joi, 30 aprilie 2015

Banshee Chapter (2013)

Gen: Horror

Distributie: Katia Winter, Ted Levine, Michael McMillian, Corey Moosa, Monique Candelaria

Regizor: Blair Erickson [aflat la primul sau film]

Buget: 950.000 $

Premii:
- Scariest Film (Fans Choice Award), Toronto After Dark Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 62/100

Jurnalista Anne Roland exploreaza legaturile deranjante din spatele disparitiei unui prieten apropiat, un experiment chimic guvernamental si sursa unui semnal radio infiorator.

Daca ar fi beneficiat de un buget macar decent sunt convins ca acest film ar fi fost unul memorabil. Chiar si in aceste conditii de austeritate avem parte d eo stare permanenta de suspans si cateva sperieturi zdravene. Din pacate povestea avanseaza sarind peste niste detalii importante, catre un final confuz care nu iti raspunde aproape la nici o intrebare.

Distributia nu este cine stie ce, singura figura familiara fiin Ted Levine caruia i s-a oferit un personaje dubios. Din nefericire nici scenariul nu este vreo capodopera, astfel ca era greu sa avem parte de vreo interpretare emotionanta.

Pana la urma avem parte de o productie decenta, dar care lasa senzatia ca iroseste mult potential. Desi inceputul este unul foarte bun si promitator, restul filmului nu reuseste sa se ridice la acelasi nivel, dar cele cateva momente care te fac sa iti rozi unghiile, fac si ca acest film sa merite sa fie vazut. IN prima faza acest film ar fi trebuit sa fie regizat de Chritopher Nolan, dar acesta a renuntat pentru a regiza Interstellar.


miercuri, 29 aprilie 2015

Swerve (2011)

Gen: Crima

Distributie: Jason Clarke, Emma Booth, David Lyons, Travis McMahon, Vince Colosimo

Regizor: Craig Lahiff [a mai regizat: Politics, Power, Justice and the Media: Controversies of the Stuart Case(2010), Black and White(2002), Heaven's Burning(1997), Ebbtide(1994), Strangers(1991)]

Nota Gealapa: 5.85
Metascore: 42/100

Colin este implicat intr-un accident rutier unde da peste un mort, o femeie frumoasa si o valiza plina de bani. Dupa ce incearca sa faca lucrul corect ajunge sa fie implicat intr-o schema periculoasa.

O incercare laudabila a australienilor, dar mai e mult pana departe. Povestea este cat de cat originala si interesanta, dar pe masura ce avanseaza descoperim unele lipsuri de logica flagrante, care nu pot fi ignorate. Asta, impreuna cu o realizare tehnica modesta si un scenariu saracacios in dialoguri (in primele sase minute nu se rosteste nici macar un cuvant) fac ca acest film sa ramana in mediocritate.

Distributia are cateva figuri familiare, poate chiar importante in Australia, dar scenariul este slabut si nu ofera posibilitatea nimanui sa se faca remarcat. Singura prestatie pe care as remarca-o este cea a lui Jason Clarke, pe care experienta l-a ajutat sa aiba o interpretare in regula chiar si in aceste conditii.

Aceasta productie are usoare trasaturi de film negru. O buna parte din poveste se refera la modul cum oamenii pot interpreta gresit lucrurile pe care le vad si la rolul pe care il poate avea hazardul in soarta unui om. Apreciez ca filmul nu a apelat in mod excesiv la nuditate, dar sa apara o singura femeie in tot filmul mi se pare putin exagerat.


marți, 28 aprilie 2015

Ride Along (2014)

Gen: Comedie

Distributie: Ice Cube, Kevin Hart, Tika Sumpter, John Leguizamo, Bruce McGill

Regizor: Tim Story [a mai regizat: Think Like a Man Too(2014), Think Like a Man(2012), Hurricane Season(2009), 4: Rise of the Silver Surfer(2007), Fantastic Four(2005)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 309.000.000 $

Premii:
- Choice Movie Actor: Comedy (Kevin Hart), Teen Choice Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 41/100

Un paznic trebuie sa dovedeasca fratelui politist al iubitei lui ca este demn de aceasta si petrece alaturi de el 24 de ore de patrulare prin Atlanta.

O comedie bunicica, cu un buget care i-a permis, atunci cand a fost nevoie, sa mascheze lipsa de umor cu efcte speciale care sa iti ia ochii. Filmul reuseste sa mentina interesul crescut aproape pe intreaga durata a filmului. Din pacate este destul de previzibil, unele personaje sunt dezvoltate insuficient de mult iar scenariul propune pe alocuri niste dialoguri foarte superficiale.

Distributia este rincipalul avantaj al filmului, dar, in mod paradoxal, si unul din lucrurile care il trage in jos. Avantaj pentru ca nu stiu daca alti protagonisti ar fi dus la capat mai bine acest film, iar dezavantaj pentru ca Ice Cube nu mai impresioneaza demult pe nimeni in rolul durului, iar Kevin Hart, cu acelasi stil isteric, devine obositor la un momentdat. Surpriza placuta pentru mine a fost sa il vad pe Dragos Bucur, dar rolul a fost destul de mic si nici nu m-a impresionat prea tare cu prestatia lui. Dar acesta poate fi un rim pas pentru ca el sa ajunga la Hollywood.

Desi nu este nici pe departe cea mai memorabila comedie pe care am vazut-o, recunosc ca m-am distrat destul de bine urmarind acest film, asta in ciuda scenariului destul de gaunos. Daca sunteti fani Kevin Hart cel mai probabil va veti bucura de acest film, in caz contrar nu sunt atat de sigur.


luni, 27 aprilie 2015

Jack Reacher (2012)

Gen: Actiune

Distributie: Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins, David Oyelowo, Werner Herzog

Regizor: Christopher McQuarrie [a mai regizat: The Way of the Gun(2000)]

Buget: 60.000.000 $
Incasari: 439.000.000 $

Premii:
- Film Music, BMI Film & TV Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 50/100

Un investigator sapa din ce in ce mai adanc intr-un caz in care este implicat un militar profesionist care a impuscat cinci victime la intamplare.

Cam asa trebuie sa arate un film bun. Intriga este solida si ofera oportunitati pentru multe scene pline de adrenalina. Din fericire, aceste oportunitati au fost fructificate. Desi personajele nu sunt dezvoltate prea mult, stim despre ele exact cat avem nevoie, iar ritmul in care se desfasoara si se complica actiunea nu ne permite sa ne punem prea multe intrebari. Avem aprte de cateva scene de actiune foarte palpitante, desi nu abunda de efecte speciale. Din fericire, punctele forte ale filmului nu sunt exploziile puternice sau crimele oripilante. Bineinteles ca si acest film are cliseele lui, dar acestea sunt la un nivel tolerabil.

Distributia nu propune foarte multe mari, dar il are pe Tom Cruise, iar asta este suficient de cele mai multe ori. Asa este cazul si acum. Tom Cruise, care a dovedit ca poate duce la capat cu suucces orice rol, scoate maximum si din acest personaj. Nu va asteptati sa ia vreun Oscar pentru prestatia lui, dar evolueaza in nota lui obisnuita iar momentele cand face pereche cu Robert Duvall sunt absolut savuroase.

