marți, 28 februarie 2017

Moms' Night Out (2014)

Gen: Comedie

Distributie: Sarah Drew, Sean Astin, Patricia Heaton, Trace Adkins, David Hunt

Regizor: Andrew Erwin [a mai regizat: Woodlawn(2015), October Baby(2011), Casting Crowns: Until the Whole World Hears(2010), The Mysterious Islands(2009), God Provides(2009)]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 11.000.000 $

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 25/100

Allyson, o mama care munceste din greu, are parte de o noapte nebuna in oras cu prietenele ei, in timp ce sotii lor supravegheaza copiii.

In ultima vreme nici o comedie nu a fost atat de aproape sa ma faca sa plang. Cu o intriga lipsita total de originalitate si care nu este neaparat pe placul meu, singura sansa a filmului de a ma impresiona ar fi fost un scenariu bine scris, cu dialoguri interesante, rasturnari de situatie inteligente si scene surprinzator de amuzante. nu am reusit sa identific nici macar unul din elementele enumerate mai devreme, iar umorul a fost sporadic si actiunea un haos total.

La un film de mana a doua, distributia nu avea cum sa fie decat de mana a doua si ea. Sunt destule fete familiare, actori cu experienta, dar consacrati tot in roluri secundare, eventual in filme mediocre. Nu a existat pic de chimie intre protagonisti. jumatate dintre ei au fost mai rigizi ca bunica-mea moarte de peste un an, iar cealalta jumatate mai isterici decat Oana Zavoranu la menstruatie.

Ce il face enervant cu adevarat pentru mine, este tentativa deloc subtila de a transmite mesaje si invataminte religioase, care nu isi au locul intr-un asemenea film. Pentru un ortodox nepracticant ca mine, acest dus cu forta la biserica a parut grosolan. Nu e un film amuzant deloc, dar poate fi potrivit pentru familiile care merg duminica impreuna la biserica.


Let Me In (2010)

Gen: Horror, Drama

Distributie: Kodi Smit-McPhee, Chloë Grace Moretz, Richard Jenkins, Cara Buono, Elias Koteas

Regizor: Matt Reeves [a mai regizat: Dawn of the Planet of the Apes(2014), Cloverfield(2008), The Pallbearer(1996), Future Shock(1994)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 16.000.000 $

Filmul a castigat 14 premii, printre care:
- Best Performance by a Younger Actor (Chloë Grace Moretz), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2011
- Best Horror/Thriller Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2011
- Best Supporting Actor (Richard Jenkins), Fangoria Chainsaw Awards, 2011
- Best Horror Movie, Fright Meter Awards, 2010
- Best Actress, (Chloë Grace Moretz), Fright Meter Awards, 2010

Nota Gealapa: 7.20
Metascore: 79/100

Un baiat chinuit la scoala se imprieteneste cu o fata vampir care incearca sa isi ascunda existenta.

Pe scurt, filmul ne prezinta o poveste de dragoste infantila, intre un copil de scoala generala si o vampirita care arata cam de aceeasi varsta, poveste deopotriva induiosatoare si terifianta. Culmea ca este cam cel mai bun film cu vampiri pe care l-am vazut in ultima vreme. Povestea este reinterpretarea hollywoodiana a unui film suedez, care inteleg ca este cel putin la fel de bun si are un ritm lent, menit sa iti inghete sangele in vene.  Filmul original se cheama Let the Right One In si intentionez sa il vad cat de curand.

Distributia nu pare impresionanta, dar sunt cateva interpretari remarcabile acolo. In rolul principal o avem pe Chloë Grace Moretz extrem de tanara, dar cu trasaturi care anuntau de pe atunci ce femeie sexy va deveni, dand viata unui personaj dubios, cum avea sa faca dupa aceea de nenumarate ori in cariera sa. Desi mai exista prestatii reusite, as spune ca ea s-a detasat cumva de restul membrilor distributiei.

