joi, 30 iulie 2015

The Right Kind of Wrong (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Ryan Kwanten, Sara Canning, Ryan McPartlin, Kristen Hager, James A. Woods

Regizor: Jeremiah S Chechik [a mai regizat: Diabolique(1996), Tall Tale(1995), Benny & Joon(1993), Arrive Alive(1990), Christmas Vacation(1989)]

Incasari: 10.000$

Premii:
- Achievement in Music - Original Song, Genie Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.40
Metascore: 30/100

Leo, un spalator de vase, se indragosteste de o mireasa, chiar in ziua nunii ei... cu alt barbat.

Pentru ca este produs in Canada si nu foloseste aceleasi nume uzate in exces in comediile americane, acest film emana senzatia de proaspat din primul pana in ultimul minut, lucru care il face foarte agreabil. Bineinteles ca povestea nu este cea mai plauzibila sau originala si se termina intr-un inevitabil happy-end, dar parca am putut sa tolerez aceste lucruri mai usor decat la alte filme.


Cu mici exceptii, numele din distributie nu spun mare lucru. Pe unii i-am mai vazut, pe altii nu, dar absolut toti au oferit interpretari foarte naturale care au dat credibilitate personajelor lor, chiar daca scenele propuse de scenariu sunt absolut fantasmagorice.

Peisajele sunt absolut incantatoare, muzica este foarte buna si se simte ca regizorului i-a fost dor sa faca un film. Chechik facuse doar seriale de televiziune de 19 ani, dar nu s-a simtit in acest film ca ar fi ruginit. Filmul a fost numit dupa cantecul "The Right of Wrong" de la Leeann Rhymes. Este cu siguranta o alegere buna pentru o seara linistita cu prietenii, daca sunt si fetele prin zona.


miercuri, 29 iulie 2015

Asterix: Le domaine des dieux (2014)

Gen: Animatie

Distributie: Roger Carel, Lorant Deutsch, Laurent Lafitte, Alexandre Astier, Alain Chabat

Regizor: Louis Clichy [aflat la prima experienta ca regizor]

Nota Gealapa: 7.10

Pentru a invinge in sfarsit satul galic, Caesar planuieste sa-i absoarba pe sateni in cultura romana construind un cartier rezidential si o noua colonie in vecinatatea satului lor.

Eu nu stiu de vreo alta franciza atat de longeviva ca aceasta. De fapt, aceasta serie a inceput inainte sa se inventeze termenul de franciza. In pus, daca alte serii deja dupa doua sau trei filme cad in derizoriu, Asterix si Obelix a oferit numai productii constant bune si foarte bune, fie ca a fost vorba de filme sau animatii. Din acest punct de vedere producatorii de la Hollywood ar putea invata cate ceva de la francezi. Asa este cazul si acestuia. Desi nu ne mai surprind demult cu ceva nou, cele doua personaje reusesc sa ramana extrem de amuzante si indragite.

Distributia nu impresioneaza neaparat prin nume sonore, dar este remarcabil faptul ca unii dintre actori au facut vocile pentru aceste personaje inca din anii '70. Asterix si Obelix sunt atat de familiari incat nimeni nu mai este atent la detalii tehnice, intonatii sau alte lucruri de acest gen. Probabil ca de multi dintre ei nu vom mai auzi pana la urmatorul film al acestei serii.

FIlmul este unul dintre cele mai bune ale seriei, lucru admirabil avand in vedere ca avem parte de un regizor 100% debutant. Umorul este la fel de fin si proaspat, ca atunci cand cele doua personaje principale erau doar protagonistii unor benzi desenate. Chiar daca nu sunteti familiari cu povestea, este suficient de simpla incat sa fie inteleasa si indragita chiar si necunoscand intreaga istorie.


duminică, 26 iulie 2015

Gay Alert 15.07.26

Click pe imagini pentru a le mari.











Vice (2015)

Gen: SF

Distributie: Thomas Jane, Bruce Willis, Ambyr Childers, Bryan Greenberg, Johnathon Schaech

Regizor: Brian A Miller [a mai regizat: The Outsider(2014), The Prince(2014), Officer Down(2013), House of the Rising Sun(2011), Caught in the Crossfire(2010)]

Buget: 10.000.000 $

Nota Gealapa: 4.80
Metascore: 17/100

Un thriller despre cea mai la moda facilitate de relaxare: VICE, unde clientii isi pot trai cele mai salbatice fantezii cu localnici artificiali, care arata ca oamenii.


Ca sa faci un SF in 2015 trebuie sa fii constient ca stacheta e ridicata la inaltimi uriase de multe productii cu bugete uriase. Trebuie sa fii putin inconstient sa crezi ca la poti face fata cu 10 milioane de dolari la dispozitie. In plus, nu suport acest artificiu in care pui un nume urias pe afis ca sa atragi publicul si il olosesti intr-un rol marunt care nu prea conteaza in economia filmului. Din pacate asta este o practica din ce in ce mai intalnita, iar Bruce Willis face asta destul de des. Pare ca nu-i mai pasa de cariera lui si vrea doar sa incaseze niste cecuri.

In mod normal intr-o distributie cu Bruce Willis in rol principal nu mai conteaza restul numelor. Aici insa, el fiind folosit doar de fatada, conteaza mult si prestatia semi-anonimilor care i-au fost parteneri de platou. Din pacate, acestia nu au reusit sa iasa din mediocritate si probabil cariera lor va continua cu filme de care nu va auzi nimeni.

Intriga nu a fost deloc originala, iar cand nu esti original trebui sa pui in scena povestea mai bine decat cei care au folosit acelasi subiect si in trecut. Acest lucru nu se intampla nici pe departe. Sper din tot sufletul ca sequelul pe care finalul il promite nu va mai fi facut. As spune ca acest film nu valoreaza nici macar electricitatea care s-a consumat producandu-l. Trailer:


A Haunted House 2 (2014)

Gen: Comedie

Distributie: Marlon Wayans, Jaime Pressly, Cedric the Entertainer, Essence Atkins, Gabriel Iglesias

Regizor: Michael Tiddes [a mai regizat: A Haunted House(2013)]

Buget: 3.500.000 $
Incasari: 53.000.000 $

Nota Gealapa: 5.25
Metascore: 17/100

Dupa ce a exorcizat demonii din fosta lui iubita, Malcolm incepe o viata noua alaturi de o noua iubita si cei doi copii ai ei. Dupa ce se muta in casa visurilor lor, Malcolm este din nou afectat de evenimente paranormale bizare.

Pentru ca am vazut si primul film al seriei, nu aveam cine stie ce asteptari de la acest film. Am avut parte exact de ce ma asteptam, si anume niste umor de proasta calitate, uneori dezgustator, darchiar si asa filmul este relativ amuzant si are ceva ce atrage. As spune ca punctul forte sunt referintele catre unele productii horror, pe care un fan al genului le va savura. Finalul lasa loc pentru inca o continuare si ma tem ca si aceasta serie se va lungi mult prea mult, exact ca Scary Movie.

Distributia este in regula. Sunt prezenti si cativa actori bunicei dar si cativa comedianti la moda. Nu poate fi vorba de vreo valoare artistica sau interpretari care sa adune premii. Aici se pune problema de cine se prosteste mai tare si toti s-au aruncat cu capul inainte.

