luni, 26 iunie 2017

The Ridiculous 6 (2015)

Gen: Comedie, Western

Distributie: Adam Sandler, Terry Crews, Jorge Garcia, Taylor Lautner, Rob Schneider

Regizor: Frank Coraci [a mai regizat: Blended(2014), Here Comes the Boom(2012), Zookeeper(2011), I'm in Hell(2007), Click(2006)]

Buget: 60.000.000 $

Nota Gealapa: 5.50
Metascore: 18/100

Un proscris crescut de indieni descopera ca are cinci frati vitregi, iar impreuna pleaca intr-o misiune in incercarea de a-si gasi tatal.

Exact ca si titlul sau, acest film este ridicol. Mult prea lung pentru o comedie, filmul este plin de contradictii si nu imi exlplic cum a ajuns sa fie un esec, pentru ca nimic nu anunta asta. Bugetul foarte mare pentru o comedie, era cumva o garantie ca vom vedea ceva deosebit. Fiind prea lung insa, scenele de umor foarte bun, care exista din plin, au fost sufocate de mediocritatea care le inconjoara, astfel ca pentru fiecare gluma buna exista doua rasuflate.

Distributia promitea si ea ca voi vedea o comedie memorabila. Sunt foarte multe nume mari ale industriei si cu toate astea ceva nu a mers. Intre unii nu a fost chimie, altii au oferit prestatii slabe, iar pe altii nu i-a ajutat scenariul. Pana la urma cred ca au fost prea multi actori importanti si a fost ca o ciorba esuata in care pui ingrediente bune, doar ca in cantitate prea mare.

Surprizantor este faptul ca acest film a fost produs de Netflix, care nu prea daduse rateuri pana acum. Este genul ala de film la care te prinzi cat de rau este cam dupa 30 de minute, dar daca tot ai ajuns pana acolo rabzi pana la capat. Merita vazutdoar pentru mana de scene reusite care exista si pentru a vedea la lucru un numar urias de catori de comedie relevanti. Trailer:


sâmbătă, 24 iunie 2017

Seven Years in Tibet (1997)

Gen: Drama, Aventura, Biografic

Distributie: Brad Pitt, David Thewlis, BD Wong, Mako, Danny Denzongpa

Regizor: Jean-Jackues Annaud [a mai regizat: Wolf Totem(2015), Day of the Falcon(2011), His Majesty Minor(2007), Two Brothers(2004), Enemy at the Gates(2001)]

Buget: 70.000.000 $
Incasari: 138.000.000 $

Premii:
- Foreign Film (Ausländischer Film), Guild of German Art House Cinemas, 1998
- Peace, Political Film Society, USA 1998
- Best Actor (Brad Pitt), Rembrandt Awards, 1998

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 55/100

Povestea adevarata a lui Heinrich Harrer, un alpinist austriac care s-a imprietenit cu Dalai Lama, in perioada cuceririi Tibetului de catre chinezi.

La cat de mult s-a discutat de filmul asta la vremea lui ma asteptam sa am o revelatie dupa ce il vad. Avand in vedere asteptarile uriase pe care le aveam, am fost putin dezamagit, dar nu este un film rau. Are o poveste puternica, este sensibil, chiar putin controversat si beneficiaza de o cinematografie superba. Daca un film dureaza mai mult de doua ore, dar nu iti dai seama cum trece timpul este clar ca nu este o productie oarecare.

Distributia este si ea foarte buna. Brad Pitt are o interpretare foarte buna, acesta fiind unul din rolurile sale de referinta, chiar daca nu i-a adus vreun Oscar. Scenariul este putin prea dramatizat, dar ofera dialoguri cu substanta, amuzante pe alocuri si nu umple timpul de cuvinte irosite. Partea asiatica a distributiei se descurca de asemenea foarte bine, majoritatea prestatiilor fiind foarte credibile. Singurul lucru deranjant este engleza cu un accent german absolut inutil.

Filmul imbina placut faptele si fictiune si reuseste sa evite capcana supra-predicarii, lucru deloc usor intr-un film despre Dalai Lama. Desi am spus mai devreme ca cinematografia este superba, nu este una facuta la locul actiunii. Muntii canadieni  si argentinieni tin loc de Himalaya. Il recomand pentru ca este un film bun, dar ma indoiesc ca va da peste cap lumea cuiva. Trailer:


miercuri, 21 iunie 2017

Semi-Pro (2008)

Gen: Comedie, Sport

Distributie: Will Ferrell, Woody Harrelson, André Benjamin, Maura Tierney, Andrew Daly

Regizor: Kent Alterman [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 55.000.000 $
Incasari: 36.000.000 $

Premii:
- Best Sports Movie, ESPY Awards, 2008

Nota Gealapa: 6.05
Metascore: 47/100

Jackie Moon, proprietarul, antrenorul si jucatorul echipei de basket Flint Michigan Tropics, incearca alaturi de colegii lui sa isi indeplineasca visul de a ajunge in NBA.

Dupa ce am vazut posterul si am citit distributia imi formasem deja o idee despre ce urmeaza sa vad si nu m-am inselat deloc. Avem parte de umorul tipic al lui Will Ferrell pe care nu stii cand il iubesti cand il urasti si de un scenariu care nu da doi bani pe logica si care da destul de multe rateuri la glume. Am ras destul la acest film, dar am ridicat si spranceana de suficiente ori. Acesta a fost primul si pana acum ultimul proiect al regizorului Kent Alterman... just saying.

Distributia nu este rea. Will Ferrell joaca tipul de personaj care l-a consacrat, numai ca acum nu prea i-a iesit. Destul de multe nume importante si printre colegii lui de platou, dintre care unul este cel putin surprinzator: Woody Harrelson. Acesta nu este obisnuit cu astfel de ipostaze iar acest lucru se simte. nici chimia dintre cei doi nu prea a existat. Probabil ca niste actori mai experimentati in filme de comedie, ar fi reusit sa faca acest film mult mai bun.

Filmul nu iroseste prea mult timp cu intriga. Ne sunt prezentate rapid personajele si rolul lor acolo si apoi se deschide robinetul de glume, dintre care unele prind altele nu. Per total, cred ca s-a irosit buna parte din potentialul acestei povesti, dar chiar si asa nu e un film rau de vazut intr-un moment de plictiseala. Trailer:


marți, 20 iunie 2017

Henri 4 (2010)

Gen: Biografic, Drama

Distributie: Julien Boisselier, Joachim Król, Andreas Schmidt, Roger Casamajor, Armelle Detsch

Regizor: Jo Baier [a mai regizat: Bergfried(2016), Die Heimkehr(2012), The End is My Beginning(2010), Liesl Karstadt und Karl Valentin(2008), Das letzte Stück Himmel(2007)]

Buget: 20.000.000 €

Premii:
- Outstanding Actor in a Mini-Series (Julien Boisselier), Monte-Carlo TV Festival, 2012

Nota Gealapa: 6.60

Filmul urmareste ascensiunea protestantului Henri din Navarra, de cand este un biet soldat pana cand ajunge indragitul rege Henri al IV-lea, iar regizorul nu ne ofera o varianta care sa menajeze spectatorul, oferindu-i doar lucrurile frumoase ale istoriei.

