luni, 30 iunie 2014

Bachelorette (2012)

Gen: Comedie

Distributie: Kirsten Dunst, Isla Fisher, Lizzy Chaplan, Rebel Wilson, Andrew Ranells

Regizor: Leslye Headland [la primul sau film]

Buget: 3.000.000 $
Incasari: 14.000.000 $

Nota Gealapa: 5.65
Metascore: 53/100

Trei prietene sunt rugate sa fie domnisoare la nunta unei fete pe care obisnuiau sa o ridiculizeze in liceu.

Un film scris si regizat de o femeie, facut pentru femei, plin de ura, invidie, mosiginism femeiesc, menit sa arate cumva ca femeile sunt mai bune decat barbatii, dar care a reusit sa demonstreze exact contrariul: toti suntem o apa si un pamant. Problema este ca gandindu-l in cel mai mic detaliu doar pentru femei. au exagerat si a iesit un film mediocru. Poate s-a vrut sa fie varianta feminina de la Hangover, dar distanta dintre cele doua filme este mai mare decat cea dintre penisul meu si al lui Jonah Falcon (dati click pe nume si o sa intelegeti despre ce vorbesc).

Distributia este plina de actrite care sunt obisnuite sa joace rolul diverselor genuri de pitipoance si de actori special selectati pentru a nu le eclipsa pe ele. Fetele se descurca bine in aceste roluri, cum era de asteptat, pentru ca, efectiv, sunt in elementul rol natural. Nu cred ca a fost nevoie sa se pregateasca prea mult pentru aceste roluri.

Vorbind obiectiv, acest film are si momentele lui bune, dar in majoritatea timpului au fost prea cuminti de frica sa nu deranjeze pe cineva, asa ca devine plictisitor. Se poate sa fiu asa rau pentru ca nu sunt in targetul lor demografic. Pana la urma filmul este despre problemele si insecuritatea femeilor si despre fluctuatiile lor emotionale, exact ca un roller coaster. .


2012: Supernova (2009)

Gen: SF

Distributie: Brian Krause, Heather McComb, Najarra Townsend, Allura Lee, Alan Poe

Regizor: Anthony Fankhauser [a mai regizat: Rise of the Dinosaurs(2013), Grizzly Flats(2011), Gacy House(2010), Tsunami Beach Club(2008)]

Nota Gealapa: 3.45

Un om de stiinta incearca sa in vinga timpul si un cult de fanatici religiosi, in incercarea sa de a plasa un scut intre Pamant si unda de soc dupa explozia unei supernove, care ameninta sa distruga planeta.

Avem de a face cu inca un film facut pe bonuri de masa, mai putin credibil decat Operatiunea Monstrul. Jocurile pe calculator din urma cu 15 ani avea efecte mai realiste decat acest film. Penibil este un cuvant prea slab pentru a descrie aceasta productie. Ma intreb cine o fi prostul care a fost pacalit sa dea banii, asa putini cum au fost, pentru a se face acest film. Regizorul si scenaristul nu cred ca au invatat alfabelul pana la litera "L", pentru ca altfel ar fi fost familiarizati cu cuvinte gen "logica".

Distributia este alcatuita din actori kamikaze, care s-au sinucis profesional acceptand sa apara in acest desen animat prost facut.Tind sa cred ca au facut un pariu pe o suma importanta inainte de filmari, obiectul pariului fiind cine reuseste sa aiba cea mai proasta interpretare. As spune ca am asistat la un foto finish, pentru ca cel mai bun si cel mai credibil actor este un caine care apare la un moment dat in cadru.

Acest film este o insulta la inteligenta oricare persoane mai in varsta de 10 ani. Face ca filmele de categoria B sa para candidati la Oscar. Imi inchipui cativa baieti dupa vreo doua navete de bere si un joint bun, care au avut ideea sa faca un film SF si au decis ca ei nu au nevoie de scenariu, actori. efecte speciale si alte lucruri de genul asta. S-au hotarat ca este suficient sa arate cateva pietre plutind prin spatiu, sa coloreze putin cerul si sa ne arate din cand in cond doua femei frumoasa fugind prin desert.Singura parte proasta este ca nu si-au mai revenit din betie.

Recomand acest film doar daca vreti sa va lobotomizati. Daca nu, fugiti de acest film la fel cum fugiti de un grup de tigani. Trailer:


duminică, 29 iunie 2014

Blood Ties (2013)

Gen: Crima

Distributie: Clive Owen, Marion Cotillard, Billy Crudup, Mila Hunis, Zoe Saldana

Regizor: Guillaume Canet [a mai regizat: Little White Lies(2010), Tell No One(2006), Whatever You Say(2002)]

Buget: 25.500.000 $
Incasari: 5.000.000

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 46/100

Doi frati, aflati de parti diferite ale legii incearca sa gaseasca o metoda sa depaseasca neintelegerile dintre ei.

Intriga asta am mai vazut-o, deci originalitatea nu este punctul forte al acestui film. Chiar si in aceste conditii avem de a face cu un film bunicel, care reda bine atmosfera anilor '70 si care reuseste sa emita mesajul dori, si anume ca dragostea dintre doi frati nu piere, indiferent de ce neintalegeri apar intre ei. Atunci cand conteaza, ei vor fi frati. Totusi, acest film lasa impresia ca nu a exploatat la maxim potentialul pe care il avea.

Distributia este plina de nume sonore, care nu au stralucit, insa. Toti s-au achitat bine de sarcini, dar nu putem spune ca s-a evidentiat cineva anume. Daca ar fi sa aleg, totusi, un nume, as pune Mila Kunis, nu pentru modul cu a interpretat, ci doar pentru simplul fapt ca am eu o slabiciune pentru ea.

Va trebuie putina rabdare si atentie pentru a urmari firul actiunii, mai ales in prima parte a filmului. Punctul culminant este la sfarsit, exact cand trebuie sa fie, iar finalul este unul reusit. Coloana sonora este excelenta. Piesele din anii '60 alese, se muleaza perfect pe personaje si actiunile lor. Mai sa va spun ca Mark Wahlber trebuia sa fie in rolul principal, dar a renuntat pe ultima suta de metri si gata. Trailer:


sâmbătă, 28 iunie 2014

Humanity's End (2009)

Gen: SF

Distributie: Jay Laisne, Rochelle Vallese, Cynthia Ickes, William David Tulin, Kari nissena

Regizor: Neil Johnson [a mai regizat: Mystery Born to Rock(2014), Invisible Teror(2012), Alien Dawn(2012), Alien Armageddon(2011), Hell on Earth V(2010)]

Buget: 2.000.000 $

Nota Gealapa: 4.85

Ultimul om din univers este vanat de o rasa hibrida cunoscuta sub numele de Nephilim.

Acesta este o caricatura de film. nu te apuci sa faci filme a caror actiune se desfasoare in intregime in spatiu cand ai la indemana un buget care nu este suficient nici pentru o casa la Hollywood. Am vazut animatii si jocuri pe calculator cu efecte mai realiste decat acest film. Am vazut basme pentru copii a caror intriga si actiune au mai multa logica decat acest film.

Actorii din distributie nu au avut o cariera prestigioasa pana acum si, dupa ce au aparut in acest film, cu siguranta nu vor avea nici de acum incolo. Mircea Diaconu ar fi fost mai credibil decat eroul principal. Lila din Vacanta Mare m-ar fi emotionat mai mult decat protagonista de aici.

Filmul incepe cu un prolog  care cred ca a fost folosit doar pentru a lungi durata peliculei. Umorul aruncat la intamplare este mai chicios decat anecdotele de la revelioanele comuniste. Scenaristii fac o multime de referinte la alte filme SF: Star Trek, Star Wars, Stargate, Battle Star Galactica si Dune; asta ca sa nu spun ac fura de-a dreptul ideile de acolo. Il recomand doar daca aveti chef de un SF de mana a doua. Trailer:


Against the Wild (2014)

Gen: Aventura

Distributie: CJ Adams, Erin Pitt, Natasha Henstridge, Ted Whittall, JohnTench

Regizor: Richard Boddington [a mai regizat: The Dogfather(2010), Dark Reprieve(2008)]

Buget: 1.555.000 $

Nota Gealapa: 5.10

Doi frati care se ratacesc in padure impreuna cu cainele lor, trebuie sa invete sa lucreze impreuna, sa isi foloseasca talentele si sa strabata un teritoriu pe cat e frumos pe atat de salbatic.

Aveam nevoie sa vad si un film prost pentru a reinvata sa le apreciez pe cele reusite. Acest film mi-a provocat o senzatie asemanatoare cu cea provocata de zgomotul unui lighean metalic frecat de o gramada de nisip. Nu credeam ca in 2014 se mai pot face filme atat de chicioasa si care tortureaza orice creier care are indrazneala de a gandi logic.

Distributia este alcatuita din actori care s-au nascut talente si vor muri sperante. Interpretarea lor este atat de slaba incat lasa senzatia ca ar fi filmat fiecare, individual, iar apoi regizorul a unit materialele fara ca actorii as se vada vreodata intre ei, atat de putin compatibili sunt.