Desi trailerele m-au facut sa cred ca voi avea de a face cu un blockbuster, am fost placut surprins ca nu a fost asa. Filmul duce mai degraba spre un thriller si m-a facut sa gandesc mai mult decat eram pregatit sa o fac. Intorsaturile pe care le ia scenariul nu sunt exagerate si contribuie doar in mod pozitiv la dezvoltarea actiunii. De final, daca va intereseaza, in acest film sunt omorati fix 22 de oameni. Trailer:


duminică, 26 aprilie 2015

Paranormal Activity: The Marked Ones (2014)

Gen: Horror

Distributie: Andrew Jacobs, Jorge Diaz, Gabrielle Walsh, renee Victor, Noemi Gonzalez

Regizor: Christopher Landon [a mai regizat: Burning Palms(2010)]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 183.000.000 $

Nota Gealapa: 5.55
Metascore: 42/100

Jesse incepe sa experimenteze lucruri inexplicabile dupa moartea vecinei lui. Cand incepe sa investigheze nu dureaza mult pana afla ca a fost ales sa fie posedat de o entitate demonica si este doar o chestiune de timp pana va fi in totalitate sub controlul acesteia.

Filmul se alatura unui grup numeros de alte productii cu idei laudabile, dar mijloace de relizare precare. Astfel, avem parte de inca un film filmat cu o singura camera, lucru care demult nu mai ajuta la cresterea tensiunii si nu face altceva decat sa enrveze printr-o imagine tremuranda si detalii pierdute. Acesta este parte a unei serii din care marturisesc ca nu am vazut nici un film pana acum, dar acest lucru nu este o problema pentru ca acestea sunt independente unul de altul. Cred, totusi, ca le voi vedea si pe cele mai vechi.

Distributia este compusa din niste mexicani anonimi dornici de afirmare, dar cand o mana de actorasi incearca sa isi faca loc toti prin obiectivul unei singure camere este rgeu sa obtina cineva tim suficient de ecran pentru a se face remarcat. As spune chiar ca prestatiile lor trag filmul in jos.

Chiar cu aceste mijloace precare si a unui inceput groi, a doua jumatate a filmului ofera destula tensiune si propune cateva efecte interesante. Desi incasarile sunt uriase entru felul in care arata, inteleg ca acesta este cel mai nereusit film al seriei din acest punct de vedere. Trailer:


CLONED: The Recreator Chronicles (2012)

Gen: SF

Distributie: Stella Maeve, Alexander Nifong, J. Mallory McCree, John de Lancie, Laura Moss

Regizor: Gregory Orr [a mai regizat: The Day They Died(2003), Secret D-Day(1998), Hollywood Commandos(1997), Jack L. Warner: The Last Mogul(1993)]

Nota Gealapa: 5.20

Un grup de adolescenti dau peste un laborator secret si trebuie sa isi infrunte clonele.

Intriga acestui film este mai subtire decat gheata de pe Herastrau in februarie. Aceasta vine la pachet cu o serie de efecte vizuale facute parca in Paint. Toppingul este asigurat de un scenariu plin de timpi morti, dialoguri idioate si actiuni fara nici o logica.

Distributia este una anonima. Iti dai seama ca esti sarac atunci cand ai nevoie de o fata familiara pe care sa o pui e afis si ti-l permiti doar pe John de Lancie. Cei trei protagonisti, dupa ce ca era aproape amatori, au mai fost pusi si in situatii ipocrite in care era greu sa fie credibili. Chiar si asa, as spune ca Stella Maeve face un dublu-rol destul de bun si s-ar putea sa mai auzim de ea.

Filmul primeste nota de trecere doar pentru un final interesant, desi previzibil. In rest, as spune ca indiferent cat de mari fani ai genului ati fi, puteti sa dormiti linistiti daca nu bifati acest film. Nu pierdeti nici o teorie revelatoare. Trailer:


sâmbătă, 25 aprilie 2015

The Spectacular Now (2013)

Gen: Drama

Distributie: Miles Teller, Shailene Woodley, Kyle Chandler, Masam Holden, Dayo Okeniyi

Regizor: James Ponsoldt [a mai regizat: The End of the Tour(2015), Smashed(2012), Off the Black(2006)]

Buget: 2.500.000 $
Incasari: 7.000.000 $

Filmul a obtinut 11 premii, printre care:
- Overlooked Film of the Year, Phoenix Film Critics Society Awards, 2013
- Feature Film - Substance Use, Prism Awards, 2014
- Best Supporting Actress (Shailene Woodley), San Diego Film Critics Society Awards, 2013
- Futurewave Youth Jury Award (James Ponsoldt), Seattle Inernational Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 7.20
Metascore: 82/1000

Folosofia despre viata a unui elev in ultimul an de liceu se schimba atunci cand intalneste o fata draguta, dar deloc banala.

Acesta este un film independent foarte dragut. Avand la baza o poveste de dragoste adolescentina nu atat de banala ca majoritatea, asezonata cu o drame familiale interesante si cu cateva lectii de viata reusite. Desi la prima vedere nimic nu il recomanda a fi un film bun, realitatea este ca reuseste sa captiveze si sa te faca sa simti alaturi de personaje. S-ar fi putut lucra putin mai mult la final, care este cam in coada de peste, dar probabil bugetul imitat nu a mai permis inca un minut de actiune.

Distributia nu este nici ea la rima vedere prea impresionanta, dar are cativa tineri actori cu figuri destul de cunoscute, care au facut o alegere buna sa participe la acest proiect, pentru ca au primit pe mana un scenariu care i-a pus destul de mult in valoare. Cei doi protagonisti, Miles Teller si Shailene Woodley, au interpretari foarte bune care cu siguranta le-au deschis nicte usi viitoare catre alte filme.

Filmul este destul de onest, fiind unul dintre cele mai bune filme cu adolescenti pe care le-am vazut. Ambele personaje rincipale sunt foarte complexe si ajutate de interpretari reusite din artea actorilor, nu este greu deloc sa empatizam cu ele. Ca majoritatea acest, dar reuseste sa nu cada in patima cliseelor prea mult, lucru care il mentine interesant. Poate fi un film care te inspira sa faci anumite schimbari. Trailer:


miercuri, 22 aprilie 2015

CBGB (2013)

Gen: Muzical

Distributie: Alan Rickman, Malin Akerman, Justin Bartha, Richard de Klerk, Johnny Galecki

Regizor: Randall Miller [a mai regizat Bottle Shock(2008), Nobel Son(2007), Marilyn Hotchkiss' Ballroom Dancing & Charm School(2005), Till Dad Do Us Part(2001), A Tale of Two Bunnies(2000)]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 7.15
Metascore: 30/100

O perspectiva asupra scenei punk-rock din New York si a venerabilului club CBGB.

In rima faza totul pare destul de plictisitor si realizat intr-un mod destul de ciudat, dar incet, incet incepi sa intelegi despre ce este acest film cu adevarat iar apoi esti pur si simplu fascinat. Filmul ne ofera o bucatica de istorie la care noi, cei din aceasta parte de lume, nu am avut acces, si anuma o parte din existenta clubului New York-ez CBGB, unul din putinele locuri unde se putea canta muzica originala in State la un moment dat si clubul in care s-a lansat curentul punk. Eu nu stiam ca aaici s-au lansat nume importante precum Joey Ramone, Blondie, The Police sau Talking Heads.

Distributia are suficiente fete familiare incat sa starneasca si ea interesul pentru film. Prestatiile acestora au aceeasi evolutie ca si filmul in sine, adica putin plictisitoare la inceput, dar din ce in ce mai bune odata cu trecerea timpului. Nu avem parte totusi, de vreo interpretare demna de vreun premiu.

