vineri, 30 mai 2014

$50K and a Call Girl: A Love Story (2014)

Gen: Drama

Distributie: Ross Patterson, Jessie Wiseman, Seth Grossman, Lauren Aboulafia, Asher Roth

Regizor: Seth Grossman [a mai regizat: The Butterfly Effect 3: Revelations(2009), The Elephant King(2006)]

Nota Gealapa: 6.85

Dupa ce un regizor amator afla ca fratele lui este pe moarte, isi cheltuie banii pe care ii avea pusi deoparte pentru nunta pentru a pleca cu acesta intr-o calatorie prin tara, cu scopul de a-i indeplini ultimele dorinte.

Acest film este varianta tinereasca si low budget a filmului The Bucket List. Ca si in multe alte domenii, copia este mult mai proasta decat originalul. Tema aceasta cu lista de dorinte care se vor indeplinite a fost abuzata destul, iar dupa filmul amintit mai devreme este greu sa faci ceva care sa se ridice la acelasi nivel, mai ales daca nu ai bani decat de doua caemre de filmat.

Datorita subiectului, nici macar anumite situatii si glume care ar fi fost extrem de amuzante in alte situatii nu au acelasi efect acum si te fac sa te simti cumva vinovat daca iti plac si te fac sa razi. Filmul nu este plictisitor, dar nu te poti abtine sa il compari cu Bucket List, in cele mai mici detalii. In plus se pare ca si acest gen de filme isi dezvolta propriile clisee. unul dintre ele ar fi ca toti muribunzii vor sa sara cu parasuta sau descopera dragostea inainte sa moara.

Distirbutie, desi nu in totalitate anonima, este destul de slabuta. Personajele sunt credibile numai sporadic, in majoritatea timpului aceasta lipsind in totalitate. Nu as scoate pe nimeni in evidenta, ba mai mult, as spune ca Jessie Wiseman a fost o alegere total nefericita in rolul in care a fost distribuita.

Recunosc ca desi am vazut suficiente filme pana acum, acesta m-a lasat cu un amalgam de emotii amestecate. Este greu sa te lasi cuprins de el chiar de la inceput. Este excentric, ciudat, uneori amuzant, alteori deprimant dar sa zicem ca este totul pentru o cauza buna, pentru ca in timp devine agreabil, in ciuda celor descrise de maine mai sus.


joi, 29 mai 2014

Hatchet III (2013)

Gen: Horror

Distributie: Danielle Harris, Kane Hodder, Zach Galligan, Caroline Williams, Parry Shen

Regizor: BJ McDonnell [aflat la primul lung metraj]

Nota Gealapa: 5.80
Metascore: 25/100

Victor Crowley nimiceste o echipa SWAT in timp ce Marybeth gaseste o metoda de a pune capat odata pentru totdeauna blestemului.

Producatorii au schimbat regizorul si nu au reusit decat sa il faca putin mai prost decat era. Desi se vede o oarecare atentie marita la detalii, filmul si-a pierdut din lucrul care il diferentia de ceilalti si anume nivelul de gore iesit din comun. Desi l-au domolit numai putin si nivelul este in continuare mult peste media altor productii, asteptarile la acest capitol create de primele doua filme din serie au fost foarte mari si nu au fost atinse nici pe departe.

Chiar daca apar si cateva nume relativ cunoscute, distributia este facuta in continuare pe aceleasi criterii de selectie lipsite de orice pretentii. Acest lucru este normal, daca ne gandim ca 99% din distributie moare la un momentdat. Au incercat sa ridice nivelul scenariului adaugand cateva glume si autoironii, dar avem in continuare de a face cu un text penibil si o poveste absurda.

Fanii inraiti ai genului horror vor gasi destul de distractiv acest film in ciuda tuturor minusurilor. Nu este genul de film care sa te faca sa faci pe tine de frica dar are ceva ce nu te lasa sa te plictisesti.


marți, 27 mai 2014

Let's Go to Prison (2006)

Gen: Comedie

Distributie: Dax Shepard, Will Arnett, Chi McBride, David Koechner, Dylan Baker

Regizor: Bob Odenkirk [a mai regizat: Movie 43(2013), Let's Do This!(2011), Young and Handsome: A Night with Jeff Garlin(2009), Dana Gould: Let Me Put My Thoughts in You(2009), David's Situation(2008)]

Buget: -
Incasari: 5.000.000 $

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 27/100

Cand planul de razbunare al unui criminal tocmai iesit din inchisoare esueaza datorita decesului tintei sale, acesta se reorienteaza catre fiul decedatului caruia ii insceneaza ceva pentru a-l trimite dupa gratii, numai pentru a i se alatura si a-i face viata un iad.

Nu este prima comedie a carei actiune are loc in inchisoare, asa ca nu avem parte de un scenariu tocmai original. Filmul este unul de duzina. Recunosc, insa, ca are si destule momente amuzante care m-au facut nu numai sa zambesc ba chiar sa rad in hohote.