Daca adunam doi copii prosti si enervanti, o intriga stupida plina de clisee, interpretare mediocra, scenariu idiot si o regie penibila, incepem sa ne intrebam de ce acest film a fost facut vreodata si ceine l-a lasat sa vada lumina zilei. Mie imi plac filmele de familie. mi-au placut de cand eram mic, dar cele bune, nu astfel de glume proaste. Mai bine va mai uitati odata la Alaska, decat sa pierdeti timpul urmarinfu-l pe asta.

Consider ca merit un premiu ca am am vazut tot filmul si am rezistat pana la final. Trailer:


About Time (2013)

Gen: Drama

Distributie: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy, Lydia Wilson, Lindsay Duncan

Regizor: Richard Curtis [a mai regizat: Pirate Radio(2009), Love Actually(2003)]

Incasari: 192.000.000 $

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 55/100

In ziua cand implineste 21 de ani, Tim descopera ca are abilitatea de a calatori in timp si se hotaraste sa o foloseasca pentru a reusi sa isi faca o iubit. Se dovedeste, insa, ca este mai greu decat se astepta.

Iata ac si britanicii fac filme cand raman in teriotoriul de drame si comedii romantice pe care il stapanesc si nu se aventureaa sa faca sf-uri complicate sau filme de actiune. Atata sensibilitate cata mi-a transmis acest film nu mai intalnit demult.Acest film este plin de sinceritate si iubire, fara sa fie siropos si fara sa fe deranjant. Amuzant si romantic, acest film este excelent pentru un barbat care vrea sa impresioneze o fata si sa ii demonstreze ce fiinta sensibila este.

Distributie este compusa din actori experimentati, nume importante in Marea Britanie, alesi foarte bine de catre regizor, pentru ca absolut fiecare este compatibil cu fiecare si se imbina ca rotitele unui ceas. Singura alegere care nu este cea mai oportuna mi se pare cea a lui Domhall Gleeson, caruia nu i se potriveste foarte bine personajul dar s-a descurcat bine chiar si in aceste conditii. Cea mai buna prestatie mi s-a parut ca a aavut-o Rachel McAdams, care straluceste in fiecare cadru.

Stiam oarecum la ce sa ma astept de la Richard Curtis: locatii in Londra, in mijlocul atentiei familii peste medie, tone de prietenie si dragoste, uneori umor grosolan, , un titlu inteligent, un baiat introvertit, o fata americana frumoasa, rude ciudate, toate apar deja in alta forma in filmele lui Curtis. In acest film, as spune ca relatia de dragoste dintre personajul principal si sotia lui, este eclipsata de iubirea dintre acelasi personaj principal si tatal lui. Din acest motiv, cred ca este relativ usor de digerati si de catre barbati acest film.

Trailer:


vineri, 27 iunie 2014

Rush (2013)

Gen: Biografic

Distributie: Daniel Bruhl, Chris Hemsworth, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Pierfrancesco Favino

Regizor: Ron Howard [a mai regizat: Made in America(2013), The Dilemma(2011), Angels & Demons(2009), Frost/Nixon(2008), The Da Vinci Code(2006)]

Buget: 38.000.000 $
Incasari: 188.000.000 $

Nota Gealapa: 8.55
Metascore: 75/100

Acest film ne prezinta rivalitatea fara margini din Formula 1, dintre James Hunt si Niki Lauda.

In ultima vreme am avut sansa sa vad numai filme bune, acesta fiind cu siguranta cel mai bun pe care l-am avzut recent. Ca sa fie si mia impresionant, americanii nu au avut nici o legatura cu acest film. Faptul ca este bazat pe o poveste reala il face si mai interesant. Acest film va va tine cu sufletul la gura chiar daca stiti pe de rost ce s-a intamplat in anii respectivi. Cele doua personaje principale sunt intr-o antiteza absoluta. Diferentele dintre ei sunt atat de mari incat este imposibil sa va placa amandoi; veti alege unul pe care il veti iubi, iar pe celalalt il veti uri sincer.

Cu exceptia Oliviei Wilde, restul sunt actori europeni experimentati care demonstreaza ca si aici se pot face filme de cea mai buna calitate. Protagonistii au o reprezenatie solida si credibila crae le-a adus, absolut meritat, mai multe nominalizari la premiile BAFTA si la Globul de Aur. Chris Hemsworth se descurca atat de bine in rolul lui James Hunt incat s-ar putea as aveti senzatia pe alocuri ca aveti de a face cu un documentar.

Atentia lui Ron Howard la detalii este coplesitoare. De la culorile specifice perioadei in care se desfasoara ctiunea pana la detaliile de pe castile pilotilor, absolut totul este acolo unde trebuie.Daca Formula 1 nu va starneste nici un fel de interes, cu siguranta nu veti intelege nota atat de mare, dar in continuare vi se va parea un film bun. In schimb, daca sunteti un pasionat al sporturilor cu motor si mai stiti si cate ceva despre istoria dintre cele doua personaje veti fi vrajiti de-a dreptul.  Nu vreau sa ma arunc si sa spun ca este cel mai bun film al carui subiect sunt cursele de masini facut vreodata, dar cu siguranta, este printre cele mai bune.

Trailer:


joi, 26 iunie 2014

The Best Offer (2013)

Titlu original: La migliore offerta

Gen: Drama

Distributie: Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Sylvia Hoeks, Donald Sutherland, Philip Jackson

Regizor: Giuseppe Tornatore [a mai regizat: L'ultimo gattopardo: Ritratto di Goffredo Lombardo(2010), Baaria(2009), La sconosciuta(2006), Malena(2000), La leggenda del pianista sull'oceano(1998)]

Buget: 13.500.000 $
Incasari: 50.000.000 $

Nota Gealapa: 8.30
Metascore: 49/100

Un maestru de licitatii foarte respectat devine obsedat de mostenitoarea unui conac, ai carei parinti au colecat obiecte deosebite de arta.

Nu am mai fost demult surprins atat de placut de un film cum am fost de acesta. Ma asteptam la doua ore chinuitoare de plictiseala.Din fericire, nu a fost deloc asa, ba mai mult, cand credeam ca scenariul nu ma mai poate surprinde inca odata si anticipam deja finalul, acesta ia o ultima turnura catre un final total neasteptat. Inca odata se demonstreaza ca un film care nu apeleaza la explozii, lupte, umariri de masini, efecte speciale sau drame sociale, te poate tine cu sufletul la gura si iti poate lasa o impresie puternica.

Distirbutia este compusa din actori experimentati. desi nu sunt cele mai sonore nume din industrie, cei alesi pentru acesti filmi au dovedit un profesionism exemplar si nu cred ca pot gasi ceva de reprosat vreunuia dintre protagonisti. Absolut credibili, naturali si compatibili. Cred ca am asistat la una din cele mai bune interpretari din cariera lui Geoffrey Rush.

Acest film are de toate: dragoste, drama, suspans. Unul din putinele filme care reuseste sa te induca in eroare pana la sfarsit si sa nu iti deconspire finalul pana in ultimul moment. Povestea avanseaza intr-un mod foarte sensibil si absolut logic, ajutata, bineinteles, de scenariul foarte inteligent scris. Coloana sonora completeaza si ea acest tablou bine pictat. pot sa inteleg de ce acest film a castigat un numar important de premii.

Trailer:


4 luni, 3 saptamani si 2 zile (2007)

Gen: Drama

Distributie: Anamaria Marinca, Vlad Ivanov, Laura Vasiliu, Alexandru Potocean, Luminita Gheorghiu

Regizor: Cristian Mungiu [a mai regizat: Dupa dealuri(2012), Amintiri din epoca de aur(2009), Occident(2002)]

Buget: 700.000 $
Incasari: 4.000.000 $

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 97/100

In Romania comunista, o studenta o ajuta pe colega ei de camera sa aranjeze un avort ilegal.

Am reusit sa vad si eu, in sfarsit, acest mult laudat film.Trebuie as recunosc ca inteleg, in mare masura, de ce este asa apreciat. Trecand peste faptul ca este inca un film a carui actiune se dasfasoara in perioada comunismului si are o atmosfera mai sumbra decat o inmormantare, filmul reuseste, urmarind firul unei intamplari destul de comune in acea perioada, sa ilustreze intr-un mod cutremorator de realist societatea plina de neajunsuri si lipsita de scrupule, chiar si in acele vremuri. Finalul, logic fiind vorba de un film romanesc, a fost si el putin prea brusc.

Distributia nu ne ofera in rolurile principale nume mari, dar cele doua protagoniste au o prestatie suficient de buna pentru a oferi credibilitate personajelor pe care le interpreteaza si pentru a te tine ca pe jar simtind alaturi de ele. Vlad Ivanov se descurca excelent cu personajul cinic care i-a fost dat.

Nu este un film despre barbati sau despre femei, nu ii priveste doar pe barbati sau doar pe femei, este o ovetse despre lupta si sacrificiu, fara sa fie patetic sau exagerat. Si-a meritat cu prisosinta premiile castigate si as indrazni sa spun ca este o reusita a cinematografiei modiale, nu doar a celei autohtone.

