duminică, 30 iulie 2017

Sicario (2015)

Gen: Actiune, Drama

Distributie: Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro, Victor Garber, Jon Bernthal

Regizor: Denis Villeneuve [a mai regizat: Arrival(2016), Enemy(2013), Incendies(2010), Polytechnique(2009), Happiness Bound(2007)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 167.000.000 $

Filmul a obtinut 14 premii, printre care:
- Honorable Mentions (The Next Ten Best Picture Contenders), Awards Circuit Community Awards, 2015
- Best Supporting Actor (Benicio Del Toro), Central Ohio Film Critics Association, 2016
- Best Supporting Actor (Benicio Del Toro), Chicago Film Critics Association Awards, 2015
- Supporting Actor of the Year (Benicio Del Toro), Hollywood Film Awards, 2015
- Outstanding Sound - Feature Film, Hollywood Post Alliance, US 2016

Nota Gealapa: 7.60
Metascore: 82/100

Un agent FBI idealist este cooptat intr-o echipa guvernamentala cu scopul de a ajuta in razboiul drogurilor de la granita dintre Statele Unite si Mexic.

Filmul asta are cam tot ce trebuie sa aiba un film de actiune. o poveste solida si interesanta, scene explozive, suspans, adrenalina si un final imprevizibil si diferit de happy-endurile clasice. Nu a avut bugetul unui blockbuster, dar a avut suficienti bani ca sa arate cum trebuie. Mare parte din succes i se datoreaza lui Denis Villeneuve, un regizor obisnuit sa produca filme bune cu resurse limitate.

Distributia estea si ea foarte buna. Din pacate, m-a dezamagit prestatia lui Emily Blunt, pe care aceasta vulnerabilitate nu o prinde intr-un asemenea film si nu a fost foarte credibil personajul ei. e drept ca a si avut parte de un personaj atipic. Noroc cu Benicio Del Toro care a salvat situatia cu o interpretare de clasa. Omul asta ma impresioneaza de fiecare data cand il vad.

Parerea mea este ca in zilele noastre cu greu gasesti un thriller atat de bun ca acesta. Sicario livreaza cantitatea potrivita de adrenalina si actiune, intr-un mod care te tine interesat pana la final. Bineinteles ca are si el defectele lui si am fost si dezamagit de deciziile luate de scenaristi pe alocuri, dar este genul acela de film la care nu te poti opri sa te uiti. Va avertizez ca are si unele pareri politice, care nu vor fi pe placul tuturor. Trailer:

Snowden (2016)

Gen: Biografic, drama, Thriller

Distributie: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto, Jaymes Butler

Regizor: Oliver Stone [a mai regizat: Mi Amigo Hugo(2014), Savages(2012), Castro in Winter(2012), Wall Street: Money Never Sleeps(2010), South of the Border(2009)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 76.000.000 $

Premii:
- Special Award, Bavarian Film Awards, 2017
- Bronze Frog - Main Competition, Camerimage, 2016
- Best Screenplay, Adapted, Satellite Awards, 2016

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 58/100

Tehnicile ilegale de supraveghere ale NSA ajung publice, dupa ce unul din angajatii agentiei, Edward Snowden, distribuie presei mii de documente clasificate.

Nu este primul film care abordeaza acest subiect, dar este poate cel care il prezinta cel mai detaliat dintre filmele care nu sunt documentare. Singura vina pe acre i-o gasesc este aceea ca aproape il sanctifica pe Snowden si personal nu cred ca este cazul. In rest filmul este facut foarte bine. Povestea este dezvoltata cum trebuie si pusa in scena intr-un mod care o face interesanta. Filmul dureaza doua ore, dar aceste ore trec foarte repede.

Distributia nu este  rea deloc, dar tocmai protagonistul, Joseph Gordon-Levitt, este cel care a avut cea mai putin reusita prestatie. Foloseste o voce la care nu inteleg de ce a apelat si nici nu este foarte credibil in rolul geniului informatic. Din fericire avem parte de prestatii mai bune in rolurile secundare, dar si cateva aparitii surpriza, cum ar fi Nicholas Cage sau Tom Wilkinson, care dau un plus de savoare filmului.

M-am temut ca filmul se va transforma pe parcurs intr-un thriller clasic, sau intr-o poveste de dragoste inutila, dar din fericire scenariul si regia au fost foarte bune si s-au concentrat pe subiectul care conteaza. Mi-ar fi placut sa se insiste mai mult pe comportamentul politicienilor iniante si dupa dezvaluirile lui Snowden, dar poate acesta va fi subiectul unui film viitor. Il recomand tuturor celor care cred ca lumea e un loc minunat in care toata lumea iti vrea binele. Trailer:


sâmbătă, 29 iulie 2017

Wither (2012)

Titlu original: Vittra

Gen: Horror

Distributie: Patrik Almkvist, Lisa Henni, Patrick Saxe, Johannes Brost, Amanda Renberg

Regizor: Sonny Laguna [a mai regizat: We Are Monsters(2015), Blood Runs Cold(2011), Madness(2010)]

Buget: 300.000 SEK

Nota Gealapa: 5.55

Ida si Albin sunt un cuplu fericit. Ei pleaca intr-o vacanta cu prietenii la o cabana din intinsele paduri suedeze, dar sub podeaua cabanei ii astepta ceva malefic din trecutul intunecat al Suediei.

Un film suedez cu zombie. Din pacate producatorii au copiat nenumarate clisee din filmele americane ceea ce l-a facut la fel de deazgreabil. Intriga este foarte slaba, logica apare si dispare, iar previzibilitatea exista inca din primele minute. Din fericire au facut si acteva lucruri bune. trebuie sa recunosc ca am vazut cei mai infricosatori zombie de ceva vreme incoace si exista vreo cateva scene care iti dau fiori.

Distributia nu imi spune nimic din punct de vedere al numelor, dar si la acest capitol s-au inspirat de la Hollywood. Multi tineri probabil dornici de afirmare s-au zbatut in zadar sa isi arate abilitatile actoricesti, dar nu pot sa spun ca am vazut vreo interpretare mai acatarii din partea vreunuia. Nici macar nu au avut bunul simt sa arunce niste nuditate in compensatie.

Practic, acest film este varianta suedeze a lui The Evil Dead. In afara de nivelul de gore destul de ridicat nu prea s-a apropiat de original. Se vede ca unele scene au fost lungite in exces, doar pentru a ajunge la o durata finala rezonabila. Nu vi-l recomand decat daca vreti sa vedeti un film intr-o limba mai ciudata. Trailer:


Rough Night (2017)

Gen: Comedie

Distributie: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Zoë Kravitz, Jillian Bell, Ilana Glazer

Regizor: Lucia Aniello [aflata la primul lungmetraj]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 76.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 5.70
Metascore: 51/100

Lucrurile se precipita pentru un grup de prietene care angajeaza un stripper pentru o petrecere a burlacitelor in Miami.

Acesta este probabil cel mai misandru film pe care l-am vazut. Este un film exclusiv pentru femei, cu umor dedicat lor si cu drame specifice lor. In nici un film misogin femeile nu au fost prezentate atat de nerealist cum sunt prezentati barbatii aici. Trecand peste acest aspect, nici macar nu este un film bun. Scenele cu adevarat amuzante sunt foarte putine. Impresia generala este aceea de film de duzina. Este doar un Hangover feminin esuat.

Distributia este asa si asa. Pe de o parte o avem pe Scarlett johansson, o actrita importanta, care depune tot efortul pentru a ridica filmul si incearca sa ridice si nivelul colegelor sale de platou,d ar zbaterea ei a fost zadarnica. La polul opus este Jillian Bell, la fel de enervanta ca intotdeauna si atat de stridenta ca uneori mi-am pierdut concentrarea.