De unde la inceput aproape ca adormisem, la sfarsitul filmului m-am trezit gandind "Uau! Ce experienta!". Trebuie sa realizati totusi ca nu vorbim despre un film biografic, deci 100% corect din punct de vedere istoric. Scopul lui este doar sa distreze si reuseste acest lucru in cea mai mare parte a timpului. In incheiere va las cu un citat in limba engleza d ela producatorii acestui film, ca sa intelegeti cu ce aveti de a face: "This film is dedicated to... Hilly Kristal and all those who worked at and lived at CBGB. MAY THEY ROCK ON FOREVER! No animals were harmed during the making of this film... The cockroach guts were Fig Newtons. And we know that Iggy Pop never played at CBGB... Just deal with it."


marți, 21 aprilie 2015

Sorority Party Massacre (2012)

Gen: Horror

Distributie: Thomas Downey, Ed O'Ross, Marissa Skell, Eve Mauro, Yvette Yates

Regizor: Chris W. Freeman [a mai regizat: Beast Mode(2015), Mirror Image(2012)]

Nota Gealapa: 2.65

Studente sexy trebuie sa faca fata unui criminal in serie o afinitate pentru fetele tinere.

Prima impresie poate fi ca titlul ne povesteste, practic, tot filmul. Din fericire, sau din pacate, inca nu imi dau seama nu se intampla acest lucru. Poate ar fi fost mai bine ca acest film sa fie despre 50 de tineri omorati la o petrecere, pentru ca ce se intampla de fapt este cu mult mai rau. Se alterneaza momentele horror care se vor serioase cu cele de caricatura, intentionata sau nu, astfel ca nu mai stii daca aceasta productie se ia in serios sau nu.

Distributia contine surprinzator de multe nume cunoscute, chiar daca unele de plan secund sau altele despre care nu mai credeam ca exista. Acestea fiind zise, atat actorii experimentati cat si cei tineri si dornici de afirmare au avut prestatii execrabile. Nu inteleg de ce ai accepta ca actor, tanar sau experimentat, sa accepti de bunavoie sa te compromiti luand parte la un asemenea proiect, pentru ca nu cred ca vreunul dintre ei a citit scenariul si si-a spus ca asta e filmul cu care va castiga un Oscar.

Fiind probabil vorba de un film ieftin, regizorul a apelat la trucuri ieftine, aceleasi pe care le intalnim peste tot, adica nuditate si scene de lesbianbism de exemplu. Incarcand sa faca actiunea mai interesanta, scriitorii au introdus tot felul de schimbari de situatii in scenariu. Unele au fost previzibile, altele nu, dar toate aceste schimbari sunt atat de multe incat se pierde si putina farama de logica e care o are filmul si ajungi sa nu mai intelegi cine pe cine a omorat si de ce. Trailer:


duminică, 19 aprilie 2015

Grace of Monaco (2014)

Gen: Biografic

Distributie: Nicole Kidman, Tim Roth, Andre Penvern, Frank Langella, Paz Vega

Regizor: Olivier Dahan [a mai regizat: Les seigneurs(2012), Mozart L'Opera Rock(2010), My Own Love Song(2010), La mome(2007), Les rivieres pourpres 2 - Les anges de l'apocalypse]

Buget: 30.000.000 $

Nota Gealapa: 6.30
Metascore: 21/100

Povestea crizei de casnicie si identitate a fostei vedete de la Hollywood, Grace Kelly,in timpul unei dispute politice intre printul de Monaco, Rainier al III-leasi francezul Charles de Gaulle si a unei invazii franceze iminente, la inceputul anilor '60.

Acest film mi-a oferit inca o bucatica de istorie cu care nu eram foarte familiar, dar acesta este unul din putinele lucruri bune. Pe langa atmosfera pompoasa in care ne transpune, filmul nu prea mai ofera nimic. Nu este nici foarte palpitant, nici nu creeaza prea multe emotii si cu siguranta nu este memorabil. Daca acest film ar fi un alergator, ar fi unul de pluton.

Distributia este foarte buna, dar scenariul slabut i-a impiedicat pe membrii acesteia de a oferi prestatii excelente. Chiar si asa, experienta actorilor a facut ca interpretrarile sa fie decente. Nicole Kidman este protagonista si s-a descurcat onorabil. Din pacate, Tim Roth este utilizat mult prea putin si necorespunzator pentru a ne bucura de el cu adevarat, personajul sau putand fi exploatat mult mai bine.

Nici ca omagiu acest film nu cred ca este foarte reusit. Daca ramanem cu ceva dupa acest film, acest lucru ar fi atentia la detalii cinematografice, pana si focurile de artificii care sunt vizibile pe fundal la un moment dat fiin artificii reale. Daca a fost suficient bun pentru a deschide Festivalul de la Cannes, cu siguranta este suficient de bun sa ruleze macar odata in fiecare sufragerie.

sâmbătă, 18 aprilie 2015

Percy Jackson: Sea of Monsters (2013)

Gen: Fantastic

Distributie: Logan Lerman, Alexandra Daddario, Brandon T. Jackson, Douglas Smith, Leven Rambin

Regzior: Thor Freudenthal [a mai regizat: Diary of a Wimpy Kid(2010), Hotel for Dogs(2009)]

Buget: 90.000.000 $
Incasari: 300.000.000 $

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 39/100

Pentru a-si salva locul de refugiu unde sunt in siguranta, fiul lui Poseidon si prietenii lui pornesc intr-o aventura spre Marea Monstrilor, pentru a gasi Lana de Aur si sa impiedice un rau antic sa invie.

Ca si primul film din serie, banuiesc entru ca nu l-am vazut, este ur si simplu o priductie de familie cu un buget de blockbuster. Din acest motiv, este de departe cel mai bine realizat film de familie, care va lasa cu gura cascata copiii, dar nu ii va impresiona foarte tare pe cei mai experimentati si harsaiti rin multe filme. Sunt cateva efecte si scene interesante, dar cam atat. Intriga este cel utin ciudata si infantila, motiv pentru care este greu sa iei filmul in serios.

Distributia nu are nume impresionante, dar are tineri dornici de afirmare care au avut interretari decente si doar atat puteau realiza cu un asemenea scenariu. Nu prea ai cum sa empatizezi cu personajele din acest film. Nu cred ca i se va rupe inima in doua cuiva de mila unui ciclop care are nevoie de un frate.

Din cand in cand avem nevoie de o astfel de aventura infantila pentru a ne lua gandul de la lucruri serioase, asa ca nu vad nici un motiv pentru care sa nu il vedeti macar odata. Pe langa cateva scene interesante, scenariul propune si cateva glume destul de bune, unele cu referinte biblice, un inceput de drgaoste adolescentina si problme failiare de asemenea specifice pubertatii.


miercuri, 15 aprilie 2015

All Superheroes Must Die (2011)

Gen: Thriller

Distributie: Jason Trost, Lucas Till, James Remar, Sophie Merkley, Lee Valmassy

Regizor: Jason Trost [a mai regizat: How to Save Us(2014), Wet and Reckless(2013), The FP(2011)]

Buget: 20.000 $

Nota Gealapa: 4.25

Patru super-eroi sunt rapiti de dusmanul lor de moarte si sunt fortati sa concureze intr-o serie de probe pentru a salva o multime de civili rapiti si raspanditi printr-un oras abandonat.