Trailer:


miercuri, 25 iunie 2014

Enemies Closer (2013)

Gen: Thriller

Distributie: Tom Everett Scott, Jean-Claude Van Damme, Orlando Jones, Linzey Cocker, Cristopher Robbie

Regizor: Peter Hyams [a mai regizat: Beyond a Reasonable Doubt(2009), A Sound of Thunder(2005), The Musketeer(2001), End of Days(1999), The Relic(1997)]

Buget: 5.000.000 $

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 49/100

Intr-un orasel american izolat (logic), aproape de granita canadiana, doi dusmani de moarte trebuie sa lucreze impreuna pentru a scapa de furia unor traficanti de droguri veniti sa recupereze un transport de heroina.

Un film ratat, cu o intriga trasa de par, cu un Van Damme cu plete mai mare si mai albe decat mos Craciun si cu actiunea lipsita de orice logica pe alocuri. Regizorul nu a acordat nici un fel de atentie detaliilor si apar situatii atat de ciudate si irationale incat devin amuzante.

In distributie sunt nume cunoscute, dar toti dau senzatia ca singurul motiv pentru care au acceptat sa apara in acest film si s-au prezentat la filmari a fost sa faca niste bani rapizi pentru a-si plati datoriile. Everett nu convinge pe nimeni in postura de erou iar Van Damme, spre deosebire de alti colegi de generatie care odata cu inaintarea in varsta au devenit mai buni si mai agreabili, Stalone de exemplu, nu imbatraneste frumos si apare in roluri din ce in ce mai dubioase si are prestatii din ce in ce mai jenante.

Intriga a fost gandita doar pentru a crea un motiv oarecare pentru o mana de barbati sa se omoare intre ei fara sa omita celebrele, deja, clisee din filmele de actiune. Sa enumeram cateva: politistii nu au pic de creier si unrau facator antrenat poate omori 30 de politisti de unul singur, tot timpul personajul principal ezita sa omoara un baiat rau pentru ca acesta sa il mai ameninte cu moartea odata sau un cutit care este mai eficient intr-o lupta unu la unu decat o arma semi-automata. Daca la toate astea adaugam niste baieti venind calare pana la o sectie de politie moderna unde ii casapesc pe toti politistii de acolo, ne dam seama de acest film nu a fost nominalizat nici macar la premiile Gopo.


Safe Heaven (2013)

Gen: Romantic

Distributie: Josh Duhamel, Julianne Hough, Cobie Smulders, Noah Lomax, Mimi Kirkland

Regizor: Lasse Hallstrom [a mai regizat: The Hypnotist(2012), Salmon Fishing in the Yemen(2011), Dear John(2010), Hachi: A Dog's Tale(2009), The Hoax(2006)]

Buget: 28.000.000 $
Incasari: 191.000.000 $

Nota Gealapa: 7.40
Metascore: 34/100

O tanara cu un trecut misterios ajunge intr-un orasel izolat unde se indragosteste de un barbat si este nevoita sa infrunte trecutul care o bantuie.

Acest film are multe defecte. Actiunea avanseaza foarte incet, pe alocuri este chiar plictisitor, ceea ce face sa para ca cele doua ore nu se mai termina. Este previzibil din primele 15 minute si foarte siropos pe alocuri. Cu toate astea, nu m-am putut abtine sa ii acord o nota buna. De vina este a doua jumatate a filmului care are cateva momente surprinzatoare, o incarcatura emotionala puternica si un final neasteptat. Si da, mi-a smuls o lacrima.

Distributia nu este alcatuita din staruri de prima mana, dar sunt actori experimentati care s-au achitat cu brio de sarcini. Julianne Hough stie sa se faca placuta si a fost foarte compatibila cu partenerul ei. Chimia dintre cei doi este motivul principal pentru care acest film se bucura de succes.  Daca nu as fi stiut dinainte distributia, as fi putut sa jur ca in cateva cadre o vad pe Meg Ryan. cele doua seamana foarte bine si au cam acelasi stil.

 Nu va faceti sperante de altceva. avem de a face cu un chick flick  clasic. In acest film nu veti vedea insa scene explicite de sex, limbaj vulgar sau alte lucruri de acest gen. Este unul din cele mai cuminti filme pe care le-am vazut.

Trailer:


marți, 24 iunie 2014

Publicitate nocturna

Noaptea trecuta am avut o revelatie. Pe la ora doua dimineata, in timp ce faceam ce face orice om depresiv normal pentru a incerca sa adoarma: ma uitam pe Comedy Central. Cand ma pregateam sa ies pe balcon sa fumez o ultima tigara inainte de somn, o reclama mi-a atras atentia si m-a cufundat si mai adanc in depresie.
 
Este vorba despre o reclama la Nervocalmin, care ruleaza decat noaptea tarziu, Coloana muzicala a spotului este aisgurata de celebrele versuri Ioane, Ioane toata lumea doarme / Numai eu nu pot sa dorm, si pe un ecran static sunt scrise cu niste fonturi deprimante urmatoarele cuvinte: Daca te uiti la reclame la ora asta, ceva nu e bine. Inseamna ca ai nevoie de el (Nervocalmin). Somn usor.
 
Dupa ce am injurat producatorii medicamentului si intreaga industrie farmaceutica, aparante fara nici un motiv, doar pentru ca te pun pe ganduri la ore tarzii, am urmarit si urmatoarele spoturi din calupul respectiv. Am realizat ca reclamele din timpul noptii sunt cu totul diferite de cele care ruleaza ziua. Practic, sunt o colectie de reclame pentru medicamente care trateaza boli ce ar putea sa iti provoace insomnii si sa te tina treaz la ora respectiva. Am aflat despre medicamente pentru vezica, diaree, hemoroizi si priaprism.
 
Trecand peste lamentarile mele, spotul amintit mai sus mi se pare foarte bine targetat si intr timp l-am si gasit sa vi-l pot arata:
 

The Dilemma (2011)

Gen: Comedie

Distributie: Vince Vaughn, Kevin James, Winona Ryder, Jennifer Connelly, Channing Tatum

Regizor: Ron Howard [a mai regizat: Made in America(2013), Rush(2013), Agels & Demons(2009), Frost/Nixon(2008), The Da Vinci Code(2006)]

Buget: 70.000.000 $
Incasari: 156.000.000 $

Nota Gealapa: 5.80
Metascore: 46/100

Un barbat descopera ca sotia celui mai bun prieten il inseala.

Acest film putea sa fie atat de bun si a sfarsit prin a fi atat de slab... Partile bune si foarte amuzante alterneaza cu cele extrem de slabe din toate punctele de vedere: scenariu, interpretare artistica, logica. Cel care a scris scenariul probabil ca a alternat starile in perioada de creatie si rezultatul a fost in linie cu zilele lui bune si proaste.

E greu sa esuezi cu o distributie plina cu atatea nume cunoscute, dar iata ca nu imposibil. Vince Vaughn a facut mai mult decat il credeam in stare sa faca si am reusit sa vad in acest film si latura lui umana, despre care nu stiam sa existe. Kevin james, in schimb, are una din cele mai slabe interpretari pe care le-am vazut vreodata. Chaning Tatum nu se potriveste nici el deloc in astfel de filme.

Probabil ca o idee mai inspirata ar fi fost sa nu fie promovat ca o comedie. Desi are destule scene amuzante, cu un asemenea subiect si cu cateva mici modificari ale scenariului ar fi putut fi un alt gen de film si mult mai reusit. Subiectul este unul cu care multa lume se poate identifica cu usurinta.

Winona Ryder a castigat acest rol dupa ce le-a "invins" in urma castingului pe Kate Beckinsale, Carla Gugino si Uma Thurman, in timp ce Jennifer Connelly a primit rolul doar pentru ca s-a retrasJennifer Garner.

luni, 23 iunie 2014

Android Cop (2014)

Gen: Actiune

Distributie: Michael Jai White, Kadeem Hardison, Randy Wayne, Charles S. Dutton, Larissa Vereza

Regizor: Mark Atkins [a mai regizat: Knight of the Dead(2013), Jack the Giant Killer(2013), Alien Origin(2012), Sand Sharks(2011), Dragon Crusaders(2011)]

Nota Gealapa: 4.15

In anul 2045, un politist si partenerul lui android patrund in zona de carantina a orasului, acolo unde oamenii sufera de o boala necunoscuta si descopera sursa acesteia si pe cei responsabili.

Acest film este despre ambitii prostesti. De exemplu, despre ambitia de a face un film cu androizi si thnologii futuriste atunci cand tu nu iti permiti nici macar o explozie decenta. Robocop din anii '90 arata mai realist decat acest film.

Distributia este plina de nume consacrate, dar consacrate tot in astfel de filme de duzina. Cei care au acceptat sa apara in acest film aveau probabil nevoie de un nou inceput si s-au gandit ca de la acest nivel cariera lor nu poate lua decat o turnura ascendenta, pentru ca mai jos de atat nu se poate. Prestatiile lui Michael jai White si Charles S. Dutton sunt singurul lucru care ma impiedica sa acord acestui film doar punctul din oficiu. Cand primesti un asemenea scenariu, insa, nu poti sa faci din rahat pasta de dinti.