De obicei americanii strica astfel de proiecte adaptate, dar nu se intampla asta si cu acest film. Este in continuare o poveste foarte puternica despre prietenie si curaj. Imi pare rau pentru cei acre au dat viata acestui proiect ca filmul a trecut aproape neobservat, dar il recomand tuturor, chiar si celor care nu sunt fani ai genului. Trailer:


luni, 27 februarie 2017

Mr. Brooks (2007)

Gen: Crima, Drama, Thriller

Distributie: Kevin Costner, Demi Moore, William Hurt, Dane Cook, Marg Helgenberger

Regizor: Bruce A. Evans [a mai regizat: Kuffs(1992)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 30.000.000 $

Nota Gealapa: 7.60
Metascore: 45/100

Un thriller psihologic despre un barbat care din cand in cand este controlat de alter-egoul sau diabolic.

 Un film care are un aer old-school la toate capitolele. Povestea este una clasica, structurata in mod clasic. Scenariul are si el o scriitura "veche", cu dialoguri asteptate, chiar daca deloc banale si lipsite de substanta. Daca ar fi fost asa, filmul nu avea nici o sansa, pentru ca in lipsa briz-brizurilor tehnologice, dialogul si o poveste solida erau singurele arme pe acre le putea folosi pentru a impresiona.

Distributia este si ea una solida si de scoala veche, exact ca restul filmului. Kevin Costner, Demi Moore si William Hurt, au prestatii bune, fara sa fie neaparat interpretari memorabile. Schimbul continuu de replici dintre Costner si Hurt este de-a dreptul savuros, iar cei doi au avut o chimie foarte buna. Partea mai tanara a distirbutiei insa, a dezamagit si ma refer aici la Dane Cook, care parea din alt film.

Se poate gasi si un mesaj de luat acasa dupa acest film. Putem trage concluziile ca trebuie sa avem grija la tentatiile care pot pune stapanire pe viata noastra, dar cred ca cel mai bine este sa va bucurati de film, fara grija ca ar putea sa va scape niste lectii de viata. Este un thriller psihologic de prima mana care nu ar trebui ratat. Trailer:


duminică, 26 februarie 2017

Les triplettes de Belleville (2003)

Gen: Animatie, Comedie, Drama

Distributie: Michèle Caucheteux, Jean-Claude Donda, Michel Robin, Béatrice Bonifassi, Lina Boudreau

Regizor: Sylvain Chomet [a mai regizat: Attila Marcel(2013), The Illusionist(2010), Paris, je t'aime(2006)]

Buget: 9.500.000 $
Incasari: 8.100.000 $

Filmul a obtinut 19 premii, printre care:
- Outstanding Achievment in Choreography - Feature Film, American Choreography Awards, USA 2004
- Best Foreign Language Film, Boston Society of Film Critics Awards, 2003
- Palm Dog - Special Mention, Cannes Film Festival, 2003
- Jury Special Prize, Copenhagen International Film Festival, 2003
- Best Music Written for a Film (Meilleure musique écrite pour un film), Cèsar Awards, France 2004

Nota Gealapa:7.70
Metascore: 91/100

Cand nepotul sau este rapit in timpul Turului Frantei, Madame Souza si cainele ei Bruno fac echipa cu surorile Belleville, niste cantarete de varsta atreia, pentru a-l salva.

Daca ar fi sa aleg un singur cuvant cu ajutorul caruia sa caracterizez acest desen animat, acel cuvant ar fi "frantuzesc". Extrem de caricatural, un umor de gust care nu va fi pe gustul tuturor si o povestea si ea frantuzeasca. Autoironia estea si ea prezenta din belsug, lucru mereu agreabil. Un film care a avut la carma un regizor debutant, lucru care nu s-a simtit si care a fost facut mai degraba pentru critici si festivaluri. Avand in vedere numarul mare de premii obtinute, as spune ca si-a atins obiectivul.

Avand in vedere ca avem de a face cu un film aproape mut, este inutil sa vorbim despre actorii care au asigurat vocile. Acestia au avut de rostit o mana de replici si o duzina de onomatopee, sarcina de care s-au achitat, dar de care am fi fost in stare mai toti dintre noi.