Acest film este o mare pierdere de vreme. Se anunta un film interesant macar din punct de vedere al efectelor, dar toti "super-eroii" raman in mod convenient fara puteri la inceputul filmului, astfel ca orice urma de speranta de a vedea ceva interesant dispare destul de repede. Desigur, la inceputul filmului nu stiam ca bugetul a fost doar 20.000 de dolari, mai putin decat unele filme studentesti din tari din lumea a treia. Intriga este subreda, scenele plictisitoare si pe parcursul filmului am cascat de parca nu mai dormisem de trei zile.

Distributia este si ea foarte slaba. Acesta este genul de film in care un actor se apuca de scris si de regizat si isi aduna prietenii din lumea filmului pentru a-l ajuta. Din pacate pentru el, se pare ca Jason Trost nu are foarte multi prieteni in lumea asta, pentru ca membrii acestei distributii sunt chiar mai anonimi decat el. Nu poate fi vorba despre valoare artistica a vreuneia din interpretarile din acest film.

Acest film este o copie a seriei Saw, realizata din ajutor social. Daca ne uitam la bugetul mai mic decat pretul unei garsoniere din Bucuresti, atunci ar trebui sa apreciem si cele doua-trei explozii pe care ni le ofera acest film, dar si cele fix patru gloante trase in intreg filmul. Bugetul a fost atat de mic incat au fost nevoiti sa rupa pagini intregi din scenariu chiar pe platourile de filmare si asta nu este nici o gluma. In plus, costumele suer eroilor au fost facute din costume de scafandru modificate. Trailer:


luni, 13 aprilie 2015

All the King's Men (2006)

Gen: Drama

Distributie: Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet, Anthony Hopkins, Mark Ruffalo

Regizor: Steven Zaillian [a mai regizat: A Civil Action(1998), Searching for Bobby Fischer(1993)]

Buget: 55.000.000 $
Incasari: 8.000.000 $

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 37/100

Bazat pe romanul lui Robert Penn Warren, filmul ne prezinta viata populistului Willie Stark, o creatura politica inspirata in oarecae masura de guvernatorul Huey Long din Louisiana.

Acesta este cu siguranta un film interesant. Ne ofera cateva scene cu adevarat uternice. Din pacate, uneori, da senzatia ca exagereaza si este greu sa il mai iei in serios. Cam asta este singurul lucru care i se poate reprosa. In rest, cu o poveste solida care imprumuta cate ceva din realiatate reuseste sa se impuna, desi poate noua ne va fi mai greu sa empatizam cu personajele dintr-un film despre viata politica americana.

Distributia este un de vis in care s-au adunat multe nume importante. Desi nici unul nu a castigat vreun premiu pentru interpretarea din acest film, prestatiile lor sunt solide si credibile. Singurul care se face remarcat este Sean Penn, chiar daca acesta exagereaza cateodata si suprainterpreteaza.

Cine este fan al filmelor istorice il va gasi cu siguranta agreabil si pe acesta, mai ales ca vine la pachet cu o cinematografie superba, care va va purta intr-o epoca trecuta. Daca veti cauta pe Youtube filmulete cu Huey Long, guvernatorul american care a inspirat acest film, veti fi suprinsi sa vedeti ca scenariul foloseste cateva discursuri de-ale lui cuvant cu cuvant.


duminică, 12 aprilie 2015

At the Devil's Door (2014)

Gen: Horror

Distributie: Ashley Rickards, Nick Eversman, Michael Massee, Mark Steger, Catalina Sandino Moreno

Regizor: Nicholas McCarthy [a mai regizat: The Pact(2012)]

Nota Gealapa: 5.60
Metascore: 47/100

Cand o agenta imobiliara tanara si ambitioasa incearca sa vanda o casa cu un trecut subred, calea i se intersecteaza cu fetita cu probleme despre care crede ca este fiica disparuta a celor care au detinut casa. Impreuna cu sora ei incearca sa o ajute dar ajung sa aiba un conflict cu o forta supranaturala.

Filmul, cunoscut si sub numele de Home, incepe greu si dupa vreo 15 minute am crezut ca o sa adorm, dar incet incet au aparut suficiente momente care m-au facut sa tresar. Povestea este slabuta, deloc originala si plina de clisee. Toate momentele infricosatoare se bazeaza exclusiv pe aparitii surpriza si zgomote puternice. La partea de efecte nu exista nimic revolutionar; sunt aceleasi din orice film mediocru.

Distributia este alcatuita din tineri anonimi, asa cum se intampla din acate in marea majoritate a filmelor horror moderne. Scenariul ne propune o mica surpriza la acest capitol. Intalnim ceea ce la atletism s-ar chema "iepure". Avem o falsa protagonista pentru inceputul filmului, adevaratul rol principal dezvaluindu-se abia dupa moartea acesteia.

Filmul are probleme mari cu logica temporala. Sare prin diverse perioade de tip fara sa te anunte si devine confuz pe alocuri. In ciuda tuturor acestor aspecte negative, are ceva, nu imi dau seama ce, care il face placut... un fel de placere vinovata, fapt pentru care va si ramane in colectia mea personala. Trailer:


Rendition (2007)

Gen: Drama

Distributie: Reese Witherspoon, Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, Meryl Streep, Alan Arkin

Regizor: Gavin Hood [a mai regizat: Ender's Game(2013), Tough Trade(2010), X-Men Origins: Wolverine(2009), Tsotsi(2005), W pustyni i w puszczy(2001)]

Buget: 27.500.000 $
Incasari: 13.000.000 $

Premii:
- Best Narrative Feature, Mill Valley Film Festival, 2007

Nota Gealapa: 7.15
Metascore: 55/100

Un analis CIA pune la indoiala misiunea pe care o are dupa ce este martorul unei metode de interogare neortodoxa, in incinta unui centru de dententie din afara SUA.

Din cand in cand imi cade in mana dvd-ul unui film mai vechi pe care l-am scapat in totalitate. De multe ori se dovedeste ca nu am ratat nimic important dar de aceasta data ma bucur ca am vazut acest film, pentru ca este unul foarte bun. Actiunea este intensa si reuseste sa te captiveze pana la final. Desi nu este previzbil, se termina totusi cam brusc lasand multe intrebari fara raspuns.

Distributia contine nume importante, care desi nu au prestatii memorabile, sunt interpretari solide care ofera credibilitate filmului. neavand neaparat pe cine sa remarc, am de facut o singura observatie, si anume ca se pare ca odata cu trecerea anilor Meryl Streep se descurca din ce in ce mai bine in personaje antipatice care incep sa ii vina ca o manusa.

Se vede ca munca de cercetare dusa pentru acest film a fost fara greseala. Nu pare nimic nelalocul lui sau lipsit de logica. Coloana sonora completeaza si ea actiunea intensa si o cinematografie aproape poetica. Filmul abordeaza un subiect de care se teme de multe ori chiar si presa.