Nici un personaj nu este dezvoltat suficient. Locatiile de filmare, chiar si cele interesante, au fost irosite cu brio. Personajele negative, niste adunaturi de oligofreni fara minte, nu ar speria nici macar un prescolar. Regizorul a lucrat absolut neglijent. Este trist sa ai la indemana doi actori cunoscuti, totusi, si sa nu fii in stare sa ii pui in valoare mai mult.

In topul meu, acesta este al doilea cel mai prost film din istorie. Trailer:


Side Effects (2013)

Gen: Thriller

Distributie: Rooney Mara, Channing Tatum, Jude Law, Catherine Zeta-Jones, Michelle Vergara Moore

Regizor: Steven Soderbergh [a mai regizat: Behind the Candelabra(2013), Magic Mike(2012), Haywire(2011), Contagion(2011), The Last Time I Saw Michael Gregg(2011)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 129.000.000 $

Nota Gealapa: 7.20
Metascore: 75/100

Toata lumea unei tinere se schimba atunci cand medicamentul prescris de psihiatrul ei ii provoace anumite efcte adverse.

Nu ma asteptam sa am de a fac cu un film atat de bun. Nimic din acest film nu este ceea ce pare a fi initial. Pe parcurs iti faci cateva ipoteze, care iti vor fi spulberate la sfarsit. Scenariul iti ofera suficiente socuri si intorsaturi astfel incat sa exclami "ba esti prost!" de cateva ori.

Distributia este de exceptie. Pe langa faptul ca este ticsita de nume cunoscute in bransa, se simte o oarecare compatibilitate si o deschidere a acestora catre acest scenariu. Prestatiile lor sunt fara greseala. De departe, cel mai mult straluceste Rooney Mara, pe care nu mi-o aduc aminte sa fi facut prea multe roluri memorabile.

Intr-o lume cinematografica contemporana in care pretul biletului este justificat de vampiri, accidente de masini si galesti de sange, acest film abordeaza stilul clasic, aducand putin cu ce facea Hitchcock pe vremuri. Va avertizez ca este un film la care trebuie sa ganditi putin. Daca va plac exclusiv filmele cu un taietor de lemne care taie oameni in serie, mai bine va reorientati.

Scenarii cu multe intorsaturi am mai vazut. Diferenta fata de multe altele este ca toate schimbarile radicale ale acestui scenariu chiar au sens si iti schimba perspectiva instantaneu.Acest film ar merita cu prisosinta si o continuare.

Lindsay Lohan a fost vizata in prima faza pentru rolul principal feminin, dar problemele ei cu legea i-au pus pe ganduri pe producatori, acre au optat intr-un final pentru Rooney Mara, o alegere mult mai potrivita dupa parerea mea. Ea a si renuntat sa mai apara in Zero Dark Thirty pentru a face parte din acest proiect. Emily Blunt, Olivia Wilde, Imogen Poots, Alice Eve, Amanda Seyfried, Michelle Williams, toate au fost luate in considerare pentru acest rol, ba chiar Blake Lively a apucat sa si filmeze cateva scene pana a fost data afara si inlocuita cu Mara.

Trailer:


duminică, 22 iunie 2014

The Seamstress (2009)

Gen: Horror

Distributie: Kailin See, David Kopp, James Kirk, Lara Gilchrist, Sarah Mutch

Regizor: Jesse James Miller [a mai regizat: The Good Son: The Life of Ray Boom Boom Mancini(2013), Becoming Redwood(2012), My American Exodus(2010), Uganda Rising(2006), On the Bag(2004)]

Buget: 1.500.000 $

Nota Gealapa: 4.60

O tanara pleaca intr-o calatorie al carei scop este sa afle ce s-a intamplat cu tatal ei disparut, numai pentru a ajunge pe o insula bantuita pentru a opri un blestem.

Acest film horror m-a speriat mi-a oferit mai putin tensiune decat Diaconu in Buletin de Bucuresti. Canadienii ar trebui sa inteleaga ca sunt anumite lucruri la care nu se pot compara cu americanii. Filmele hhorror sunt unul din acele lucruri. nu imi aduc aminte sa fi vazut vreodata vreun film horror canadian bun. Macar incearca in continuare.

Intriga este penibila, cum penibila este practic prima jumatate a filmului. Am cautat logica intens dar nu am gasit nici macar o urma.A doua jumatate a filmului este salvata cat de cat de cliseele clasice din filmele horror. Le stiti: sa ne separam de grup, sa alergam fix spre monstru etc etc. Daca in mod normal as fi acuzat regizorul ca foloseste aceste clisee, aici m-am bucurat sa le vad pentru ca am reusit si eu as inteleg cat de cat ce se intampla.

Despre distributie nu se pot spune multe lucruri. Ce poti spune atunci cand principalii doi actori din acest film sunt atat de faimosi incat nici macar nu le apare poza pe IMDB? Ce poti spune cand vedeta fimului este cyborgul din Alien? Cu un asemenea scenariu, cred ca pur si simplu nu au gasit actori profesionisti care sa accepte sa se compromita astfel.

Scenariul si actiunea din acest film sunt mai previzibile decat soarta echipei nationale a Romaniei in urmatoarea campanie de calificare.Inchipuiti-va ca av uitati la o emisiune televizata de gatit si concurentilor li se da un filet mignon, dupa crae li se spune sa faca un hamburger. atat de ciudat este filmul asta. Avea sanse sa fie un film reusit. O idee desi deloc originala inca plina de potential, o insula izolata, o fantoma ok, un blestem oarecare si Lance Heriksen, Cu toate astea, nu primim decat o fiica furioasa, antipatica, confuza, care are viziuni in cautarea adevarului despre tatal ei.

Filmul nu dureaza decat vreo 76 de minute dara ai senzatia ca nu se mai termina. Cred ca pana si regizorul s-a saturat la un moment dat si i-a trimis pe toti acasa. Trailer:


sâmbătă, 21 iunie 2014

Labor Day (2013)

Gen: Drama

Distributie: Kate Winslet, Josh Brolin, Gattlin Griffith, Tobey Maguire, Tom Lipinski

Regizor: Jason Reitman [a mai regizat: Young Adult(2011), Up in the Air(2009), Juno(2007), Thank You for Smoking(2005)]

Buget: 18.000.000 $
Incasari: 14.000.000 $

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 52/100

O mama singura si depresiva impreuna cu fiul ei, ofera adapost unui evadat pe care intr-un timp foarte scurt ajung amandoi sa il iubeasca.

Nu prea sunt eu omul dramelor, dar pe aceasta am gasit-o neasteptat de agreabila.Bineinteles ca are si anumite gauri in scenariu si cateva lucruri prostesti acre se intampla pe acolo dar sa zicem ca sunt tolerabile. Filmul are o incarcatura emotionala puternica iar atmosfera este apasatoare, fara sa fie sumbra, ca in filmele romanesti.

Distributia este excelenta si atat Josh Brolin cat mai ales Kate Winslet fac o treaba minunata. Cred ca ea face unul dintre rolurile carierei sale, pentru ca nu imi aduc aminte de vreun alt personaj de-al ei care sa imi placa. Actorii cu nume importante distribuiti in rolurile foarte mici reprezinta si ei o surpriza foarte placuta.

Acest film este exemplul perfect cum un scenariu absolut previzibil in care nu se intampla mare lucru iesit din comun se poate transforma totusi intr-o opera de arta. Maiestria regizorului aici se vede, pentru ca reuseste in conditiile enumerate mai devreme sa pastreze interesul spectatorilor cu o poveste simpla despre familie, dragoste si speranta.

Trailer:


Buna! Ce faci? (2010)

Gen: Romantic

Distributie: Dana Voicu, Ionel Mihailescu, Paul Diaconescu, Ana Popescu, Ioan Ionescu

Regizor: Alexandru Maftei [a mai regizat: Miss Christina(2013), Fii cu ochii pe fericire(1999)]

Buget: 400.000 $

Nota Gealapa:  7.35

Dupa o casnicie de 20 de ani, Gabriel si Gabriela nu prea mai au ce sa isi spuna. Ambii se indragostesc de cate un necunoscut cu acre vorbesc pe internet, numai sa descopere ca s-au reindragostit unul de celalalt.

Acest film reprezinta o lectie despre cum sa faci un film cu buget redus. O lectie despre lucruri simple care functioneaza in cinematografie. O lectie despre cum sa folossti intregul potential al putinului pe care il ai la dispozitie. Alexandru Maftei, cu siguranta nu si-a spus ultimul cuvant si vom avea parte de multe filme de-ale lui in perioada urmatoare. Daca pana si eu, un profan, am gasit placuta aceasta comedie romantica, inseamna ca chiar a fost reusita. Desi pare ca filmul se scurge incet spre un verdict previzibil, va dezvalui ca finalul nu este chiar la ce v-ati astepta.