Din pacate pentru acest film, parodiile nu mai sunt la moda cum erau odata, dar chiar si in aceste conditii as spune ca merita o vizionare, pentru ca unele scene sunt chiar amuzante. Desi nu se ridica nici macar la inaltimea lui Scary Movie, as spune ca acest film este totusi suficient de amuzant si bine facut pentru a nu reprezenta o dezamagire totalaq. Trailer:


sâmbătă, 25 iulie 2015

The Bling Ring (2013)

Gen: Drama

Distributie: Katie Chang, Israel Broussard, Emma Watson, Claire Julien, Taissa Farmiga

Regizor: Sofia Coppola [a mai regizat: Somewhere(2010), Marie Antoinette(2006), Lost in Translation(2003), The Virgin Sicides(1999)]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 7.000.000 $

Premii: 
- Assistant Location Manager of the Year - Features, California on Location Awards, 2013
- Palm Dog - Jury Prize, Cannes Film Festival, 2013
- Worst Female Images in a Movie, Women Film Critics Circle Awards, 2013
- Dorothy Arzner Directors Award (Sofia Coppola), Women in Film Lucy Awards, 2013

Nota Gealapa: 5.80
Metascore: 66/100

Un grup de adolescenti obsedati de faima folosesc internetul sa urmareasca evenimentele la care participa vedetele, pentru a le jefui casele. 

 Am foast foarte dezamagit de acest film. M-a deranjat lipsa realismului gandindu-ma ca in realitate o astfel de poveste s-ar fi terminat in cinci minute. Asta pana am aflat ca este inspirat dintr-un caz real. Acest aspect a schimbat motivul dezamagirii mele pe modul superficial in care a fost pusa in scena o asemenea poveste si potentialul irosit. Tratat mai serios acest film putea fi mult mai bun. Prea multa muzica, prea putine explicatii si senzatia este de un proiect hipiot in care orice final e fericit.

Distributia abunda de nume relevante, atat in rolurile importante, dar mai ales in cateva aparitii surpriza. Scenariul a fost facut in asemenea mod in care nu existau mari sanse sa avem parte de vreo performanta din punct e vedere al interpretarii. Dintre toti as spune ca a iesit in evidenta Emma Watson, care a reusit o prestatie decenta. Personajul  pus-o in postura de a avea una din cele mai iritante interpretari pe care le-am vazut vreodata si rolul de copila razgaiata i-a venit suspect de natural.

Exista si parti bne ale filmului. Sofia Coppola intelege generatia tanara, dependenta de retelele sociale. Spun asta pentru ca am avut la un moment dat senzatia ca cunosc si eu persoane asemanatoare personajelor din film.  Am pierdut numarul selfieurilor care s-au facut in acest film. Ca o ironie a sortii, portofelul emmei Watson a fost furat in timpul filmarilor. Trailer:

 

vineri, 24 iulie 2015

Girls Against Boys (2012)

Gen: Thriller

Distributie: Nicole LaLiberte, Danielle Panabaker, Matthew Rauch, Liam Aiken, Caroline Lagerfelt

Regizor: Austin Chick [a mai regizat: August(2008), XX/XY(2002)]

Incasari: 10.000 $

Premii: 
- Grand Jury Award, New Hampshire Film Festival, 2012

Nota Gealapa: 5.20
Metascore: 17/100

Dupa o serie de experiente nereusite cu barbati, Shae face echipa cu colega ei, Lu, care are o metoda simpla si mortala de a rezolva problemele cu membrii sexului opus.

Filmul isi propune sa demonstreze ca femeile sunt nebune. Nu stiu in ce masura reuseste, dar nu am regasit nici o valoare artistic. Am avut parte numai de nonsens, putin nuditate, putin gore si multe frustrari. Dialogurile propuse de scenariu sunt absolut jenante, iar unele scene nu ar avea logica nici in desenele animate. Singurul lucru bun este ca dupa ce se intampla ce banuiesti ca urmeaza sa se intample inca de la inceput, filmul nu se termina si se creeaza putin suspans si anticipatie, care dispar insa rapid.

Distributia este ok pentru un astfel de fim, dar scenariul fiind asa de slab era greu pentru orice actor sa reuseasca ceva notabil. Chiar si in aceste conditii Danielle Panabaker, resuseste o prestatie decenta, suficient de credibila si pe alocuri infioratoare. Naturaletea cu care trece din postura de papusica naiva in cea de nebuna obsedata este destul de dubioasa.

Probabil ca toate femeile parasite si/sau inselate vor gasi acest film foarte agreabil si se vor simti cumva razbunate. Pentru barbati acest film poate fi cel mult putin incitant. Merita o vizionare daca nu tineti neaparat ca totul sa aiba logica. Trailer:


joi, 23 iulie 2015

Gimme Shelter (2013)

Gen: Drama

Distributie: Vanessa Hudgens, Rosario Dawson, Brendan Fraser, Dascha Polanco, James Earl Jones

Regizor: Ron Krauss [a mai regizat: Amexica (2010), Alien Hunter(2003), Rave(2000)]

Buget: 7.500.000 $
Incasari: 2.000.000 $

Premii:
- Truly Moving Picture Award, Heartlan Film, 2013

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 37/100

O adolescenta gravida isi paraseste mama abuziva si pleaca in cautarea tatalui ei, doar pentru a fi respinsa de mama ei vitrega si obligata sa supravietuiasca pe strazi, pana un strain amabil ii prezinta o alternativa plina de speranta.

Avem parte de un film linistit, cu o poveste puternica, simpla, dar suficient de impresionanta si pusa in scena foarte bine. Un astfel de film nu cere sa fii un geniu ca regizor, ci doar suficient de profesionist, asa ca lipsa de experienta a lui Ron Krauss nu s-a simtit deloc. Desi impresionant odata, ao astfel de poveste nu o sa te faca sa vrei sa il vezi si a doua oara, deci cu siguranta nu il voi adauga la colectie. Ce il face cu adevarat impresionant, este faptul ca stii de la inceput ca ai parte de ecranizarea unui caz real.

Distributia este in regula in mare parte, dar sunt si cateva gafe. Brendan Fraser nu prea se potriveste cu personajul si are probleme in a fi credibil, problema cu care se va confrunta in fiecare rol serios pe care il avea, datorita unor alegeri nefericite din trcut. Vanessa Hudgens in schimb, ne arata ca a ajuns o actrita respectabila, matura si a depasit statulul de pustoaica simpatica cu potential. Rolul ei a fost cel mai solicitant si l-a dus la capat cu succes. nu a avut o interpretare cu adevarat impresionanta, dar prestatia ei a fost una solida. Atat de mult si-a dorit sa ii iasa, incat si-a spart singura unele vase de sange de pe fata, pentru a fi mai credibila intr-o scena.

Subiectul este unul social, care nu avea cum sa atinga corzi sensibile in majoritatea spectatorilor, in special in randul femeilor. sunt convins ca instinctele materne se vor trezi instantaneu producand lacrimi si repulsie. Inainte de a se apuca de filmari, regizorul a trait un an de zile in adaposturi ca cel la care se face referire in film, asa ca putem sa fim convinsi ca scenele sunt documentate si pregatite minutios.