Desi cel mai important nume din distributie pare a fi Dax Shepard, pe mine personal m-a dezamagit prestatia lui, care, dupa parerea mea, trage filmul in jos. Adevaratele staruri care dau omentele de stralucire ale acestui film sunt Will Arnett si Chi McBride. Cei doi sunt protagonistii celor mai amuzante scene; amuzante, tocmai pentru cei ei sunt protgonistii.

Umorul este cel clasic "de inchisoare". Tocmai de aceea multe dintre glume sunt previzibile. Din fericire, insa, acestea sunt suportabile, astfel ca nu este un supliciu ateptarea scenelor cu adevarat amuzante. As putea spune ca acest film nu este o limuzina dar nici o basina. Isi face treaba.


Wicked Blood (2014)

Gen: Drama

Distributie: Alexa PenaVega, Abigail Breslin, Sean Bean, James Purefoy, Jake Busey

Regizor: Mark Young [a mai regizat: The Killing Jar(2010), Tooth and Nail(2007), Southern Gothic(2007), Phreaker(2004)]

Nota Gealapa: 5.70

Doua surori sunt captive intr-o viata sudista plina de droguri, violenta si motocilisti. Ele traiesc terorizate de unchiul lor, care este cel mai important interlop din oraselul in care locuiesc, iar una dintre ele nascoceste un plan pentru a evada din aceasta viata de cosmar.

Inca un film cu taranoi americani, de data asta cu unii care au o parere prea buna despre ei si vor sa isi depaseasca conditia.Filmul nu este chiar cel mai rau posibil, dar este impanzit de actiuni lipsite de logica ale personajelor si ne prezinta unii dintre cei mai prosti infractori pe care i-am vazut eu in filme.

Numele din distributie nu sunt deloc anonime, dar problema este ca nici unul dintre ei nu cred ca are origini sudiste, iar rednecksii autentici sunt greu de imitat de catre outsideri. In afara de acest detaliu, protagonistii au scos maxim din ce li s-a oferit si fara efortul si numele lor acest film ar fi cazut in uitare mult mai repede. Nici scenariul nu i-a ajutat foarte mult, pentru ca, desi incearca pe ici pe colo sa ofere cate o surpriza, ramane destul de previzibil si simplist.

Foarte multe nu mai sunt de zis. Daca aveti chef de un film usurel cu violenta, droguri, sex, incest si niscaiva explozii, iata trailerul:


luni, 26 mai 2014

Alien Origin (2012)

Gen: SF

Distributie: Philip Coc, Eric Darins, Daniela Flynn, Mjr. John Frear, Dennis Johnson

Regizor: Mark Atkins [a mai regizat: Android Cop(2014), Knight of the Dead(2013), Jack the Giant Killer(2013), Sand Sharks(2011), Dragon Crusaders(2011)]


Nota Gealapa: 3.50

Un film creat in stilul "found footage", despre o expeditie militara ai carei membri au disparut si care vrea sa ne dezvaluie secretul originii oamenilor.

Imi era dor sa urmaresc un film care este un dezastru total. Atat de multe lucruri sunt in neregula cu acest film, incat nici nu stiu cu care sa incep. De la participanti la expeditii militare care nu poarta nici macar o vesta antiglont, pana la la decizii strategice ale personajelor care nu au nici o legatura cu logica, multe lucruri sunt anapoda in acest film.

Distributia, daca o putem numi asa, este de fapt o adunatura de oameni care stau in genunchi pe la usile Hollywoodului in speranta ca vor da lovitura. Cred ca acesti actori sunt ca motociclistii de mana a doua din Moto GP, sau precum "cantaretii" de pe Etno TV: isi platesc singuri locul si spatiul pe TV. Pe de alta parte, nu poti sa ai pretentii foarte mari de la niste oameni care sunt pusi sa se lupte si sa fuga de un dusman invizibil. E greu sa strangi zece oameni, sa le arati un punct pe cer si sa le spui ca acolo e diavolul si sa se comporte ca atare.

Acest regizor ar trebui executat public sau ars pe rug. Este specializat nu in filme proaste ci in dezastre naturale pe care le numeste filme. Voi demonstra acest lucru in viitorul apropiat analizand si alte filme care ii apartin. Nu stiu cat a fost bugetul acestui film, dar am un scenariu. Cred ca bugetul a fost de vreo 100$ dintre care 80$ au fost cheltuiti pentru a crea un poster fioros.

Trailer:


Mobius (2013)

Gen: Drama

Distributie: Jean Dujardin, Cecile De France, Tim Roth, Emilie Dequenne, John Lynch

Regizor: Eric Rochant [a mai regizat: L'ecole pour tous(2006), Total Western(2000), Long Live the Republic(1997), Anna Oz(1996), Les patriotes(1994)]

Nota Gealapa: 6.75

Un agent FSB se indragosteste de spionul pe care il avea intr-o banca ruseasca si care de fapt lucra pentru CIA.