Din distributie nu fac parte cele mai mari ume din cinematografia romaneasca, dar cei care au fost alesi au avut suficienta experienta in spate astfel incat sa transforme acest film intr-unul de succes. Actorii mai tineri au avut insa o aroganta nejustificata si, in cateva momente, m-am simtit de parca as fi urmarit Liceeni, varianta necenzurata.

Daca ar fi sa aduc un repros, ar fi senzatia de melancolie omniprezenta in acest film. Aceasta tristete prezenta peste tot este o meteahna greu de inlaturat a cinematografiei autohtone.

Trailer:


The Ward (2010)

Gen: Horror

Distributie: Amber Heard, Mamie Gummer, Danielle Panabaker, Laura-Leigh, Lyndsy Fonseca

Regizor: John Carpenter [a mai regizat: Ghosts of Mars(2001), Vampires(1998), Escape from L.A.(1996), Village of the Damned(1995), In the Mouth of Madness(1994)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 3.000.000 $

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 38/100

In centrul actiunii este o tanara dintr-un spital de psihiatrie care este terorizata de o fantoma.

Filmul a fost foarte aproape de a deveni unul execrabil. din fericire, finalul salveaza impresia si face sa merite chinul de pana atunci. Intriga nu are absolut nici o logica. De fapt, nimic nu are nici o logica pana aproape de sfarsit cand se mai explica cateva lucruri. Aveam pretentii putin mai mari de la un regizor asa experimentat cum este Carpenter.

In distributie intalnim un singur nume cunoscut: Amber heard. Nu este chiar lipsita de talent, dar principala ei calitate este aceea de a fi bisexuala. Nici scenariul nu i-a dat vreo sansa sa faca vreun rl memorabil. Restul actorilor au interpretat pe masura numelui lor, adica in mediocritate

Caprpenter face fie filme foarte bune, fie filme foarte proaste. Cu el nu exista cale de mijloc. Potential ar fi existat si in acest film, dar tehnicile regizorale care erau revolutionare prima data cand le-a folosit si l-au facut celebru, au fost folosite de toti cei care au facut filme horror in ultimii 20 de ani. In loc sa gaseasca ceva nou cu acre sa se ridice peste toti ceilalti, cum facea pe vremuri, Carpenter s-a multumit sa imite tehnicile care i-au adus succesul in anii '80, doar ca de data asta nu a fost suficient.

Trailer:


Medalia de onoare (2009)

Gen: Drama

Distributie: Victor Rebengiuc, Camelia Zorlescu, Mimi Branescu, Mircea Andreescu, Radu Gabriel

Regizor: Catalin Peter Netzer [a mai regizat: Pozitia copilului(2013), Maria(2003)]

Nota Gealapa: 7.80

Un pensionar de 75 de ani primeste din greseala o medalie de onoare, pe care o foloseste pentru a se impaca cu familia lui.

Filmele romanesti pot avea multe defecte, dar la un capitol nu am stat niciodata rau: originalitatea. Intriga este foarte buna ceea ce face filmul agreabil chiar de la inceput, iar pe parcurs, fara mijloace materiale sau tehnice deosebite, regizorul reuseste sa pastreze o stare de tensiune si sa te faca sa empatizezi c eroul principal.

In distributie il avem pe Victor Rebengiuc si altii. Rolul sau este singurul care conteaza. Restul actorilor, desi nume importante, au roluri minore. Rebengiuc este magsitral ca aproape de fiecare data, dar mi-ar placea sa il vad distribuit si in alt rol decat acela de batran singur, resemnat, nedreptatit si trist.

Desi nu este un film despre comunisc, atmosfera este una sumbra si apasatoare exact cum era si in sociteatea post-decembrista pe care o intruchipeaza. Ce face ca acest film sa fie si mia sumbru este ca in el apare Ion Iliescu, cel mai mare rau care i s-a intamplat acestei tari. Faptul ca pana si in rolurile minore sunt actori cu experienta a permis ca fiecare dintre acestia sa aduca ceva personal personajelor lor si sa le faca foarte credibile.

Trailer:

vineri, 20 iunie 2014

The Secret in Their Eyes (2009)

Titlu original: El secreto de sus ojos

Gen: Drama

Distributie: Ricardo Darin, Soledad Villamil, Pablo Rago, Javier Godino, Guillermo Francella

Regizor: Juan Jose Campanella [a mai regizat: Underdogs(2013), Avellaneda's Moon(2004), Son of the Bride(2001), El mismo amor, la misma lluvia(1999), Love Walked In(1997)]

Buget: 2.000.000 $
Incasari: 60.000.000 $

Nota Gealapa: 8.25
Metascore: 81/100

Un avocat pensionat scrie un roman pentru a inchide doua capitole din viata lui care il macina si dupa mai bine de 25 de ani: o crima pe al carei autor nu l-a putut pedepsi si dragostea neimpartasita fata de fosta lui sefa.

Cine ar fi crezut ca tocmai argentinienii vor scoate un film atat de bun. Atmosfera, intriga scenariul, toate sunt realizate la un nivel excelent. recunosc ca nu m-as fi asteptat in veci ca un film cu o asemenea provenienta sa fie atat de bun. Intorsaturile pe care le ia scenariul vin cand nu se mai asteapta nimeni, iar sensul filmului se schimba de vreo trei ori. Acest film reuseste cumva sa te faca sa te transpui si sa empatizezi cu personajele... sa le urasti... sa iti fie mila etc.

Nu pot sa imi dau cu parerea despre distributie pentru ca actorii sud-americani nu sunt specialitatea mea. Personal, protagonistul mi s-a parut mult prea credibil in rolul de pampalau.Soledad Villamil a fost si ea foarte buna si a avut o chimie foarte buna cu Darin, dar, personal, am fost total impresionat si o sa mai caut filme in care a jucat Guillermo Francela, care pentru acest rol si-a dat jos mustata pe care o avea de 20 de ani.

Cred ca morala acestui film este ca anumite lucruri nu le poti uita niciodata.Acest film va fi cu siguranta greu de uitat. Cred ca totul se imbina atat de bine in aceasta productie si functioneaza atat de bine datorita regizorului. Campanella este un nume respectat chiar si la Hollywood si are un istoric de filme foarte bune.

Este primul film argentinian care intre in top 250 IMDB. Este, de asemenea, cel mai vizionat film argentinian din 1983 pana azi. Este al doilea film argentinian din istorie care castiga Oscarul pentru cel mai bun film strain.  Este primul film argentinian disponibil pe Blu-ray. Tiate astea sunt un argument in plus ca nu am luat-o eu razna si chiar avem de a face cu un film foarte bun.

Trailer:

 

The Numbers Station (2013)

Gen: Actiune

Distributie: John Cusack, Malin Akerman, Liam Cunningham, Richard Brake, Bryan Dick

Regizor: Kasper Barfoed [a mai regizat: The Candidate(2008), The Lost Treasure of the Knights Templar(2006)]

Nota Gealapa: 6
Metascore: 39/100

Un agent secret al CIA cazut in dizgratie este trimis intr-o unitate izolata din Marea Britanie, pentru a proteja un operator de coduri. In curand cei doi se vad nevoiti sa lupte pentrru a-si salva viata dar si pentru a opri un plan terorist.

Intriga este mult prea trasa de par pentru a se putea dezvolta intr-un film bun. Si nici nu se intampla acest lucru. Un agent CIA care isi dezvolta subit o constiinta, expulzat la capatul lumii, care aparent inseamna Marea Britanie, intr-un complex care se intainde pe sute de hectare, dar operat doar de doi oameni, complex folosit doar pentru a trmite niste misiuni codate... eu sunt genul care crede in conspiratii si baze militare secrete, dar chiar si eu am avut probleme sa o inghit pe asta.

Distributie ar fi fost ok, daca Cusack si-ar fi dat vreun pic interesul pentru succesul filmului. Prestatia lui este ca si cum in fiecare zi de filmare si-ar fi uitat acasa expresiile faciale. Ceva mai tern de atat nu am vazut nimic. Zbaterile Malinei Akerman sunt inutile, pentru ca personajul ei nu este dezvoltat suficient.

Filmul are si cateva parti bune pe care va las sa le descoperiti singuri, pentru ca sunt atat de putine incat daca le-as mentiona aici as strica orice surpriza. Daca sunteti curiosi de rezultatul luptei in trei dintre Cusack, demonii lui interiori si o organizatie terorista, alocati-va 90 de minute, care nu vor fi in totalitate risipite.

Rolul principal din acest film i s-a propus prima data lui ethan Hawke. Cusack a fost ales numai dupa ce primul a refuzat, dandu-si seama probabil ca nu are cum sa straluceasca.

Trailer:


joi, 19 iunie 2014

Broken City (2013)

Gen: Thriller

Distributie: Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones, Jeffrey Wright, Barry Pepper

Regizor: Allen Hughes [a mai regizat: The Book of Eli(2010), Knights of the South Bronx(2005), Touching Evil(2004), From Hell(2001), American Pimp(1999)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 20.000.000 $

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 49/100

Un fost politist cauta mantuirea si razbunarea dupa ce a fost inselat de catre cel mai putenric om din New York: insusi primarul.