In ciuda unei povesti foarte simple, filmul nu reuseste sa fie cursiv si sare haotic si enasteptat la diferite grupuri de oameni acre au legatura doar tangential, lucru destul de deranjant. Oricat de misogin ar suna, cele mai amuzante scene din film au fost oferite tot de partea masculina a distributiei, asa ostracizata cum a fost.Daca aveti vreun gand sa vedeti acest film, mai bine uitati-va la Bridesmaids. Trailer:


Shattered Glass (2003)

Gen: Drama

Distributie: Hayden Christensen, Chloë Sevigny, Steve Zahn, Peter Sarsgaard, Rosario Dawson

Regizor: Billy Ray [a mai regizat: Secret in Their Eyes(2015), Breach(2007)]

Buget: 6.000.000 $
Incasari: 3.000.000 $

Filmul a obtinut 11 premii, printre care:
- Best Supporting Actor (Peter Sarsgaard), Boston Society of Film Critics Awards, 2003
- Best Supporting Actor (Peter Sarsgaard), Kansas City Film Critics Circle Awards, 2003
- Best Actor (Peter Sarsgaard si Hayden Christensen), Las Palmas Film Festival, 2004
- Special Recognition for excellence in filmmaking, National Board of Review, 2003
- Best Supporting Actor (Peter Sarsgaard), National Society of Film Critics Awards, USA 2004

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 73/100

Povestea unui tanar jurnalist care isi pierde toate privilegiile dupa ce se descopera ca a inventat mai mult de jumatate din articolele pe care le-a scris pentru The New Republic, revista pentru care lucra.

Un film foarte bun, care ne prezinta un caz real in care pupincurismul duce un om pe cele mai inalte culmi ale meseriei sale. Cu totii vedem astfel de specimene in viata de zi cu zi si speram sa isi rupa picioarele intr-o zi, iar acest film ne da speranta ca intr-o zi se va intampla. Nu este cel mai palpitant film, dar chiar si asa simplu cum este reuseste sa fie interesant.

Distributia propunepractic un sigur nume cu adevarat important, dar acesta livreaza o interpretare excelenta. Peter Sarsgaard are o prestatie extrem de solida si credibila si reuseste sa fure intreaga lumina a reflectoarelor, desi nu el este protagonistul filmului. Hayden Christensen a avut si el o prestatie decenta, dar prin comparatie cu Sarsgaard pare un amator.

Filmul reuseste sa deschida si o mica fereastra spre lumea dura a jurnalismului, care nu este deloc scutita de competitivitate si egouri, dar si o responsabilitate uriasa. Sunt convins ca multi din cei acre vor vedea filmul se vor regasi pe ei sau pe colegii lor in personajele stereotipice din acest film. Fie si numai pentru acest motiv cred ca trebuie sa i se dea o sansa acestui film. Trailer:


vineri, 28 iulie 2017

Serenity (2005)

Gen: SF, Aventura, Actiune

Distributie: Nathan Fillion, Gina Torres, Chiwetel Ejiofor, Alan Tudyk, Morena Baccarin

Regizor: Joss Whedon [a mai regizat: Avengers: Age of Ultron(2015), Much Ado About Nothing(2012), The Avengers(2012)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 87.100.000 $

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Best Supporting Actress (Summer Glau), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2006
- Most Underrated Movie of the Year, Golden Schmoes Awards, 2005
- Best Dramatic Presentation - Long Form, Hugo Awards, 2006
- Best Script, Science Fiction and Fantasy Writers of America, 2006
- Best Actress (Summer Glau), SFX Awards, UK 2005

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 74/100

Echipajul navei Serenity incearca sa scape de un asasin trimis sa il rapeasca pe unul din membrii pentru ca are puteri telepatice.

Cred ca asta este unul din cele mai subapreciate filme pe care le-am vazut. Nu auzisem nimic despre el si cu toate astea este un film foarte bun. Singura lui vina este ca incearca sa fie un blockbuster fara sa aiba un buget corespunzator, dar pe alocuri chiar reuseste. Efectele sunt decente, povestea are suficient de multa logica si scenariul este destul de reusit. Este palpitant de la inceput pana la sfarsit.

Cred ca distributia este unul din aspectele cele mai interesante ale filmului. Avem ocazia sa vedem foarte multi actori care sunt uriasi acum, dar care la data aparitiei filmului nu aveau nume asa de mari, sau erau chiar la debut. Fiecare dintre ei isi arata aici abilitatile cu care si-au castigat milioane de fani mai apoi, chiar daca rolul lor a fost mai mic sau mai mare.

Pentru ca actorii de care aminteam erau la inceput de cariera, imi inchipui ca majoritatea banilor au fost investiti in efectele vizuale, care arata intr-adevar foarte bine si te pot pacali pe alocuri ca ai in fata o megaproductie. Ni se ofera actiune si violenta din plin, dar si unele probleme morale la care sa reflectam. Finalul a lasat loc pentru un sequel, dar imi inchipui ca acesta nu s-a mai concretizat datorita unei campanii de marketing defectuoasa de care a avut parte acest film, pe care il recomand cu toata increderea. Trailer:


Seraphim Falls (2006)

Gen: Drama

Distributie: Liam Neeson, Pierce Brosnan, Michael Wincott, Anjelica Huston, Xander Berkeley

Regizor: David Von Ancken [a mai regizat: Awakening(2011), Box Suite(1997)]

Buget: 18.000.000 $
Incasari: 4.000.000 $

Premii:
- Taurus Award - Best Speciality Stunt, World Stunt Awards, 2008

Nota Gealapa: 7
Metascore: 62/100

La sfarsitul Razboiului Civil, un colonel vaneaza un barbat cu acre are un conflict.

Partea buna e ca filmul trece direct la actiune si nu pierde deloc vremea. Partea proasta este ca nu e asa de multa actiune. Sase oameni, patru cai si doua arme este cam putin si pentru un film a carui actiune se desfasoara iin timpul Razboiului Civil din America. Exagerez bineinteles, dar filmul este intr-adevar foarte zgargit in ceea ce priveste recuzita, dar si in dezvoltarea intrigii. Caii din film merg aproape mereu la pas, acesta fiind si ritmul filmului. De aici si durata nejustificata de aproape doua ore.

Distributia nu este rea deloc si reprezinta poate singurul avantaj al filmului. Si Liam Neeson si Pierce Brosnan sunt foarte credibili si au interpretari reusite. Rolurile secundare sunt prea mici ca sa conteze, asa ca cei doi duc tot greul. Din fericire, s-au descurcat cu brio si au scos atat cat se putea scoate de la un scenariu de asemenea minimalist.

Cel ami probabil filmul va fi judecat ca un western clasic si nu este 100% corect. Este mai degraba o poveste despre razbunare. La inceput nu este clar cu cine trebuie sa empatizezi, dar la final ajungi sa empatizezi cu toata lumea. Cei acre cauta un film de actiune pur, cu viteza si scene de actiune nenumarate nu cred ca il vor aprecia prea tare. Pentru restul, nu va fi o pierdere de timp.


marți, 25 iulie 2017

Snow White and the Huntsman (2012)

Gen: Aventura, Actiune, Drama

Distributie: Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Sam Claflin, Sam Spruell

Regizor: Rupert Sanders [a mai regizat: Ghost in the Shell(2017)]

Buget: 170.000.000 $
Incasari: 943.000.000 $

Filmul a obtinut 13 premii, printre care:
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2013
- Top Ten of the Year - Audience Award, CinEuphoria Wards, 2013
- Best Supporting Actress - Audience Award (Charlize Theron), CinEuphoria Awards, 2013
- Best Movie Trailer, IGN Summer Movie Awards, 2013
- Favorite Female Butt Kicker (Kristen Stewart), Kids' Choice Awards, USA 2013

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 57/100

Intr-o reinterpretare a povestii, vanatorul care avea ordin sa o duca pe Alba ca Zapada in padure si sa o ucida, devine protectorul si mentorul ei in incercarea de a scapa de regina diabolica.