Desi are o candoare si un farmec propriu, imi este destul de clar ca va fi greu sa fie pe gustul oricui. Iti creeaza o stare de spirit pe toata durata lui si in ciuda povestii extrem de simple, as spune ca nu este un desen animat pentru copii. Il recomand oricui are chef de o experienta inedita. Trailer:


The Living Daylights (1987)

Gen: Actiune, Aventura

Distributie: Timothy Dalton, Maryam d'Abo, Jeroen Krabbé, Joe Don Baker, John Rhys-Davies

Regizor: John Glen [a mai regizat: The Point Men(2001), Chritopher Columbus: The Discovery(1992), Aces: Iron Eagle III(1992), Checkered Flag(1991), Licence to Kill(1989)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 192.000.000 $

Premii:
- BMI Film Music Award, BMI Film & TV Awards, 1985
- Golden Screen, Golden Screen, Germany 1988
- Best Sound Editing - Foreign Feature, Motion Picture Sound Editors, USA 1988

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 59/100


James Bond traieste la limita incercand sa impiedice un traficant de arme sa cauzeze un nou razboi mondial. Bond traverseaza toate cele sapte continente pentru a-i opri pe maleficul Whitaker si pe generalul Koskov.

Acest film a aparut intr-o perioada gri a francizei, de aici si bugetul deloc impresionant si asa se explica si tehnologia deloc revolutionara prezentata in film, desi in '87 aparusera deja filme care impresionau prin efecte speciale. Din fericire, povestea solida si cinematografia il fac agreabil. De aceasta data producatorii au ales sa dea curs bancurilor cu blonde, in loc sa ne ofere si o protagonista relevanta.

Timothy Dalton isi face aici debutul in rolul lui Bond, relaxat si sigur pe el, asta traducandu-se intr-o prestatie solida si credibila. Numele Bond atragea deja interesul tuturor, asa ca avem parte de aparitii surpriza si in rolurile mici. As aminti-o doar pe cea a lui John Rhys-Davies, cu o interpretare eleganta cum ne-a obisnuit acest actor de-a lungul intregii sale cariere.

Intr-o epoca in care razboiul rece era inca la moda, era normal ca si aceasta franciza sa abordeze acest subiect. Arme nucleare, droguri, tari din lumea a treia si toate serviciile secrete posibile, cam asta ne propune acest film. Este un James ond solid, pe care il recomand.


sâmbătă, 25 februarie 2017

Legend (2015)

Gen: Crima, Biografic

Distributie: Tom Hardy, Emily Browning, Taron Egerton, Paul Anderson,Chritopher Eccleston

Regizor: Brian Helgeland [a mai regizat: 42(2013), Payback: Straight Up(2006), The Order(2003), A Knight's Tale(2001), Payback(1999)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 45.000.000 $

Premii:
- Best Actor (Tom Hardy), British Independent Film Awards, 2015
- Best Production Design (Film/TV Drama), Irish Film and Television Awards, 2016
- The Costume Design Award, TheWIFTS Foundation International Visionary Awards, 2015
- Best Actor (Tom Hardy), Toronto Film Critics Association Awards, 2015

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 55/100

Gangsterii gemeni Ronald si Reginald Kray terorizeaza Londra in anii '60.

In 2015 au aparut doua filme cu acelasi subiect: The Rise of the Krays si acesta. Chiar daca Cel amintit adineauri este mult mai slab, cred ca cele doua trebuie vazute la pachet pentru a avea o imagine completa despre protagonisti. daca primul este foarte concentrat pe viata de gangsteri a celor doi, acesta ne prezinta si o perspectiva din viata personala a acestora. Influentele hollywoodiene, desi vizibile, nu sunt exagerate si as spune ca ajuta filmul. 

Distributia este cu si despre Tom Hardy. Acesta face un dublu-rol foarte bun, care dupa parerea mea este destul de putin apreciat. Mi-a placut si de Emily Browning, care a fost foarte credibila, oferind o interpretare sensibila. Profesionalismul actorilor este principalul avantaj pe care acest film il are fata de Rise of the Krays.

Si structura acestui film este usor imperfecta, de aceea spuneam ca este nevoie sa fie vazute ambele filme, pentru a avea o imagine completa despre aceasta poveste puternica si despre cele doua personaje intrate in folclorul englezesc. Este o bucatica de istorie foarte interesanta, pe care cred ca merita sa o cunoasteti. Trailer:

 

John Wick: Chapter 2 (2017)

Gen: Actiune, Crima, Thriller

Distributie: Keanu Reeves, Riccardo Scamarcio, Ian McShane, Ruby Rose, Common

Regizor: Chad Stahelski [a mai regizat: John Wick(2014)]

Buget: 40.000.000 $

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 75/100

Dupa ce s-a intors in lumea crimei pentru a plati o datorie, John Wick afla ca pe capul sau a fost pus un pret.