Daca faci un film care dureaza doua ore si jumatate, trebuie sa te asiguri ca acesta poate fi pus in dex la explicatia cuvantului "maretie" si din pcate, nu este cazul. Am vazut doar un film bunicel si cam lung. Inteleg nevoia ca un astfel de subiect sa fie prezentat pe larg, dar parca nu era nevoie sa vad in detaliu toate partidele amoroase ale lui Henric al IV-lea.  Nici la capitolul cinematografie nu pot sa spun ca am fost dat pe spate, iar scenele de actiune sunt putine si detsul de modeste.

Distributia este buna si arunca in prim-plan nume importante din industria de film frantuzeasca. In afara de protoganistil Julien Boisselier, nu am remarcat prea multe interpretari reusite, dar per total, nu pot sa spun nici ca vreo prestatie m-a zgariat in mod special pe ok. Nici chiar Boisselier nu pot spune ca a dat cine stie ce profunzime personajului sau. Si prestatia artistica este in nota filmului, adica bunicica.

Filmul este departe de a fi o revelatie, desi m-as fi asteptat sa fie. Un film frantuzesc de doua ore si jumatate, care avea ca subiect un capitol din istoria Frantei; premisele erau promitatoare. Nu sunt multe lucruri pentru care acest film poate fi laudat, dar nici vreun defect important pentru care sa il detesti. I se poate imputa un singur lucru major si anume ca este prea comun. Nu cred ca merita atentie acest film.


Solace (2015)

Gen: Mister, Thriller

Distributie: Anthony Hopkins, Jeffrey Dean Morgan, Abbie Cornish, Colin Farrell, Matt Gerald

Regizor: Afonso Poyart [a mai regizat: Mai Forte que o Mundo: A História de José Aldo(2016), Two Rabbits(2012)]

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 36/100

Un clarvazator lucreaa cu FBIul, pentru a prinde un criminal in serie.

Un film bun, dar care ar fi putut fi excelent. Publicul larg are o slabiciune pentru filmele in care diversi investigatori incearca sa prinda un criminal destept. Cu cat e mai complicat si mai deosebit cazul, cu atat este mai captivant. Acest film a ales metoda clarvazatorului, care ii permite sa acopere unele gauri din scenariu sau unele greseli de logica. Povestea este buna, scenariul este corect, dar parca lipseste senzationalul. Astazi sunt la putere tot felul de seriale politiste care ne dau pe spate, iar ca un lungmetraj care ne prezinta un asemenea caz sa iasa in evidenta si sa fie memorabil, trebuie sa vina cu ceva absolut nou si iesit din comun, iar acesta nu o face.

Distributia este excelenta si am avut parte de cateva prestatii foarte bune. M-am bucurat sa il vad inca in putere si cu pofta de actorie pe Anthony Hopkins si am fost placut surprins de interpretarea buna a lui Colin Farrel. Cei doi au reusit sa compenseze si chixurile colegilor lor, Heffrey Dean Morgan si Abbie Cornish. Primul pare ca nu isi va atinge niciodata potentialul, iar a doua nu da semne ca are asa ceva.

Daca dam la o parte partea cu supranaturalul, ramane doar scheltul unui film politist clasic, plin de clisee. Adaugandu-l insa, filmul primeste o pata de culoare de care avea nevoie pentru a se face remarcat. mi-as fi dorit ca cinematografia sa puna acest aspect mai bine in valoare, dar nu se intampla asta. Pana la urma asistam doar la o idee indrazneata, dar dusa in banal. Chiar si asa cred ca merita o vizualizare.


luni, 19 iunie 2017

Severance (2006)

Gen: Thriller, Horror, Comedie

Distributie: Danny Dyer, Laura Harris, Tim McInnerny, Toby Stephens, Claudie Blakley

Regizor: Christopher Smith [a mai regizat: Detour(2016), Get Santa(2014), Black Death(2010), Triangle(2009), Creep(2004)]

Buget: 5.000.000 ₤
Incasari: 3.100.000 $

Premii:
- Best Screenplay, Fantasporto, 2007
- Danger After Dark, Philadelphia Film Festival, 2007
- Jury's Choice Award, Puchon International Fantastic Film Festival, 2006

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 62/100

Un grup de agenti de vanzare sunt vanati unul cate unul, in timpul unui team-building la munte.

Umor negru britanic. Aceasta descriere sumara ar fi suficienta pentru a caracteriza acest film. Fiind vorba de umor britanic, e clar ca nu va fi pe gustul tuturor. Mie mi-a placut cam jumatate din ce am vazut. Intriga nu are mult sens si este doar un alibi ca sa vedem niste nuditate si cateva scene gore. Ritmul este alert, asa ca nu exista sanse de plictiseala si nici cinematografia nu e chiar rea.

Distributia este cam de mana a doua. Sunt nume cunoscute, dar nici un actor cu adevrat relevant, de aceea si prestatiile sunt destul de diferite. Cativa au produs interpretari decente, iar altii sunt la fel de rigizi cum erau pe vremuri baietii de la animal X cand dansau.

Nu stiu de ce aveam eu impresia ca o sa vad inca un film cu zombie, dar e mai bine ca nu a fost cazul. Violenta nu incepe imediat, dar si cand porneste, avem parte de ea pana la final. Este un mic ciudat de gore si umor, care cred eu ca merita o vizualizare.


duminică, 18 iunie 2017

Sharknado 3: Oh Hell No! (2015)

Gen: Horror, SF

Distributie: Ian Ziering, Tara Reid, Cassandra Scerbo, Frankie Muniz, Ryan Newman

Regizor: Anthony C. Ferrante [a mai regizat: Forgotten Evil(2017), Sharknado 4: The 4th Awakens(2016), Sharknado 2: The Second One(2014), Sharknado(2013), Hansel & Gretel(2013)]

Nota Gealapa: 4.65

O tornada monstruoasa dezlantuie rechini feroce din Washington pana in Orlando.

Spre deosebire de alte francize, aceasta a incput jos si isi face drum incet, incet catre varf. Bine, mai are doua eternitati pana ajunge, dar progresul exista. Acesta este cel mai bun film al seriei si cel mai scandalos. Rechini ajunsi in spatiu, patrunderea in atmosfera in interiorul unui rechin precum si nasterea unui copil tot intr-un rechin sunt doar cateva din suprizele pregatite de Sharknado 3. Nu stiu cum de au reusit membrii distributiei sa fie asa seriosi, pentru ca mie mi s-a parut hilar tot ce am vazut.

Nucleul distributiei este aceeasi din primele doua filme. Nu sunt interpretari care sa dea pe cineva pe spate, dar din nou spun ca merita apreciat efortul lor de a trata cu seriozitate ipostazele in care sunt puse personajele lor. O scoatem din discutie pe Tara Reid care este absolut ingrozitoare ca intotdeauna. Nici David Hasselhoff nu e rau si senzatia era oricum ca e doar o chestiune de timp pana o sa apara si el.

Ajung sa cred ca aceasta franciza nu va avea un sfarsit prea curand. Deja parca o vara nu e completa fara sa apara un Sharknado si abia astept sa vad ce ne-a pregatit cel de-al patrulea. Aceste filme sunt un fel de junk food pentru creier. Iti omoara multi neuroni, dar sunt asa de "gustoase"... Parerea mea este ca cei care nu au vazut nici un Sharknado sunt exact ca cei care nu au profil pe Facebook: niste hipsteri moralisti, rupti de lume, carora le e frica acum sa mai incerce pentru e posibil sa le placa. Trailer:


Séptimo (2013)

Gen: Thriller

Distributie: Ricardo Darín, Belén Rueda, Abel Dolz Doval, Charo Dolz Doval, Luis Ziembrowski

Regizor: Patxi Amezcua [a mai regizat: 25 Carat(2008)]

Premii:
- Worst Spanish Actress (Belén Rueda), Yoga Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.45

Un tata porneste o cautare disperata, in incercarea de a-si gasi copiii care au disparut misterios coborand pe scari de la apartamentul lor, la etajul 7.