Acest film reprezinta o incercare slabuta a francezilor de a realiza o productie complexa, avand ca subiect o conspiratie de nivel mondial.  Dupa parerea mea, au gandit actiunea prea mult pentru binele lor. POvestea devine obositoare si greu de urmarit pe alocuri.

Chiar daca filmul nu este o capodopera, prestatia lui Jean Dujardin a fost excelenta. Despre Cecile De France nu pot sa ma pronunt. Este foarte buna in unele momente dar lipsita total de credibilitate in altele. Cred, de exemplu, ca la momentul filmarilor nu mai facuse sex de ani de zile, pentru ca eu nu am vazut nici macar in filmele porno o femeie sa reactioneze asa atunci cand are orgasm.

Jumatate din cei care au citit pana aici se vor uita acum la film doar cum sa vada "cum dreaq face aia in pat".

Cea mai importanta rotita a acestui film este relatia si compatibilitatea dintre cei doi protagonisti. Acesta a fost cel mai important lucru, care avea sa decida daca filmul in sine va fi bun sau nu. Compatibilitatea lor exista, dar din pacate pentru ei, nu au putut ridica foarte mult nivelul filmului. Pur si simplu povestea a fost prea slabuta si, in acelasi timp, prea complicata.


joi, 22 mai 2014

African Cats (2011)

Gen: Documentar

Distributie: Samuel L. Jackson, Patrick Stewart

Regizor: Alastair Fothergill [a mai regizat: Bears(2014), Chimpanzee(2012), Earth(2007), Planet Earth: The Filmmakers' Story(2007), The Making of 'Deep Blue'(2006)]

Buget: -
Incasari: 18.000.000 $

Nota Gealapa: 8.00
Metascore: 61/100

Filmul ne arata povestea a doua familii de feline din savana africana si modul cum isi protejeaza puii si cum ii pregatesc sa traiasca singuri.

Unul dintre cele mai bune documentare care are ca tema viata animalelor salbatice. Este filmat foarte bine si au reusit sa surprinda anumite momente din viata acestor feline, pe care nu le-am mai vazut in alte documentare. Desi ambele familii studiate in acest film sunt de feline, acestea nu pot fi mai diferite una de cealalta.Oricat de diferite ar fi, insa, atat gheparzii cat si leii au un lucru in comun: legatura puternica dintre mama si puii ei.

Samuel L. Jackson si Patrick Stewart s-au descurcat excelent in rolul de naratori, desi pe alocuri, cand ii auzeam vocea lui Jackson, ma asteptam ca un leu sa scoata un pistol si sa ii impuste pe toti.

Ca parti negative as enumera faptul ca povestea este trasa de par pe alocuri pentru a crea un efect dramatic dar si faptul ca, fiind produs de Disney, scenele sangeroase au fost scoase in intregime.

Genericul de la final este cel putin interesant, pentru ca animalele din savana sunt creditate cu diverse roluri in realizarea filmului. De exemplu in dreptul pozei unei girafe va scrie "operator macara".  Trailer:


miercuri, 21 mai 2014

Bullet (2014)

Gen: Actiune

Distributie: Danny Trejo, Torsten Voges, Jonathan Banks, John Savage, Eve Mauro

Regizor: Nick Lyon [a mai regizat: Bermuda Tentacles(2014), 4Closed(2013), Rise of the Zombies(2012), Zombie Apocalypse(2011)]

Buget: 3.000.000 $


Nota Gealapa: 5.60

Cand unui politist i se rapeste nepotul de catre un traficant de droguri in incercarea de a-l santaja, acesta ia justitia in propriile maini si porneste sa isi faca dreptate singur.

Daca acest film va aparea pe dvd-uri, ele se vor vinde numai pe tarabele din Europa, Aleea Castanilor sau orice alte targuri unde gasesti produse ieftine si proaste. Acest film redefineste notiunea timpului, pentru ca urmarindu-l, timpul pare ca se scurge cu aceeasi viteza ca atunci cand echipa  favorita de fotbal conduce cu un gol, in minutul 90, iar adversarii forteaza egalarea.

Nu aveam sperante foarte mari de la un film a carui vedeta principala este Danny Trejo, dar exact ca la fluturasul de salariu la care te uiti chiar daca stii dinainte ce scrie, asa m-am ambitionat si eu sa vad acest film. Restul distributiei este formata din niste ilustri anonimi, ale caror fete deja le-am uitat cand scriu aceste randuri. Despre Danny  Trejo nu pot decat sa spun ca este mai urat ca niciodata si la fel de prost actor ca intotdeauna.