The Power of Few (2013)

Gen: Drama

Distributie: Christopher Walken, Juvenile, Christian Slater, Q'orianka Kilcher, Anthony Anderson

Regizor: Leone Marucci [a mai regizat:Reaction (2004)]

Buget: 4.000.000 $
Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 5.50

O poveste despre crime si conspiratii religioase spusa din mai multe perspective.

Nu am inteles foarte exact despre ce este acest film. Dupa un inceput destul de plictisitor, lucrurile incep sa devina interesante atunci cand acelasi eveniment si circumstantele care il provoaca sunt prezentate din diferite perspective. Chiar reuseste sa te aduca intr-un punct in care ajungi sa te gandesti ce impact pot avea actiunile tale asupra altora si cat de vulnerabil esti. Din pacate, vine sfarsitul care muta atentia pe clonarea lui Iisus, subiect care nu prea are legatura cu ce se intampla pana atunci si este prea putin dezvoltat pentru a face sens.

Distributia nu e rea deloc. Sunt o multime de figuri cunoscute, nu chiar superstaruri, dar suficient de experimentate pentru a da viata unui scenariu decent. Din nefericire nu este cazul in acest film. Astfel Christian Slater are una din prestatiile sale slabe ca si toti ceilalti de eapa lui. Un cap deasupra tuturor se ridica Christopher Walken, care face orice film mai bun prin simpla prezenta.

Filmul are si parti bune. Sunt folosite cateva tehnici vizuale interesante si exista cateva scene destul de socante. de asemenea, al doilea subiect, desi nu isi are locul aici, este foarte original si poate face obiectul unui sequel interesant. Cu siguranta merita o vizionare, pentru ca nu este deloc plictisitor.


miercuri, 22 iulie 2015

Welcome to the Jungle (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Jean-Claude Van Damme, Adam Brody, Rob Huebel, Kristen Schaal, Megan Boone

Regizor: Rob Meltzer [a mai regizat: Royal Standard (1999), A Jewish Christmas Story(1997)]

Buget: 3.500.000 $
Incasari: 100.000 $

Premii:
- Outstanding Achievement in Filmmaking - Ensemble Cast, Newport Beach Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 5.25
Metascore:  25/100

Un teambuilding pe o insula tropicala o ia razna total.

Filmul lasa in permanenta senzatia ca urmeaza sa se intample ceva care o sa il faca bun si se creaza astfel un fals suspans care se sparge odata cu finalul plat si previzibil. Nu imi explic de ce acest film nu  reusit, pentru ca parea sa aiba oate ingredientele. Intriga, desi nu foarte originala, avea suficient potential, decorul a fost si el in regula, dar scenariul este celcare dezamageste. Personajele sunt dezvoltate destul de superficial, iar putinele dialoguri reusite si scene amuzante se pierd in marea de mediocritate.

Distributia este plina de nume semnificative, care mi-au dat in prima faza speranta ca voi vedea un film bun, dar si aceasta s-a dovedit a fi o prmisa falsa. Toti dau senzatia ca au facut acest film doar pentru a umple o perioada din calendarul lor, fara sa creada cu adevarat in proiect si astfel avem parte in intregime doar de interpretari in dorul lelii, lipsite de chef si credibilitate. Dintre toti, Adam Brody este cea mai mare dezamagire. Stii ca ai o problema cu interpretarea atunci cand cea mai buna prestatie dintr-o asemenea distributie ii apartine lui Van Damme (pe numele lui adevarat François Van Varenberg).

Practic producatorii s-au gandit in felul urmator: il aruncam pe Van Damme in jungla, il inconjuram de o mana de comedianti si vedem ce se intampla. Ideea a functionat pe alocuri, dar fara putina substanta oferita de scenariu, in cea mai mare parte a iesit un fiasco. Desi este unul dintre cele mai previzibile filme pe care le-am vazut si isi iroseste majoritatea potentialului, reuseste sa fie relativ amuzant si merita o vizionare. Trailer:


marți, 21 iulie 2015

Frankenstein's Army (2013)

Gen: Horror

Distributie: Robert Gwilym, Hon Ping Tang, Alexander Mercury, Luke Newberry, Joshua Sasse

Regizor: Richard Raaphorst [aflat la primul lungmetraj]

Premii:
- Grand Prize of European Fantasy Film in Silver - Special Mention, Sitges - Catalonian International Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 5.50
Metascore: 49/100

Spre sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial, o echipa de soldati rusi aflati pe teritoriu nemtesc intr-o misiune de recunoastere dau peste un laborator secret nazist, unde un savant nebun a creat o armata de super-soldati asamblati din diverse parti ale corpului unor soldati cazuti la datorie.

Filmul este mai degraba amuzant decat infricosator. Nu este prima productie al carei subiect este o armata nazista de zombie. Din pacate bugetul redus si scenariul prost au facut ca filmul sa fie presarat cu mult prea multe scene lipsite de sens pentru a mai putea fi luat in serios. Primul exemplu acre imi vine in minte este cel al plutonului de soldati rusi din care nici un membru nu vorbeste limba rusa, ci doar engleza cu accent rusesc, ba mai mult mult un soldat il intreaba pe altul de unde este pentru ca nu vorbeste ca un rus. In acelasi pluton este si un soldat asiatic, lucru putin posibil in perioada in care se desfasoara actiunea.

Distirbutia nu se remarca prin nci un nume sonor si nici nu pot sa spun ca am identificat vreun potential mare star. Interpretarile actorilor oscileaza de la foarte slabe la mediocre, dar au fost pusi intr-o asemenea situatie de un scenariu slab, incapabil sa fructifice o intriga cu destul potential. Unele personaje au fost atat de groaznice incat ma rugam sa fie omorati mai repede.

Filmul primeste nota de trecere exclusiv pentru inventivitatea de care da dovada in crearea unor monstri absolut originali si decent de infricosatori. De cateva ori chiar am pus filmul pe pauza ca sa nu imi scape nici un detaliu. Daca sunteti in cautarea unui film care sa va provoace mintea, atunci ar trebui sa il ocoliti pe acesta, dar daca aveti chef de niste scene gore si crime fara sens merita o vizionare. Trailer: 


luni, 20 iulie 2015

The Canyons (2013)

Gen: Drama

Distributie: Lindsay Lohan, James Deen, Nolan Gerard Funk, Amanda Brooks, Tenille Houston

Regizor: Paul Schrader [a mai regizat: Dying of the Light(2014), Venice 70: Future Reloaded (2013), Adam Resurrected(2008), The Walker(2007), Dominion: Prequel to the Exorcist(2005)]

Buget: 250.000 $
Incasari: 100.000 $

Premii: 
- Best Screenplay, Melbourne Underground Film Festival, 2013
- Hall of Shame ("Women depicted as powerless and manipulative. Plus, the acting is horrid."), Women Film Critics Circle Awrds, 2013

Nota Gealapa: 4.10
Metascore: 36/100

Cand Christian, un baiat de bani gata cu ceva conexiuni pe la Hollywood, afla de aventura dintre prietena lui, Tara, si actorul principal din filmul pe care il produce, isi pierde controlul, iar gandurile lui negre escaleaza in scene de o violenta sangeroasa.