Wahlberg interpreteaza din nou cu succes rolul durului naiv. O sa inceapasa oboseasca aceasta figura in curand, oricat de mult il ajuta fata. Povestea este destul de buna si ar fi fost demna de o ecranizare mai reusita.Filmul abordeaza toate subiectele importante, cersind, practic, succesul: adulterul, crima, homosexualitatea, conspiratiile politice.

Distributia este de exceptie, dar numele importante nu dau stralucirea asteptata acestui film. Dau, in schimb, impresia ca au venit la filmari doar pentru a mai bifa un film pe lista. Au acelasi entuziasm pe care il are un mecanic de locmotiva care face pentru a 753-a oara aceeasi ruta. Chiar si in aceasta forma nefasta, actorii sunt cei care fac acest film sa fie agreabil, dar meritul special il au cei din rolurile mai mici, cum ar fi Alona Tal. In plus, sa ii dai lui Catherine Zeta-Jones un rol atat de mic mi se pare aproape blasfemic.

Cand porniti acest film este bine sa va opriti partea de creier care gandeste, asta daca vreti sa gasiti acest film captivant. Daca nu veti face asta va veti sabota singuri, remarcand toate gaurile din poveste; si sunt cateva. Actiunea avanseeaza intr-un ritm ok, dar twisturile pe care incearca sa le ia scenariul sunt mia degraba previzibile decat surprinzatoare.

Wahlberg, care este si producatorul acestui film, i-a oferit rolul principal lui Michael Fassbender, dar refuzat fiind de acesta, s-a vazut nevoit sa il interpreteze chiar el.


miercuri, 18 iunie 2014

Life of Pi (2012)

Gen: Aventuri

Distributie: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain, Tabu, Gerard Depardieu

Regizor: Ang Lee [a mai regizat: Taking Woodstock(2009), Lust, Caution(2007), Brokeback Mountain(2005), Hulk(2003), Crouching Tiger, Hidden Dragon(2000)]

Buget: 120.000.000 $
Incasari: 791.000.000 $

Nota Gealapa: 8.25
Metascore: 79/100

Un tanar care supravietuieste unui dezastru pe mare este aruncat intr-o calatorie plina de aventuri in care se descopera pe sine. In tot acest timp el punele bazele unei prietenii cu un al supravietuitor: un tigru bengalez.

Unul din putinele film pentru care aveam asteptari mari, pentru ca toata lumea il laudase atat de mult incat incepuse sa imi displaca.Din fericire, acest film nu a dezamagit, dimpotriva a fost cu mult mia bun decat ma asteptam. Desi ideea de naufragiu, fie si cu un animal ca si companion, a mai fost folosita in diverse productii, aici a fost pusa in scena intr-un mod exceptional si astfel incat sa poata avea o insemnatate mai provunda decat o simpla poveste de supravietuire.

Desigur, nu prea am auzit de cei din distributie. In afara de Gerard Depardieu, care are un rol minor, restul actorilor nu sunt foarte cunoscuti. In afara de protagonist, ceilalti nici nu au avut prea mult de munca, asa ca nu are rost sa judecam prestatiile lor. Singurul actor care a avut un rol care sa conteze s-a achitat foarte bine de sarcini, desi nu a prea avut multe replici. A fost, insa, suficient de expresiv pentru a fi impresionant.

Singurul repros pe care il pot aduce sunt cateva efecte vizuale facute putin neglijent, majoritatea in prima parte a filmului, facandu-ne astfel sa avem de la inceput in minte impamantenita ideea ca totul este facut pe calculator. Binainteles ca toti stiam asta de la inceput, dar, chiar si asa, nu este placut ca acest lucru sa fie atat de vizibil.

Tobey Maguire a fost distribuit initial in rolul scriitorului. A apucat chiar as filmeze scenele. A fost inlocuit ulterior pentru ca s-a considerat ca este mult prea faimos pentru un rol asa minor si ar fi distras atentia de la poveste. Tot procesul de la creatie, pana la filmarea si distribuirea filmului a creat 14000 de locuri de munca si a adunat peste 600000 de ore de munca.

Trailer:


marți, 17 iunie 2014

Kiss Me Deadly (2008)

Gen: Actiune

Distributie: Robert Gant, Shannen Doherty, Fraser Brown, John Rhys-Davies, Nathan Withaker

Regizor: Ron Oliver [a mai regizat: On Paper(2014), A Lesson in Romance(2014), Her Husband's Betrayal(2013), The Trainer(2013), Love at the Thanksgiving Day Parade(2012)]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 10.000 $

Nota Gealapa: 5.80

Un fost spion este atras fara voia sa in lumea pe care o lasase in urma, atunci cand fosta lui partenera apare dupa 17 ani, urmarita de asasini, cerandu-i ajutorul.

Cineva ar trebui sa refaca acest film si sa mai puna un "0" la buget. Ideea buna, dar aruncata pe apa sambetei intr-un asemenea film. Nu credeam ca se mai fac in zilele noastre filme in care protagonistii sa stea in masina si in jurul lor sa se miste cartoane cu vegetatie pentru a da impresia de miscare. Bugetul a fost atat de mic incat nu si-au permis sa arda mai nimic in realitate, astfel incat majoritatea flacarilor sunt facute pe calculator.

Atat de saraci au fost incat nu si-au permis sa angajeze decat o mana de actori cat de cat profesinisti si nici aia recunoscuti pentru capacitatile lor interpretative. Scenariul nu este vreo capodopera, dar nu este nici rau si ar fi meritat niste ctori mai priceputi care sa il puna in scena. Cu actori care se uita in camera, insa, nu poti sa ai asteptari prea bune.

Titlul nu are nici o legatura cu filmul. Probabil ca si producatorii si-au dat seama de asta, pentru ca i-au dat si un al doilea nume: The Delphi Effect. Nici acesta nu are legatura cu nimic. Filmul este distractiv chiar si in conditiile mentionate mai sus si fara sa beneficieze de scene de luota memorabile, nici vreo poveste foarte intensa, care ar fi ajutat.


luni, 16 iunie 2014

The East (2013)

Gen: Drama

Distributie: Brit Marling, Alexander Skarsgard, Ellen Page, Toby Kebbell, Shiloh Fernandez

Regizor: Zal Batmanglij [a mai regizat: Sound of My Voice(2011)]

Buget: 6.500.000 $
Incasari: 3.000.000 $

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 68/100

Un agent sub acoperire al unei firme private de securitate isi schimba dramatic prioritatile atunci cand primeste misiunea de a se infiltra intr-un grup anarhist a carui preocupare este atacarea marilor corporatii.

Un film bun, mult mai bun decat bugetul redus pe care l-au avut la dispozitie producatorii. Subiectul il stim si este chiar main stream daca pot as spun asa, deci nu este cel mai original film. Cunoscandu-si insa limitele, atat tehnice, cat si financiare si as spune chiar si limitele talentului de care se dispune in fiecare pozitie, de la actor la sunetist, regizorul a stiut sa pastreze totul simplu, clar, explicit, cursiv si credibil ceea ce face filmul sa fie foarte agreabil.

Cele cateva nume cunoscute din distributie nu sunt suficiente pentru a spune ca avem parte de o distributie de renume. Majoritatea sunt, insa, actori experimentati cu cateva roluri memorabile la activ, deci cu potential demonstrat si confirmat atunci cand sunt si ajutati. De aceasta data scenariul ii ajuta, desi sunt si cateva lucruri nefiresti pe ici pe colo.

Cei care au realizat acets film s-au concentrat pe emotia transmisa mai degraba decat pe realitatile legislative si tehnice. Prin urmare, se vor gasi multi sa spuna ca FBI-ul nu lucreaza in modul cum este prezentat aici sau ca lucrurile nu stau chiar asa in grupurile astea pro mediu. Daca sunteti fan al acestor tip de detalii s-ar putea sa aveti cate ceva de obiectat si sa treceti cu greu peste anumite amanunte. Daca, in schimb, va intereseaza doar o poveste bune, personaje reusite si sa se transmita o emotie nu veti regreta ca ati pierdut cele doua ore, cat dureaza filmul.

Inainte ca cei pe care i-am mentionat mai sus sa inceapa sa comenteze trebuie sa va spun ca Brit Marling, protagonista acestui film dar si una dintre scriitori, s-a bazat pe propia ei experienta atunci cand a scris scenariul. Da, a fost membra a unui grup anarhist.


Escape Plan (2013)

Nimeni nu poate sa evadeze singur.

Gen: Actiune

Distributie: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, 50 Cent, Jim Caviezel, Faran Tahir

Regizor: Mikael Hafstrom [a mai regizat: The Rite(2011), Shanghai(2010), 1408(2007), Derailed(2005)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 300.000.000 $

Nota Gealapa: 7.40
Metascore: 49/100

Un barbat a carui ocupatie este sa gaseasca gaurile din sistemele de securitate ale inchisorilor, ajunge sa fie inchis in cea mai secreta si sigura dintre ele si se vede nevoit sa isi foloseasca toate talentele daca vrea sa mai vada lumina zilei.