Daca vreti sa vedeti cum ar arata un film de actiune filmat la un azil de batrani, pentru ca asa de lente sunt urmaririle, luptele si orice actiune din acest film, atunci puteti sa faceti o incercare si sa il urmariti pe acesta:


Sistemul nervos (2005)

Gen: Drama

Distributie: Mircea Radu, Rodica Tapalaga, Cecilia Barbora, Dorel Visan, Mitica Popescu, Valentin Teodosiu

Regizor: Mircea Daneliuc [a mai regizat: Cele ce plutesc(2009), Marilena(2008), Legiunea straina(2008), Ambasadori, cautam patrie(2003), Senatorul melcilor(1995)]

Buget: 400.000 $

Nota Gealapa: 4.35

O batrana care sufera de singuratate, lasa in urma pensiunea ei rustica falimentara si merge la BUcuresti, la fiica ei pentru a-l cunoaste pe omul de crae este profund indragostita, prezentatorul de stiri Paul(Mircea Radu). Ea ajunge sa isi imagineze lucruri, sa vorbeasca singura si, printre alte episoade schizofrenice, sa conduca o revolta a pensionarilor.

Un film greu de urmarit pana la sfarsit. Nu pentru ca abordeaza un subiect tabu, ci pentru ca actiunea decurge greu, plictisitor si personaje care in prima faza par simpatice ajung sa te scoata din minti.Nici scenele de sex care apar destul de des nu ajuta deloc filmul. Cel putin eu, nu pe Mitica Popescu si Valentin Teodosiu vreau sa ii vad in astfel de scene.

Rodica Tapalaga, cred eu, se achita foarte bine de sarcini. Ea a dus greul si interpretarea sa este singurul lucru reusit din acest film. Este absolut credibila si, pe alocuri, te face sa simti alaturi de personajul pe care il interpreteaza. Restul actorilor din distributie, desi sunt nume foarte cunoscute, au roluri mult prea putin importante in  acest film, pentru a remarca vreo interpretare.

Atmosfera in care se desfasoara filmul este cea specifica filmelor romanesti, mai ales regizate de Daneliuc: sumbra, trista si plina de neajunsuri. Se simte mana unui regizor care uraste tara incare traieste care care are o parere mult prea buna despre el in comparatie cu filmele care au iesit din mana lui. Acest "regizor" refuza in continuare sa invete cum sa isi faca meseria corespunzator. Desi filmele lui nu te fac sa fugi din sala de cinema si nici sa vomiti raman in continuare dezgustatoare, plictisitoare si confuze.


marți, 20 mai 2014

Nunta muta (2008)

Gen: Drama

Distributie: Meda Andreea Victor, Alexandru Potocean, Valentin Teodosiu, Alexandru Bindea, Ioana Anastasia Anton

Regizor: Horatiu Malaele [a mai regizat: Funeralii fericite(2013), Palaria(2004)]

Buget: -
Incasari: -

Nota Gealapa: 8.15

Intr-un sat romanesc, o nunta este interzisa de rusi pentru respectarea doliului dupa moartea tovarasului Stalin. Cu toate astea, nuntasii hotarasc ca nu pot amana nunta si se hotarasc sa o faca in liniste.

Acesta este de departe cel mai bun film romanesc din istoria recenta, pe care l-am vazut. Am oscilat intre a cataloga acest film ca si comedie sau drama. Dupa ce 90% din durata filmului este o comedie foarte buna, finalul il transforma intr-o drama ravasitoare. Nu am mai vazut nimic intr-un film atat umor bun, atatea randuri printre care sa citesti si atatea intepaturi si metafore ascunse.

Toate astea se datoreaza scenariului foarte bun dar si datorita regizorului. Se simte mana lui Malaele in fiecare cadru. Distributia este si ea una de vis. Practic, acest film nu a avut figuranti. In fiecare rol, cat de minor ar fi, gasim un actor consacrat. Astfel ca pe langa cei enumerati mai sus, ii mai puteti vedea pe Luminita Gheorghiu, Serban Pavlu, Victor Rebengiuc, Tamara Buciuceanu-Botez, George Ivascu, George Mihaita, Ovidiu Niculescu sau Gabriel Spahiu. Desi toti se descurca admirabil, l-as remarca, totusi, pe Valentin Teodosiu, care in acest film mi se pare ca  facut unul din cele mai bune roluri ale sale.

Pe scurt, avem parte de o tragi-comedie despre evenimentul potrivit, la momentul nepotrivit, totul ijmpachetat in amintirea unui primaras. Din punctul meu e vedere, partea asta cu amintirea a fost adaugata doar pentru a mai lungi filmul, care ar fi fost mai bun fara aceasta coperta. Chiar si asa, ramane un film foarte, foarte bun.

Trailer:


luni, 19 mai 2014

Parker (2013)

Ca sa scapi basma curata, trebuie sa joci murdar.

Gen: Crima

Distributie: Jason Statham, Jennifer Lopez, Michael Chiklis, Wendell Pierce, Clifton Collins Jr.