Ce imi aduc aminte din acest film? Prima data o scena explicita cu un barbat care se masturbeaza pana i se intareste, dupa care sanii lui Lindsay Lohan care mai ia putin din greata ca o lamaie. Dupa care o scena de lesbianism te pacaleste ca totul va fi bine si cand ma asteptam mai putin m-a lovit o scena de sex oral intr doi barbati care m-a facut sa fiu recunoscator ca nu mancasem nimic inainte. In afara de asta, o intriga de toata jena, un scenariu tampit si nici o urma de realism.

Distributia nu este cine stie ce. Observ ca in ultima vreme Lindsay Lohan se pricepe mai degraba la sex decat la actorie. Inca astept, ca multi altii, o revenire spectaculoasa a ei, dar pe masura ce trece timpul sansele ca asa ceva sa se intample se micsoreaza. Singura data cand am crezut-o a fost cand personajul ei spunea ca are nevoie de cineva care sa aiba grija de ea si ca nu vrea sa fie saraca din nou. Singurul cat de cat credibil a fost James Deen, un fost actor de filme porno, care a fost suficient de convingator ca psihopat. De restul actorilor nu am auzit si probabil nici nu voi mai auzi vreodata.

Nici nu erau sanse foarte mari sa avem parte de vreo productie notabila, avand in vedere ca bugetul este unul mic chiar si pentru Romania, daramite pentru Hollywood. Acesti bani au fost stransi pe kickstarter.com, un site unde oamenii doneaza pentru diverse proiecte. Daca nu stiti cum sa aruncati la gunoi 90 de minute din viata voastra, puteti sa va uitati la acest film. Trailer:


Abandoned Mine (2012)

Gen: Horror

Distributie: Reiley McClendon, Adam Hendershott, Valerie C. Walker, Alexa PenaVega, Saige Thompson

Regizor: Jeff Chamberlain [aflat la prima experienta ca regizor]

Nota Gealapa: 4.85

Cinci prieteni cauta o aventura in noaptea de Halloween, intr-o mina abandonata despre care s epreupune ca e bantuita si in timp ce se lupta pentru supravietuire descopera ca zvonurile ar putea fi adevarate.

Filmul primeste nota de trecere pentru ca la un moment dat scenariul i-a o intorsatura care il face din foarte previzibil, doar previzibil. In afara de asta filmul este la fer de liniar ca o ruleta. Nu se intampla nimic surprinzator, nu avem parte de nici o sperietura, iar starea de oarecare tensiune care apare la un momentdat se risipeste mai repede ca banii dupa ziua de salariu. Dialogurile sunt foarte greu de suportat si desi nu dureaza foarte mult, lipsa actiunii lasa senzatia ca te uiti la un film mai lun de doua ore.

Distributia este absolut anonima. In afara de Alex PenaVega, pe care am mai vazut-o in cateva filme cel putin la fel de proaste, nimeni nu este cunoscut probabil in afara cercului de prieteni. Interpretarile sunt groaznice, exagerate si cu mult prea multe momente moarte. Aboslut nici un actor nu a reusit sa isi faca personajul credibil.

Singura senzatie pe care a reusit sa o tranmita cu succes acest film cu buget redus este cea de claustrofobie. Se simte in permanenta mana unui regizor debutant, care probabil va trebui sa mai astepte niste ani pana cand cineva ii va da un buget, fie el si minuscul, pe mana. In afara de o iluminare reusita, avand in vedere decorul, nimic constructiv nu a iesit din mana lui. Trailer:


Prank (2013)

Gen: Crima

Distributie: Nick Renaud, Henry Monfries, Gemmenne de la Pena, Hannah Kasulka, Alastair James

Regizor: Yiuwing Lam [aflat la primul lungmetraj]

Nota Gealapa: 2.75

In vacanta dinaintea ultimului lor an de liceu, trei tineri incearca sa excute o farsa elaborata celui care ii terorizeaza la scoala. In schimb, ajung sa il execute pe el.

Un regizor debutant, o mana de prieteni cu ceva mai multi bani de buzunar si dornici de afirmare, o camera de filmat si o idee proasta, astea sunt ingredientele acestei tentative de film. Lipsit de originalitate si filmat intr-un stil total amator, filmul este un fiasco previzibil aproape in intregime. Spre final scenariul, probabil scris de mana pe cateva foi de agenda, ia o intorsatura interesanta, dar acest lucru se intampla mult prea tarziu pentru a salva impresiile despre acest film.

Distributia, daca o utem numi asa, este formata din cativa tineri, dupa parerea mea pustani de bani gata, lipsiti de talent, pe care nimeni nu i-a vrut si au care au decis sa isi faca propriul film. Au cumparat o camera de filmat si au angajat probabil singurul regizor care le-a rapsuns la mailuri, un asiatic ciudat care mai facuse vreo trei scurtmetraje. Desi probabil sunt recunoscuti acum in cercul lor de prieteni, imi inchipui ca nu sunt chiar mandri de prestatia lor si nu asta este genul de notorietate pe care il cautau.

Intriga, desi uzata deja, ar fi avut ceva potential, iar in mana unor profesionisti care sa o faca realista aceatsa poveste ar fi putut fi chiar rascolitoare. Astfel de idei de farsa in farsa sunt de obicei cel putin interesante, dar lipsa oricarei urme de talent face acest film memorabil doar prin cat de groaznic este. Trailer:


duminică, 19 iulie 2015

The Wedding Ringer (2015)

Gen: Comedie

Distributie: Kevin Hart, Josh Gad, Kaley Cuoco-Sweeting, Affion Crockett, Jorge Garcia

Regizor: Jeremy Garelick [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 23.000.000 $
Incasari: 65.000.000 $ (pana acum)

Premii: 
- Directors to Watch (Jeremy Garelick), Palm Springs Inernational Film Festival, 2015

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 35/100

Cu doua saptamani inainte de nunta sa, un tip cu probleme sociale intra intr-o sarada angajandu-l pe detinatorul unei companii care ofera cavaleri de onoare pentru miri aflati la ananghie.

Cam asa trebuie sa arate o comedie. Filmul aduce un aer proaspat, ideea este originala si nu s-a simtit in nici un moment ca avem de a face cu un regizor debutant. Este amuzant de la prima pana la ultima scena, cand in chiar ultima secunda avem o referinta savuroasa catre Lost. Fara prea multe efecte moderne, filmul se bazeaza in intregime pe scenariu si pe dialoguri reusit, un pariu castigat de aceasta data.

Distributia este si ea absolut la inaltime. Daca Josh Gad nu m-a impresionat in mod deosebit, Kevin Hart este poate in cea mai buna forma pe care a avut-o vreodata. Prestatia lui este foarte buna si ma astept sa castige si cateva premii pentru interpretarea lui. Este prima data cand nu gasesc stilul lui enervant si agasant. Aparitiile surprinzatoare din rolurile mai mici sunt si ele extrem de binevenite.