Ma bucur ca dupa succesul neasteptat al primului film, lumea implicata nu s-a imbatat cu apa rece si au ramas cu picioarele pe pamant, folosind bugetul de acum dublu, pentru a produce un al doilea film chiar mai bun. Povestea este acelasi pretext pentru doua ore de actiune non-stop, soldate cu sute de cadavre ucise in moduri foarte inventive. Unul din avantajele de a avea ca regizor un cascador, este ca acesta va produce cascadorii impresionante si asa se intampla si aici. Cascadoriile si efectele speciale sunt excelente.

Keanu Reeves traieste in continuare. Aceasta aparent noua franciza pare sa ii relanseze cariera si sper ca acest aplomb regasit sa il tina cat mai mult. Bineinteles ca dupa succesul primului film, destule nume importante au acceptat roluri secundare in acesta, iar asta ofera un plus de credibilitate proiectului. Nu cred ca avem parte de prestatii demne de premii, dar sunt interpretari serioase, care fac actiunea mai agreabila.

Pe laga actiunea dusa la extrem, acest film propune si o cinematografie superba; modul in care sunt filmate unele scene de actiune te lasa cu gura cascata. Per total, John Wick 2  este un sequel dat dracu', care poate fi o pauza binevenita de la sentimantalele nominalizari la Oscar din perioada asta. S-a anuntat ca John Wick este o trilogie si eu unul abia astept sa apara si filmul care va inchide cercul. Trailer:


duminică, 19 februarie 2017

Les Misérables (1998)

Gen: Drama

Distributie: Liam Neeson, Geoffrey Rush, Uma Thurman, Christopher Adamson, Tim Barlow

Regizor: Bille August [a mai regizat: Silent Heart(2014), Night Train to Lisbon(2013), Marie Krøyer(2012), To Each His Own Cinema(2007), The Color of Freedom(2007)]

Incasari: 15.000.000 $

Nota Gealapa: 8

Jean Valjean, un francez inchis pentru ca a furat paine, trebuie sa scape de un inspectorul de politie Javert. Urmarirea ii consuma pe amandoi si in curand, Valjean ajunge in mijlocul revolutiei studentilor din Franta.

Intriga este una extrem de familiara, mai ales daca ti vazut musicalul din 2012 cu acelasi titlu. Acest film a trecut mult mai neobservat decat readaptarea sa moderna si nu inteleg de ce. Povestea este aceeasi si este ecranizata la fel de bine. As spune chiar ca este o idee mai bun decat musicalul. Cu toate astea, desi avem in fata un film de peste doua ore, in lipsa efectului dramatic exagerat in varianta pe muzica, impresia este ca se neglijeaza anumite aspecte si se trece cu superficialitate peste momente relevante, lucru care il fac sa fie mai putin memorabil.

Distributia este una selecta, avandu-l in rolul principal pe Liam Neeson, care il infrunta pe Geoffrey Rush. Daca acesta din urma a avut o interpretare foarte buna, Neeson mi s-a parut total iesit din zona de confort si nu a reusit sa scoata chiar totul din acest personaj. Nu am reusit sa empatizez la fel de mult cu personajul principal ca in varianta muzicala, cu care este inevitabil sa faci comparatii la fiecare pas si unde Hugh Jackman a fost aproape magistral.

Cred ca este o greseala sa compari acest film cu cartea, piesa de tatru sau musicalul pentru ca va pierde in fiecare caz, desi luat separat este un film foarte bun. Urmariti-l cu mintea deschisa si va face sa dispara panzele de paianjen si din cele mai impietrite inimi. Trailer:

The Man with the Golden Gun (1974)

Gen: Actiune, Thriller

Distributie: Roger Moore, Chritopher Lee, Britt Ekland, Maud Adams, Hervé Villechaize

Regizor: Guy Hamilton [a mai regizat: Try This One for Size(1989), Remo Williams: The Adventure Begins(1985), Evil Under the Sun(1982), The Mirror Crack'd(1980), Force 10 from Navarone(1978)]

Buget: 13.000.000 $
Incasari: 101.000.000 $

Premii:
- Golden Screen, Golden Screen, Germany 1977

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 43/100


In incercarea de a recupera o thnologie solara revolutionara, James Bond ajunge sa creada ca este tinta unui asasin platit.