Fury (2014)

Gen: Razboi

Distributie: Brad PItt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Pena, Jon Bernthal

Regizor: David Ayer [a mai regizat: Sabotage(2014), End of Watch(2012), Street Kings(2008), Harsh Times(2005)]

Buget: 68.000.000 $
Incasari: 425.000.000 $

Premii:
- Editor of the Year, Hollywood Film Awards, 2014
- Best Ensemble, National Board of Review Awards SUA, 2014
- Virtuoso Awards (Logan Lerman), Santa Barbara Inernational Film Festival, 2015

Nota Gealapa: 8.05
Metascore: 63/100

Aprilie, 1945. In timp ce aliatii dau ultimul asalt in Europa, un sergent calit in lupta, Wardaddy, se afla la comanda unui tanc Sherman si a unui echipaj de cince oameni, intr-o misiune in satele liniilor inamice. Depasiti numeric, cu munitie insuficienta si cu un soldat incepator printre ei, trebuie sa infrunte sansele potrivnice, in incercarea lor eroica de a lovi fix in inima Germaniei Naziste.

Era nevoie de un film de razboi cu adevarat bun. Nu mai aparuse unul de ani buni, dar vazandu-l pe acesta pot spune ca asteptarea a meritat. Cu un buget decent, dar departe de cel al mega-productiilor moderne, acest film a reusit sa valorifice fiecare cent si poate sta umar la umar cu oricare dintre acestea. Filmul are si comedie si drama si scene impresionante si reuseste sa captiveze din primul pana in ultimul minut.

Distributia a fost foarte bine aleasa, rezultatul fiind ca interpretarea este unul din punctele forte ale filmului. Avem parte de cel putin trei interpretari foarte bune. Logan Lerman, desi nu atat de experimentat ca si colegii lui, reuseste sa fie la acelasi nivel cu acestia si sa aiba o prestatie foarte buna care banuiesc ca il va afce dezirabil pentru alte filme viitoare importante. Dintre cei deja cunoscuti Brad Pitt si Shia LaBeouf au fost cu siguranta in forma maxima la filmari entru ca si lor le-a iesit foarte bine ce au avut de facut.

Desi filmul le cam are pe toate, adica zgomote puternice, explozii colorate, cateva morti socante, niste iubire si niste ura, are de asemenea si toate cliseele filmelor cu razboi, iar finalul va va aduce cu siguranta aminte ca urmariti un film american. La rubrica barfe se zvoneste ca Shia LaBeouf si-a scos singur un dinte si nu a facut nici un dus pe intreaga durata a filmarilor. Trailer:


Seventh Son (2014)

Gen: Fantastic

Distributie: Ben Barnes, Julianne Moore, Jeff Bridges, Alicia Vikander, Antje Traue

Regizor: Sergey Bodrov [a mai regizat: Fool's Game(2014), Drunken Sailor (2007), Mongol(2007), Koshpendiler(2005), Bear's Kiss(2002)]

Buget: 95.000.000 $
Incasari: 128.000.000 $

Nota Gealapa: 6.20
Metascore: 30/100

Tanarul Thomas este ucenicul vraciului local, de la care invata sa lupte impotriva spiritelor malefice. Prima lui mare provocare o are atunci cand Malkin scapa din cusca ei cand vraciul este plecat.

Am ramas cu sentimente amestecate despre acest film. Pe de-o parte avem o oarecare lipsa de originalitate, cu o intriga destul de familiara, iar pe de alta parte avem parte de cateva efecte speciale si vizuale foarte bune care te lasa cu gura cascata. Senzatia este ca acestui film ii lipseste ceva pentru a fi cu adevarat bun; poate este regia, poate este scenariul...nu imi dau seama. Cert este ca nu am empatizat cu nici un personaj.

Distributia este foarte buna, cu nume importante si in acelasi timp surprinzatoare. Julianne Moore, despre care pana nu demult credem ca poate juca doar in comedii romantice si drame, are inca in rol in care nu asteptam ca o voi vedea vredata si pe care il duce la capat cu succes. La polul opus este Jeff Bridges, a carui prestatie mi se pare un esec total. Interpretarea protagonistului, Ben Barnes, este cumva la mijloc, adica decenta, dar nu impresionanta.

Din pacate trailerele sunt mult mai bune decat filmul in acest caz. Ritmul in care progreseaza ovestea este total gresit si cu greau am fost captivat de cateva scene. Sunt aproape sigur ca filmul este mai slab decat cartea care l-a inspirat.


sâmbătă, 11 aprilie 2015

Pacific Rim (2013)

Gen: SF

Distributie: Idris Elba, Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi, Diego Klattenhof, Charlie Day

Regizor: Gillermo del Toro [a mai regizat: Hellboy II: The Golden Army, El laberinto del fauno(2006), Hellboy(2004), Blade II(2002), El espinazo del diablo(2001)]

Buget: 190.000.000 $
Incasari: 819.000.000 $

Filmul a obtinut 8 premii, printre care:
- Outstanding Achievement in Animated Effects in a Live Action Production, Annie Awards, 2014
- Visual Effects of the Year, Hollywood Film Awards, 2013
- Best Global Director for a Motion Picture (Guillermo del Toro), Huading Award, 2014
- Best Horror/Sci-Fi Film, Las Vegas Film Critics Society Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 64/100

In timpul unui razboi intre omenire si creaturi monstruase aparute din mare, un fost pilot si un debutant fac echipa in incercarea dea folosi o arma care sa incheie razboiul si sa salveze lumea de apocalipsa.

Filmul propune o intriga pe care o intalnim foarte des in ultima vreme, dar care, in mod surprinzator, inca nu plictiseste. De asemenea, si masinarii de lupta impresionante conduse de oameni prin legaturi neurologice am mai vazut, dar nici de ele nu ne-am plictisit. Sunt si cateva lucruri lipsite de logica, peste care tre cu greu in prima faza. Facand abstractie de aceste lucruri, recunosc ca filmul este cu adevarat impresionant si o adevarata demonstratie de forta din punct de vedere al efectelor speciale si vizuale.

Despre distributie as spune ca reprezinta un calcai al lui Ahile pentru acest film. O asemenea productie ar fi meritat macar un Tom Cruise. Pentru un film cu un asemenea buget si care se ia foarte in serios sunt mult prea multe fete anonime si total nepotrivite pentru rolurile pe care le-au primit. Nici nu poate fi vorba de valoare artistica a vreunea din interpretari.

Filmul reuseste sa te scoata din lumea reala si sa te duca intr-un loc unde nu mai exista altceva decat bataliile epice dintre roboti si monstri. E cazul sa scoateti la suprafata copilul de sase ani care zace in voi, pentru a va putea bucura cu adevarat de acest film. Imi pare rau fetelor, dar asta e un film de baieti. Partea cea mai buna pentru noi, baietii, este ca aproape sigur urmeaza si un sequel. Trailer:


vineri, 10 aprilie 2015

Big Eyes (2014)

Gen: Biografic

Distributie: Amy Adams, Christoph Waltz, Danny Huston, Krysten Ritter, Jason Scwartzman

Regizor: Tim Burton [a mai regizat: Frankenweenie(2012), Dark Shadows(2012), Alice in Wonderland(2010), Sweeney Todd: Demon Barber of Fleet Street(2007), Corpse Bride(2005)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 37.000.000 $

Premii: 
- Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Comedy or Musical (Amy Adams), Golden Globes SUA, 2015
- Capri Actress Award (Amy Adams), Capri Hollywood Awards, 2014

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 62/100

O drama despre lansarea pictoritei Margaret Keane, succesul ei fenomenal din anii '50 si problemele legale pe care le-a avut cu sotul, care a vrut sa isi asume operele ei in anii '60.