Arunca-i pe Stallone si Schwarzenegger intr-un fil de actiune si nu ai cum sa te plictisesti. Daca mai adaugi si o idee buna si originala, succesul este garantat. Filmel este foarte bun si plin de detalii care sunt uneori greu de urmarit, dar absolut plauzibile.

Distributia nu mai are nevoie de nici o prezentare. Cei doi protagonisti sunt ca vinul bun: devin mai buni odata cu varsta. Fiind atat de vechi in bransa sunt mult mai usor sa fie placuti iar autoironiile prezente, mai nou, in toate filmele lor, fac deliciul spectatorilor. Singura problema pe care o vad este credibilitatea personajelor celor doi. Suntem obisnuiti cu ei sa impuste tot ce misca nu sa gandeasca planuri inteligente de evadare. Restul actorilor, practic, nu exista in acest film. Sunt cei doi si restul lumii... poate si Jim Caviezel.

Bruce Willis a fost distribuit initial in rolul principal, dar odata cu schimbarea regizorului initial s-au schimat si optiunile pentru protagonist. Sunt convins ca si el s-ar fi descurcat la fel de bine. Fara un buget urias, pentru un film produs la Hollywood, dar cu fiecare dolar cheltuit cu cap, a iesit o pelicula realizata corect fara mari greseli de imagine sau logica, asta si in ciuda faptului ca 90% din film a fost filmat intr-o singura cladire goala, unde, pe vremuri, NASA construia rachete.

Trailer:




duminică, 15 iunie 2014

American Hustle (2013)

Gen: Drama

Distributie: Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jeremy Renner, Jennifer Lawrence

Regizor: David O. Russell [a mai regizat: Silver Linings Playbook(2012), The Fighter(2010), I Heart Huckabees(2004), Three Kings(1999), Flirting with Disaster(1996)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 560.000.000 $

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 90/100

Un escroc de meserie si iubita lui seducatoare sunt fortati de catre FBI sa ii ajute sa organizeze flagranturi pentru persoane foarte importante si sunt impinsi astfel intr-o lume mult mia periculoasa decat erau pregatiti.

Filmul este foarte bune aproape in intregime. Actiunea ia tot felul de turnuri care mai de care mai suprinzatoare. Ultima parte, insa, pare putin grabita, ca si cum s-ar fi grabit sa nu lungeasca filmul prea mult, iar finalul devine astfel previzibil Totusi, iata ca neavand un buget iesit din comun si fara sa se foloaseasca efecte speciale si pate face un film care sa creeze suspans si sa te tina mai tot timpul cu sufletul la gura.

Distributia este compusa din nume importante care au confirmat ficare asteptare si au realizat interpretari foarte bune. De apreciat si faptul ca, desi Robert de Niro are o aparitie sporadica, producatorii nu au folosit acest lucru pentru a atrage lumea in salile de cinema si nu l-au pus pe coperta. Asta face ca aparitia lui sa fie o surpriza placuta in momentul cand se intampla.

Actorilor li s-a permis sa improvizeze foarte mult, iar explicatia regizorului a fost ca ii pasa mai mult sa fie reusite personajele decat povestea in sine. Avand in spate actori experimentati, aceasta a fost o miscare castigatoare. Fiecare personaj este credibil si are suficient timp pe ecran pentru a fi inteles si a deveni credibil.

Titlul initial al filmului a fost American Bullshit, dar l-au schimbat dupa ce acesta ajunsese pe locul opt pe o lista neagra a filmelor care urmeaza sa apara. Trailer:


Ghost Storm (2011)

Gen: SF

Distributie: Carlos Bernard, Crystal Allen, Cindy Busby, Kacey Rohl, Aaron Douglas

Regizor: Paul Ziller [a mai regizat: The Philadelphia Experiment(2012), Seeds of Destruction(2011), Collision Earth(2011), Iron Invader(2011), Ice Quake(2010)]

Nota Gealapa: 4.80

Un serif dintr-un orasel american izolat incearca sa salveze oamenii din calea unei ciudate furtuni elctrice, pornita de suflete care nu isi gasesc linistea, aflate in cautarea razbunarii.

Bineinteles ca o astfel de poveste uimitoare nu se putea intampla decat intr-un orasel american izolat, unde nu poti ajunge decat cu feribotul. Trebuie sa recunoastem ca nu de originalitate duce lipsa acest film. Duce, in schimb, lipsa de orice altceva: de logica, de un regizor bun si de talent.

Distributie este ticsita de fete familiare, cu care ne-am obisnuit in astfel de filme de duzina, iar prestatia actorilor este pe masura asteptarilor. Nu trebuie sa fim prea critici cu ei, insa, pentru ca e greu sa fii credibil atunci cand stii de la inceput ca joci intr-un film prost ce efecte speciale indoielnice.

Este pacat sa vedem atat de mult potential irosit. Probabil ca un buget mai generos ar fi facut acest film mult mai reusit. Din pacate, lipsa de consistenta in anumite actiuni este chiar deranjanta. Pana la urma vorbim de niste suflete antice, obsedate de tehnologia moderna, care isi schimba modul in care omoarea victimele fara nici o logica si de niste protagonisti care nu reusesc sa imbine cu succes stiinta si supranaturalul atunci cand cauta o modalitate de a invinge raul.

Trailer:


sâmbătă, 14 iunie 2014

Beautiful Creatures (2013)

Gen: Fantastic

Distributie: Alice Englert, Viola Davis, Emma Thompson, Alden Ehrenreich, Jeremy Irons

Regizor: Richard LaGravenese [a mai regizat: P.S. I Love You(2007), Freedom Writers(2007), A Decade Under the Influence(2003), Living Out Loud(1998)]

Buget: 60.000.000 $
Incasari: 20.000.000 $

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 52/100

Un tanar al carui vis este sa scape din oresulul mic din sudul Americii unde traieste se indragosteste de o fata nou venita in oras. Impreuna, ci doi descopera trecutul sumbru al familiilor lor.

Inca un oras american de care nu a auzit nimeni, unde traiesc niste fiinte supraomenesti si ai carui locuitori sunt partasi ai un blestem ce dureaza de secole. Ultima fraza poate caracteriza, probabil, ca. 100 de filme. prin urmare, nu originalitatea este punctul forte al filmului. Sunt, insa, multe alte parti bune. Avem parte de cateva efecte interesante, de cateva turnuri neasteptate ale actiunii si de o permenenta stare de suspans.

Distributia este una destul de importanta, iar majoritatea actorilor au scos maximum din acest scenariu. exista, bineinteles,  si exceptii. Nu stiu unde l-au gasit si cine l-a ales pe Alden Ehrenreich. Acesta este pur si simplu enervant din primul pana in ultimul minut. Nu stiu daca este doar vina doar personajul pe care l-a primit sau actorul a adus cu el pe ecran o parte din felul lui de a fi, absolut de nesuportat.

As nota la capitolul de lucruri negative atmosfera de serial de televiziune chicios pe care o emana pe alocuri filmul. In plus, de cativa ani, toate femeile care primesc cate un rol in vreun film care are legatura cu spernaturalul, simt nevoia de a interpreta in stilul enervant de fad pe care il regasim in Twilight.

Publicul tinta este reprezentat de adolescentii netrecuti inca prin viata, crae mai cred inca in basme. Daca depasiti o anumita varsta este destul de greu sa va mai prinda acest film. Sunt curios de felul cum vor arata continuarile, pentru ca au lasat loc suficient si pentru asa ceva.

Trailer:


Marti, dupa Craciun (2010)

Gen: Drama

Distributie: Mimi Branescu, Mirela Oprisor, Maria Popistasu, Victor Rebengiuc, Dragos Bucur

Regizor: Radu Muntean [a mai regizat: Vorbitor(2011), Boogie(2008), Hartia va fi albastra(2006), Furia(2002)]

Incasari: 50.000 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 81/100

Paul Hanganu iubeste doua femei. Pe sotia si mama fiicei lui si o femeie mai tanara care l-a redefinit ca om. Pana de Craciun, el trebuie sa renunte la una dintre ele.

Filmul trateaza un subiect tot mai prezent in viata de azi: adulterul. Desi nu reuseste sa iasa din stereotipurile filmelor romanesti, cu atmosfera sumbra si final abrupt, este o productie buna, tensionata cu un scenariu reusit si care reuseste sa genereze o doza importanta de suspans.

Actorii si-au facut treaba foarte bine. Au fost foarte naturali, credibili si au dat o cursivitate foarte buna actiunii. Vad ca se poarta si la noi moda de afara de a aduce in distributie un nume urias, caruia sa ii acorzi un rol minor doar de dragul de a-l pune pe afis. In cazul acestui film este vorba de Victor Rebengiuc, un actor care este plasat tot mai des in astfel de roluri.

Un alt lucru imprumutat de la filmele de afara este prezenta nuditatii in incercarea de a compensa alte lipsuri. Acest film incepe cu un close-up pe o pereche de sani. Numai ca, romanii, duc acest aspect la extreme atsfel ca penisul protagonistului este aratat intr-un moment total inutil. De altfel, cred ca suntem tara cu cel mai mare procentaj de filme in care apar penisuri de barbati in toata splendoarea lor.