Regizor: Taulor Hackford [a mai regizat: Company Town(2013, Love Ranch(2010), Ray(2004), The Lionel Richie Collection(2003), Proof of Life(2000)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 36.000.000 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 43/100

Un hot cu o etica profesionala deosebita este tradat de complicii lui dupa un jaf. Acestia pleaca si cu partea lui de banisi il lasa intr-un sant, aparent mort. Bineinteles ca Statham nu moare, ba mai mult, pleaca in urmarirea fostilor lui parteneri pentru a se razbuna.

Filmul clasic cu Jason Statham, care este baiat bun si atunci cand nu este baiat bun. Povestea este una clasica, cu mortul care nu e mort si pleaca in urmarirea celor care au vrut sa il omoare pentru a se razbuna. Desi sufera la capitolul originalitate, filmul este in continuare agreabil, cum sunt de altfel toate filmele cu Statham. Asa este el; are un sarm aparte, probabil acelasi sarm care ii permite sa cucereasca femei rapindu-le.

Distributia este chiar buna, in ciuda faptului ca unii membri sunt mai obisnuiti cu serialele de televiziune decat cu filmele destinate marelui ecran. Acest film mai lamureste o problema esentiala a barbatilor: confirma faptul ca, in continuare, Jennifer Lopez este al naibii de buna. Despre ea cam atat, pentur ca nu a ajutat-o nici personajul de femeie bagacioasa si, desi oportunista, relativ proasta.

Iata si trailerul unui Crank mai putin distrctiv:


Jack the Giant Slayer (2013)

Gen: Fantastic

Distributie: Nicholas Hoult, Stanley Tucci, Ewan McGregor, Eleanor Tomlinson, Eddie Marsan

Regizor: Bryan Singer [a mai regizat: X-Men: Days of Future Past(2014), Mockingbird Lane(2012), Valkyrie(2008), Football Wives(2007), Superman Returns(2006)]

Buget: 195.000.000 $
Incasari: 407.000.000 $

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 51/100

Lupta antica dintre oameni si uriasi reincepe cand un fermier deschide accidental calea uriasilor catre oameni.

Observ o moda in ultima vreme de a transforma povestile pentru copii in super-productii cinematografice. Dupa Alba ca Zapada si Hansel si Gretel a venit randul acestei povesti. Problema cand ai o astfel de optiune este ca pentru a avea un film extraordinar trebuie multi bani si trebuie "finisat" cu mare grija, pentru ca altfel, cunoscand toti povestea, risti sa iasa un fiasco.

Acest film este doar bunicel si nimic mai mult. O productie americana cu 99% actori britanici in crae avem parte de cateva efecte speciale reusite, cateva personaje create pe calculator mai mult sau mai putin reusite si o poveste aproape fara nici o abatere de la basmul pentru copii; toate astea  au fost suficiente pentru ceva mai mult impotriva bugetului urias.

Distributia nu contine nici ea nume foarte importante de la Hollywood. Insa nu li se pot reprosa prea multe actorilor; au facut ce au putut cu ce li s-a oferit. E greu sa faci rolul vietii cand scenariul tau este o carte pentru copii.

Desi este agreabil, nu pot sa numesc un lucru anume care mi-a placut in mod deosebit. Acest film nu are suflet si nu provoaca spectatorii in nici un fel. Nu stiu ce ii da unui film suflet, dar acestui film ii lipseste cu siguranta.


sâmbătă, 17 mai 2014

12 Years a Slave (2013)

Povestea uluitoare a lui Solomon Northup.

Gen: Drama

Distributie: Chiwetel Ejiofor, Michael k. Williams, Michael Fassbender, Dwight Henry, Bryan Batt

Regizor: Steve McQueen [a mai regizat: Shame(2011), Hunger(2008)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 360.000.000 $

Nota Gealapa: 8.25
Metascore: 97/100

Poveste unui om de culoare rapit si transformat in sclav, care se lupta as se reintoarca la familia lui si sa redevina un om liber.

Filme cu si despre sclavie am mai vazut, atat bune cat si proaste. Acesta face parte, cu siguranta, din prima categorie. Ce il face cu adevarat remarcabil este faptul ca este inspirat dintr-o poveste reala. Nu trebuie sa trecem cu vederea nici faptul ca a fost realizat cu un buget deloc mare in comparatie cu multe alte filme.

Povestea si scenariul i-a ajutat pe cei din distibutie sa straluceasca. Nu pot numi un actor care sa fi dat gres la capitolul interpretare in acest film.Chiwetel Ejiofor a fost cu adevarat magistral, iar aparitia de la sfarsit la lui Brad Pitt a fost o surpriza placuta. Fassbender s-a descurcat si el poate periculos de bine; periculos in sensul in care a fost atat de convingator incat lumea s-ar putea sa nu mai treaca peste acest rol al sau si sa fie identificat mereu cu acesta. Acest film a reprezentat dubutul pentru Lupita Nyong'o, careia ii prevad o cariera frumoasa. Prestatia ei a fost foarte convingatoare.