Filmul are suficient umor incat fiecare sa gaseasca o gluma pe placul lui. Cu siguranta am ras mai mult decat ma asteptam. Filmul are su putina inima, suficienta cat sa te tina ocupat in asteptarea urmatoarei glume. In prima faza duoul de protagonisti ar fi trebuit sa fie Owen Wilson si Vince Vaughn, combinatie in care cred ca s-ar fi ales praful.  Daca aveti chef sa radeti pana va inecati cu popcorn, acesta este filmul pe care sa il alegeti. Trailer:




sâmbătă, 18 iulie 2015

Pleasure or Pain (2013)

Gen: Drama

Distributie: Malena Morgan, Christos Vasilopoulos, Kayla Jane, Elle Alexandra, Daniel Sobieray

Regizor: Zalman King [a mai regizat: Swinghouse(2009), Wille and teh Wheel(2008), Red Shoes Diaries: Las Vegas(2006), Dance with the Devil(2006), Crayz Again(2006)]

Nota Gealapa: 5.55

Un dezvoltator imobiliar bogat ia o fata din viata ei mediocra si ii arata o lume a decadentei si dezmatului fortand-o sa isi descopere limitele sexuale.

Tind sa cred ca acest film este o tentativa a industriei porno de a ajunge pe marele ecran. Intriga este extrem de salaba si tot ce conteaza aici sunt scenele de sex si nuditate care ocupa cam 90% din durata filmului. Este atat de mult sex ca devine dureros la un moment dat. Daca nu esti cu o fata in fata unui pahar de vin si incerci sa ii intri in pantaloni, nu vad alt motiv pentru care cineva s-ar uita la acest film.

Distributia este formata in intregime de tinere dragute si dezinhibate care probabil incercau sa isi faca o cariera. Probabil ca dupa acest film au reusit sa aiba una in industria porno. Nici un pic de talent la actorie, dar talent din plin cand vine vorba de pozitii sexuale si gemete false. Daca nu ma credeti cautatile pe Google si o sa vedeti ca toate fetele de aici acum activeaza in industria filmelor XXX.

Este de admirat faptul ca desi sunt o multime de scene de sex, timp de o ora si jumatate nu se repeta nici o pozitie. Mintea bolnava a scriitorului si regizorului macar nu duce lipsa de imaginatie. Din cand in cand un film pentru adulti este binevenit, dar s-au dus demult timpurile in care putin sex, niste perechi de sani si cateva pasarici dezgolite comensau pentru toate celelalte lipsuri. Trailer:


joi, 16 iulie 2015

War Story (2014)

Gen: Drama

Distributie: Catherine Keener, Hafsia Herzi, Ben Kingsley, Vincenzo Amato, Donatella Finocchiaro

Regizor: Mark Jackson [a mai regizat: Without(2011)]

Nota Gealapa: 3.25
Metascore: 50/100

O fotografa incearca sa isi revina dupa ce a fost tinuta in captivitate in Libia si se muta in Sicilia, nu departe de casa fostului ei mentor si iubit. Ajunge sa cunoasca o tanara imigranta tunisiana, care are nevoie sa faca un avort si sa ajunga in Franta si care seamana izbitor cu o fata din Libia pe care ea a fotografiat-o chiar inainte sa fie capturata.

Nu am ami vazut nimic ceva atat de plictisitor. Trei sferturi din film urmarim agonia unei femei depresive fara sa primim nici o explicatie despre ce a adus-o in starea asta sau cine este si ce scop are. Apoi apar cateva explicatii sumare, care nu face deloc sa merite asteptarea de pana atunci. Filmul nu are nici un pic de tensiune, nu transmite nici un mesaj si cu greau am rezistat sa nu adorm pana la final.

Distirbutia este inselatoare, pentru ca are cateva nume cunoscute, dar dintre toate doar Catherine Keener are un rol important, ea fiind si protganista. Acest lucru ar fi trebuit sa fie suficient deoarece keener este o actrita foarte buna, rolul este unul greu dar am avut senzatia ca vad un peste pe uscat. Pestii sunt cei mai buni inotatori dar odata scosi pe mal, desi fac aceleasi miscari nu mai ajung nicaieri si se sting. Exact asa este si Catherine Keener in acest film.

La inceput ritmul filmului este nul foarte incet, dar pe parcurs acesta devine si mai incet, si mai fara rost si mai confuz. Daca va ganditi de ceva timp sa va sinucideti si nu aveti curaj, uitandu-va la acest film s-ar putea sa aveti perte exact de imboldul care va lipseste. Trailer:


Minions (2015)

Gen: Animatie

Distributie: Sandra Bullock, John Hamm, Michael Keaton, Allison Janney, Steve Coogan

Regizor: Kyle Balda [a mai regizat: The Lorax(2012)]

Incasari: 116.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 7.40
Metascore: 56/100

Minionii Stuart, Kevin si Bob sunt recrutati de Scarlet Overkill, o raufacatoare, care alaturi de sotul ei inventator Herb, are un plan de a cuceri lumea.

A aparut in sfarsit si aceasta mult asteptata productie. Bilele galbene vorbitoare care au facut furori in intreaga lume au propriul film si este unul destul de bun. Oricat de dragi v-ar fi aceste personaje cred ca dupa acest film o sa simiti totusi nevoia unei pauze de la minioni. Scenariul este foarte bun si momentele foarte amuzante nu sunt deloc putine, iar dialogurile, atatea cate sunt, sunt si ele reusite. Ma asteptam sa fie totusi un desen animat mai pentru adulti decat este de fapt, lucru sesizabil, dar nu enaparat deranjant.

Numele care au asigurat vocile personajelor sunte destul de importante, chiar daca per ansamblu distributia nu este la fel de impresionanta ca la alte animatii. Nefiind foarte multe dialoguri, era important ca actorii sa scoata maxim din putinele replici avute la dispozitie. Nu pot sa imi dau seama daca au reusit sau nu pentru ca  umorul fiind mai degraba unul situational nu acorzi o mare atentie dialogurilor. Ce mi-a sarit in ochi este faptul ca acesta este primul film pe care eu il stiu, fie el si de animatie, in care Sandra Bullock este personajul negativ.

Ma astept sa fie un succes rasunator de box-office si sa adune un buchet impresionant de premii, desi personal am ramas cu o oarecare dezamagire legata de acest film despre care nu pot sa imi dau seama inca exact ce o cauzeaza. Un lucru interesant este ca Pierre Coffin, unul din cei doi regizori, este cel care a facut vocea tuturor celor 899 de minioni care apar in film. Trailer:


miercuri, 15 iulie 2015

Trespass (2011)

Gen: Drama

Distributie: Nicolas Cage, Nicole Kidman, Cam Gigandet, Ben Mendelsohn, Liana Liberato

Regizor: Joel Schumacher [a mai regizat: Twelve(2010), Town Creek(2009), The Number 23(2007), The Phantom of the Opera(2004), Veronica Guerin(2003)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 6
Metascore: 37/100

In timp ce sunt tinuti ostatici, un sot si o sotie descopera lucruri noi chiar despre relatia lor.

Desi acest film se vrea un thriller, lipsa suspansului si povestile emotionale secundare il fac mai degraba o drama. Exista cateva scene interesante si cateva intorsaturi neasteptate si reusite ale scenariului, dar acestea sunt insuficiente pentru ca filmul sa fie cu adevarat bun. Logica lipseste pe alocuri si din cand in cand mai apare cate o informatie noua absolut necesara pentru a debloca un punct mort al scenariului.

La prima vedere distributia nu este rea deloc, dar senzatia este ca actorii din acest film au fost ei insisi tinuti ostatici pe perioada filmarilor. Niciodata nu l-am vazut pe Nicolas Cage atat de neputincios. El nu a fost vreodata vreunStalone, dar nici astfel de roluri de victima plangacioasa nu a prea avut si nici nu il prin bine. Nicole Kidman pare ca si-a epuizat orice urma de entuziasm si mai face filme doar ca sa nu moara de foame. Eu sper sa revina cu prestatii impresionante cum s-a intamplat in trecut si cum cred ca inca mai este in stare.