Unul din filmele cele mai bine construite ale seriei. Povestea este solida si scenariul este bine scris, cu dialoguri bune si suficient umor. Deznodamantul este previzibil, pentru ca deja stim ca James Bond ii omoara pe toti, dar calatoria pana la acesta este plina de rasturnari de situatie interesante, care mentin interesul viu si evita plictiseala. In '74 deja tehnologia permitea destule efecte speciale bune si filmul profita de aceasta tehnologie din plin.

Roger Moore era si el la acea data destul de confortabil in pielea acestui personaj si asta se vede. Prestatia lui este sigura, relaxata si credibila si dovedeste ca se poate compara cu Sean Connery. Filmul sufera in schimb cand vine vorba de partea fmeinina a distributiei. Fetele Bond din acest film sunt printre cele mai slabe ale seriei. Christopher Lee are si el o interpretare reusita ca personaj negativ, ridicandu-se cu succes la inaltimea lui Roger Moore.

As spune ca asta este filmul care a ridicat stacheta la capitolul efecte speciale si cascadorii, dintre toate remarcandu-se o cascadorie cu maisni cu atat mai impresionanta pentru ca la vremea respectiva nu existau calculatoare care sa contribuie cu CGI. Filmul se diferentiaza de celelalte filme ale francizei cu un ritm neasteptat de lent si cu mult mai mult dialog.


The Conjuring 2 (2016)

Gen: Horror

Distributie: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Madison Wolfe, Frances O'Connor, Lauren Esposito

Regizor: James Wan [a mai regizat: Furious 7(2015), Insidious: Chapter 2(2013), The Conjuring(2013), Insidious(2010), Death Sentence(2007)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 636.000.000 $

Nota Gealapa: 7.90
Metascore: 65/100

 Lorraine si ed Warren calatoresc in Londra, pentru a ajuta o mama singura care isi creste cei patru copii intr-o casa infestata de un spirit demonic.

As spune ca acest film este o idee mai bun chiar decat primul al acestei francize, lucru de apreciat pentru ca se intampla destul de rar, cu atat mai putin la filmele horror. Povestea este buna, iar faptul ca din nou este inspirata din fapte reale o face si ami puternica. Efectele vizuale sunt foarte reusite si iti ridica parul de pe spate, la asta contribuind din plin si sunetul. James Wan este pe cale sa devina unul din regizorii mei preferati. Din mana lui par sa iasa aproape exclusiv filme greu de uitat.

Distirbutia ni-i propune pe aceiasi doi protagonisti. Desi nu sunt nume cu adevarat uriase ale industriei cinematografice, conteaza sa vezi intr-un astfel de film figuri cunoscute, care sa dea un plus de credibilitate. Si cei doi protagonisti, dar si actorii din rolurile secundare au oferit interpretari solide, ajutati de un scenariu care a eliminat aproape in totalitate cliseele acestui gen de pelicula.

La un film horror, indiferent de detalii, pana la urma cel mai mult conteaza daca reuseste sa te sperie si acesta o face cu usurinta. Nu este vorba doar de aparitiile infricosatoare, ci mai degraba de starea continua de suspans si incertitudine care te tine pe margine scaunului. Filmul mai ofera ceva care lipseste de obicei acestui gen: o intriga solida, nu doar un pretext pentru niste scene de groaza. Este o pauza de trei ani intre primul Conjuring  si acesta. Urmatorul este anuntat  in 2017 si ma tem sa nu se lase deoparte detaliile care il fac atat de special, pentru un profit rapid. As spune ca aceasta serie mi-a redat speranta ca inca se mai pot face filme horror reusite. Il puteti vedea si trebuie sa o faceti cu oricina in afara de copii, decat daca vreti sa ii marcati pe viata. Trailer:


sâmbătă, 11 februarie 2017

Margaret (2011)