Cu ajutorul acestui film am mai aflat o bucatica de istorie despre existenta careia habar nu aveam. Filmul este sensibil si captivant. Desi subiectul nu pare unul foarte antrenant nu am simtit nici un moment ca m-am plictisit. Lucrurile se intampla destul de repede si nu este timp pentru asa ceva.

Distributia nu este iesita din comun, dar intalnim cateva nume cunoscute. Amy Adams face un rol foarte bun, pentru care a si castigat un Glob de Aur. A reusit o interpretare chiar emotionanta pe alocuri si foarte credibila. La polul opus, as spune ca se afla Christoph Waltz, care are o prestatie oscilanta, de multe ori exagerata.

Macar acest film este o cotitura in cariera lui Tim Burton. De data aceasta nu ni-l prezinta pe Johnny Depp intr-un rol ciudat. Desi filmul nu este plictisitor si nu iti lasa senzatia ca ai pierdut timp, fiind chiar placut, este prea haotic si ciudat pentru a fi luat in serios. Din pacate, cele mai strigatoare la cer scene sunt chiar aproape de final si din acest motiv sunt primele de care iti amintesti cand te gandesti la acest film. Trailer:


joi, 9 aprilie 2015

Earth to Echo (2014)

Gen: Aventura

Distributie: Teo Halm, Astro, Reese Hartwig, Ella Wahlestedt, Jason Gray-Stanford

Regizor: Dave Green [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 13.000.000 $
Incasari: 39.000.000 $

Premii:
- Truly Moving Picture Award, Heartland Film Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.10
Metascore: 53/100

Dupa ce primesc o serie de mesaje criptate ciudate, un grup de copii porneste intr-o aventura impreuna cu un extraterestru care are nevoie de ajutorul lor.

Nu credeam ca pana si filmele pentru copii vor ajunge sa fie filmate la persoana intai. Din pacate, in acesta asa se intampla si este mare pacat pentru ca filmul ar fi utut fi mult mai bun si mai interesant daca era filmat normal. Spun asta pentru sunt cateva efecte foarte reusite care ar fi putut fi puse mai bine in valoare de actiunea din jurul lor.

Distributia este formata din copii talentati, dar nu prea. Momentele in care acestia au reusit sa fie credibili se pot numara pe degete. Intepretarea lor este putin este mediocru, dar nici nu puteau face mare lucru cu un asemenea scenariu, avand in vedere experienta lor infima.

Pana la urma, acest film este un fel de "ET il intalneste e Wall-E" si poate fi savurat cu adevarat doar de copii sau de cei pentru care nu conteaza absolut deloc daca  un film este realistic sau nu. La sfarsit se lasa si posibilitatea unui sequel, desi nu stiu cine ar fi interesat de asa ceva.


miercuri, 8 aprilie 2015

Maniac (2012)

Gen: Horror

Distributie: Elijah Wood, Nora Arnezeder, America Olivo, Jan Broberg, Brian Ames

Regizor: Franck Khalfoun [a mai regizat: Wrong Turn at Tahoe(2009), P2(2007)]

Buget: 6.000.000 $
Incasari: 100.000 $

Premii:
- Best Actor (Elijah Wood), Fancoria Chainsaw Awards, 2014
- Best Score (Robin Coudert), Fangoria Chainsaw Awards, 2014
- Best Actor (Elijah Wood), Fright Meter Awards, 2013
- Best Editing, Fright Meter Awards, 2013

Nota Gealapa: 5.90
Metascore: 47/100

In timp ce ajuta o tanara artista sa isi pregateasca o expozitie, dorintele mortale suprimate ale proprietarului unui magazin de manechine ies la suprafata.

Este cu siguranta unul din cele mai ciudate filme pe care le-am vazut. Intriga este destul de originala, filmul incepe in forta, dar dua aceea urmeaza o perioada destul de lunga de acalmie, perioada intreruta la final cand se atinge nivelul maxim de tensiune si ciudatenie. Pentru ca perioada de mijloc este destul de plata, ai timp sa observi toate lucrurile lipsite de logica si iesi un pic din atmosfera filmului, desi tensiunea este omnirezenta.

Distributia nu este una impresionanta. Elijah Wood este in centrul actiunii si face un rol destul de bun. Il ajuta si fataentru astfel de personaje infioratoare. Restul membrilor distributiei sunt relativ necunoscuti si probabil ca asa vor ramane si de acum incolo, pentru ca nu pot spune ca am remarcat vreo interpretare notabila din partea vreunuia dintre ei.

Va avertizez ca acest film nu este pentru toata lumea. Trebuie sa iti placa acest gen de prductii sadice, altfel cu siguranta nu o sa va placa. Filmul poate fi un exemplu pentru toti cei care mai planuiesc sa faca filme filmate la persoana intai. Desi nu sunt mare fan al acestui rocedeu, daca tot trebuie sa il faci, fa-l ca aici, nu cu camere ieftine si maini tremurande.


marți, 7 aprilie 2015

Don Jon (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Joseph Gordon Levitt, Scarlett Johansson, Julianne Moore, Tony Danza, Glenne Headly

Regizor: Joseh Gordon-Levitt [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 6.000.000 $
Incasari: 62.000.000 $

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 66/100

Un tip din New Jersey pentru care conteaza doar familia, prietenii si biserica isi creeaza niste asteptari nerealiste dobandite urmarind prea multe filme porno si incearca sa descopere fericirea si intimitatea alaturi de ptentiala lui mare dragoste.

In sfarsit o comedie romantica putin mai atipica, in sensul in care nu o femeie este in centrul actiunii. Intriga este interesanta, dar va avertizez baieti, ca acest film va intinde o capcana. Daca il vedeti intr-un grup mai numeros, desi o sa va simtiti confortabil incercati sa nu exclamati de prea multe ori "da frate! asa e!" pentru ca o sa va inghititi cuvintele smeriti la sfarsit. Oricum, unul din filmele cele mai relaxate pe care le-am vazut in ultima vreme.

Distributia este una de vis pentru o comedie. Sunt multe nume mari care robabil au acceptat sa faca parte din acest proiect in baza unei prietenii, asa cum se intampla de obicei atunci cand un actor devine brusc si scriitor si regizor. Din pacate, se vede ca Gordon-Levitt este incepator, pentru ca nu a stiut sa puna in valoare forta de munca iesita din comun pe care a avut-o la dispozitie. Nu a stiut sa se puna in valoare cum trebuie nici macar pe el. Singura care merita remarcata este Julianne Moore, care are un rol atipic pentru ea, dar pe care il duce la caat cu brio.

De obicei, o astfel de intriga predispune realizatorii de film sa apeleze la rasete ieftine si povesti superficiale. Il apreciez e Gordon-Levitt ca a incercat cu un oarecare succes sa dea putina rofunzime povestii. In ciuda subiectului oarecum tabu ales, este de apreciat ca acest film nu depaseste anumite limite si reuseste totusi sa lase senzatia de proaspat. La capitolul curiozitati va pot spune ca siteul Pornhub a pus la dispozitie materialele pornografice din acest film, majoritatea avand-o in prim-plan pe Alexis Texas (pentru cunoscatori). Interesant este si faptul ca Joseph Gordon-Levitt a recunoscut ca ideea pentru acest film i-a venit in timp ce fuma marijuana. Trailer:


luni, 6 aprilie 2015

Albatross (2011)

Gen: Drama

Distributie: Felicity Jones, Jessica Brown Findlay, Sebastian Koch, Harry Treadaway, Josef Altin

Regizor: Niall MacCormick [a mai regizat: Complicit(2013), The Song of Lunch(2010), Margaret Tatcher: The Long Walk to Finchley(2008), Transit(2005)]

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 42/100

Beth, o adolescenta tocilara, se imprieteneste cu Emilia, o scriitoare aspiranta noua in oras. Nu dureaza mult pana Emilia are o aventura cu tatal lui Beth, care poate avea consecinte devastatoare.