Parca regizorul a exagerat putin cu cadrele lungi doar cu fata protagonistului. Inteleg ca trebuie sa simtim suferinta, dar nu erau necesare atatea minute doar cu fata lui.Mi s-a parut, de asemenea, ca s-au straduit prea tare sa faca publicul sa izbucneasca in lacrimi, dar am fost mai predispus sa plang la filme mult mai putin impresionante. Un alt detaliu care nu mi-a placut este imbatranirea personajului principal. Dupa 12 ani de sclavie grea singurele lucruri vizibile sunt cateva fire albe de par. Ma indoiesc ac acestea ar fi singurele efecte...

Dar gata cu partile negative. Filmul este foarte, foarte bun. Este unul din cele mai bune filme ale anului 2013. Distributia atent aleasa, scenariul bun si povestea puternica s-au imbinat perfect pentru a asigura reusita productiei. Trailer:


Contra Timp 2 (2009)

Gen: Actiune

Distributie: Raluca Aprodu, Dragos Bucur, Florin Piersic Jr., Tili Niculae, Victor Rebengiuc

Regizor: Jesus de Cerro [a mai regizat: Mamaia(2013), Ho Ho Ho 2: O loterie de familie(2012), S-a furat mireasa(2012), The Godmother(2011), Ho Ho Ho(2009)]

Nota Gealapa: 6.05

Eroii din primul film s-au smecherit si lucreaza acum la doua cazuri simultan, unul este extradarea din Spania a unui trafincant de eprsoane iar al doilea oprirea unui criminal in serie in Bucuresti.

Acest film inca pare nenatural, dar asta se datoreaza doar faptului ca nu este inca o obisnuinta pentru cinematografia autohtona sa produca astfel de filme. in acelasi timp, este o gura de aer proaspat sa vad un film romanesc care abordeaza cazuri de crima intortocheata dupa modelul american si in care vedem, de exemplu, un avion deturnat.

Actorii sunt aceiasi din primul film, la care se adauga Florin Piersic Jr., destul de bun in rolul sau de infractor international. Problemele distributiei prezente in prima parte, le regasim si acum. De exemplu, sa o  vezi pe Tili Niculae lucrand ca si criminalist, este destul de greu de acceptat pentru cei ce au urmarit serialul La Bloc.

Desi sunt progrese fata de primul film in ceea ce priveste complexitatea povestii, au "reusit" sa faca o greseala. Daca in prima parte, eroii erau cam la acelasi nivel, de data asta scenariul il pune pe Dragos Bucur in postura de super erou, iar pe toti ceilalti ii transforma in niste Garcea contemporani. O intreaga divizie criminalistica nu a fost in stare sa seprinda cine este criminalul, in timp ce personajul lui Dragos Bucur rezolva cazul stand intr-un avion, in timp ce se confrunta cu o deturnare.

Chiar si asa, acest film merita vazut, fie si numai pentru raritatea acestui gen de productii pe meleagurile noastre. Nu avem tmosfera sumbra, nu se fac referiri la comunism iar finalul este unul logic, desi previzibil, dar macar povestea nu se termina abrubt si deprimant ca de obicei.


The Internship (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Aasif Mandvi, Max Minghella

Regizor: Shawn levy [a mai regizat: Family Trap(2012), Little Brother(2012), Family Album(2011), Real Steel(2011),  Date Night(2010)]

Buget: 58.000.000 $
Incasari: 189.000.000 $

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 42/100

Doi agenti de vanzari se trezesc someri dupa ce firma pentru care lucrau se inchide si se vad astfel nevoiti sa ia totul de la capat. In incercarea de a-si reface viata si respectul de sine, ce doi aplica pentru programul de internship de la Google.

Cam asta e maximum ce poti astepta de la Vince Vaughn si de la un film care il are ca protagonist. Filmul este amuzant, desi nu ocoleste nici un cliseu. Producatorii au incercat as atraga toate genurile de public implicand si actori mai batrani pentru spectatorii care prefera glumele mai old school, dar si publicul tanar, in afara de cei doi protagonisti evoluand o sumedenie de tineri din noua generatie.

Owen Wilson si Vince Vaughn au o chimie foarte buna impreuna si parca as fi urmarit continuarea de la Wedding Crashers. E greu sa se remarce vreo prestatie iesita din comun intr-un astfel de film, dar toti membrii distributiei au facut suficient de mult pentru a fi credibili si a face filmul agreabil, mai ales cei tineri care inca sunt dornici de afirmare.
Pentru o comedie este important ca glumele sa fie reusite, iar aceasta productie reuseste asta cu brio. Este un film amuzant de la inceput pana la sfarsit, chiar si in timpul scenelor romantice, lucru deloc usor.