Filmul asta este un amalgam ciudat de lucruri bune si altele mai putin bune, dar per total as spune ca este o risipa de bani. Din punct de vedere vizual, filmul arata foarte bine, dar asta este unul din putinele lucruri reusite. Tuturor ne plac reinterpretarile povestilor vechi si multe filme au avut succes abordand aceasta reteta, dar Alba ca Zapada? Sa iei o poveste pentru copii mici si sa incerci sa o transformi intr-un blockbuster mi se pare putin prea pretentios si cred ca experimentul a fost unul nereusit. Ar fi putut avea succes cu cateva idei bune si cu un scenariu inteligent, dar acestea au lipsit cu desavarsire.

Distributia ar fi putut salva acest film, iar castingul a foat aproape perfect. A avut o singura mare greseala: Kristen Stewart. Degeaba se chinuie Chris Hemsworth in rolul vanatorului si degeaba are Charlize Theron o interpretare foarte buna in rolul negativ. Kristen Stewart strica toata muca colegilor ei fiind ea insasi, adica o prezenta neglijabila, tacuta, fada, lipsita de expresii. Cred ca cele 15 minute ale ei s-au cam terminat.

Filmul a avut cateva tentative laudabile. Una dintre ele este dezvoltarea suplimentara a personajelor secundare, pentru a da o mai mare profunzime filmului, dar nu s-a capitalizat avantajul oferit de acest lucru. Cateodata nu e suficient doar sa arati bine si asta se aplica si in cazul acestui film. Cu toate astea, daca va pica in maini nu il ocoliti, pentru ca nu este chiar o pierdere totala de timp.


duminică, 23 iulie 2017

The Boy (2016)

Gen: Thriller, Horror

Distributie: Lauren Cohan, Rupert Evans, James Russell, Jim Norton, Diana Hardcastle

Regizor: William Brent Bell [a mai regizat: Wer(2013), The Devil Inside(2012), Stay Alive(2006), Sparkle and Charm(1997)]

Buget: 8.000.000 $
Incasari: 60.100.000 $

Nota Gealapa: 6.40
Metascore: 42/100

O dadaca din America este socata ca baiatul de acre trebuie sa aiba grija la noii sai angajatori britanici este de fapt o papusa in marime naturala. Dupa ce incalca o serie de reguli, evenimente suspecte o faca a creada ca papusa ar putea avea viata.

Un film interesant care m-a lasat cu sentimente amestecate. Intriga pare originala la inceput si este destul de bizara. Inceputul este destul de greoi, dar se construieste incet o stare de tensiune care duce spre un punct culminant absolut neasteptat. Din pacate, asa neasteptat cum este, acest punct culminant transforma filmul intr-unul mediocru si avem parte in ultimele zece minute de o compilatie de clisee din filmele de groaza.

Distributia nu ne sune nimic din punct de vedere al numelor si nici nu avem parte de vreo prestatie remarcabila. As scoate-o in evidenta totusi pe protagonista Lauren Cohan, care a avut o interpretare naturala si credibila si care mi-a starnit interesul de a o ami vedea si in alte filme.

Cu un buget destul de mic si cu o intriga desi originala, destul de simpla, as pune toate lucrurile bune care se intampla in acest film pe seama regizorului William Brent Bell, care nu are un portofoliu foarte mare de filme, dar a produs cateva filme horror interesante. Cinematografia, editarea si dinamica sunt foarte reusite, iar astea i se datoreaza. Il recomand cu incredere. Trailer:


Southpaw (2015)

Gen: Drama, Sport

Distributie: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Oona Laurence, Forest Whitaker, 50 Cent

Regizor: Antoine Fuqua [a mai regizat: The Magnificent Seven(2016), Exit Strategy(2015), The Equalizer(2014), Olympus Has Fallen(2013), Brooklyn's Finest(2009)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 185.000.000 $

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 57/100

Boxerul Billy Hope apeleaza la antrenorul Tick Wills sa il ajute sa isi refaca viata dupa ce sotia sa moare intr-un accident tragic si pierde custodia fiicei sale.

In filmele astea cu sport in general si cu box in special povestea este mai mereu aceeasi; cineva e campion, apoi nu mai e, iar apoi renaste printr-o experienta de viata de obicei traumatizanta si devine din nou campion. Acestea fiind zise, nu stiu cum se intampla dar si noi spectatorii punem botul de fiecare data la acelasi lucru, ba ne mai si emotionam pe deasupra. Filmul nu are nimic original, dar reuseste cumva sa te tina cu sufletul la gura si sa iti umezeasca ochii la final.

In prima faza distribuirea lui Jake Gyllenhaal intr-una semenea rol poate parea dubioasa, dar dupa primele 15 minute m-am obisnuit cu el. Rachel McAdams a avut o interpretare foarte buna, pacat ca personajul ei nu a avut mai multe zile. In general intreaga distributie a fost compusa din actori experimentati care au dat credibilitate filmului prin prestatii solide; chiar si 50 Cent a fost decent. Mai putin Oona Laurence, acre nu mi s-a parut a fi prea in forma.

Pentru un film de doua ore, nu i-a placut lipsa de profunzime a personajelor. Nu au fost dezvoltate suficient. Chimia dintre Gylenhaal si Whitaker reprezinta principalul motor al filmului. Acest film nu se apropie de Rocky, nu se apropie de Warrior si nu se apropie nici macar de The Fighter, dar este un film pe care il recomand tuturor celor care indragesc filmele sportive, pentru ca nu va fi o pierdere de timp. Trailer:


sâmbătă, 22 iulie 2017

Baywatch (2017)

Gen: Comedie

Distributie: Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario, Priyanka Chopra, Kelly Rohrbach

Regizor: Seth Gordon [a mai regizat: Identity Thief(2013), Horrible Bosses(2011), Freakonomics(2010), Four Christmases(2008), The King of Kong: Fistful of Quarters(2007)]

Buget: 69.000.000 $
Incasari: 230.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 6.20
Metascore: 37/100

Salvamarul devotat Mitch Buchannon are unele divergente cu un nou recrut, in timp ce incearca sa descopere un complot care ii ameninta plaja.

Era clar de la inceput ca filmul asta se vrea o caterinca totala si ca nu o sa se ia deloc in serios. S-a gasit o intriga oarecare pentru a invia un brand foarte popular in anii '90 si s-a dat drumul la distractie. Bineinteles ca daca il judecam ca la carte o sa gasim o gramada de defecte, de la o intriga superficiala, pana la multele stereotipuri pe care ni le ofera. Eu cred ca ar trebui sa privim acest film ami relaxati si sa ne bucuram de nenumaratele scene amuzante si glume reusite.

Distirbutia a fost aleasa foarte inspirat dupa parerea mea, cel putin partea masculina. Dwayne Johnson se descurca foarte bine in astfel de roluri, iar conflictul sau din film cu Zac Efron a fost unul foarte credibil. Jon Bass a fost si el foarte simpatic si prezenta sa a asigurat un umor suplimentar. Fetele nu s-au descurcat chiar bine, dar au fost foarte frumoase, lucru esential pentru Baywatch.

Poate parea un film accesibil tuturor la prima vedere, dar copiii nu prea au ce cauta sa il vada. Este pin de nuditate si limbaj licentios. Scenariul propune o multime de referinte savuroase si nu se fereste nici de umor ieftin mai mult sau mai putin reusit. Este un film foarte distractiv, cu cateva aparitii surprinzatoare, foarte amuzant si sunt convins ca nu va dura mult pana s eva discuta de un sequel. Il recomand cu inceredere.