 Cocluzia acestui film este ca nu e buna prea multa moralitate si cateodata este bine sa nu ai constiinta. Povestea ne propune o intriga interesanta si destule dialoguri savuroase si amuzante. Filmul supureaza sensibilitate, inocenta dar si o doza de perversitate. Din pacate senzatia este ca regizorul a fost retinut si nu a dat frau liber oortunitatilor oferite de poveste.

Distributia este foarte ok pentru un film britanic, avand in componenta destule nume britanice importante. Felicity Jones este absolut adorabila, ca intotdeauna, si, desi prestatia ei este ok, de aceasta data este eclipsata de mult mai putin cunoscuta Jessica Brown Findlay, care reuseste in acest film o interpretare deosebita, credibila si plina de sex appeal.

Desi destul de amuzant, acest film nu este o comedie Este despre maturizare, in primul rand, si despre o criza de varsta mijlocie in al doilea, care se intampla sa aiba exact dozele potrivite de umor si sex.Baietii au o oportunitate aici de a dovedi partenerelor cat de sensibili sunt.


duminică, 5 aprilie 2015

In a World... (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Lake Bell, Fred Melamed, Michaela Watkins, Rob Corddry, Alexandra Holden

Regizor: Lake Bell [aflata la primul lungmetraj]

Incasari: 3.000.000 $

Premii:
- Breakthrough Performance Behind the Camera (Lake Bell), Pheonix Film Critics Society Awards, 2013
- Waldo Salt Screenwriting Award (Lake Bell), Sundance Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 79/100

O antrenoare de voce semi-ratata ajunge sa concureze pentru un job impotriva tatalui ei arogant si a protejatului acestuia.

"Dragut" este cuvantul care caracterizeaza acest film. Este destul de amuzant, dar nu memorabil, este destul de captivant, dar nu iti creste pulsul prea mult. Nu va asteptati sa radeti cu hohote. Filmul este interesant prin faptul ca abordeaza un subiect nu tocmai comun, acela al celor care dubleaza voci pentru filme, dar pierde prin faptul ca nu se concentreaza destul de mult pe acest lucru si arunca in prim-plan niste probleme banale de familie.

Distributia este in regula si are suficiente fete familiare, dar pentru ca a fost si scriitoare, si regizoare, si protagonista, Lake Bell a avut grija ca singura persoana care straluceste in acest film sa fie ea. Ce-i drept, "stralucire" este cam mult pentru prestatia ei, dar are o interpretare buna si cu siguranta cel mai mult timp de ecran.

Dialogurile dintre personaje sunt destul de interesante dar uneori replicile actorilor se suprapun si poate fi destul de greu de urmarit ce spun. Daca treceti de primele zece minute, o sa gasiti acest film destul de agreabil si un motiv suficient pentru a manca o punga de floricele.


Ahi va el diablo (2012)

Gen: Thriller

Distributie: Laura Caro, Francisco Barreiro, Michele Garcia, Alan Martinez, David Arturo Cabezud

Regizor: Adrian Garcia Bogliano [a mai regizat: Late Phases(2014), The ABCs of Death(2012), Penumbra(2011), Sudor frio(2010), Donde duerme el horror(2010)]

Incasari: 10.000 $

Premii:
- Best Actor (Francisco Barreiro), Austin Fantastic Fest, 2012
- Best Actress (Laura Caro), Austin Fantastic Fest, 2012
- Best Director (Adrian Garcia Bogliano), Austin Fantastic Fest, 2012
- Best Picture, Austin Fantastic Fest, 2012
- Best Screenplay, Austin Fantastic Fest, 2012
- Best Foreign-Language Film, Fangoria CHainsaw Awards, 2014

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 50/100

Un cuplu casatorit isi pierde copii in apropierea unor pesteri din Tijuana, in timpul unei vacante. In cele din urma copiii reapar fara nici o explicatie, dar in curand devine evident ca ei nu mai sunt cine erau, ca ceva ingrozitor i-a schimbat.

Senzatia pe care o lasa acest film este aceea de productie independenta mexicana. Exact cum filmele independente americane presupun un buget infim pe langa cele de la Hollywood, asa si acesta probabil a beneficiat de mult mai putini pesos decat filmele importante din Mexic si acest lucru se vede. Partea buna este ca reuseste sa creeze o stare de tensiune si te face sa tot astepti sa se intample ceva care sa te dea pe spate, partea proasta este ca acel lucru nu se intampla niciodata.

Nu am nici un prieten mexican care sa imi spuna daca actorii din acest film sunt nume importante, dar prestatiile lor sunt decente, iar copiii sunt destul de ciudati incat sa iti provoace fiori. Cei doi protagonisti adulti nu pot sa sun ca exceleaza, poate doar la caitolul perversitate, in rest scenariul i-a pus in niste ipostaze in care era greu sa fie credibili.

Apropierea de Statele Unite i-a facut pe producatorii acestui film sa apeleze la cateva trucuri folosite din filmele americane, insa nici acestea nu au efectul scontat, desi apreciez scena inutila de lesbianism cu care incepe filmul. Numeroasele gauri din intriga nu se astupa in totalitate pana la final si daca ar fi sa spun primul cuvant care imi vine in minte cand ma gandesc la acest film acesta este "ciudat". Trailer:


sâmbătă, 4 aprilie 2015

Barefoot (2014)

Gen: Romantic

Distributie: Evan Rachel Wood, Scott Speedman, J.K.Simmons, Treat Williams, Kate Burton

Regizor: Andrew Fleming [a mai regizat: No Heroics(2009), Hamlet 2(2008), Nancy Drew(2007), The In-Laws(2003), Paranormal Girl(2002)]

Buget: 6.000.000 $
Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 22/100

Fiul problema al unei familii bogate intalneste o pacienta a unui spital de psihiatrie, care a trait in izolare toata vata. El o ia pe tanara naiva si merge impreuna cu ea la nunta fratelui sau.

Acest film are charisma din plin. Este destul de original, destul de amuzant si extrem de sensibil. Desi nu are nimic spectaculos nici cand vine vorba despre poveste, nici cand vine vorba despre modul in care este realizat, cumva reuseste sa fie foarte agreabil. Din pacate, succesul acestui film va incuraja si alti saraci sa realizeze productii ieftine cu gandul ca vor da lovitura.

Nu reusesc sa imi dau seama daca distributia este buna sau nu. Ce-i drept, sunt destule fete familiare, dar pe de alta parte toti sunt actori din categoria a doua, daca pot sa spuna sa. Din fericire se pare ca le-a placut acest proiect pentru ca toti par sa isi fi dat interesul la maxim pentru reusita filmului. Cea care straluceste cel mai mult este Evan Rachel Wood, care dupa aceasta prestatie extrem de sensibila si credibila are sanse sa prinda roluri in productii mai importante.