Filmul asta este ca o prostituata care te atrage cu poze photosopate, iar cand ajungi la fata locului dai peste o femeie absolut mediocra, dar ramai acolo pentru ca tot ai batut drumul. Intriga este originala si foarte promitatoare, dar dupa acest nceput in forta totul o ia la vale. Dezamorsarea conflictului este dezamagitoare, iar marea rasturnare de situatie propusa de scenariu este previzibila mult mai repede decat ar trebui.

Distributia are si ea parti bune si parti mai putin bune. Din punct de vedere al numelor nu sta rau deloc, propunand actori experimentati pe care i-am mai vazut si in alte filme si care si-au dovedit abilitatile. Daca Ricardo Darín are o prestatie solida, fara sa straluceasca, dar suficient de credibila, la polul opus, Belén Rueda ne ofera o interpretare groaznica, mediocra de la un capat la altul, ea fiind si motivul pentru care filmul devine previzibil prematur.

Pe scurt, dupa un inceput absolut captivant, lucrurile se degradeaza rapid, pana la un final rezolvat parca pe fuga si cu multe erori de logica. Nu e chiar o pierdere totala de timp si este o pauza binevenita de la stilul american. As spune ca merita vazut, fie si numai pentru intriga reusita. Trailer:


Sector 4: Extraction (2014)

Gen: Actiune, Razboi

Distributie: Eric Roberts, Olivier Gruner, Salman Bokhari, Jeff Jay, Steven Dell

Regizor: Olivier Gruner [a mai regizat: EP/Executive Protection(2015), Re-Generator(2010), One Night(2010)]

Nota Gealapa: 4.15

Un grup de mercenari de elita sunt prinsi de inamic si sunt abandonati. Dupa ce liderul lor evadeaza din infamul Sector 4, jura sa se intoarca si sa ii salveze.

Cred ca tocmai am vazut unul din cele mai proaste trei filme din istoria cinematografiei. Nici nu stiu de unde sa incep. O poveste banala lipsita total de originalitate, pusa in scena in cel mai amatoricesc mod. Este utina actiune proasta la inceput, iar aopi tot filmul este o continua pregatirea la fel de proasta, pentru putina actiune, ati ghicit, tot proasta, de la sfarsit. Cameramanii parca au fost niste pusti acre dupa trei vineuri mediocre s-au simtit pregatiti sa faca un film. Cinematografia si ea groaznica, iar dialogurile parca au fost scrise la festivalul de film al copiilor autisti.

Distributia a fost bomboana de pe coliva acestui film. Eric Roberts folosit cica pentru a atrage lumea in fata ecranelor a avut doar acteva replici date stand pe o canapea. In rest, totul se invarte in jurul celui acre a vrut sa fie one man show si a scris, regizat si si-a dat singur rolul principal: Olivier Gruner. Prestatiile oferite de el si de chiar mai anonimii sai colegi de platou au fost asemenatoare cu cele ale unor copii de clasa a patra aflati la prima serbare la care trebuie sa joace intr-o piesa de teatru.

Acest film poate fi considerat o crima la adresa industriei cinematografice. oricare dintre noi putem scrie un scenariu mai coerent, chiar si daca fumam marijuana inainte. Daca sunteti putin masochisti si vreti totusi sa il vedeti, va recomand sa il rulati la viteza dubla sau tripla, pentru ca atat de inceata este actiunea. Trailer:


Psycho (1960)

Gen: Mister, Thriller, Horror

Distributie: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles, John Gavin, Martin Balsam

Regizor: Alfred Hitchcock [a mai regizat: Memory of the Camps(2014), Family Plot(1976), Frenzy(1972), Topaz(1969), Torn Curtain(1966)]

Buget: 806.947 $
Incasari: 82.000.000 $

Premii:
- Best Supporting Actress (Janet Leigh), Golden Globes, USA 1961
- Best Motion Picture, Edgar Allan Poe Awards, 1961
- National Film Registry, National Film Preservation Board, USA 1992
- OFTA Film Hall of Fame, Online Film & Television Association, 1997
- Special Award, Yoga Awards, 2000

Nota Gealapa: 8.70
Metascore: 96/100

O secretara fura 40.000 de dolari de la unul din clientii sefului ei, fuge in lume si se cazeaza la un motel condus de un tanar aflat sub dominatia mamei lui.

Acest film este una dintre capodoperele lui Alfred Hitchcock, poate chiar cel mai reprezentativ film as sau. Pentru mijloacele avute la dispozitie si banii cheltuiti, ce s-a realizat este de-a dreptul uimitor. Filmul este original, scenariul foarte bun si surprinzator, iar coloana sonora a trecut testul generatiilor, pentru ca si astazi este recunoscuta dupa numai cateva acorduri.

Distributia nu pare una impresionanta la prima vedere. pare o distributie tipica pentru anii '60, adica fete frumoase cu ceva valente actoricesti si barbati cu o experienta decenta a caror prestatie poate fi fie foarte buna, fie foarte rea. De data asta este foarte buna si asta se intampla datorita lui Anthony Perkins, care a avut poate interpretarea carierei ale in acest film, in pielea unui personaj bipolar foarte solicitant. Interpretarea sa a fost perfecta. Nu e exagerat nebunia si nu a minimalizat normalitatea.

Eu sunt fan Alfred Hitchcock si asa cum spuneam cred ca acesta este filmul carierei sale. Insa, cred ca ii datoreaza o mare parte din succesul sau lui Bernard Herman, care i-a compus muzica pentru mai multe filme, inclusiv acesta. Filmul este filmat in alb-negru nu pentru ca nu aparusera filmele color, ci pentru ca asa a hotarat Hitchcock si cred ca a fost o deciziea buna. El a facut de asemenea istorie si cand a solicitat ca nimeni sa nu fie lasat sa mai intre in sala de cinema dupa ce incepe fimul, pentru a nu crea confuzie si teama. O sa vad si sequelurile acestui film, desi sunt convins ca voi fi dezamagit, dar acesta trebuia vazut neaparat. Trailer:


sâmbătă, 17 iunie 2017

[Rec] 2 (2009)

Gen: Horror, Thriller

Distributie: Jonathan D. Mellor, Manuela Velasco, Óscar Zafra, Ariel Casas, Alejandro Casaseca

Regizor: Jaume Balagueró [a mai regizat: [Rec] 4: Apocalypse(2014), Sleep Tight(2011), [Rec](2007), Films to Keep You Awake: To Let(2006), Fragile(2005)]

Buget: 5.600.000 $
Incasari: 33.200.000 $

Premii:
- Best Film Editing (Millor Muntatge), Gaudí Awards, 2010
- Best Sound (Millor So), Gaudí Awards, 2010
- Best Special/Visual Effects (Millors Efectes Especials/Digitals), Gaudí Awards, 2010
- Best Make-Up and Hairstyles (Millor Maquillatge i Perruqueria), Gaudí Awards, 2010
- Ben & Jerry's Award, Sitges - Catalonian International Film Festival, 2009

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 52/100

Pentru a evalua situatia din interior, un presupus medic impreuna cu un echipaj de urgenta patrund intr-o cladire aflata in carantina.