Printre figurantii care apar in film sunt 100 de angajati Google. Desi Google nu a platit vreun ban pentru a aparea in film, cei de acolo au putut controla modul cum sunt prezentate produsele lor. De exemplu, regizorul isi dorea o scena in care doua masini conduse de roboti se lovesc intre ele, dar cei de la Google nu au fost de acord.


vineri, 16 mai 2014

Atlantis: End of a World, Birth of a Legend (2011)

Gen: Drama

Distributie: Stephanie Leonidas, Reece Ritchie, Langley Kirkwood, Isadora Verwey, Natalie Becker

Regizor: Tony Mitchell [a mai regizat: Flood(2007), Supervolcano(2005), Neanderthal(2001), Roy Orbison and Friends: A Black and White Night(1988), Carly in Concert: Coming Around Again(1987)]

Nota Gealapa: 6.95

Filmul spune povestea cele mai mari ctastrofe naturale din lumea antica, un eveniment despre care se crede ca a dat nastere legendei Atlantidei.

As fi fost tentat sa spun ca filmul este un documentar, dar daca ar fi fost ar fi durat cam 15 minute si scenariul ar fi fost urmatorul: a fost odata o insula, un vulcan a erupt si a ingropat-o. Regizorul, a preferat sa construiasca un film intreg, o poveste de dragoste, in jurul cuvintelor naratorului despre descoperiri arheologice si fapte istorice. ecle doua planuri, real si fictiune, se imbina intr-un mod placut, facand din acest film documentaro-dramatic un mod placut de a asimila informatii.

Regizorii, desi toti anonimi, se descurca onorabil, mult mai bine decat in destule filme hollywoodiene cu bugete uriase. Avem parte de efecte speciale bune, dar si de unele mai putin reusite, care se vede cat de ieftine sunt, dar tolerabile insa, datorita caracterului filmului.

Am descoperit ca ce stiam eu despre Atlantida era total eronat. Asa ca recomand acest film celor dornici si de informatii despre trecut, pe care poate doar cred ca le stiu in mod corect. 


After Earth (2013)

Pericolul este real, frica este o optiune.

Gen: SF

Distributie: Jadem Smith, Davin Denman, Will Smith, Sophie Okonedo, Zoe Kravitz

Regizor: M. Night Shyamalan [a mai regizat: The Last Airbender(2010), The Happening(2008), Lady in the Water(2006), The Village(2004), Signs(2002)]

Buget: 130.000.000 $
Incasari: 493.000.000 $

Nota Gealapa: 5.50
Metascore: 33/100

La 1000 de ani dupa ce anumite evenimente au fortat oamenii sa evacueze planeta, un general al armatei spatiale a pamantenilor se prabuseste pe Pamant imreuna cu fiul sau. Pentru ca generalul este ranit, toate sansele lor de salvare depind de fiul acestuia si de capacitatea lui de a deveni barbat.

Acest film nu prea are logica nici pentru un SF. Era de asteptat sa fie un film ciudat, avand in vedere ca regizorul este specializat in sf-uri proaste (vezi The Last Airbender). Toate aceste esecuri ale sale au fost cel putin la fel de scumpe ca si acesta.

Bineinteles ca Will Smith este producatorul acestui film, altfel altfel nimeni nu l-ar fi distribuit pe fiul lui in rolul principal, dupa ce si-a dovedit anti-talentul in filmele in care a mai jucat, cum ar fi Karate kid. Nici aceasta productie nu face exceptie. Nu am mai vazut de mult un copil actor atat de enervent si lipsit de credibilitate. Smith seniroul a fost ok, dar rolul lui a fost minor. Practic, intregul film apare doar fiul lui si niste creaturi prost facute pe calculator.

Ca am adus vorba, am vazut filme cu bugete infinit mai mici cu efecte create pe calculator mult mai bune. Cine a lucrat la aceste aspecte a fost lipsit total de inspiratie, altfel nu imi explica decizia ca, de exemplu, navele spatiale sa arate ca niste pisici de mare.

Singura modalitate de a aduce oamenii in salile de cinema a fost promovarea filmului ca "o productie Will Smith" pentru ca povestea ridicola nu cred ca ar fi atras alti spectatori decat criticii de film. Sunt convins ca fanii lui au fost dezamagiti crunt, pentru ac tot ce afce este sa stea intr-un scaun tot filmul. Scenariul este atat de prost scris incat devine amuzant. Nici un spectator trecut de 12 ani nu poate fi impresionat de acest film.

Trailer:



Evidence (2013)

Gen: Thriller

Distributie: Caitlin Stasey, Stephen Moyer, Torrey DeVitto, Radha Mitchell, Nolan Gerard Funk

Regizor: Olatunde Osunsanmi [a mai regizat: The Forth Kind(2009), The Cavern(2005)]

Nota Gealapa: 5.80
Metascore: 14/100

O echipa de criminalisti incearca sa afle identitateaunui criminal in serie, studiind cateva inregistrari video gasite la locul faptei.