Keeping Up with the Joneses (2016)

Gen: Actiune, Comedie

Distributie: Zach Galifianakis, Isla Fisher, Jon Hamm, Gal Gadot, Patton Oswalt

Regizor: Greg Mottola [a mai regizat: Clear History(2013), Paul(2011), Adventureland(2009), Superbad(2007), The Daytrippers(1996)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 43.000.000 $

Nota Gealapa: 6.25
Metascore: 34/100

Un cuplu din suburbii este implicat intr-un complot international, dupa ce afla ca vecinii lor aparent perfecti sunt spioni guvernamentali.

Intriga acestui film este departe de a fi originala, astfel ca ar fi trebuit sa compenseze printr-o executie impecabila, dar acest lucru nu se intampla. Iti mentine in permanenta un zambet in coltul gurii, dar nu imi aduc aminte vreun moment care sa imi fi provocat un hohot de ras. Este previzibil din primul pana in ultimul minut. Propune doar o mana de scene interesante, iar in rest parca ar fi doar remakeuri ale unor scene din filme mai vechi.

Distributia este interesanta din punct de vedere al numelor, dar castingul cred ca a fost facut gresit. Exista unii actori de comedie cu un stil propriu, care nu este pentru toata lumea si rareori doia semenea actori isi gasesc locul in acelasi film. Experimentul de aici care ii aduce impreuna pe Zach Galifianakis si Isla Fisher este unul mai degraba nereusit. As spune ca cea mai buna interpretare a oferit-o Gal Gadot, dar prestatia ei nu ridica prea mult nivelul filmului.

Comediile cu spioni vor fi mereu agreabile si isi vor gasi niste fani, pentru simplul fapt ca pot fi destul de imprevizibile si ofera posibilitati nelimitate. Sunt convins ca si acest film a strans un grup semnificativ de oameni care l-au indragit. Cea mai importanta conditie pentru a va placea acest film este sa nu va asteptati sa vedeti vreo capodopera. Trailer:


Slither (2006)

Gen: Horror, SF

Distributie: Nathan Fillion, Elizabeth Banks, Michael Rooker, Don Thompson, Gregg Henry

Regizor: James Gunn [a mai regizat: Guardians of the Galaxy Vol. 2(2017), Guardians of the Galaxy(2014), Movie 43(2013), Super(2010)]

Buget: 15.500.000 $
Incasari: 10.100.000 $

Premii:
- Best Make-Up, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2007
- Highest Body Count, Fangoria Chainsaw Awards, 2006

Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 69/100

Un orasel este napadit de un virus extraterestru care ii transforma pe oameni in zombie si in tot felul de mutanti.

Filmul asta are mici crize de personalitate. In principiu este destul de autoironic si usurel, dar au scapat cateva scene care se vor serioase. Este greu sa faci o comedie horror. Risti sa nu iasa nici o comedie amuzanta si nici un horror reusit. Asa se intampla si cu Slither. Este usor amuzant pe alocuri si sunt cateva scene care iti provoacea cativa fiori, dar nu straluceste la nici unul din cele doua capitole. Scenariul nu este cel mai provocator si nici intriga nu este chiar originala.

Distributia nu e rea pentru un film de mana a doua. Cel mai important nume este cel al lui Elizabeth Banks, a carei cariera se afla probabil intr-o criza daca a ajuns sa apara in astfel de filme si care ici aici nu ofera vreo interpretare demna de tinut minte. Astfel de filme ofera prestatii artistice remarcabile destul de rar. 

Exista destule scene foarte explicite care ofera un nivel de gore absolut rezonabil, dar in afara de acestea nimic de la acest film nu iese in evidenta. In incercarea de a evita predictibilitatea, scenariul propune cateva rasturnari de situatie care fac filmul din ce in ce mai bizar. Per total, nu cred ca acest film este chiar o pierdere de timp si ar putea reprezenta o optiune pentru o seara de film cu prietenii. Trailer:


vineri, 21 iulie 2017

Taken 3 (2014)

Gen: Actiune, Thriller

Distributie: Liam Neeson, Forest Whitaker, Maggie Grace, Famke Janssen, Dougray Scott

Regizor: Olivier Megaton [a mai regizat: Taken 2(2012), Colombiana(2011), Transporter 3(2008), The Red Siren(2002), Exit(2000)]

Buget: 48.000.000 $
Incasari: 595.000.000 $

Premii:
- Film Music, BMI Film & TV Awards, 2015
- Location Team of the Year - Independent Feature Film, California on Location Awards, 2014
- Favorite Thriller Movie, People's Choice Awards, USA 2014

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 26/100

Fostul agent guvernamental Bryan Mills, este acuzat de o crima brutala pe care nu a comis-o. In timp ce este urmarit, Mills isi foloseste talentele pentru a-l gasi pe adevaratul ucigas si pentru a-si dovedi nevinovatia.

Din fericire acest al treile film al trilogiei Taken nu este mai slab decat predecesorul tau. Este cam la nivelul lui Taken 2. Scenaristii s-au dat peste cap sa gaseasca o intriga care sa fie credibila si sa aduca un suflu nou filmului si in mare parte au reusit. Ba mai mult, cu aceasta noua intriga si la modul in care s-a terminat filmul s-ar mai putea face lejer inca trei Taken. Scenele de actiune sunt de o calitate buna, cum ne-a obisnuit de altfel aceasta franciza.

Distributia a fost si ea completata cu cateva nume interesante care sa o faca mai atractiva si am vazut prestatii decente de la noii membri ai echipei, in frunte cu Forest Whitaker. Liam Neeson a evoluat in nota lui obisnuita, poate ce ceva mai mult chef decat in filmul precedent. Totusi, nici o interpretare cu adverat remarcabila, dar nici nu cred ca astepta cineva asa ceva.

Titlul nu ami are de aceasta data nici o legatura cu actiunea din film, dar inteleg motivele de marketing pentru care a fost pastrat. Este ciudat cum in ciuda destulor absurditati pe care le-am observat, scenariul reseste sa aibe totusi o oarecare coerenta. Per total, seria Taken ne ofera inca un film agreabil, pe care vi-l recomand. Trailer:


joi, 20 iulie 2017

Taken 2 (2012)

Gen: Actiune, Crima

Distributie: Liam Neeson, Famke Janssen, Maggie Grace, Leland Orser, Jon Gries

Regizor: Olivier Megaton [a mai regizat: Taken 3(2014), Colombiana(2011), Transporter 3(2008), The Red Siren(2002), Exit(2000)]

Buget: 45.000.000 $
Incasari: 570.000.000 $

Premii:
- Film Music, BMI Film & TV Awards, 2013

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 45/100

In Istanbul, fostul agent CIA Bryan Mills si sotia sa sunt luati ostatici de tatal celui pe are el l-a ucis pentru ca i-a rapit fiica.

Am amanat destul de mult sa vad acest sequel pentru ca anticipam ca nu se va ridica la nivelul primului Taken. Era imposibil. Originalitatea surprinzatoare din primul film nu prea avea cum sa fie compensata de vreo excelenta tehnica. Este in continuare un film de actiune destul de bun, cu multe scene de actiune reusite, dar oarecum previzbil. Deznodamantul poate fi anticipat de la o posta si nu iti mai ramane decat sa te bucuri de drumul pana la el. Urmeaza sa vad si al treilea film al seriei, desi sunt convins ca nivelul va scadea chiar mai mult.

Distributia este aceeasi: Liam Neeson si restul. Nu se vede vreo imbunatatire nici la personajele negative, care sunt exact pe tiparul celor din primul film. Prestatia lui neeson, singura notabila, este una decenta, dar nu stralucita nici macar pentru standardele sale. E drept ca nu e recunoscut pentru versatilitatea sa, dar parca am avut mereu impresia ca si el avea o senzatie de dejavu. In schimb, fiind in zona sa de confort, este in continuare foarte credibil in scenele de actiune.