Gen: Drama

Distributie: Anna Paquin, Matt Damon, Mark Ruffalo, J. Smith-Cameron, Jeannie Berlin

Regizor: Kenneth Lonergan [a mai regizat: Manchester by the Sea(2016), You Can Count on Me(2000)]

Buget: 14.000.000 $
Incasari: 100.000 $

Filmul a castigat 9 premii, printre care:
- Best Overlooked Film, Central Ohio Film Critics Association, 2012
- Best Ensemble, Indiewire Critics' Poll, 2011
- Best Actress (Anna Paquin), International Cinephile Society Awards, 2012
- Best Supporting Actress (J. Smith-Cameron), International Cinephile Society Awards, 2012
- Actress of the Year (Anna Paquin), London Critics Circle Film Awards, 2012

Nota Gealapa: 6.45
Metascore: 61/100

O tanara este martora unui accident, iar dupa intrebarea daca a fost sau nu intentionat afecteaza viata multor oameni.

Filmul pleaca de la o intriga originala si cat de cat interesanta, dar totul se transforma intr-o criza adolescentina supradramatizata. Cu mult mai lung decat era necesar, in ultima treime a filmului plictiseala este inevitabila, iar finalul pare ca nu mai vine niciodata. Scenariul alterneza partile bune cu dialogurile lipsite de sens. Din pacate nu pot sa ma declar nici pe departe multumit de ce am vazut.

Distributia este poate cel mai bun lucru la acest film. Sunt prezente o multime de nume importante, care au prestatii bune, dar care au fost folosit in roluri prea mici pentru a salva cu adevarat filmul. In rolul principal este Anna Paquin, care desi este la fel de enervanta ca intotdeauna, are chiar o prestatie bunicica. Acest rol i s-a potrivit si l-a dus la capat foarte bine.

Filmul este mult prea artistic pentru binele lui. apreciez originalitatea si abordarile originale, dar uneori este nevoie si de putin conventional. Cred ca acest film poate fi subiectul unei lectii deschise pentru tinerii scenaristi aspiranti. ofera toate exemplele posibile de "asa da", dar si de "asa nu". Nu as putea sa il recomand cuiva, decat daca stiu ca gandurile il tin treaz noapte si nu poate dormi.


Goldfinger (1964)

Gen: Thriller, Actiune

Distributie: Sean Connery, Gert Fröbe, Honor Blackman, Shirley Eaton, Tania Mallet

Regizor: Guy Hamilton [a mai regizat: Try This One for Size(1989), Remo Williams: The Adventure Begins(1985), Evil Under the Sun(1982), The Mirror Crack'd(1980), Forece 10 from Navarone(1978)]

Buget: 3.000.000 $
Incasari: 129.000.000 $

Premii:
- Best Effects, Sound Effects, Academy Awards, USA 1965
- Golden Screen, Golden Screen, Germany 1965
- Action Drama, Laurel Awards, 1965
- Action Performance (Sean Connery), Laurel Awards, 1965

Nota Gealapa: 7.90

Investigand operatiune de trafic cu aur a unui magnat, James Bond descopera un complot al carui scop este contaminarea radioactiva a rezervei de aur americane.

Acesta este unul din filmele emblematice ale francizei. Arata exceptional, pentru acele vremuri, in ciuda unui buget mai degraba mic. S-a muncit extrem de profesionist pentru o coloana sonora impresionanta si o cinematografie care sa iti ia respiratia, Povestea este si ea una din cele mai solide, lucru care face filmul cu atat mai agreabil.

In prim-plan aven un Sean Connery in plina forma, cu una din acele prestatii care ii fac pe multi sa sustina ca este cel mai buna James Bond din istorie. Honor Blackman reuseste sa intoarca si ea destule capete si nu numai datorita decolteului generos.

