000.000 $

Premii:
- Film Music, BMI Film & TV Awards, 2010
- Taurus Award - Best Specialty Stunt, World Stunt Awards, 2010

Nota Gealapa: 7.30
Metascore: 49/100

In 2018, o noua arma misterioasa impotriva masinariilor, jumatate om, jumatate robot, ajunge la John Connor, chiar inaintea unui atac impotriva Skynet, dar nimeni nu stie de partea cui este acesta si daca este de incredere.

Am crezut ca aceasta franciza s-a terminat in 2003, odata cu Judgment Day, mai ales ca acel film a reprezentat un declin brusc, dar Salvation, chiar daca nu este la nivelul primelor filme ale seriei, este mai bun decat predecesorul sau. Astfel, acest brand da semne de revenire. Semnalele sunt bune. povestea este mai cursiva, coloana sonora este excelenta si nici din punct de vedere vizual nu e rau deloc. Este plin de scene de actiune spectaculoase de la inceput pana la sfarsit.

Distributia a fost aleasa foarte bine. Este suficient de "badass" pentru un asemenea film. Christian Bale nu are nici o problema sa fie credibil in pielea unor personaje dure, chiar daca in acest film a avut un inceput mai greu. Sam Worthington incepe si el sa fie un nume solid pentru astfel de roluri. Ambii au prestatii decente si suficient de convingaoare. Actorii din rolurile secundare, unii dintre ei de asemenea nume importante, au avut si ei interpretari bune.

Nu este genul de film care sa va stimuleze imaginatia. Intriga are multe gauri, peticite destul de stangaci. Este insa un film care va va uimi ochii si urechile. Cred ca la data aparitiei a reprezentat noul standard din punct de vedere tehnic. Pricipala problema din punctul meu de vedere, este ca precedentele filme ale seriei au lasat sa se inteleaga ca trimiterea inapoi in timp a unor terminatori a fost un efort supraomenesc, pe cand acest film lasa sa se nteleaga ca pana la urma sa lupti cu o armata de roboti nu este chiar atat de complicat. Este totusi un film futuristic post-apocaliptic foarte bun care ar trebui vazut. Trailer:


duminică, 4 februarie 2018

Barbershop: The Next Cut (2016)

Gen: Comedie

Distributie: Ice Cube, Regina Hall, Anthony Anderson, Cedric the Entertainer, Sean Patrick Thomas

Regizor: Malcolm D. Lee [a mai regizat: Girls Trip(2017), Winning Ugly(2016), The Best Man Holiday(2013), Scary Movie 5(2013), Soul Men(2008)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 56.000.000 $

Premii:
- Best Squadd Award in a Motion Picture, All Def Movie Awards, 2017

Nota Gealapa: 6.05
Metascore: 67/100

Dupa ce comunitatea lor se degradeaza, gasca de la frizeria lui Calvin incearca sa aduca o schimbare in bine in cartierul lor.

Acesta este al treilea film al seriei Barbershop. Franciza asta nu are un numar urias de fani, dar are un public fidel caruia ii ofera exact ce asteapta, fara sa se preocupe de inovatie. Aceleasi discutii din frizerie, care de data asta se concentreaza pe rasism si violenta din Chicago. Din punct de vedere al comediei cred ca este cel mai bun de pana acum, chiar daca si-a pierdut putin din profunzime.

Nucleul de baza al distributiei ramane, dar apar si cateva figuri noi, cu mai mult sau mai putin succes. Regina Hall, Common sau Nicki Minaj s-au alaturat acestui proiect. Nu este genul de film in care cineva sa straluceasca neaparat, pentru ca fiecare personaj are importanta lui si toata lumea imparte timpul de ecran in mod egal, dar toti s-au descurcat ok, pentru un film etnic.

Numarul de glume nu a crescut fata de celelalte filme, dar sunt mai reusite. nu este totusi genul de film la care sa razi in hohote. Nici nu ai avea cum, pentru ca se ia in serios prea des. De asemenea, este un film mult mai emotional decat v-ati astepta. Nici acesta nu s-a departat foarte mult de filmul original din punct de vedere al calitatii. Asa ca poate sa reprezinte o alegere buna pentru o seara de film in acre aveti nevoie de un film usurel.


sâmbătă, 3 februarie 2018

Barbershop 2: Back in Business (2004)

Gen: Comedie

Distributie: Ice Cube, Cedric the Entertainer, Eve, Sean Patrick Thomas, Troy Garity

Regizor: Kevin Rodney Sullivan [a mai regizat: A.K.A.(2006), Guess Who(2005), The Law and Mr. Lee(2003), Father Lefty(2002), Conviction(2002)]

Buget: 18.000.000 $
Incasari: 66.000.000 $

Premii:
- Outstanding Supporting Actor in a Box Office Movie (Cedric the Entertainer), BET Comedy Awards, 2004
- Outstanding Supporting Actress in a Box Office Movie (Queen Latifah), BET Comedy Awards, 2004

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 59/100

Inca o zi alaturi de gasca lui Calvin, la frizeria din sudul orasului Chicago.