Acest sequel preia actiunea exact de unde a lasat-o primul film, iar asta vine cu avantaje si dezavantaje. Pe de-o parte, asta ofera filmului coerenta si un fir epic clar. Se intampla destul de des ca un al doilea film de groaza dintr-o serie sa nu aiba legatura cu cel dinaintea sa. Pe de alta parte insa, nu mai exista factorul surpriza si desi exista o permanenta stare de tensiune, sansele ca cineva sa se mai sperie scad simtitor. Producatorii au incercat sa compenseze prin scene mult mai explicite, dar nu cred ca a fost suficient. 

Distributia este cam de acelasi nivel cu cea din primul film. Fiind o filmare la persoana intai era aproape imposibil ca cineva sa produca o interpretare memorabila, dar am vazut prestatii decente si discrete care nu m-au deconcentrat de la poveste. Manuela Velasco isi face aparitia si in acest film, supravietuirea personajului sau fiind una dintre surprizele propuse de scenariu.

Se simte in fiecare scena faptul ca cei care au lucrat la acest film s-au straduit din toate puterile lor ca acest sequel sa nu fie de rahat, cum se intampla de cele mai multe ori. As spune ca efortul lor este reusit doar partial. Acelasi decor si lipsa surprizelor majore plaseaza din start acest film sub primul al seriei. Au reusit insa sa produce inca un film horror bunicel, care merita putina atentie. Ma tem insa ca urmatoarele doua sequeluri, pe acre le voi vedea in curand, vor duce si aceasta franciza pe apa sambetei. Daca v-a placut primul [Rec], trebuie sa le vedeti si pe urmatoarele ca sa puneti un final povestii.
 

vineri, 16 iunie 2017

Joe Dirt (2001)

Gen: Comedie

Distributie: David Spade, Brittany Daniel, Dennis Miller, Adam Beach, Christopher Walken

Regizor: Dennie Gordon [a mai regizat: My Lucky Star(2013), Hell on Earth(2007), Mermaid(2006), New York Minute(2004), Beat Cops(2003)]

Buget: 17.700.000 $
Incasari: 29.000.000 $

Premii:
- Worst On-Screen Hairstyle (David Spade), The Stinker Bad Movies Awards, 2001

Nota Gealapa: 6.25
Metascore: 20/100

Dupa ce este abandonat de parinti la Marele Canion, Joe Dirt povesteste cum a incercat sa ii gaseasca.

Unul din cele ami ciudate filme pe care le-am vazut in ultima vreme. Este genul acela de comedie stupida, care imi displace maxim. Oricat de inrait as fi, trebuie sa recunosc ca am gasit aici pe langa un umor absurd iritant si destule scene amuzante, care au facut filmul chiar tolerabil. Nu pot sa spun ca am fost dezamagit in vreun fel, pentru ca nu am avut nici un fel de asteptari.

Filmul ar fi fost mult mai rau, daca in rolul principal nu era David Spade, unul din actorii mei de comedie preferati. Il prefer oricand pe David Spade cel superior si ironic, dar si aici, desi nu a avut cea mai buna interpretare a carierei, s-a vazut ca este cu o clasa peste majoritatea membrilor distirbutiei. Si aparitia sumara a lui Christopher Walken a facut filmul mai usor digerabil.

Pana la urma, calatoria propusa de film este una interesanta si s-ar putea ca acest film sa devina placerea vinovata a unor oameni. Nu este si cazul meu, dar m-a facut suficient de curios sa vad si sequelul. Daca vreti sa va mai omorati din neuroni, poftiti de vedeti acest film.


Shame (2011)

Gen: Drama

Distributie: Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale, Lucy Walters, Mari-Ange Ramirez

Regizor: Steve McQueen [a mai regizat: 12 Years a Slave(2013), Hunger(2008)]

Buget: 6.500.000 $
Incasari: 6.000.000 $

Filmul a obtinut 49 de premii, printre care:
- Best Director, African-American Film Critics Association (AAFCA), 2011
- Best Actor (Michael Fassbender), Alliance of Women Film Journalists, 2012
- Best Depiction of Nudity, Sexuality, or Seduction, Alliance of Women Film Journalists, 2012
- Best Actor in a Leading Role (Michael Fassbender), Awards Circuit Community Awards, 2011
- Best Screenplay, Original or Adapted, Black Reel Awards, 2012

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 72/100

Viata privata foarte calculata a unui barbat este data peste cap cand sora lui se muta la el pe o perioada nedeterminata.

Filmul abordeaza un subiect cu greutate cu care multi vor empatiza, dar mai degraba in secret. Este o drama despre dependenta de sex si cedarea in fata impulsurilor. Ingrijorator este faptul ca filmul doar ia la cunostinta de aceasta problema, dar nu propune nici o rezolvare. Daca aveti ganduri sinucigase este posibil ca filmul asta sa va impinga sa faceti pasul decisiv. Finalul este destul de ambiguu, lucru deranjant la majoritatea filmelor. Este destul de decent pentru un asemenea subiect, dar chiar si asa nu cred ca ar trebui vazut chiar de toate varstele.

Distributia il are in lumina reflectoarelor pe Michael Fassbender, cu o interpretare foarte bune, in pielea unuia din rarele sale personaje care i-au cerut sa fie si vulnerabil, dar iata ca aria lui de interpretari este mai mare decat credeam. Mai regasim cateva figuri familiare si prin rolurile secundare, dar filmul se invarte in jurul lui Fassbender, asa ca restul personajelor sunt trecute la capitolul "si altele".

Nu cred ca am vazut vreodata un film cu atat de mult sex, dar fara nici o tenta erotica, lucru bun in cazul de fata, pentru ca subiectul principal este dependenta. Cand gasesti pasaje intr-un asemenea film in acre te regasesti, te trec efectiv fiorii. O sa imi asum riscul de a-l recomanda, dar sa nu il vedeti impreuna cu copiii sau bunicii. Trailer:


The One (2001)

Gen: SF

Distributie: Jet Li, Carla Gugino, Delroy Lindo, Jason Statham, James Morrison

Regizor: James Wong [a mai regizat: Dragonball: Evolution(2009), Final Destination 3(2006), Final Destination(2000)]

Buget: 49.000.000 $
Incasari: 78.000.000 $

Nota Gealapa: 6.45
Metascore: 25/100

Un ajutor de serif  se lupta cu alter egoul sau din alt univers, acre devine mai puternic cu fiecare versiune a sa pe care o omoara.

Filmul asta m-a lasat cu sentimente amestecate. O idee interesanta, pe care s-au cheltuit bani frumosi, dar care arata aproape ca un film de categoria B. Efectele sunt slabute de tot si nici scenariul nu ajuta prea mult. Bine ca e scurt si ticsit de scene de actiune, altfel ar fi fost cu adevarat o pierdere de timp. Pentru o intriga asa complicata si pretentioasa este dezamagitor de previzibil.

Distributia nu este rea la prima vedere, dar majoritatea numelor mari din acest film erau la vremea filmarilor doar tineri actori la inceput de drum. Jason Statham inca se mintea ca isi poate salva parul, iar jet li scade cu doua clase ca actor cand trebuie sa vorbeasca in limba engleza.