Paradoxal, detaliile care apar pentru a fi la indemana, dialogurile abusrde ale personajelor si stilul acestora exagerat de interpretare sunt singurele lucruri care fac ca acest film sa nu fie plictisitor. Dialogurile, cel putin, sunt atat de ridicole in unele momente, incat sunt amuzante. Acest fiml este sub standard chiar si pentru un actor limitat cum e Cage. Ca sa va faceti o idee cat de slab este, filmul a fost retras din salile de cinema dupa numai 18 zile.


marți, 14 iulie 2015

This Is Where I Leave You (2014)

Gen: Comedie

Distributie: Jason Bateman, Tina Fey, Jane Fonda, Adam Driver, Rose Byrne

Regizor: Shawn Levy [a mai regizat: Night at the Museum: Secret of the Tomb(2014), The Internship(2013), Family Trap(2012), Little Brother(2012), Family Album(2011)]

Buget: 19.800.000 $
Incasari: 23.000.000 $

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 44/100

Cand tatal lor moare, patru frati adulti sunt fortatis a se intoarca in casa in care au copilarit si sa stea impreuna sub acelasi acelasi acoperis timp de o saptamana, dar si cu mama lor mult prea open-minded si o serie de soti, foste si posibili iubiti.

Acest film a fost o surpriza destul de placuta. Este suficient de amuzant incat sa fie agreabil, sensibil si arunca spre spectatori si cu o serie de lectii de viata, fara sa exagereze prea mult. Actiunea este ba exuberanta, ba linistita si ajungi sa nu mai stii la ce sa te astepti, lucru benefic pentru film. Nu am resimtit deloc lipsa tehnologiei si e efectelor vizuale.

Distributia nu este nici ea tocmai de lasat. Sunt cateva nume destul de relevante care au avut o chimie foarte buna impreuna, lucru care a facut ca filmul sa emane naturalete. Dialogurile propuse de scenariu au fost destul de bune si i-au ajutat pe protagonisti sa se puna in valoare. Dintre toti as spune ca cel mai bine au interactionat Jason Bateman si Tina Fey, despre care ai putea crede cu usurinta ca sunt frati si in realitate, nu doar in acest film.

Uitandu-te la acest film ai senzatia ca esti un martor invizibil la o sedinta de terapie prelungita, in care toata lumea cedeaza psihic mai devreme sau mai tarziu. Parca sunt totusi prea multe povesti secundare si ajungi sa te pierzi intre probleme, certuri, scuze si impacari.


luni, 13 iulie 2015

Wrong Turn 6: Last Resort (2014)

Gen: Horror

Distributie: Anthony Ilott, Chris Jarvis, Aqueela Zoll, Sadie Katz, Rollo Skinner

Regizor: Valeri Milev [a mai regizat: Re-Kill(2013), Code Red(2013)]

Buget: 1.200.000$

Nota Gealapa: 5.05

Danny si prietenii lui merg in Hobs Springs; restul e istorie.

Unele francize nu stiu cand sa se opreasca. Aceasta ar fi trebuit sa se termine dupa doua, maxim trei filme. Totusi a ajuns la al saselea si la cum s-a terminat, ma tem ca nu se va opri aici. Bineinteles ca in primele 30 de secunde o femeie este mai intai dezbracata in totalitate si apoi ciopartita doar ca sa stim de la inceput cu ce avem de a face. Daca sunteti cat de cat familiarizati cu aceasta serie stiti la ce sa va asteptati: multe scene scarboase, incest si niste fete perfecte pentru cosmaruri.

Distributia contine cateva nume oarecum familiare, dar nimeni cu adevarat relevant. Pentru ca scenariul este absout absurd, nu stiu daca ar fi putut sa scoata o prestatie decenta nici un actor de prima mana, daramite niste cvasi-anonimi.

Ce ma enerveaza cel mai tare este ca daca seria va continua ma voi uita in continuare la toate filmele, chiar daca numai filme de groaza nu mai sunt si s-au transformat in niste productii semi-porno extrem de bizare. Este si un lucru care m-a amuzat. La un moment dat, in decor, pe un panou cu persoane disparute este si poza lui Zac Efron. Trailer:


duminică, 12 iulie 2015

Whiplash (2014)

Gen: Musical

Distributie: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist, Paul Reiser, Austin Stowell

Regizor: Damien Chazelle [a mai regizat: Guy And Madeline on a Park Bench(2009)]

Buget: 3.300.000 $
Incasari: 48.000.000 $

Filmul a obtinut 90 de premii, printre care:
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role (J.K. Simmons), Prmeiile Oscar, 2015
- Best Achievement in Film Editing, Premiile Oscar, 2015
- Best Achievement in Sound Mixing, Premiile Oscar, 2015
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture (J.K. Simmons), Golden Globes SUA, 2015
- Best Supporting Actor (J.K. Simmons), BAFTA  Awards, 2015

Nota Gealapa: 8.55
Metascore: 88/100

Un tanar tobosar plin de potential se inscrie la una dintre cele mai severe scoli de muzica unde visele sale de maretie sunt modelate de un mentor care nu se da inapoi de la nimic pentru ca elevii sai sa isi atinga intreg potentialul.

Asteptarile mele de la acest film erau foarte mici. Ce asteptari as fi putut avea de la o productie cu buget redus, al carei protagonist este Miles Teller? Surprinzator, s-a dovedit a fi unul din cele mai bune filme pe care le-am vazut vreodata si probabil va deveni un clasic. Aici doar muzica conteaza, iar micile povesti secundare au fost aproapte ignorate de regizor cum probabil vor fi ignorate si de voi. Coloana sonora este impresionanta si contribuie din plin la starea de tensiune omniprezenta din primul pana in ultimul minut.

La prima vedere distributia nu pare a fi punctul forte al acestui film, dar se dovedeste a fi cel ami important atu al acestuia. Cu un scenariu minimalist, dar foarte bun, prestatia actorilor este lucrul prin care filmul impresioneaza cel mai mult. Miles Teller face probabil cel mai bun rol al sau si poate cel mai serios de pana acum, dar chiar si asa, in ciuda efortului sau iesit din comun este ecplipsat aproape in permanenta de J.K. Simmons care este absolut magistral. Interpretarea lui Simmons este atat de intensa si plina de pasiune ca t lasa cu gura cascata uneori. Chimia dintre cei doi a fost excelenta, iar senzatia uneori a fost ca se afectau unul pe altul cu fiecare replica. Chiar daca aici a fost eclipsat putin, pot spune ca zilele in care Miles Teller facea filme ca Project X, s-au terminat.