In ciuda tuturor lucrurilor negative pe care le-am mentionat, trebuie sa recunosc ca per total mi-a placut filmul si apreciez efortul scenaristilor de a-l face credibil. Exista si o mana de scene de acitune atat de bune incat va veti gandi la ele inca o vreme dupa ce se termina filmul. Concluzia este ca am iubit Taken 1, iar Taken 2 imi place.


duminică, 16 iulie 2017

Straight Outta Compton (2015)

Gen: Biografic, Drama

Distributie: O'Shea Jackson Jr., Corey Hawkins, Jason Mitchell, Neil Brown Jr., Aldis Hodge

Regizor: F. Gary Gray [a mai regizat: The Fate of the Furious(2017), Law Abiding Citizen(2009), Be Cool(2005), The Italian Job(2003), A Man Apart(2003)]

Buget: 28.000.000 $
Incasari: 403.000.000 $

Filmul a obtinut 25 de premii, printre care:
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2016
- Best Picture, African-American Film Critics Association (AAFCA), 2015
- Best Enemble, African-American Film Critics Association (AAFCA), 2015
- Best Supporting Actor (Jason Mitchell), African-American Film Critics Association (AAFCA), 2015
- Best Picture, All Def Movie Awards, 2016

Nota Gealapa: 8.15
Metascore: 72/100

Grupul NWA apare la mijlocul anilor '80 direct de pe strazile rau-famate din Compton, Los Angeles si revolutioneaza cultura hip-hop cu muzica lor si povestile din cartier.

Orice fan hip-hop ar trebui sa vada acest film, dar cred ca o sa fie pe gustul unui public mai larg. Primul lucru care m-a socat a fost diferenta de cultura intre America de atunci si cea de acum, dar si intre America de atunci si Europa acolarsi vremuri. Este un film despre frustrari, despre talent, despre loialitate si despre vointa din care se pot trage destule lectii de viata. Initial am crezut ca cele doua ore si jumatate vor fi prea lungi, dar la sfarsit mi s-au parut prea scurte.

Distributia nu este impresionanta din punct de vedere al numelor, dar impresioneaza prin asemanarea cu personajele reale si prin interpretari solide si credibile.Ice Cube este portretizat chiar de fiul sau, poate si de aceea personajul sau a fost unul dintre cele mai eusite. Jason mitchel are si el un personaj solicitant dus la capat cu brio. In ciuda unui scenariu destul de solicitant si a experientei limitate, as spune ca actorii s-au achitat de sarcini cu brio.

Numele mentionate in film si muzica prezentata va starni cu siguranta nostalgii, oricui are legatura cu cultura hip-hop si poate ii va face putin mai intelegatori pe cei care hateuiesc aceasta miscare. Poate unii vor privi cu mai mult respect oameni ca Ice Cube, care au fost esentiali in scoaterea din underground a hip-hopului si vor afla ca acesta nu este doar un actor de comedii indoielnice. MIe unul mi-a placut maxim acest film si il recomand cu toata increderea. Trailer:

 

sâmbătă, 15 iulie 2017

Quiz Show (1994)

Gen: Drama

Distributie: Ralph Fiennes, John Turturro, Rob Morrow, Paul Scofield, David Paymer

Regizor: Robert Redford [a mai regizat: Cathedrals of Culture(2014), The Company You Keep(2012), The Conspirator(2010), Lions for Lambs(2007), The Legend of  Bagger Vance(2000)]

Buget: 31.000.000 $
Incasari: 25.000.000 $

Premii:
- Best Screenplay - Adapted, BAFTA Awards, 1995
- Honorable Mentions, Awards Circuit Community Awards, 1994
- Best Film, New York Film Critics Circle Awards, 1994
- Exposé, Political Film Society, USA 1995

Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 88/100

Un tanar avocat, Richard Goodwin, investigheaza un show de televiziune posibil aranjat. Charles Van Doren, cel mai mare castigator din istoria concursului, ajunge sa fie si el investighat.

Filmul ne prezinta un moment imortant din istoria televiziunii, si anume acel moment care a dus la reglementarea emisiunilor concurs. Pana in acest moment producatorii puteau face aproape orice pentru rating, dar incidentul prezentat inQuiz Show a zguduit din temelii lumea acestora. Filmul arata bine, iar subiectul este unul suficient de interesant ca sa starneasca interesul.

Distributia este foarte buna si asta confera filmului un plus de credibilitate. Prestatiile protagonistilor au fost solide si chiar daca nu au fost memorabile, au fost suficiente pentru a empatiza cu personajele si pentru a nu te scoate din poveste. Apreciez calitatea prestatiilor artistice, desi dooua personaje importante sunt interpretate de actori pe care in mod normal nu prea ii am la inima: Ralph Fiennes si John Turturro.

Filmul a fost nominalizat la momentul aparitiei la pentru "Cel ami bun film" la Prmeiile Oscar, dar contracandidatii sai au fost Forrest Gump, Pulp Fiction sau Shawshank Redemption, deci nu a avut nici o sansa, dar simplul fapt ca s-a numarat printre nominalizati reprezinta o garantie in plus ca nu este un film oarecare. La capitolul defecte putem mentiona durata cam mare si cam atat. Restul "lipsurilor" vin in general la pachet cand la baza sta o poveste reala. Il recomand cu incredere. Trailer:


miercuri, 12 iulie 2017

Sinister 2 (2015)

Gen: Horror

Distributie: James Ransone, Shannyn Sossamon, Robert Daniel Sloan, Dartanian Sloan, Lea Coco

Regizor: Ciarán Foy [a mai regizat: The Wilding(2016), Citadel(2012), Hotel Darhlight(2009)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 29.000.000 $

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 32/100

O tanara mama si cei doi copii ai ei se muta la tara intr-o casa marcata pentru moarte.

Ma asteptam ca acest film sa nu se ridice la nivelul primului Sinister, dar nu ma asteptam sa fie o diferenta atat de mare. Legatura cu primul film este oarecum fortata si nu ni se ofera mai nimic nou, pentru a mentine fiorii dati de primul film. Este ca o ciorba reincalzita, in care recunosti unele gusturi familiare, dar nu e la fel ca cea preparata pe loc. Pentru ca elementul surpriza nu mai exista, absenta noutatilor face filmul foarte putin palpitant.

Distributia nu mai este nici ea atat de buna. ethan hawke a stiut cand sa paraseasca corabia, iar locul sau a fost ocupat de James Ransone, care a avut aici o prestatie absolut mediocra, cum au avut de altfel si colegii lui din rolurile secundare. Culmea, cele mai credibile interpetari le-au avut copiii din distributie.

Filmul a avut un buget de peste trei ori mai mare decat primul, astfel ca efectele, desi in mare parte aceleasi, sunt produse mai bine. Se resimte insa un regizor si o mana de actori care nu au avut nici o legatura cu primul film. Stangacia acestora anuleaza orice avantaj oferit de buget. As cataloga acest film ca fiind cel mult decent si il recomand doar celor care au vazut Sinisteri si vor sa inchida cumva povestea. Trailer:


Rear Window (1954)

Gen: Thriller

Distributie: James Stewart, Grace Kelly, Wendell Corey, Thelma Ritter, Raymond Burr

Regizor: Alfred Hitchcock [a mai regizat: Memory of the Camps(2014), Family Plot(1976), Frenzy(1972), Topaz(1969), Torn Curtain(1966)]

Buget: 1.000.000 $
Incasari: 66.000.000 $

Premii:
- Best Motion Picture, Edgar Allan Poe Awards, 1955
- Special Achievement Award, Las Vegas Film Critics Society Awards, 2000
- National Film Registry, National Film Preservation Board, 1997
- OFTA Film Hall of Fame - Motion Picture, Online Film & Television Association, 2002

Nota Gealapa: 8.55

Un fotograf imobilizat temporar in scaun cu rotile isi spioneaza vecinii de la fereastra apartamentului sau si ajunge sa fie convins ca unul dintre ei a comis o crima.