Cred ca este poate cel mai reprezentativ film al seriei si cel care a transformat acest brand intr-o franciza. Este putin mai deschis decat predecesorii sai, mai amuzant si mult ami sofisticat. Tocmai pentru ca este unul din filmele memorabile, as spune ca sub nici o forma nu trebuie ratat. Trailer:


marți, 7 februarie 2017

Man on Fire (2004)

Gen: Drama, Actiune

Distributie: Denzel Washington, Chritopher Walken, Dakota Fanning, Radha Mitchell, Marc Anthony

Regizor: Tony Scott [a mai regizat: Unstoppable(2010), The Taking of Pelham 1 2 3(2009), Deja Vu(2006), Domino(2005), Spy Game(2001)]

Buget: 70.000.000 $
Incasari: 268.100.000 $

Premii:
- BMI Film Music Award, BMI Film & TV Awards, 2005

Nota Gealapa: 8.10
Metascore: 47/100

In Mexico City, un fost asasin cauta razbunarea impotriva celor care au comis un act teribil asupra familiei pe care trebuia sa o protejeze.

E un film de actiune putin atipic. Nu avem scene de actiune de la un capat la altul. Aproape jumatate din timp este dedicat dezvoltarii povestii, acre este destul de buna si a personajelor, pentru ca mai apoi fiecare actiune sa aiba sens. Oadata ce incepe, actiunea este de foarte buna calitate, iar efectele speciale arata si ele foarte bine. Coloana sonora ajuta si ea foarte mult, iar scenariul previzibil pe alocuri, propune si cateva rasturnari de situatie absolut neasteptate. 

Daca ai nevoie de un barbat de culoare care sa sparga capete, il iei pe Denzel Washington. E aproape de la sine inteles ca acesta s-a potrivit foarte bine cu acest rol si ca a fost credibil. Prestatia lui este una solida si as spune ca singura care s-a ridicat la nivelul sau a fost Dakota Fanning al carei talent demonstrat si aici a facut ca aceasta sa aiba parte de numeroase roluri in anii ce au urmat. As spune ca Denzel este principala arma a filmului, pentru ca oricat de banala ar fi o poveste, simpla lui prezenta o face mai interesanta.

M-a deranjat insa abuzul de cateva efecte de camera, care nu isi aveau neaparat rostul, au prelungit filmul inutil si aproape ca mi-au provocat o migrena. Filmul trebuia sa aiba si doua scene de sex, dar acestea au fost taiate la montaj si cred ca a fost o decizie buna sa nu complice si mai mult povestea. Pe scurt, este un film mult peste medie si merita vazut. Trailer:


luni, 6 februarie 2017

Thunderball (1965)

Gen: Actiune, Thriller

Distributie: Sean Connery, Claudine Auger, Adolfo Celi, Luciana Paluzzi, Rik Van Nutter

Regizor: Terence Young [a mai regizat: Run for Your Life(1988), The Jigsaw Man(1983), Inchon(1981), Long Days(1980), Bloodline(1979)]

Buget: 9.000.000 $
Incasari: 147.000.000 $

Premii:
- Best Effects, Special Visual Effects, Academy Awards, USA 1966
- Golden Screen, Golden Screen, Germany 1966
- Action Drama, Laurel Awards, 1966
- Action Performance (Sean Connery), Laurel Awards, 1966

Nota Gealapa: 7.35

James Bond merge in Bahamas pentru a recupera doua focoase nucleare furate de Emilio Largo, un agent SPECTRE, care incearca sa obtina pentru ele o rascumparare.

Filmul este cu mult inaintea vremurilor lui si povestea, oarecum obisnuita pentru aceasta franciza, este ridicata mult de efecte speciale impresionante pentru anii '60. Locatiile spectaculoase sunt si ele obisnuite pentru aceasta serie si sunt la aceleasi standarde si de aceasta data. Este unul din filmele fruntase cu Bond in prim-plan, cu coerenta si un fir epic palpitant si cursiv.

Sean Connery este foarte stapan pe acest rol si are o prestatie buna, punand in umbra toti colegii sai de platou. Partea feminina a distributiei nu se remarca decat prin frumusete si nici personajele negative nu mau dat pe spate, dar per total toti actorii s-au descurcat suficient de bine incat sa nu strice povestea.