As compara acest film cu un restaurant fictiv care arata din punct de vedere al decorului ca unul de stele Michelin, dar al carui fel de mancare reprezentativ ramane pieptul de pui cu cartofi prajiti. Lipsa de finete este compensata partial de un ritm alert si de o poveste interesanta. Merita o privire.


joi, 15 iunie 2017

Shooter (2007)

Gen: Actiune, Drama

Distributie: Mark Wahlberg, Michael Peña, Rhona Mitra, Danny Glover, Kate Mara

Regizor: Antoine Fuqua [a mai regizat: The Magnificent Seven(2016), Exit Strategy(2015), Southpaw(2015), The Equalizer(2014), Olympus Has Fallen(2013)]

Buget: 61.000.000 $
Incasari: 197.000.000 $

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 53/100

Un lunetist care traieste izolat este obligat sa se intoarca la datorie cand afla de un complot impotriva presedintelui. Acesta este tradat si i se insceneaza asasinatul si ajunge un fugar, incercand sa gaseasca adevaratul criminal si sa afle de ce i  s-a inscenat totul lui.

Cam asa trebuie sa arate un film de actiune. O intriga decent de complicata chiar daca nu neaparat originala, scene de actiune bune, rasturnari de situatie, explozii, impuscaturi si fara drame inutile. Putin umor presarat peste toate astea nu ar fi stricat, dar merge si asa. Fara sa aiba un buget obscen, filmul arata bine si nici nu simti cum trec pe langa tine cele doua ore atat cat dureaza.

Distributia il are in fata pe "golden boyul" hollywoodului Mark Wahlberg, caruia i se potrivesc astfel de roluri, astfel ca interpretarea lui este destul de reusita.Castingul a fost facut foarte bine si pentru rolurile secundare. Sunt destui actori experimentati care au dat cerdibilitate filmului. In astfel de filme nu sunt interpretari demne de premii. Singura treaba a actorilor este sa aiba prestatii decente si sa nu se faca de ras, iar cei din acest film s-au descurcat foarte bine. ma bucur ca l-am revazut pe Danny Glover, chiar daca peronajul sau nu a fost chiar multidimensional.

Sunt atat de multe filme de actiune pe piata, incat este inevitabil ca macar pe alocuri sa nu semene unele cu altele, asa ca probabil daca se cauta atent si acestuia i se vor gasi similaritati cu alte productii. Mi-a placut printre altele ca am vazut niste tehnologii militare noi, care au fost o surpriza placuta. As spune ca e un film foarte bun care merita vazut, in ciuda unor scapari cum ar fi ca personajul principal, un lunetist, isi schimba pe parcursul filmului ochiul cu care se uita prin luneta, lucru practic imposibil in realitate. Trailer:


Deepwater Horizon (2016)

Gen: Drama, Actiune, Thriller

Distributie: Mark Wahlberg, Kurt Russell, Douglas M. Griffin, James DuMont, Joe Chrest

Regizor: Peter Berg [a mai regizat: Patriots Day(2016), Lone Survivor(2013), Bloodline(2013), Battleship(2012), Hancock(2008)]

Buget: 110.000.000 $
Incasari: 180.000.000 $

Premii: 
- Choice Movie Actor: AnTEENcipated (Dylan O'Brien), Teen Choice Awards, 2016
- Outstanding Supporting Visual Effects in a Photoreal Feature, Visual Effects Society Awards, 2016
- Outstanding Model in a Photoreal or Animated Project, Visual effects Society Awards, 2016

Nota Gealapa: 7.40
Metascore: 68/100

O dramatizare a tragediei din aprilie 2010, cand platforma petroliera Deepwater Horizon a explodat, cauzand cea mai mare varsare de petrol din istoria Statelor Unite.

Filmul este foarte buna, dar in acelasi timp lasa si de dorit. Subiectul este unul interesant, recent si care creeaza empatie. Filmul arata foarte bine, efectele vizuale fiind de-a dreptul impresionante. Nimic de reprosat din punct de vedere tehnic. Scenariul este si el foarte bun. Povestii reale i s-a injectat o doza decenta de Hollywood. Mi-ar fi placut in schimb un film mai lung, care sa atinga mai mult atat cauzele, cat si consecintele incidentului prezentat. Un context largit ar fi facut filmul cu adevarat memorabil.

Distributia il are in frunte pe copilul preferat al Hollywoodului, Mark Wahlberg, dar si pe proaspat reinviatul kurt Russel, ambii cu prestatii ok, dar departe de a fi impreiosnante. De altfel, nici scenariul, nici subiectul si nici grandoarea efectelor speciale nu ar fi permis cuiva sa iasa in prim-plan si sa impresioneze. Toti actorii au facut o treaba decenta si ofera suficienta credibilitate.

Este un altfel de film de actiune si datorita efectelor va recomand sa il vedeti pe un ecran cat mai mare. Nu m-am documentat deloc asupra modului in acre s-au intamplat lucrurile in realitate si nu va recomand sa faceti nici voi asta. Bucurati-va pur si simplu de un film bun. Filmul merita vazut, fie si numai pentru efortul de a construi o platforma petroliera de la zero pentru filmari, platforma desemnata cel mai mare decor de film construit vreodata. Trailer:


marți, 13 iunie 2017

Shall We Dance (2004)

Gen: Dragoste, Comedie

Distributie: Richard Gere, Jennifer Lopez, Susan Sarandon, Lisa Ann Walter, Stanley Tucci

Regizor: Peter Chelsom [a mai regizat: The Space Between Us(2017), Hector and the Search for Happiness(2014), Hannah montana: the Movie(2009), Serendipity(2001), Town & Country(2001)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 358.000.000 $

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 47/100

O comedie romantica despre un agent imobiliar plictisit, care se apuca de cursuri de dans dupa ce se amorezeaza de o profesoara de dans.

Marele dezavantaj al filmului este ca s-a nisat destul de mult. Se adreseaza exclusiv publicului peste o anumita varsta. Putini sunt tinerii acre cred ca ar putea aprecia un asemenea film, chiar daca este destul de bun. Este unul din cele mai sensibile si mai curate filme pe care le-am vazut. Un film de dragoste care nu are nimic sexual in el si nimic deplsat. Scenariul este decent, filmul arata bine si parca te face un pic sa vrei sa te apuci de dansuri, iar doua din trei femei vor epuiz aun pachet de servetele stergand lacrimi.

Distributia este foarte buna, dar si ea este facuta parca pentru cei trecuti de o anumita varsta. Si Richard Gere, si Susan Sarandon, sau Stanley Tucci, toti sunt actori cu calitati demonstrate de-a lungul unei cariere fructuoase, dar toti eroii unei generatii trecute. Oricum, interpretarile lor au fost in regula si de aceasta data. Siguranta prestatiilor lor ajuta mult filmul. NU trebuie neglijati nici actorii din rolurile secundare, pentru ca ei au dat sarea si piperul si au facut filmul sa functioneze.