Nu sunt eu mare fan al filmelor etnice, dar seria Barbershop, se descurca onorabil. Este o comedie care se bazeaza exclusiv pe dialog, fara prea multe alte briz-brizuri. In principiu, povestea este aceeasi ca si in primul film: ceva ameninta sa inchida frizeria, iar cei care lucreaza acolo incearca sa impiedice acest lucru. Aceasta senzatie de deja-vu este si singurul motiv pentru care consider ca acest film este putin sub predecesorul sau, pentru ca in rest, glumele sunt cam la acelasi nivel.

In acest al doilea film mai apar cateva nume cunoscute, dar sunt de parere ca greul este dus in continuare de Cedric the Entertainer, de departe cel mai amuzant personaj, acre este responsabilul principal cu asigurarea bunei dispozitii. Nici Ice Cube sau Queen Latifah nu au avut interpretari rele, dar nu au putut sa fure lumina reflectoarelor.

Practic, acest film poate functiona pentru voi doar in doua cazuri. Fie l-ati vazut pe primul si ati fi vrut sa dureze mai mult, fie nu l-ati vazut pe primul si atunci acesta o sa va para nou. Daca ati vazut primul Barbershop si nu prea v-a placut sau considerati ca a fost suficient, va avertizez ca acest film nu aduce nimic nou.


28 Weeks Later (2007)

Gen: Horror, SF

Distributie: Jeremy Renner, Rose Byrne, Robert Carlyle, Harold Perrineau, Catherine McCormack

Regizor: Juan Carlos Fresnadillo [a mai regizat: Prototype(2016), Intruders(2011), Intacto(2001)]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 65.000.000 $

Premii:
- Best Horror, Empire Awards, UK 2008
- Eloy de la Iglesia Award, Málaga Spanish Film Festival, 2008

Nota Gealapa: 7.20
Metascore: 78/100

La sase luni dupa izbucnirea epidemiei de rabie din Marea Britanie, armata americana ajuta la asigurarea securitatii unei mici zone din Londra, destinata supravietuitorilor, dar nu totul merge conform planului.

Am asteptat cu destul interes sa vad acest sequel. M-am temut cand am vazut ca a fost americanizat, dar din fericire, nu a cazut in derizoriu. Este in continuare un film foarte bun. Nu este chiar la acelasi nivel cu primul film al seriei, pentru ca dispare si elementul surpriza, dar este un film cu zombie respectabil, cu multe scene bune si foarte sangeros.

Distributia este mai impresionanta de data asta. Aparitia lui Jeremy Renner si a lui Rose Byrne aduc cu siguranta un plus filmului, chiar daca interpretarile lor nu sunt chiar extraordinare. Scenariul este destul de minimalist, asa ca era greu de produs prestatii memorabile, dar cei doi au ridicat cu siguranta nivelul filmului chiar si in aceste conditii.

Cand am vazut ca s-a schimbat regizorul, am crezut ca voi fi dezamagit de acest film, dar chiar daca nu a mai atins acelasi nivel de tensiune, acest film isi depaseste predecesorul cand vine vorba de spectaculozitate. Fresnadillo a inteles viziunea originala si a dezvoltat-o fara sa se lase insa purtat de val. Rezultatul este un film cu un ritm alert, cu destule sperieturi reusite, dar si cu un mesaj politic inteligent. Sper ca la un moment dat sa apara si 28 Months Later. Trailer:


Happy Death Day (2017)

Gen: Mister, Horror

Distributie: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Charles Aitken, Laura Clifton

Regizor: Christopher Landon [a mai regizat: Scouts Guide to the Zombie Apocalypse(2015), Paranormal Activity: The Marked Ones(2014), Burning Palms(2010)]

Buget: 4.800.000 $
Incasari: 57.000.000 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 57/100

O studenta isi retraieste de nenumarate ori ziua mortii, pana descopera indentitatea ucigasului sau.

Filmul asta este practin un Groundhog Day pentru adolescenti, deci nu originalitatea e punctul lui forte. Din fericire, nu este o readaptare chiar rea. Are destule scene bune, cateva rasturnai de situatie interesante, chiar daca se dovedeste a fi previzibil in cele din urma si destul de mult umor. Fiind un film cu studenti americani, decorul si dialogurile sunt exact ce va asteptati, adica aceleasi pe acre le stiti din alte zeci de filme.

Interpretarile actorilor din acest film sunt amestecate. Marea majoritate sunt mediocre, dar cateva sunt destul de reusite. Responsabilii cu castingul, au riscat sau au fost nevoiti sa se descurce doar cu actori mai putin cunoscuti, a caror interpretare este mai mereu o loterie. Nu pot sa remarc pe cineva din acest punct de vedere, dar per total calitatea prestatiilor artistice a fost acceptabila.