Actiunea este omniprezenta in acest film si se remrca numeroasele scene subacvatice. La capitolul adrenalina l-as plasa in primele trei filme cu Bond din istorie. Gasca din primele doua filme s-a reunit si au produs inca un film remarcabil. Bugetul, desi infim pentru standardele de azi, a fost mai mare decat cel al primelor trei filme ale seriei combinate, ceea ce e un indicator ca inca de atunci urma ca acest brand sa explodeze. Trailer:


duminică, 5 februarie 2017

The Spy Who Loved Me (1977)

Gen: Actiune, Thriller

Distributie: Roger Moore, Barbara Bach, Curd Jürgens, Richard Kiel, Caroline Munro

Regizor: Lewis Gilbert [a mai regizat: Before You Go(2002), Hauted(1995), Stepping Out(1991), Shirley Valentine(1989), Not Quite Paradise(1985)]

Buget: 14.000.000 $
Incasari: 190.000.000 $

Premii:
- Most Performed Feature Film Standards, ASCAP Film and Television Music Awards, 1989
- Golden Screen, Golden Screen, Germany 1978

Nota Gealapa: 7.50

James Bond investigheaza furtul unor submarine nucleare britanice si rusesti cu ajutorul unei agente KGB, pe al carei iubit l-a ucis.

Unul din filmele spectaculoase ale francizei. Avand in vedee ca a aparut in 1977, filmul arata excelent si este una din ocaziile in acre tehnologia prezentata nu este nonsens. Povestea este si ea foarte buna si cu estula logica, iar cinematografia arata foarte bine, profitand si de cateva locatii de filmare superbe. Efectele speciale arata bine, dupa criteriile acelor timpuri si cateva cascadorii sunt si ele destul de dificile si merita apreciate.

Roger Moore produce una din cele ami bune reprezentatii ale sale in pielea lui james Bond, etalandu-si intreg farmecul de care dispune si sustinut excelent si de partenera sa de platou, Barbara Bach. Acesta este filmul care ni-l prezinta pentru prima data si pe Richard Kiel in rolul lui Jaws, un personaj deopotriva malefic si amuzant.

Filmele cu Bond sunt judecat exclusiv dupa cum implinesc asteptarile fanilor, de la coloana sonora, fetele Bond, masini, baietii rei etc., iar acesta sta bine la majoritatea capitolelor. Este ultimul film pe care l-a vazut Elvis Presley inainte sa moara, asa ca daca nu va simtiti prea bine, asigurati-va ca nu il ratati nici voi. Trailer:


sâmbătă, 4 februarie 2017

Moonraker (1979)

Gen: Actiune

Distributie: Roger Moore, Lois Chiles, Michael Lonsdale, Richard Kiel, Corinne Cléry

Regizor: Lewis Gilbert [a mai regizat: Before You Go(2002), Haunted(1995), Stepping Out(1991), Shirley Valentine(1989), Not Quite Paradise(1985)]

Buget: 34.000.000 $
Incasari: 289.000.000 $

Premii:
- Golden Screen, Golden Screen, Germany 1980

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 66/100


James Bond investigheaza furtul unei navete spatiale si descopera un complot al carui scop este un genocid.

Nu avem in fata unul din filmele memorabile ale seriei. Cinematografia este destul de reusita pe alocuri, iar unele locatii de filmare sunt superbe. Filmul este tradat insa de o poveste mult prea fantezista, pusa in scena la fel de fantezist, iar pe final lucrurile devin mult prea putin credibile. Cateva dintre cascadorii sunt si ele impresionante, mai ales cele din prima parte a filmului.

Roger Moore are o prestatie in regula, dar in acest context nerealist interpretarea lui pare mai slaba decat este. Lois Chiles este una dintre fetele Bond care mi-a placut cel mai mult. A avut o interpretare naturala si credibila, scotand cam tot ce se putea din scenariul pe care l-a avut la dispozitie.

Exista si destul umor, dar este putin defazat. Efectele speciale si cascadoriile, asa cum spuneam, sunt impresionante. Pe langa fantezia exagerata a povestii, aceasta pare o combinatie intre doua intrigi mai vechi ale seriei. Cand am citit descrierea am avut senzatia ca l-am vazut deja. Mult prea SF pentru binele sau, daca nu vreti sa bifati intreaga colectie James Bond, nu vad nici un motiv pentru care sa vedeti acest film.


NetFlash.ro la indemana ta!