Filmul nu este original. Este un remake dupa o pelicula japoneza, dar acest aspect este prea putin important, pentru ca nu imi amintesc in istoria recenta un film care la final sa ma lase incarcat de atatea sentimente pozitive. Pentru ca are multe momente reusite, eu zic ca merita vazut, mai ales in doi. Trailer:


duminică, 11 iunie 2017

Road to Perdition (2002)

Gen: Drama, Crima

Distributie: Tom Hanks, Tyler Hoechlin, Rob Maxey, Liam Aiken, Jennifer Jason Leigh

Regizor: Sam Mendes [a mai regizat: Spectre(2015), Skyfall(2012), Away We Go(2009), Revolutionary Road(2008), Jarhead(2005)]

Buget: 80.000.000 $
Incasari: 389.000.000 $

Filmul a obtinut 23 de premii, printre care:
- Best Cinematography, Academy Awards, USA 2003
- Best Cinematography, BAFTA Awards, 2003
- Best Intergenerational Film, AARP Movies for Grownups Awards, 2003
- Best Action/Adventure/Thriller Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2003
- Best Performance by a Younger Actor (Tyler Hoechlin), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2003

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 72/100

Legaturi stranse de loialitate sunt supuse unor teste grele, dupa ce fiul unui asasin descopera cu se ocupa tatal sau.

In primul rand, avem in fata o poveste foarte originala, lucru din ce in ce mai rar intalnit. Se intampla sa fie si una foarte captivanta, ceea ce e cu atat mai bine. In al doilea rand, filmul arata excelent. Cinematografie este pur si simplu superba. Esti transportat in epoca in care se desfasoara actiune din primele doua cadre si ramai acolo pana la final.Scenariul nu iroseste nici el cuvintele si ramane destul de imprevizibil.

Distributia este foarte solida. Tom Hanks are o prestatie buna ca mai totdeauna. Emana siguranta si credibilitate. Tyler Hoechlin este descoperirea cea mare a echipei de casting. A avut o interpretare foarte buna pentru un actor-copil. intre timp, cariera lui este inca vie, dar nu a explodat inca si nici nu l-am mai vazut in vreun film atat de bun. Daniel Craig sau Paul newman contribuie si ei din plin la succesul acestui film.

Filmul este practic o balada despre razbunare si liniste interioara, asezonata, asa cum spuneam si mai sus, cu o cinmatografie desavarsita. Filmul ne prezinta trei relatii tata-fiu diferita si ne propune un tip de justitie biblic. Nu are stralucirea Nasului, dar va ramane un film de referinta al genului. Cu siguranta trebuie vazut. Trailer:

 

sâmbătă, 10 iunie 2017

Secret in Their Eyes (2015)

Gen: Mister, Thriller

Distributie: Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman, Julia Roberts, Dean Norris, Alfred Molina

Regizor: Billy Ray [a mai regizat: Breach(2007), Shaterred Glass(2003)]

Buget: 19.500.000 $
Incasari: 21.000.000 $

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 45/100

O echipa unita de tineri investigatori, impreuna cu supervizorul lor, este ravasita dupa ce fiica adolescenta a unuia dintre membri este violata si ucisa.

Filmul are o poveste originala si captivanta, iar scenariul propune o rasturnare de situatie uriasa, acre schimba filmul total, foarte aproape de final si salveaza astfel ultima impresie. Ce nu imi place mie si nu numai la acest film, ci si in general, sunt filmele crae sar la fiecare cateva minute in planuri temporale diferite. Prefer sa imi spui intriga din trecut cursiv, apoi sa imi bagi un ecran pe care sa scrie "10 ani mai tarziu" si apoi totul sa decurga din nou cursiv si fara intreruperi. Din fericire acesta nu este asa greu de urmarit.

Distributia este una foarte old-school care va atrage atentia celor care au macar 30 de ani, care sigur vor fi dornici sa revada niste nume alaturi de care au copilarit. Din pacate Nici Julia Roberts si Nici Nicole Kidman nu mai au zvacul din tinerete, iar Chiwetel Ejiofor ar trebui sa realizeze ca cei 12 ani de sclavie s-au terminat si ar trebui sa isi mai schimbe stilul de interpretare, ca sa ne arate si ceva versatilitate.

Din pacate acest remake nu poate fi trecut la categoria celor de succes; este maxim un succes partial. Esenta filmului original a disparut in totalitate, lucru greu de inteles avand in vedere ca regizorul filmului original a lucrat si la acesta ca producator. Acela este cel pe care vi-l recomand. Acesta este mai degraba asa-si-asa.


Run (2013)

Gen: Actiune, Romantic, Thriller

Distributie: William Moseley, Kelsey Asbille, Edoardo Ballerini, Craig Henningsen, Adrian Pasdar

Regizor: Simone Bartesaghi [a mai regizat: It Hits You When You Know It(2017), World's End(2010)]

Buget: 1.650.000 $

Nota Gealapa: 5.80

Un thriller cu un ritm alert, care are in centrul actiunii un pusti de 17 ani cam golan, pe numele lui Daniel, care fractica Parkour si este in acelasi timp si erou si hot.

Elementele de Parkour sunt cel mai bun lucru la acest film. in rest, intriga, scenariul si cinematografia sunt toate absolut mediocre. Bine ca filmul nu este prea lung si nu ai timp sa te plictisesti prea tare. Este un film lipsit total de originalitate, liniar si extrem de previzibil. Teoria mea este ca filmul asta a fost sursa de inspiratie pentru melodia Antiexemplu de la Carla's Dream.

Cand numele folosite ca sa iei ochii pe afis sunt Eric Roberts si Adrian Pasdar, este clar cam cu ce fel de film ai de a face. Distributia este de mana a doua si asa sunt si interpretarile protagonistilor. Wolliam Moseley trebuie sa isi caute alta rampa de lansare, pentru ca acest film a fost mai degraba un pas in spate in cariera lui.

Filmul a fost lansat in 3D absolut inutil, pentru ca nu cred ca era ceva ce merita vazut in 3D aici. Merita vazut doar pentru cele cateva scene de actiune interesante datorita Parkourului, daca sunteti fani. Daca acest sport va lasa rece, ocoliti si filmul pentru ca o sa fie 100% timp pierdut. Trailer:


vineri, 9 iunie 2017

Ronaldo (2015)

Gen: Sport, Documentar

Distributie: Dolores Aveiro, Hugo Aveiro, Georgie Bingham, Adrian Clarke, Rio Ferdinand

Regizor: Anthony Wonke [a mai regizat: Being AP(2015), Syria: Children on the Frontline(2014), Fire in the Night(2013), Gymnast(2011), Crack House USA(2010)]

Nota Gealapa: 6.85

O privire in detaliu asupra vietii lui Cristiano Ronaldo.

Un film foarte interesant, dar nu pe atat de detaliat pe cat mi-as fi dorit. Scopul a fost mai degraba sa ni-l arate pe Cristiano omul, care este la fel de spectaculos si in viata privata. Al doilea regret pe care il am legat de film, este ca nu a aparut acum, dupa inca doi  ani si trofee importante pe care Ronaldo le-a castigat. Desi nu este exceptional, filmul reuseste sa adauge inca o dimensiune acestui personaj.

Avem ocazia sa ii vedem alaturi de Cristiano Ronaldo pe cei mai importanti oameni din viata sa, familie, prieteni si impresarul care i-a schimbat viata, toti mandri si gata sa faca orice pentru el. Despre Cristiano pot sa spun ca mi-a parut sincer si nu s-a ferit sa spuna ce crede despre unele momente din viata sa.

Se doreste a fi un film emotional, dar cand stii ca personajul principal este un miliardar in euro acre are lumea la picioare, iti vine mai greu sa empatizezi, indiferent cate din sacrificiile lui iti sunt prezentate. Morala filmului se vrea a fi ca nimic nu este imposibil. Bineinteles ca noi stim ca este, dar intentia e laudabila. Orice fan al fotbalului si in special al lui Cristiano Ronaldo ar trebui sa vada acest film.