Nu este unul dintre cele mai popularizate filme ale lui Hitchcock, dar este una dintre capodoperele sale. Nu multi regizori, ar reusi sacreeze atata tensiune si suspans, avand la indemana atat de putine mijloace. In afara de un scenariu cu dialoguri interesante si viziunea de a pune in scena absolut magistral o intriga destul de simpla, Hitchcock nu a avut nimic altceva si chiar si in aceste conditii ce a reusit este un film care va ramane de referinta peste inca alte cateva decenii.

Distributia nu este rea deloc. Sunt multe nume relevante ale acelor ani. Toti interpreteaza in stilul specific acelor timpuri, dar interpretarile lor sun foarte bune. Chiar si partea feminina a distributiei, de obicei fara nici o contributie la actiune in filmele din acea perioada, de aceasta data sunt vitale, iar Grace Kelly ofera o interpretare de manual.

Exista in acest film cateva scene atat de simple, dar atat de surprinzatoare care va vor ramane in minte o perioada indelungata de timp. Nu vreau sa ma arunc sa spun ca este mai bun decat Psycho, dar acest film parca prezinta o fata mai umana a terorii. In plus, Hitchcock resueste sa redea prin modul sau de filmare un aer voyeuristic vital pentru credibilitatea filmului.Va mai spun doar ca tot sunetul din film este diegetic, adica provine din filmare in sine si nu dintr-o coloana sonora adaugata ulterior. Acest film trebuie vazut de toata lumea care are pretentia ca se pricepe la filme. Trailer:






luni, 10 iulie 2017

Regression (2015)

Gen: Thriller

Distributie: Ethan Hawke, David Thewlis, Emma Watson, Lothaire Bluteau, Dale Dickey

Regizor: Alejandro Amenábar [a mai regizat: Agora(2009), The Sea Inside(2004), The Others(2001), Open Your Eyes(1997), Thesis(1996)]

Buget: 18.100.000 $

Premii:
- Worst Spanish Director, Yoga Awards, 2016

Nota Gealapa: 6.20
Metascore: 32/100

Un detectiv si un psihanalist descopera existenta unui cult satanist in timpul investigatiei unui viol.

Filmul este bazat pe o poveste adevarata. Acest amanaunt lucreaza in favoarea filmului in prima parte, cand il face chiar mai interesant, dar total impotriva sa, pentru ca adevarul genereaza rasturnarea de situatie majora, care dezamageste un public tinut pana atunci cu ochii lipiti de ecran. Filmul nu fusese o capodopera nici pana in acel moment, dar intriga era una plina de potential, care pana la un punct a fost si valorificat.

Distributia este potrivita pentru un film de mana a doua important. Ethan Hawke are o interpretare plina de implicare si buna in masura in care talentul lui ii permite. Emma Watson are un rol micut, dar atat cat joaca o face foarte bine si daca as fi iubitul ei, as fi foarte suspicios avand in vedere versatilitatea ei si usurinta cu care mascheaza ce este cu adevarat.

Scenariul este slab si plin de gauri si nu reuseste sa compenseze in nici un fel dezamagirea pe care ne-o ofera. Alejandro Amenábar a produs si filme mult mai bune si munca lui merita apreciata, dar acesta este un proiect ratat pe care trebuie sa il dea in spate. Nu am cum sa recomand acest film nimanui. Trailer:


Spun (2002)

Gen: Comedie, Drama, Crima

Distributie: Jason Schwartzman, John Leguizamo, Patrick Fugit, Mickey Rourke, Brittany Murphy

Regizor: Jonas Akerlund [a mai regizat: Small Apartments(2012), Place(2009), Horsemen(2009), Bakom fiendens linjer(2001)]

Buget: 2.000.000 $
Incasari: 1.100.000 $

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 41/100

Un dealer de droguri il prezinta pe unul din clientii sai "chimistului" care conduce laboratorul in care se fac drogurile si asa incepe o aventura nebuna de trei zile.

Nu imi e 100% clar daca filmul asta este un mesaj impotriva consumului de droguri sau in favorea lui, dar ne prezinta un haos foarte amuzant. Fara a avea vreun subiect maret, reuseste sa fie interesant si surprinzator. Are un stil atipic de filmare si reuseste sa redea cu acuratete provocarile aparute in urma unei dependente. Caricatural pe alocuri, umorul propus aici nu va fi cu siguranta pe gustul tuturor.

Distributia este cel mai atragator lucru al filmului. nu numai ca avem cateva nume importante, dar acestea au oferit prestatii solide si credibile. De data asta, pana si Mickey Rourke sau Eric Roberts au avut interpretari reusite, lucru din ce in ce mai rar la ei. Leguizamo este poate cel mai bun dintre ei, interpretarea lui iesind de departe in evidenta.

Intreg filmul este practic o nebunie in mare parte controlata, plina de imprevizibil si condimentata cu un umor foarte bun dupa parerea mea. Nu este un clasic, dar poate reprezenta o alegere buna de film pe care sa il vezi cu prietenii, asa ca il recomand.


joi, 6 iulie 2017

Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)

Gen: SF, Aventura, Actiune

Distributie: Gwyneth Paltrow, Jude Law, Angelina Jolie, Giovanni Ribisi, Michael Gambon

Regizor: Kerry Conran [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 70.000.000 $
Incasari: 42.100.000 $

Filmul a obtinut 8 premii, printre care:
- Best Costumes, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2005
- Visual Effects, Gold Derby Awards, 2005
- Best Original Score for a Fantasy/Science Fiction Film, International Film Music Critics Award (IFMCA), 2004
- Best Visual Effects, International Online Cinema Awards (INOCA), 2005
- Best Visual Effects, Las Vegas Film Critics Society Awards, 2005

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 64/100

Dupa ce New Yorkul este atacat de roboti zburatori, o reporterita face echipa cu un pilot pentru a afla de unde au venit acestia si pentru a afla motivul disparitiei unor oameni de stiinta.

Unul din cele mai ciudate filme pe care le-am vazut. un fel de Indiana Jones futurist, doar ca mult mai prost. Scenariul cred ca a avut o singura replica buna si aceea este chiar ultima a filmului. Avem parte si de o multitudine de efecte vizuale, dintre care mai putin de jumatate le-am numi reusite. Intreg filmul are un aer caricatural si duce inspre benzi desenate.

Distributia a fost cea care m-a facut sa ma incumet sa vad filmul si chiar sa sper ca o sa fie si bun. numai ca Angelina Jolie are un rol minuscul, Gwyneth Paltrow are aici poate cea mai proasta prestatie a carierei, iar la data la care au avut loc filmarile se pare ca Jude Law nu era inca actor, asa ca interpretarea lui este destul de slaba, dar macar are frumusetea aia de baiat aflat la pubertate.

Intriga este destul de improbabila si lasa loc multor intrebari si nu este nici macar 100% originala. Potential a existat din plin, dar scenariul este cel care a ingropat acest film, mai ales ca a incaput pe mana unui regizor a carui carera a inceput si s-a terminat cu acest film. As spune ca merita vazut doar de cei care fumeaza tigari fara tutun, pentru ca s-ar putea sa aiba niste revelatii:


marți, 4 iulie 2017

Hotel Transylvania 2 (2015)

Gen: Animatie, Familie, Comedie

Distributie: Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Steve Buscemi

Regizor: Genndy Tartakovsky [a mai regizat: Hotel Transylvania(2012), Samurai Jack: The Premiere Movie(2001), Dexter's Laboratory: Ego Trip(1999)]

Buget: 80.000.000 $
Incasari: 925.000.000 $

Premii:
- Favorite Animated Movie, Kids' Choice Awards, USA 2016

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 44/100

Dracula si prietenii lui incearca sa scoata la suprafata monstrul din nepotul lui jumatate om, jumatate vampir, pentru a o impiedica pe Mavis sa plece de la hotel.