Acest film va deveni un model de urmat pentru producatorii care nu au la dispozitie bugete impresionante. Este un exemplu clasic cand mai putin inseamna de fapt mai mult, iar simplitatea acestui film functioneaza si ea in avantajul acestuia. Ca sa va dati seama de pasiunea cu care s-a lucrat la acest proiect, Miles teller i-a rupt doua coaste lui Simmons cand filmau o scena in care trebuia sa il atace, iar la scenele mai intense regizorul nici nu striga "cut" pentru a nu-l intrerupe pe Teller cand exersa la tobe. Este unul dintre filmele cu cele mai mici incasari din istorie care a fost nominalizat la Oscar, iare Dane DeHaan sunt convins ca are o mini-depresie dupa ce a refuzat rolul principal. Trailer:


sâmbătă, 11 iulie 2015

Jewtopia (2012)

Gen: Comedie

Distributie: Jennifer Love Hewitt, Peter Stormare, Lin Shaye, Crystal Reed, Jamie-Lyn. Sigler

Regizor: Bryan Fogel [aflat la prima experienta ca regizor]

Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 5.35

O comedie romantica despre un ne-evreu, care se preface ca este evreu pentru a cuceri fata visurilor sale.

Numele filmului nu este o intamplare. Acesta este un film cu si despre evrei. La cum este portretizata aceasta comunitate ma mir ca nu s-a iscat un scandal dupa acest film absolut zflemitor si denigrator la adresa evreilor. In afara de acest mic soc, filmul nu impresioneaza cu nimic. INtriga jenanta a dat nastere unor dialoguri si scene absolut elucubrante. Nu imi dau seama daca cele cateva zambete din timpul filmului le-am avut pentru ca am fost amuzat sau jenat de ceea ce vad.

Cand un scenariu de mana a doua pica pe mana unor actori de mana a doua, filmul nu are cum sa fie decat mediocru. Ma intreb Jennifer Love Hewitt a avut vreodata talent, sau pur si simplu publicul a fost hipnotizat de fata ei nevinovata. Interpretarile din acest fim parca sunt niste caricaturi nereusite.

Desi amuzant pe alocuri, per total filmul este atat de prost iar umorul de toaleta pe care il propune este posibil sa va omoare mare parte din neuroni. In ciuda glumelor sexuale exagerate filmul reuseste totusi sa lase impresia unei productii cuminti si inocente. In plus, ca sa fiu total sincer, mie imi plac glumele cu evrei. Trailer:


vineri, 10 iulie 2015

Son of God (2014)

Gen: Drama

Distributie: Diogo Morgado, Amber Rose Revah, Sebastian Knapp, Paul Knops, Darcie Lincoln

Regizor: Christopher Spencer [a mai regizat: Churchill: When Britain Said No(2015), David Starkey's Magna Carta(2015), Jumbo: The Plane that Changed the World(2014), Spying on Hitler's Army: The Secret Recordings(2013), Falkland's Most Daring Raid(2012)]

Buget: 22.000.000 $
Incasari: 143.000.000 $

Premii: 
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2015
- Grace Awards for Film, MovieGuide Awards, 2015

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 37/100

Filmul ne prezinta viata lui Iisus, de la inceputurile umile, la invataturile sale, crucificarea si in cele din urma, invierea.

As fi crzut ca pana acum cinematografia are suficiente filme cu Iisus. Se pare ca unii nu sunt de acord. Chiar daca filmele care au acest subiect au aproape in intregime acelasi scnariu si ne prezinta aceleasi scene, reusesc cumva sa atraga in continuare si sa starneasca interes. In cazul de fata, as spune ca detaliile peste care se sare sunt mult prea multe, pentru un film care trece bine de tot de doua ore. Nu este nici cel mai impresionant film cu aceasta tema, dar nu este nici unul din cele slabe, iar durata mare nu se transforma intr-o problema.

Actorii care apar in acest gen de filme, rar reusesc sa se mai faca remarcati si in altele. Cred ca asa va fi cazul si membrii acestei distributii. Nu este cel mai reusit Iisus, dar cateva din personajele secundare au fost interpretate aproape exceptional, iar cateva gospodine vor face risipa de servetele; mie mi-a ajuns unul.


Acum o sa enumar lucrurile care nu mi-au placut, iar fanatici religiosi trebuie sa inteleaga ca nu am ceva cu religia, ci cu filmul in sine. Cel mai deranjant lucru este superficialitatea. Dialogurile se rezuma la citate din biblie, iar pentru un film cu un buget respectabil ma asteptam la lucruri mai spectaculoase din punct de vedere vizual. Recomand totusi o vizionare, in speranta ca divinitatea nu ma va trazni.


miercuri, 8 iulie 2015

The Pirates (2014)

Titlu original: Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok

Gen: Aventuri

Distributie: Nam-gil Kim, Ye-jin Son, Hae-jin Yoo, Kyeong-yeong Lee, Tae-woo Kim

Regizor: Seok-hoon Lee [a mai regizat: Dancing Queen(2012), Du eolgurui yeochin(2007), Bang-gwa-hoo-ock-sang(2003)]

Incasari: 1.000.000 $

Premii:
- Best Technical Award, Blue Dragon Awards, 2014
- Best Actress (Ye-jin Son), Grand Bell Awards South Korea, 2014
- Best Supporting Actor (Hae-jin Yoo), Grand Bell Awards South Korea, 2014

Nota Gealapa: 7.20

O banda de pirati si un grup de banditi se lupta sa prinda o balena gri care a inghitit un sigiliu regal.

De fapt intriga este mult mai complicata si plina de complturi mai mici sau mai mari. E al doilea film corean pe care il vad si nici de aceasta data nu am fost dezamagit. Ca orice film produs in partea aia de lume este destul de greu de urmarit in prima faza, dar odata ce te obisnuiesti cu stilul si ritmul devinde foarte agreabil. Putin tras de par ca toate filmele asiatice, dar plin de efecte interesante si scene de actiune palpitante.

Numele din distributie nu imi spun absolut nimic, poate cu exceptia lui Ye-jin Son. Banuiesc ca sunt actori destul de renumiti in Asia. Spun asta pentru ca se vede experienta lor, iar interpretarile sunt bune spre foarte bune. Nu imi dau seama daca scenariul i-a incurcat sau i-a ajutat pentru ca subtitrarea de care am avut parte a fost una aproximativa, dar de multe ori protagonistii m-au facut sa inteleg si sa empatizez fara sa fie nevoie sa cunosc limba.

Filmul nu esate doar o replica asiatica a Piratilor din Caraibe, desi are cam acelasi vibe. Cand spun asta ma refer la faptul ca nu se ia foarte in serios si scenele de umor mai mult sau ami putin reusite sunt destul de numeroase. Filmul nu aduce nimic nou, dar nu este nici plictisitor si merita o vizualizare.


marți, 7 iulie 2015

Home (2015)

Gen: Animatie

Distributie: Jim Parsons, Rihanna, Steve Martin, Jennifer Lopez, Matt Jones

Regizor: Tim Johnson [a mai regizat: Over the Hedge(2006), Sinbad: Legend of the Seven Seas(2003), Antz(1998)]

Buget: 135.000.000 $
Incasari: 518.000.000 $

Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 55/100

Oh, un extraterestru fugarit de propriii semeni, aterizeaza pe Pamant si se imprieteneste cu aventuroasa Tip, care are o misiune proprie.

Dupa Shrek si Ice Age pretentiile au crescut foarte mult in ceea ce priveste animatiile si greu a mai ajuns vreo productie la acest nivel. Home se apropie destul de mult de acest nivel, dar din pacate, nu cred ca starneste un interes la fel de mare pentru a se transforma intr-o serie. Publicul tinta are o varsta mult mai scazuta, iar adultii pot avea dificultati in a indragi acest film, desi sunt cateva dialoguri cu dedicatie pentru ei. Chiar si asa, sunt convins ca filmul va obtine destule premii si aprecieri.