Rescue Dawn (2006)

Gen: Razboi, Drama

Distributie: Christian Bale, Steve Zahn, Jeremy Davies, Zach Grenier, Marshall Bell

Regizor: Werner Herzoh [a mai regizat: Into the Inferno(2016), Salt and Fire(2016), Lo and Behold, Reveries of the Connected World(2016), Queen of the Desert(2015), Into the Abyss(2011)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 14.100.000 $

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 77/100

Lupta epica pentru supravietuire a unui pilot american, dupa ce a fost doborat deasupra Laosului, in timpul razboiului din Vietnam.

Un film foarte bun, dar cu toate astea parca ii lipseste ceva. O asemenea poveste ar fi trebuit sa imi umezeasca ochii cel putin, mai ales ca este bazata pe un caz real. Pe hartie cel putin are toate elementele. Pvestea este puternica, scenariul e bun si cinematografia reusita, dar ceva, nu stiu ce, il impiedica sa emotioneze cu adevarat. Este de apreciat oricum ce s-a realizat cu un buget mai degraba mic.

Distributia este si ea foarte buna. Avem ocazia sa il vedem in prim-plan pe Christian Bale, inainte ca acesta sa explodeze, avand o interpretare foarte buna, ca si multi dintre colegii sai de platou. Majoritatea interpretarilor sunt credibile, dar mai exista si acteva exceptii in rolurile foarte mici, acre te fac sa mai ridici din cand in cand o spranceana suspicioasa.

Pentru ca este la moda sa fii anti-razboi, multi s-ar putea sa arunce cu ura in acest film, doar pentru a fi in trend. Obiectiv privind insa, trebuie sa ne bucuram ca avem ocazia sa vedem chiar si varianta hollywoodiana a unei povesti de supravietuire uimitoare. Este un film acre trebuie vazut si acre s-ar putea sa reuseasca sa va faca sa va ganditi altfel prioritatile. Trailer:


Ride Along 2 (2016)

Gen: Comedie, Actiune

Distributie: Ice Cube, Kevin Hart, Tika Sumpter, Benjamin Bratt, Olivia Munn

Regizor: Tim Story [a mai regizat: Brothers in Atlanta(2016), What Goes Around Comes Around(2016), Think Like a Man Too(2014), Ride Along(2014), Think Like a Man(2012)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 182.000.000 $

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 32/100

Cu cateva zile inainte de nunta sa, Ben merge in Miami cu viitorul sau cumnat James, pentru a opri un traficant de droguri care este furnizorul intregului oras Atlanta.

Filmul are exact aceeasi calitate, stil si desfasurare ca si predecesorul sau. O intriga usurica, pretext pentru un umor situational. Scenariul este mediocru si ne poarta prin toate etapele clasice ale unui asemenea film, fara sa ne surprinda cu nimic. Desi este previzibil de la inceput pana la final, este curios cu filmul nu plictiseste, ba chiar iti lasa senzatia ca este prea scurt. Umorul propus de scenariu este unul stereotipic si slab, iar majoritatea momentelor cu adevarat amuzante se datoreaza talentului celor doi protagonisti de a improviza.

Fata de primul film, distributia este completata de Olivia Munn si Ken Jeong, doua aditii foarte reusite, care au oferit prestatii solide. In rolurile principale sunt in continuare Ice Cube si Kevin Hart, care au o chimie foarte buna, dar un stil pe acre fie il iubesti, fie il detesti. Nu poti sa astepti profunzime de la cei doi, dar pentru un asemenea film sunt perfecti.

In ultima vreme Kevin Hart face film mai repede decat se inmultesc iepurii, iar asta s-ar putea sa il dezavantajeze. Ar trebui sa fie mai selectiv. Producatorii ar trebui sa aiba grija cu Ride Along 3, pentru ca aceasta franciza risca sa o ia la vale cu o viteza impresionanta. Pana una alta, as spune ca filmul asta merita vazut odata. Trailer:


miercuri, 7 iunie 2017

Outlander (2008)

Gen: Actiune, SF, Aventura

Distributie: Jim Caviezel, Sophia Myles, Ron Perlman, Jack Huston, John Hurt

Regizor: Howard McCain [a mai regizat: Perfect Prey(1998), The Unspeakable(1996), No Dessert, Dad, Till You Mow the Lawn(1994)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 40/100

In timpul vikingilor, Kainan, un barbat dintr-o lume indepartata se prabuseste pe Pamant, atragand dupa el un vanator extraterestru numit Moorwen. Ambii sunt dornici de razbunare, dar Kainan conduce o alianta care combina tehnologia avansata cu armele de fier ale vikingilor.

Cu toii ne-am intrebat la un moment dat, cum se face ca in toate filmele cu extraterestrii, acestia asteapta pana cand omenirea evolueaza suficient de mult incat sa dezvolte arme capabile sa ii invinga. Chiar nici un extraterestru nu invadeaza o civilizatie antica? Filmul abordeaza partial acest subiect si merita apreciat pentru asta. Filmul nu e rau, dar oscileaza scenele bune, cu cele dezamagitoare. Bugetul a fost unul decent si sunt convins ca 90% din el a fost cheltuit pentru realizarea CGI a extraterestrului din acest film. Din pacate toti acesti bani au fost irositi. Creatura respectiva nu mi se pare deloc credibila.

In ciuda unui buget de prima mana, distributia este una pentru un film de categoria B. In rolul principal este Jim Caviezel, un actor experimentat, dar incapabil sa ridice de unul singur valoarea unui scenariu. Nu sunt cine stie ce interpretari acre ar trebui remarcate. Cea mai naturala si credibila mi s-a parut Sophia Myles, dar interpretarea ei bunicica este insuficienta pentru a schimba filmul in bine.

O alta decizie a producatorilor este de neinteles pentru mine: de ce sa dai atatia bani pe mana unui regizor anonim, fara nici un fel de experienta cu astfel de filme? Se vede lipsa lui de experienta. Filmul este departe de a fi un dezastru insa. Este foarte distractiv, suficient de violent si are inima. Nu m-am plictisit nici o secunda si il recomand cu incredere pentru o vizualizare, dupa care il veti uita in 12 ore.


marți, 6 iunie 2017

Pandemic (2016)

Gen: Actiune, Horror, SF

Distributie: Rachel Nichols, Alfie Allen, Missi Pyle, Mekhi Phifer, Paul Guilfoyle

Regizor: John Suits [a mai regizat: The Scribbler(2014), 2ND Take(2011), Family of Four(2009), Breathing Room(2008)]

Nota Gealapa: 5.05
Metascore: 47/100

In viitorul apropiat, un virus de proportii epice infecteaza intreaga planeta. Umanitatea este pe cale sa nu mai existe. Singura sansa este gasirea unui antidot si tinerea sub control a celor infectati si un doctor conduce o echipa care are misiunea de a gasi supravietuitori.

Una din incercarile decente de a face un film complicat, cu bani putini. Spun complicat, nu pentru ca subiectul ar fi unul original, sau complex, dar o asemenea intriga cere automat efecte vizuale, cascadorii si alte briz-brizuri de gen. Acest film are un minim de astfel de procedee, unele reusite, altele mai putin reusite, dar as spune ca se achita onorabil de sarcini. Este pana la urma doar un film cu zombie, dar unul in care acestia nu sunt doar niste taratoare fara minte, cum se intampla in majoritatea. Unele scene sunt destul de explicite si existasi acteva scene care m-au facut sa tresar, deci per total ma declar multumit de ce am vazut.