Un singur lucru nu am inteles din acest film, si anume care erau calitatille prin care protagonistul a reusit sa cucereasca doua femei, pentru ca deosebit de frumos nu este, spiritual nu este iar dotat nici atat, dupa cum veti putea observa si voi.


Assault on Wall Street (2013)

Gen: Drama

Distributie: Dominic Purcell, Erin Karpluk, Edward Furlong, John Heard, Keith David

Regizor: Uwe Boll [a mai regizat: In the Name of the King 3: The Last Mission(2014), Suddenly(2013), In the Name of the King 2: Two Worlds(2011), Blubberella(2011), Bloodrayne: The Third Reich(2011)]

Buget: -
Incasari: -

Nota Gealapa: 6.45
Metascore: 24/100

Un tip obisnuit pierde intr-un timp foarte scurt toate lucrurile pe care le iubea si pentru care a muncit, odata cu ineperea crizei economice. Acesta ii gaseste vinovati de acest lucru pe presedintii marilor companii de pe Wall Street si planuieste sa ii omoare pe toti.

Este primul film care il are ca protagonist pe Dominic Purcell care nu numai ca nu imi place, ba chiar este oarecum agreabil. Ne prezinta foarte realist modul cum pot fi fectati unii de criza precum si modul la fel de realist in care poate exploda un om atunci cand i se umple paharul.

Din pacate, in acest film, actorii cu talent au roluri minore. In rolul principal este Dominic Purcell care nu cred ca nu ar fi in stare pe nimeni sa convinga nici macar cum il cheama, atat de credibil este. Impresia este cat de cat salvata de ceilalti membri ai distributiei, dar protagonistul are si de aceasta data o prestatie jenanta.

Desi dureaza destul de mult pana incepe actiunea, cand in sfarsit as intampla, merita. Timpul de asteptare pare mare doar pentru ca, vazand, posterul, stii de la inceput la ce sa te astepti. In realizarea scenelor de actiune nu s-a acordat o mare atentie detaliilor, iar cei care au vazut cel putin un serial politist nu vor putea trece cu vederea faptul ca o tigara aruncata la locul crimei nu il inchide pe criminal.

Pana la urma sunt o idee mai mult plusuri decat minusuri, iar filmul este unul decent.


duminică, 8 iunie 2014

Star Trek Into Darkness (2013)

In spatele intunericului, asteapta maretia.

Gen: SF

Distributie: Chris Pine, Alex Kurtzman, Zoe Saldana, Zachary Quinto, Karl Urban

Regizor: J.J. Abrams [a mai regizat: Super 8(2011), Star Trek(2009), Anatomy of Hope(2009), Mision: Impossible III(2006)]

Buget: 190.000.000 $
Incasari: 740.000.000 $

Nota Gealapa: 8.05
Metascore: 72/100

Dupa ce descopera ca un om din propria organizatie este responsabil de moartea mentorului sau, capitanul Kirk isi conduce echipajul intr-o zona de razboi in incercarea de a-l captura.

Se pare ca unele lucruri nu imbatranesc niciodata. Franciza star Trek este unul din aceste lucruri. Nu iti da niciodata senzatia ca te-ai saturat de fetele lor si de acelasi gen de intrigi.Bugetul urias care a asigurat calitatea superioara a celor mai mici detalii probabil ca are si el legatura cu asta.

Distributia o cunoasteti din filmul Star Trek aparut in 2009. Putin mai maturi, putin mai experimentati, dar aceleasi nume si aceleasi personaje interesante.Baietii rai au fost si ei suficient de buni pentru a fi credibili. Pe langa clasicele, deja, clisee din orice film Star Trek nu prea sunt lucruri de reprosat.

Ce este de apreciat, este faptul ca acest film nu este distractiv doar pentru fanii seriei. Poti sa nu fi vazut nici un Star Trek  pana acum si tot vei ramane cu impresia ca ai vazut un film bun.Chiar as putea spune ca fanii inraiti vor gasi mai multe lucruri de comentat si detalii care nu isi prea au locul decat restul lumii.

Nu vreau sa stric filmul, dar trebuie sa impartasesc cu voi un amanunt pe care sigur nu il veti observa pe cont propriu si care demonstreaza ca oamenii din industria asta nu si-au pierdut simtul umorului. La o ora, 17 minue si 18 secunde, cand Enterprise este bombardata o sa puteti vedea un R2-D2 fiind atras in spatiu. Daca nici asta nu mai e amuzant...

Una din navele din film se numeste USS Bradbury. Acesta este un tribut adus de regizor lui Ray Bradbury, un cunoscut scriitor de SF, decedat in 2012. Acesta este al 12-lea film din serie, dar si filmul cu incasarile cele mai mari. Trailer:


The Last Exorcism Part II (2013)

Dumnezeu te roaga, diavolul iti ordona.

Gen: Horror

Distributie: Ashley Bell, Julia Garner, Spencer Treat Clark, David Jensen, Tarra Riggs

Regizor: Ed Gass-Donnely [a mai regizat: Small Town Murder Songs(2010), This Beautiful City(2007)]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 32.000.000 $

Nota Gealapa: 4.90
Metascore: 35/100


Dupa ce supravietuieste ca prin minune evenimentelor din primul film, eroina noastra incearca sa isi refaca viata, dar fortele raului o gasesc si. de data asta, au un plan chiar ma groaznic pentru ea.

In 99% din cazuri, continuarile sunt mai slabe decat primele filme dintr-o serie. in cazurile cele mai fericite sunt la fel de buna. Astfel ca, atunci cand primul film dintr-o serie este foarte slab, de ce ai face o continuare? Ok, toata echipa a fost praf si au terminat primul film intr-un mod care a a bagat pe toata lumea in ceata; lasa-i sa uite. Nu veni cu o continurae, despre care statistica spune ca nu ar cum sa fie mai buna.

Bineinteles ca aceasta regula se respecta si aici. Firul logicii este rupt inca de la inceput. Singura supravietuitoare a carnagiului din primul film este persoana care , matematic, avea cele mai mici sanse sa supravietuiasca. Trebuie sa recunoasc ca mi s-a zbarlit pielea pe mine in cateva randuri de la suspans, dar asta a cam fost reactia maxima pe care mi-a produs-o acest film. Nu puteti spera la mai mult de cateva momente de tensiune.

Distributie este semi-anonima. Drept urmare, prestatiile lor sunt semi-mediocre. Nu ai pe cine sa remarci dar nici nu poti sa ii acuzi. Pur si simplu, personajele nu au fost dezvoltate suficient atsfel incat sa fie credibile. Daca asezonam si cu o sumedenie de cadre si scene care nu au nici o legatura cu filmul, nu au vreo implicatie in poveste sau vreo logica rezulta fiascoul acestui film.

Cu recomandarea sa nu va uitati la acest film seara, nu pentru ca o sa va dea cosmaruri, ci pentru ca este atat de plictisitor ca o sa adormiti in primele 15 minute, trailer:


sâmbătă, 7 iunie 2014

Assassins Run (2013)

Tot ce stii poate fi o minciuna.

Gen: Thriller

Distributie: Christian Slater, Sofya Skya, Cole Hauser, Angus Macfadyen, Marianna Khalifman

Regizor: Robert Crombie [a mai regizat: The Good Soldier Shweik(2009), Sappho(2008), The Keeper of Time(2004)]

Buget: 4.000.000 $


Nota Gealapa: 5.25

O balerina devine tinta mafiei ruse dupa ce sotul ei, un om de afaceri american, este asasinat. Aceasta incearca sa ramana in viata si sa isi gaseasca fiica.

Filmul urma sa se numeasca White Swan dar le-au luat-o inainte producatorii filmului Black Swan si probabil si-au dorit ca lumea as nu confunde cele doua productii sau sa creada ca au vreo legatura una cu cealalta. Acest lucru nu a ajutat deloc. Filmul a ramas la fel de prost si cu titlul schimbat. Nici nu stiu de unde sa incep si ce defecte sa expun aici.

Sa va spun numai ca o balerina ajunsa in inchisoare bate detinutele in pasi de dans. Face o sumedenie de piruete si spagate verticale cu care isi nimiceste adversarele. Aceeasi balerina face la un momentdat un saritura cu spagat cu care doboara doi criminali platiti desi nu se apropie la mai putin de 50 de centimetri de ei.  Astfel de lucruri se intampla cand actrita principala este si co-regizor.

Cand au ales distributia au vrut sa faca un truc in incercarea disperata de a face posterul mai atractiv. Datorita bugetului redus, acest truc nu a putut fi Christian Slater, care oricum nu este recunoscut ca un nume care umple salile de cinema. Aflat in aceasta postura nici el nu si-a mai dat interesul asa ca avem parte de u slater superficial. Singurul actor care joaca cat de cat decent esteCole Hauser. Restul, de la primul pana la ultimul, au facut o treaba mai degraba amatoreasca.

Trailer:




NetFlash.ro la indemana ta!