Daca primul film al seriei a fost in egala masura pentru adulti si copii, acesta este dedicat mai degraba copiilor, dar sunt in continuare destule referinte si glume pentru parinti. Era de asteptatsa fie mai slab decat primul film si asta se si intampla, dar este in continuare amuzant si palpitant. Sper ca al treilea film al seriei sa nu coboare stacheta si mai jos. Filmul nu este la fel de original ca primul si asta il face sa sufere serios.

Distributia ramane punctul forte al acestei francize. Suntatatea nume mari din comedie si nu numai care au colaborat la acest proiect, incat tind sa cred ca cea mai mare parte din buget a fost cheltuita pe onorariile lor, dar absolut meritat dupa parerea mea pentru ca vocile suna excelent.

Ce functioneaza inca in favoarea filmului este calitatea animatiei, ramasa la fel de buna, dar si ritmul alert care te tine in priza in permanenta. Personajele sunt in mare parte aceleasi din primul film, dar si cele noi adaugate sunt dezvoltate la fel de bine si se ridica la aceleasi standarde. Ramane un film excelent pentru toata familia, pe care il recomand cu incredere. Trailer:


luni, 3 iulie 2017

Joe Dirt 2: Beautiful Loser (2015)

Gen: Comedie

Distributie: David Spade, Brittany Daniel, Chritopher Walken, Patrick Warburton, Mark McGrath

Regizor: Fred Wolf [a mai regizat: Mad Families(2017), The House Bunny(2008), Strange Wilderness(2008)]

Nota Gealapa: 4.95

Joe Dirt ajunge cumva in trecut si incearca sa se intoarca in prezent la familia lui.

Primul Joe Dirt nu a fost cine stie ce punct de plecare pentru o franciza, dar iata ca a aparut un sequel, asa cum era de asteptat, chiar mai prost decat primul film. Acest gen de comedii apartin anilor '90. Umorul asta ieftin nu mai este la moda. Filmul arata la fel de rau ca si primul, doar ca glumele sunt mai proaste, Vreo doua-trei isi ating tinta, dar restul nu produc nici o reactie.

Distributia este singura parte buna a filmului. Este interesant de vazut cum nume serioase ale industriei cinematografice au acceptat sa se maimutareasca intr-un asemenea proiect. Aparitia lui Patrick Warburton este o aditie reusita la distributie, fiind unul dintre cei mai amuzanti actori din acest film.

Filmul are destule referinte interesante si incearca sa parodieze partial alte filme cunoscute, dar nu toate paralelele au fost chiar reusite. Nu este nimic exceptional la acest film, dar cu toate astea, m-as risca sa il recomand celor care au chef de niste umor ieftin pe acre sa il uite in zece minute. Trailer:


duminică, 2 iulie 2017

Skin Traffik (2015)

Gen: Actiune, Crima

Distributie: Mickey Rourke, Dominique Swain, Daryl Hannah, Eric Roberts, Michael Madsen

Regizor: Ara Paiaya [a mai regizat: Instant Death(2017), The Suppressor(2011), Maximum Impact(2008), Death List(2006), Night Driver(2005)]

Nota Gealapa: 4.55

Un asasin incearca sa salveze o tanara din mana unor traficanti de carne vie.

 Un fiasco ce poate fi considerat un tutorial despre cum sa nu faci un film, asta ar putea fi descrierea Skin Traffik. Intriga extrem de slaba si cu multe gauri este pusa in scena execrabil. Scenele de actiune sunt o gluma proasta, iar scenariul propune niste dialoguri care nu ar fi luate in serios nici la scoala de cinematografie pentru autisti. Desi practic am asistat la actiune nonstop, mi-e greu sa imi amintesc cand m-am plictisit ultima data atat de tare la un film.

Distributia m-ar fi dat pe spate daca eram in 1987. Acum toate aceste nume de actori la pensie, cu maini tremurande care tradeaza o viata plina de vicii si obligatia de a munci pentru a acoperi datorii, au ca rezultat doar prestatii jenante, rigide cu "ajutorul" carora acesti actori relevanti candva imbatranesc acum urat.

Se vrea a fi un film de categoria B respectabil, extravagant si ticsit de actiune, dar esueaza lamentabil. Nu stiu cine si de ce ii mai da bani pentru a face filme lui Ara Paiaya, a carui asa numita cariera consta doar din filme proaste in care se distribuie singur, pentru ca nu este in stare sa convinga pe altcineva in afara de el ca are talent. Daca vedeti coperta acestui film mai aproape de doi metri de dvs. fugiti cat va tin picioarele. Mergeti la teatrul Tandarica pentru ca sigur acolo se va juca ceva mai palpitant.


sâmbătă, 1 iulie 2017

State of Play (2009)

Gen: Mister, Drama, Thriller

Distributie: Russell Crowe, Rachel McAdams, Ben Affleck, Helen Mirren, Robin Wright

Regizor: Kevin Macdonald [a mai regizat: Oasis(2017), Sky Ladder: The Art of Cai Guo-Qiang(2016), Black Sea(2014), Christmas in a Day(2013), How I Live Now(2013)]

Incasari: 132.000.000 $

Premii:
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2010
- Best Actor (Russell Crowe), Australian Film Institute, 2009

Nota Gealapa: 7.40
Metascore: 64/100

Dupa ce un membru al staffului unui congressman este omorat, un reporter din Washington care este prietenul din facultate al congressmanului investigheaza cazul.

Mi-a placut nu pot sa zic ca nu, dar oricat de bun este acest film tot am avut mereu senzatia ca ii lipseste ceva... nu stiu ce...poate putin mai multa drama. Intriga este suficient de complexa si importanta pentru a starni interesul si este pusa in scena foarte bine. Rasturnarile de situatie sunt reusite  fara exceptie, fiecare aducand un plus si cinematografia nu este nici ea prea rea. Scenariul propune unele dialoguri destul de greu de urmarit, dar preferabile unor replici fara substanta.

Distributia este buna, dar as nota-o la capitolul minusuri. Nu prea mi-a placut ce am vazut. Ben Affleck nu prea s-a implicat iar Rusel Crowe pare ca s-a implicat prea tare. Cei doi nu prea au avut cine stie ce chimie. Am vazut interpretari reusite in rolurile secundare, dar acei actori au avut prea putin timp de ecran pentru a face diferenta.

Scriitura, desi greu d eurmarit pe alocuri, este inteligenta si propune conspiratii absolut credibile. Cinematografia si coloana sonora contribuie si ele din plin la starea de tensiune aproape omniprezenta in acest film. Singurul defect major al filmului sunt cateva "gauri" in intriga, care nu se simt in timp ce vezi filmul, dar de care iti dai seama cand il analizezi dupa ce se termina. Chiar si asa este un film bun care merita vazut. Trailer:


Shelley (2016)

Gen: Drama, Horror

Distributie: Ellen Dorrit Petersen, Cosmina Stratan, Björn Andrésen, Marlon Kindberg Bach, Kenneth M. Christensen

Regizor: Ali Abbasi [aflat la primul lungmetraj]

Premii:
- Best Song (Årets originale sang), Robert Festival, 2017

Nota Gealapa: 5.40
Metascore: 62/100

Louise si Kasper vor sa devina parinti, dar Louise nu poate avea copii. Ei fac un pact cu Elena, menajera lor romanca, pentru a avea copilul lui Kasper, dar lucrurile nu ies asa cum au planuit cei trei.