Distributia nu propune nici un nume mai de Doamne-ajuta, iar asta se traduce intr-o suferinta maxima la capitolul interpretare. In afara de vreo doua interpretari semi-decente, restul sunt pur si simplu mediocre, desi actorii nu au trebuit sa intre in pielea celor mai complexe personaje.

Ce nu mi-a placut a fost filmarea la persoana intai aproape 90% din durata filmului. Este greu sa produci ceva cu adevarat bunalegand aceasta metoda de filmare. Nu este cel ami bun film cu zombie din istorie, dar reuseste sa aiba unicitate, macar partial, iar daca sunteti fani ai genului va recomand sa il vedeti. Trailer:


luni, 5 iunie 2017

Primal Fear (1996)

Gen: Thriller

Distributie: Richard Gere, Laura Linney, Edward Norton, John Mahoney, Alfre Woodard

Regizor: Gregory Hoblit [a mai regizat: Solving Charlie(2009), Untraceable(2008), Fracture(2007), NYPD 2069(2004), Hart's War(2002)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 105.000.000 $

Filmul a obtinut 10 premii, printre care:
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture (Edward Norton), Golden Globes, USA 1997
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 1997
- Best Supporting Actor (Edward Norton), Kansas City Film Critics Circle Awards, 1996
- Best Supporting Actor (Edward Norton), Online Film & Television Association, 1997

Nota Gealapa: 8.10
Metascore: 47/100

Un baiat de altar este acuzat ca a ucis un preot, iar adevarul este ingropat adanc.

Intotdeauna am avut o slabiciune pentru filmele cu procese, in care avocatii se straduiesc sa dovedeasca nevinovatia clientilor lor. Nu este usor sa faci un asemenea film, pentru ca este clar ca trebuie sa ai o poveste buna si un scenariu coerent si surprinzator ca sa poti compensa lipsa lucrurilor pe acre nu le poti folosi. Acest film are asa ceva si creeaza suspans din primul pana in ultimul minut, nedivulgandu-si finalul nici o secunda.

Distributia este foarte buna si alaturi de scenariu este principala arma cu care filmul reuseste sa captiveze. Richard Gere are o prestatie solida in rolul principal, dar sarea si piperul sunt date de Edward Norton cu o interpretare remarcabila, in pielea unui personaj solicitant, interpretare care trebuie apreciata cu atat mai mult cu cat ne-o ofera la inceputul carierei sale. Si in rolurile mai mici avem parte de actori experimentati care sporesc credibilitatea povestii.

Multiplele rasturnari de situatie cred ca fac acest film unul din cele mai bune ale genului sau. Nu mereu ai ocazia sa asisti la nasterea unui star. Fie si numai pentru acest lucru cred ca trebuie neaparat sa vedeti acest film. Trailer:

 

vineri, 2 iunie 2017

Cat Run 2 (2014)

Adăugați o legendă
Gen: Actiune, Comedie

Distributie: Scott Mechlowicz, Alphonso McAuley, Winter Ave Zoli, Vanessa Branch, Leonardo Nam

Regizor: John Stockwell [a mai regizat: Kickboxer: Vengeance(2016), Countdown(2016), In the Blood(2014), Kid Cannabis(2014), Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden(2012)]

Nota Gealapa: 5.30

Un filmulet de actiune obraznic, despre o escorta de lux cu conexiuni militare. Dupa o orgie care se transforma intr-un masacru, cei doi detectivi stangaci din primul film preiau cazul si descopera un secret militar pe care si-ar fi dorit sa nu il afle.

Primul Cat Run nu a fost vreo capodopera, dar acesta nu se apropie nici pe departe de el. Acesta este mult mai haotic si lipsit de sens, iar putinele efecte vizuale sunt de o calitate indoielnica. Actiunea se desfasoara pe repede inainte, sarind necontrolat de la povestea principala, la unele secundare si fara sens, acre nu aduc nimic in plus filmului. Desi este un film foarte scurt, pot sa spun ca abia am asteptat sa se termine. In afara de niste fete dezbracate care impusca soldati americani, nu am remarcat nimic iesit din comun.

Distributia pastreaza aceeasi doi protagonisti din primul film, dar de aceasta data, chiar daca sunt personajele cheie, parca sunt puse cumva in umbra si apar in prim-plan abia pe final. Calitatea artistica a filmului este una extrem de scazuta si abia am putut sa gasesc una-doua prestatii decente prin rolurile mici. In rest, ce am vazut se apropie de amatorism.

Bugetul mult mai limitat decat cel al primului film, a facut ca acesta sa nu fie din aceeasi clasa din punct de vedere al cinematografiei. Ce pastreaza insa filmul si merita apreciat, este modul unic de abordare al scenelor de actiune, cu un umor ciudat, caracteristic doar acestei serii. Imi pare rau ca filmul nu are nici o legatura cu predecesorul sau. Aceasta ar fi fost poate singura sansa de supravietuire a acestei tentative esuata de franciza. Trailer:


O Brother, Where Art Thou? (2000)

Gen: Comedie

Distributie: George Clooney, John Turturro, Tim Blake Nelson, John Goodman, Holly Hunter

Regizor: Joel Coen [a mai regizat: Hail, Caesar!(2016), Inside Llewyn Davis(2013), True Grit(2010), A Serious Man(2009), Burn After Reading(2008)]

Buget: 26.000.000 $
Incasari: 280.000.000 $

Filmul a obtinut 7 premii, printre care:
- Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Comedy or Musical (George Clooney), Golden Globes, USA 2001
- Special Citation, BMI Film & TV Awards, 2002
- Best Cinematography Award, British Society of Cinematographers, 2001
- Best Soundtrack and Score, Florida Film Critics Circle Awards, 2001
- Best Compilation Soundtrack Album for a Motion Picture, Television or Other Visual Media, Grammy Awards, 2002

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 69/100

In America sudista a anilor '30, trei evadati sunt in cautarea uneei comori, in timp ce un om al legii insistent se afla pe urmele lor.

Aceasta nu e genula ala de comedie cu umor ieftin, situational, care de cele mai multe ori nu functioneaza; este celalalt gen. Umorul de aici are substanta si este construit atent. Intriga este originala, ritmul este unul alert, iar scenariul pregateste surprize si rasturnari de situatie la intervale calculate atent. Fara briz-brizuri inutile, filmul se bazeaza exclusiv pe o poveste interesanta si dialoguri foarte bune.

Distributia este ce face acest film sa functioneze. In rolul principal este George Clooney, cu o prestatie foarte buna, completat excelent de John Turturro si Tim Blake Nelson, doi actori cu un potential comic foarte mare. Chimia dintre cei trei a fost excelenta, oferind credibilitate interpretarilor lor si intregului film.

Filmul impresioneaza si prin coloana sonora. Muzica foarte buna reuseste sa te poarte cu succes din cand in cand in perioada in care se desfasoara actiunea si s-ar putea sa reluati o scena de mai multe ori pentru  invatat un dans pe care il face George Clooney. Ca sa va faceti o idee cam cat de buna e muzica, aceasta a depasit chiar succesul filmului. Albumul cu coloana sonora s-a vandut in cinci milioane de exemplare, au urmat doua turneee, cinci premii Grammy si doua albume ulterioare (O Sister si O Sister 2). Acets film are toate elementele sa va fie pe plac. Trailer:


NetFlash.ro la indemana ta!