Intriga acestui film a mai fost folosita de multe ori in industrie, totusi Happy Death Day emana un aer fresh. Nu stiu cum reuseste. poate este umorul negru de o calitate destul de buna, poate este altceva, cert e ca l-am gasit a fi agreabil si destul de distractiv.


vineri, 2 februarie 2018

Wrath of the Titans (2012)

Gen: Fantastic, Actiune, Aventura

Distributie: Sam Worthington, Liam Neeson, Rosamund Pike, Ralph Fiennes, Edgar Ramírez

Regizor: Jonathan Liebesman [a mai regizat: Teenage Mutant Ninja Turtles(2014), Battle Los Angeles(2011), The Killing Room(2009), The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning(2006), Darkness Falls(2003)]

Buget: 150.000.000 $
Incasari: 306.000.000 $

Premii:
- Favorite Movie Actor: Supporting Role (Edgar Ramírez), ALMA Awards, 2012
- Film Music, BMI Film & TV Awards, 2012

Nota Gealapa: 6.40
Metascore: 37/100

Perseus se aventureaza in lumea periculoasa de dedesubt, pentru a-si salva tatal, pe Zeus, capturat de fiul sau Ares, si de Hades, dupa ce au si eliberat pe pamant Titanii antici.

Acest film este sequelul de la Clash of the Titans si este cam de acelasi nivel si ne ofera cam aceleasi lucruri ca si predecesorul sau, adicamulte efecte interesante, actiune din plin, dar o poveste slaba si subdezvoltta in locuri esentiale. Da, este palpitant, dar asta se datoreaza exclusiv efectelor vizuale pentru ca povestea este na superficiala si previzibila.

La fel ca in primul film, distributia nu este rea deloc, dar graba cu care se desfasoara actiunea si un scenariu slab ii impiedica pe actori sa poata avea o prestatie buna. Vorbim de actori foarte importanti, ca Ralph Fiennes, Liam neeson sau Rosamund Pike, dar oricat s-au straduit ei sa isi puna experienta in valoare nu au putut ridica prea mult nivelul filmului.

Recunosc insa ca acest film m-a surprins in mod placut, pentru ca ma asteptam sa fie mult mai slab decat primul, care nici el nu a fost prea stralucit, dar a fost cam tot pe acolo. imi inchipui ca daca l-as fi vazut in 3D, mi s-ar fi parut poate chiar o idee mai bun. Daca sunteti dependenti de efecte spectaculoase, atunci ar trebui sa il vedeti neaparat, dar daca sunteti genul de cinefil care se da in vant dupa o poveste complexa, nu e nimic pentru voi aici.


joi, 1 februarie 2018

Winter's Tale (2014)

Gen: Dragoste, Drama, Fantastic

Distributie: Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Russell Crowe, Matt Bomer, Lucy Griffiths

Regizor: Akiva Goldsman [a mai regizat: Stephanie(2017)]

Buget: 60.000.000 $
Incasari: 31.000.000 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 31/100

Un hot se indragosteste de o proprietareasa in timp ce aceasta moare in bratele lui. Dupa ce afla ca are darul reincarnarii, incearca sa o salveze.

Acesta este un film fantastic, cu demoni, reincarnari si cai zburatori, dar are un motto care ar trebui scris pe posterul fiecarui film romantic sau de dragoste: "Aceasta nu este o poveste adevarata. Este o poveste de dragoste". Filmul este interesant si original, dar scenariul lasa prea multe lucruri neexplicate, chiar si pentru un film fantastic. Are destule scene bune, dar pur si simplu nu este genul meu de film. In plus, la cata dragoste e in film, ar fi trebuit sa vars cateva lacrimi, dar nici macar nu mi s-au umezit ochii. Au fost comedii mai simple care m-au emotionat mai mult.

Distributia este poate cel mai atragator aspect al filmului. Are nume importante pe care nu ma gandeam sa le vad in astfel de povesti. Chiar daca nu am vazut vreo interpretare care sa ma marcheze, pot sa spun ca atat Colin Farrell cat si Russell Crowe au facut o treaba buna. Au fost si cateva aparitii surprinzatoare in rolurile mici, care mi-au placut. Va dezvalui doar una: Will Smith este Lucifer; asta ar trebui sa va starneasca interesul.

Filmul este construi pe un schelet de idei interesant si ne propune sa ne gandim cum ar fi daca raul si binele ar lua forma fizica. Cred ca regizorul a stricat acest film insa, jongland prea mult intre aspecte mai putin interesante ale filmului si ignorand povestea de dragoste care se presupune ca ar fi fost subiectul principal. Din punct de vedere emotional, este una din cele mai distante povesti de dragoste pe acre le-am vazut. Nu cred ca merita neaparat vazut.


NetFlash.ro la indemana ta!