Distributia este interesanta si nume importante si-au pus vocea la bataie pentru aceste personaje. Surpriza pentru mine este Rihanna, care s-a descurcat excelent in aceasta postura. Restul actorilor sunt oarecum rutinati in astfel de proiecte si nu mai mira pe nimeni versatilitatea vocii lor.

Invatati-va copiii sa citeasca si lasati-i sa vada filmul subtitrat, cu vocile originale. Pentru ca mare parte din valoarea filmului este data de dialoguri si intonatie, versiunea dublata pierde mult din farmec. Desi nu tin neaparat sa vad o continuare, pentru o experienta singulara acest film este unul foarte bun. Parte din coloana sonora este asigurata bineinteles de Rihanna. Desi este foarte amuzant, am totusi si un repros: este mult prea pozitiv in mesaj. Dialogul si prietenia nu rezolva intotdeauna orice problema si nu ar trebvui sa ne mintim copii in acest fel. Trailer:


luni, 6 iulie 2015

The Outsider (2014)

Gen: Actiune

Distributie: Craig Fairbrass, James Caan, Jason Patric, Shannon Elizabeth, Melissa Ordway

Regizor: Brian A Miller [a mai regizat: Vice(2015), The Prince(2014), Officer Down(2013), House of the Rising Sun(2011), Caught in the Crossfire(2010)]

Buget: 4.000.000 $

Nota Gealapa: 5.40
Metascore: 23/100

Actiunea se invarte in jurul unui militar de profesie, Lex Walker, caruia i se spune ca fiica lui a murit. Cand ajung in Los Angeles si la identificarea cadavrului descopera ca acesta nu este al fiicei lui, incepe o investigatie.

Cu o astfel de intriga nu putea fi decat un film de duzina si doar un pretext ieftin pentru a manca niste popcorn. Originalitatea lipseste cu desavarsire, dialogurile sunt superficiale si in afara de cateva scene decente de actiune, acest film nu are nimic de oferit. Cu un buget asa mic efectele speciale lipsesc si ele aproape in totalitate, iar in filmele de actiune moderne acestea sunt esentiale.

Distributia nu este chiar rea. Sunt o multime de fete familiare, dar actori pe care suntem obisnuiti sa ii vedem in roluri secundare. Craig Fairbrass, protagonistul, este credibil in rolul de dur, dar capacitatile sale actoricesti lasa de dorit, iar acest film nu va fi pentru el rampa de lansare care il va face megastar.

Desi devine previzibil destul de repede, ramane un oarecare suspans pana la final. Mixul britanico-american al distributiei este si el destul de reusit. Limbajul trivial, desi foarte binevenit in unele filme, aici este folosit putin in exces si devine deranjant. Trailer:


duminică, 5 iulie 2015

Chinese Zodiac (2012)

Gen: Aventuri

Distributie: Jackie Chan, Qi Shu, Xingtong Yao, Laura Weissbecker, David Torok

Regizor: Jackie Chan [a mai regizat: Xin hai ge ming(2011), Jackie Chan: My Stunts(1999), Jackie Chan: My Story(1998), Ngo si seoi(1998), Cung on zo(1993)]

Premii: 
- Best Action Choreography, Golden Horse Film Festival, 2013
- Best Action Choreography, Hong Kong Film Awards, 2013
- Outstanding Co-Produced Film, Huabiao Film Awards, 2013

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 29/100

Un om cauta in intreaga lume un set de artefacte mistice: 12 capete de animale din bronza, reprezentand simbolurile zodiacului chinezesc.

Un film pe repede-inainte, exact cum ne-am astepta atunci cand protagonist este Jackie Chan. Trebuie sa fii foarte vigilent cand urmaresti scenele de actiune pentru a nu pierde vreun detaliu. In astfel de filmeintriga aproape ca nici nu conteaza. este doar un pretext pentru Jackie Chan sa bata niste oameni in moduri in care nu credeai posibil. Cascadoriile sunt cu adevarat iesite din comun in acest film, iar Chan, asa cum ne-a obisnuit, si le face singur, ba mai mult, in acest film a facut si cascadoriile catorva colegi de platou.

Pentru un film asiatic, distributia este surprinzatoare si apar chiar cateva figuri familiare de la Hollywood. Bineinteles ca nimeni nu va castiga vreun premiu pentru interpretare, dar prestatiile actorilor sunt suficient de bune pentru a nu le da importanta si pentru a savura nestingheriti scenele de actiune. Jackie Chan este simpatic ca intotdeauna si in ciuda varstei (58 de ani, atunci cand a aparut acest film) inca este capabil de lucruri uimitoare, unul dintre ele fiind sa fie pe placul a vreo trei generatii diferite.

La capitolul reprosuri pot spune ca filmul este putin cam lung, cu mult prea multe povesti secundare si un final mult prea siropos, dar tipic pentru filmele asiatice. Se zvoneste ca acesta va fi ultimul film in care il vom vedea pe Jackie Chan intr-un rol important, iar asta ar trebui sa ajunga pentru a va convinge sa il vedeti. Trailer:


sâmbătă, 4 iulie 2015

The Atticus Institute (2015)

Gen: Horror

Distributie: William Mapother, Julian Acosta, Anne Betancourt, Carlos E. Campos, Jake Carpenter

Regizor: Chris Sparling [a mai regizat: An Uzi at the Alamo(2005)]

Nota Gealapa: 5.95

In toamna anului 1976, un mic laborator de psihologie din Pennsylvania a devenit invonluntar "casa" singurului caz de posesie demonica recunoscut de guvernul SUA. Armata a preluat controlul laboratorului pe motiv de siguranta nationala si au implementat masuri menite sa transforme entitatea intr-o arma. Detaliile evenimentelor sunt facute publice dupa ce au ramas clasificate aproape 40 de ani.

Nu va lasati pacaliti de intriga. Filmul este in proportie de 99.99% o fictiune. Au strecurat putin adevar istoric doar pentru a-l face mai credibil, iar efectul a fost cel scontat. Este unul dintre cele mai originale filme cu posesii demonice.  In prima faza am fost dezamagit, crezand ca va fi inca un film mediocru stil documentar cu imagini neclare si filmat de maini tremurande, dar cel putin partial, m-am inselat. Atmosfera este in permanenta sumbra si tensionata, dar ar fi trebuit sa existe mai multe scene explicite si inspaimantatoare decat cele care au fost, cel putin dupagustul meu.

Distributia nu are cine stie ce nume importante, dar cazurile in care o productie horror impresioneaza la acest capitol sunt extrem de rare. Chiar si asa, actorii din acest film s-au descurcat destul de bine, atat cat au avut ei de interpretat. Nu vor primi premii dar nici nu vor fi pusi la colt pentru prestatiile lor.

Producatorii au realizat "un documentar" decent, cu toate elementele unei astfel de productii. De aici si lipsa factorului horror de care aminteam mai devreme. Acest film nu vava marca pe viata, dar merita o vizionare. Daca aveti chef de o fictiune care se preface ca este altceva, atunci cu siguranta este un din productiile de top realizate astfel.


NetFlash.ro la indemana ta!