Nu va ganditi ca scapati de clisee sau de mici lipsuri de logica; sunt si ele prezente, dar cumva reusesc sa treaca fie neobservate, fie sa fie tolerate. Lucrul pe care il apreciez si care deosebeste acest film de multe comedii romantice este ca nu iti indeasa moralitate pe gat. Lucrurile sunt pur si implu asa cum sunt, fara sa le judece nimeni.


vineri, 3 aprilie 2015

Mega Python vs. Gatoroid (2011)

Gen: SF

Distributie: Tiffany, Debbie Gibson, A Martinez, Kathryn Joosten, Kevin M Horton

Regizor: Mary Lambert [a mai regizat: Presumed Dead in Paradise(2014), Dark Path Chronicles: Behind the Characters(2008), Dark Path Chronicles: Making Of(2008), The Attic(2007), 14 Women(2007)]

Nota Gealapa: 3.90

Florida se confrunta cu o criza atunci cand pitoni uriasi ameninta populatia de aligatori.

Acesta este exact genul de film gandit si pus pe hartie de niste baieti care au tras dintr-o tigara cu procentaj scazut de tutun. Este atat de prost ca mi-a provocat o migrena. Problemele acestui film sunt multe. In primul rand efectele vizuale sunt atat de proaste incat desenele animate cu pokemoni sunt de doua ori mai credibile. In al doilea rand filmul nu se hotaraste pana la sfarsit daca sa se ia in serios sau nu. Unele scene flirteaza cu autoironia dar altele se vor a fi extrem de dramatice.

Distributia este si ea sub orice critica. Poti sa iti dai seama ca partea artistica va fi un esec cand membri distributiei nu au decat un nume. Singura figura cat de cat familiara este A Martinez, care este si el la fel de penibil si care cu aceasta prestatie si-a ingropat si ce mai ramasese din cariera lui.

Nimeni nu are niciodata asteptari prea mari de la un film produs de SyFi, dar acesta este prost chiar si dupa standardele lor. Pana la urma, daca aveti chef de un film cu monstri fara nici un pic de logica poate aruncati o privire, dar veti putea trece cu greu peste intriga care presupune ca niste crocodili a caror experienta era amenintata de niste serpi uriasi sunt indopati cu steroizi pentru a creste, dar pana sa creasca toti unii sunt mancati in continuare de serpi, care acum au si ei in organism steroizi si cresc, dar niste crocodili deja sunt mari si ii mananca si dn nou au steroizi in organism si cresc mai mult, dar serpii mananca oua de crocodil cu steroizi si cresc si ei tot mai mult, dar si crocodilii mananca oua de serpi si cresc chiar mai mult.......si tot asa. Nu va asteptati la Jurassic Park. Trailer:


joi, 2 aprilie 2015

Edge of Tomorrow (2014)

Gen: SF

Distributie: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton, Brendan Gleeson, Jonas Armstrong

Regizor: Doug Liman [a mai regizat: Fair Game(2010), Jumper(2008), Mr. & Mrs. Smith(2005), The Bourne Identity(2002), Go(1999)]

Buget: 178.000.000 $
Incasari: 735.000.000 $

Filmul a castigat 10 premii, printre care:
- Kick Ass Award for Best Female Action Star (Emily Blunt), Alliance of Women Film Journalists, 2014
- Outstanding Achievement in Animated Effects in a Live Action Production, Annie Awards, 2015
- Best Editing, Boston Online Film Critics Association, 2014
- Best Actress in an Action Movie (Emily Blunt), Broadcast Film Critics Association Awards, 2015
- Best Film Editing, Las Vegas Film Critics Society Awards, 2014

Nota Gealapa: 8.05
Metascore: 71/100

Un ofiter este adus intr-un razboi impotriva unor extraterestrii care au puterea de a controla timpul si de a cunoaste viitorul inainte sa se intample. Cand acest ofiter une mana pe aceeasi putere, face echipa cu un luptator din fortele speciale pentru a pune capat razboiului.

Nu inteleg cum de mi-a placut atat film, avand in vedere ca intriga nu este tocmai originala. Am mai vazut extraterestri pe stilul tigan, adica daca il omori pe cel ami important restul dispar si am mai vazut si filme cu bucle temporale. Cu toate astea, acest film are ceva, nu imi dau seama ce, care il face foarte bun si nu ma refer la efectele seciale de ultima generatie.

Ditributia nu este cea mai buna pe care am vazut-o dar propune o surpriza extrem de placuta. In rolurile principale ii avem pe versatilul Tom Cruise, un obisnuit al acestui gen de filme, care stie sa isi aleaga foarte bine proiectele din acre sa faca parte si care evolueaza in nota lui obisnuita, adica constant bine, dar si pe Emily Blunt pe care nu ma gandeam ca o s-o vad vreodata intr-un asemenea rol. Din fericire, acest experiment este unul reusit, pentru ca a adus acestui film un lucru care liseste in alte blockbustere: calitate artistica. Interpretarea ei este foarte buna si cred ca aceasta prestatie i-a crescut cota extrem de mult la Hollywood.

De obicei mega-productiile pastreaza cele mai bune scene de actiune pentru final, dar in acesta senzatia este ca toate scenele de acest fel sunt la fel de bune. Desi actiunea incepe brusc si totul se desfasoara pe repede inainte, nu ramai cu senzatia ca iti lipsesc informatii si este incredibil cate lucruri au putut fi impachetate in mai putin de doua ore. Acesta este unul din putinele filme de anul trecut care au ridicat stacheta entru acest sezon. Trailer:


miercuri, 1 aprilie 2015

Blue Caprice (2013)

Gen: Crima

Distributie: Isaiah Washington, Tequan Richmond, Tim Blake Nelson, April Yvette Thompson, Cassandra Freeman

Regizor: Alexandre Moors [aflat la primul lungmetraj]

Incasari: 100.000 $

Premii:
- Outstanding Independent Feature (Alexandre Moors), Black Reel Awards, 2014
- Best Independent Film, Black Reel Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.20
Metascore: 71/100

Un baiat abandonat este ademenit in America si atras in umbra unei figuri paterne periculoase. Filmul este inspirat din evenimentele reale din 2002 care au condus la atacurile asa numitului "beltway sniper".

In mare parte, filmul este exact ca posterul sau, adica gri. Se intampla niste lucruri cat de cat interesante pe acolo, dar care aparent nu au nici o logica. Spre final apare si logica iar filmul capata o oarecare intensitate si tensiune, dar apare o problema prezenta la destule filme inspirate din intamplari reale: finalul. Fiind nevoiti sa pastreze cat de cat adevarul istoric, producatorii au fost nevoiti sa se multumeasca cu un final mediocru.

Distributia nu este cine stie ce. Nu avem parte de nume prea mari, dar nici nu era nevoie pentru ca scenariul nu ofera prea multe dialoguri. Am vazut destule filme in care un singur actor are mai multe replici decat au avut toti membrii acestei distributii la un loc.

Parerea mea este ca se iroseste destul potential in prima parte a filmului, care este in intregime speculativa si ar fi putut fi mult mai interesanta. In plus, filmul nu are un ritm, iar actiunea avanseaza oarecum haotic. Filmul se vrea a fi mult mai profund decat este si propune o multime de proclamatii despre de ce omaenii nu sunt buni, dar nici una din aceste revelatii nu a avut vreun impact, cel putin asupra mea.


NetFlash.ro la indemana ta!