Filmul asta e la fel de ciudat ca si natiile care l-au produs. Si ca sa il faca mai credibil si actual, au introdus in film ce nu lipseste dintr-o familie nordica care se respecta: o menajera romanca. Atfel ca asistam la o productie trilingva, cu replici in engleza, suedeza si romana. Intriga este destul de interesanta, dar desi avem in fata un film scurt, tensiunea este dezvoltata asa de greu, incat am avut senzatia ca am asistat la un film de peste doua ore. Am rezistat cu stoicism, pana la un deznodamant dezamagitor si ambiguu, tipic filmelor romanesti din anii '90.

Distributia a fost interesanta din punctul meu de vedere doar prin prezenta Cosminei Stratan, pentru ca nu stiam nimic de acest film, iar o actrita romanca a fost o adevarata surpriza. Poate sunt eu prea patriot cand spun ca prestatia ei a fost si cea mai ok interpretare din tot filmul, dar mie chiar asa mi s-a parut. In plus, desi nu era neaparat treaba ei, tot ea a oferit si singuruele momente cat de cat demne de un film horror.

Filmul este fascinant si deranjant, dar nici personalul de Calarasi nu este asa lent. Am avut de vreo doua ori intentia sa il vad la viteza dubla. Imi inchipui ca la un cinematograf pentru melci ar fi foarte apreciat. Regizorul a incercat prea mult sa sporeasca suspansul si a depasit limita rabdarii spectatorilor. Trailer:


Zootopia (2016)

Gen: Animatie

Distributie: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Jenny Slate, Nate Torrence

Regizor: Jared Bush [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 150.000.000 $
Incasari: 2.061.000.000 $

Filmul a obtinut 37 de premii, printre care:
- Best Animated Feature Film of the Year, Academy Awards, USA 2017
- Best Motion Picture - Animated, Golden Globes, USA 2017
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2017
- Best Animated Feature, African-American Film Critics Association (AAFCA), 2016
- Best Animated Feature Film, Alliance of Women Film Journalists, 2017

Nota Gealapa: 8.35
Metascore: 78/100

Intr-un oras in care traiesc tot felul de animale, un iepure politist si o vulpe sireata trebuie sa lucreze impreuna pentru a scoate la lumina o conspiratie.

Este de departe cel mai bun desen animat pe care l-am vazut in ultimii ani. In acest gen referintele erau de ani buni aceiasi monstri sacri si parca nici o aparitie recenta nu se ridica la inaltimea lor. Acesta nu numai ca o face, dar este chiar mai bun decat unele animatii clasice. Ideea este una foarte originala si este pusa in scena magistral. Personajele sunt savuroase, dezvoltate cum trebuie, iar dialogurile foarte amuzante. Umorul este pentru toate varstele. Si copiii si parintii vor gasi aici glume care le sunt destinate.

Distributia nu este impresionanta, dar sunt suficiente nume experimentate, care sa faca fata cu brio unor personaje surprinzator de complexe. Protagonistii sunt Ginnifer Goodwin si Jason Bateman, a caror chimie se simte doar din vocile lor. Daca va exista vreun sequel, mare parte din distributie ar trebui pastrata.

E adevarat ca pentru a savura asa cum trebuie acest film, trebuie sa va prinda intr-o dispozitie buna, altfel intriga va parea strigatoare la cer chiar si pentru un desen animat, iar glumele oricat ar fi de bune si productia vizuala excelenta nu vor avea nici un efect asupra voastra. Este prima data poate cand prezenta stereotipurilor in numar atat de mare nu este deranjanta, pentru ca fiind voba de animale, sunt stereotiuri legate de specii, care nu au fost abordate pana acum, asa ca au un aer proaspat. Sub nici o forma nu trebuie ratat. Trailer:


The Great Wall (2016)

Gen: Fantastic, Aventura, Actiune

Distributie: Matt Damon, Tian Jing, Willem Dafoe, Andy Lau, Pedro Pascal

Regizor: Yimou Zhang [a mai regizat: Lady of the Dynasty(2015), Coming Home(2014), The Flowers of War(2011), Under the Hawthorn Tree(2010), A Woman, a Gun and a Noodle Shop(2009)]

Buget: 150.000.000 $
Incasari: 663.000.000 $

Premii:
- Most Out of Place White Person in a Movie (Matt Damon), All Def Movie Awards, 2017

Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 42/100

Mercenari europeni aflati in cautare de praf de pusca ajung sa fie implicati in apararea Marelui Zid Chinezesc, importiva unor creaturi monstruoase.

Cand am vazut filmul asta aveam asa un chef sa vad o megaproductie plina de efecte care sa ma dea pe spate, cu o poveste care sa ma lase fara cuvinte si despre care sa povestesc saptamani intregi. Dezamagirea mea a fost pe masura asteptarilor. Nu este un film rau, dar atatea lucruri sunt lipsite de logica si puse acolo doar pentru impresie artistica, incat nu pot fi trecute cu vederea. Nici macar efectele nu sunt asa impresionante.

Distributia este foarte buna si este unul din factorii care m-au facut sa am asteptari, dar lipsa unei chimii intre protagonisti si un scenariu mediocru au dus la niste prestatii cel mult ok, de care nu poate fi mandru nici unul dintre actori. Chiar si in aceste conditii este sensibila diferenta de clasa intre partea americana de distributie si cea asiatica.

Modul in care a fost regizat acest film, pare sa ne spuna ca Yimou Zhang, un regizor experimentat de altfel, era constient de limitarile echipei sale, de aceea unii actori au beneficiat doar de replici compuse din fraze scurte si de aceea filmul a fost bilingv. Chiar daca are destule probleme, cred ca este un film care trebuie vazut. Pana la urma cine nu vrea sa vada un razboi intre chinezi si extraterestri antici, pe Marele Zid Chinezesc?


Sleeping with Other People (2015)

Gen: Comedie

Distributie: Jason Sudeikis, Alison Brie, Jordan Carlos, Margarita Levieva, Charles Cain

Regizor: Leslye Headland [a mai regizat: Bachelorette(2012)]

Incasari: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 64/100

Un afemeiat politicos si o dependenta de sex formeaza pornesc o relatie platonica, care ii ajuta sa isi refaca vietile pe masura ce devin atrasi unul de celalalt.

O comedie care intareste mesajul ca nu poate exista o prietenie intre un barbat si o femeie, mesaj cu care sunt din ce in ce mai de acord. Filmul incepe ca o comedie, dar se transforma pe parcurs aproape intr-o drama romantica si pe masura ce devine mai serios devine si mai putin agreabil. Filmul reuseste sa fie amuzant, chiar si in lipsa originalitatii. Sunt destule scene amuzante care sa compenseze. Ca majoritatea comediilor romantice insa, are un final la fel de previzibil ca posibilitatea unui tren CFR sa intarzie iarna.

Distributia nu este rea de loc. Jason Sudeikis a inceput sa imi placa in ultima vreme, iar personajul asta este fix in zona lui de confort, lucru din care a rezultat o prestatie solida. Alison Brie, despre care aveam sentimente amestecat pana acum, nu numai ca a oferit o interpretare foarte buna, dar dupa acest film a intrat si pe lista mea de femei cu care o sa imi compar viitoarea nevasta si o sa o judec ca nu se ridica la inaltimea lor.

In ciuda predictibilitatii, filmul este suficient de intelinget si de viu, incat timpul petrecut vizionandu-l sa nu devina un regret. Sunt cateva lucruri lipsite de logica pe ici pe colo, dar absolut tolerabile, iar per total filmul este unul agreabil care merita vazut. Trailer:




NetFlash.ro la indemana ta!