Acest film incearca sa ne pacaleasca de doua ori.Prima data induce ideea ca va fi un super film politis si vom urmari o mega investigatie, pentru ca apoi 90% sa fie filmat la persoana intai, iar a doua oara are un final inteligent, gandit sa lase o ultima impresie buna despre film si sa uiti de dezastrul de pana atunci. Daca fafci o analiza a filmului la rece, cam la 30 de minute dupa ce l-ai vazut si aceasta tentativa este esuata.

Singurele doua nume relativ cunoscute din distributie au primit roluri minore. Protagonistii sunt total necunoscuti, de aici si prestatiile lor mediocre. Fiind filmat in mare parte la persoana intai cu o camera nu tocmai profesionista producatorii au crezut ca se va omite si se va trece peste orice greseala, dar adevarul este ca unele sunt mult prea deranjante.


Va spuneam ca finalul este neasteptat. Este neasteptat numai pentru ca pana la acel punct iti pierzi total interesul pentru ce se intampla si la acel moment ai sanse sa te intereseze mai mult cum va fi vremea in Thailanda decat deznodamantul filmului. Chiar si asa, loasa loc pentru un sequel, care are toate sansele sa fie mai bun daca au invatat ceva din greselile facute in acest film, desi statistica spune ca sequelurile sunt, de obicei, mia proaste decat primul film.


joi, 15 mai 2014

4:44 Last Day on Earth (2011)

Gen: Fantastic

Distributie: Willem Dafoe, Shanyn Leigh, Natasha Lyonne, Pat Kiernan, Selena Mars

Regizor: Abel Ferrara [a mai regizat: Welcome to New York(2014), Mulberry St.(2010), 42 One Dream Rush(2009), Napoli, Napoli, Napoli(2009), Chelsea on the Rocks(2008]

Incasari: 10.000 $

Nota Gealapa: 5.25
Metascore: 54/100

Filmul pune sub lupa modul cum un cuplu, ea pictorita si el actor, petrec ultima zi impreuna, Pamantul urmand sa fie distrus a doua zi.

Bag de seama ca tema sfarsitului lumii ramane la moda si multi incearca sa o ecranizeze din diverse unghiuri, indiferent de cati bani are sau nu are. Mai mult, am mai vazut filme in care apocalipsa ne este prezentata din punctul de vedere al naturii umane, deci despre originalitate nu prea poate fi vorba aici. Din pacate, acest film nu se remarca prin nimic si va ramane, cel mult, un film de duzina.

Distributia nu este nici ea stralucita. Willem Dafoe pare psihopat si atunci cand rolul lui nu este al unui psihopat. Partenera lui iese in evidenta doar prin cat de enervanta este. Nu sunt convins ca asta se datoreaza doar scenariului.

Este grav daca te ia somnul la u film despre sfarsitul lumii. Au incercat sa compenseze lipsa.... practic lipsa a orice prin nuditate si sex, dar protagonista avand sanii cat nasturii de la maieu a fost ca si cum as fi urmarit un incest intre un tata si baietelul lui schizofrenic.

Aveam sperante mai mari de la un regizor asa controversat. Banuiesc ca s-a vrut a fi si un semnal de alarma asupra faptului ca ne autodistrugem, ca incalzirea globala distruge planeta, dar ei vizati vor uita acest film (daca il vor vedea vreodata) pana adoua zi, exact cum il voi uita si eu.


Mama (2013)

Dragostea de mama este eterna.

Gen: Horror

Distributie: Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan Charpentier, Isabelle Nelisse, Daniel Kash

Regizor: Andres Muschietti [aflat la primullung metraj]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 302.000.000 $

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 57/100

Un cuplu de tineri incearca sa isi creasca nepoatele care au fost abandonate si au trait singure, in padure, timp de cinci ani. Dar au fost cu adevarat singure?

Este cel mai bun film horror pe care l-am vazut in ultima vreme. Am fost in tensiune pe toata durata filmului. Personajul negativ este bine construit si este cu adevarat infricosator. Desigur, nu este o capodopera; este departe de a fi perfect. Sunt lucruri care nu se leaga si nu au logica, dar dupa un asemenea film conteaza foarte mult traierile pe care le ai atunci cand il urmaresti, iar acest film abunda de suspans si frica.

Merita luadtat cu atat mai mult, cu cat nu este un film american. Este o co-productie Canada / Spania. Cu toate astea, nu ii lipseste nimic. Am vazut in ultima vreme filme horror hollywoodiene mult mia proaste decat acesta.

Nefiind produs la Hollywood, distributia are putin de suferit si se resimte lipsa unui nume important. Cei care apar in acest film, insa, isi fac treaba cu brio. Nu cred ca s-a castigat vreun OScar dar nici nu s-a facut nimeni de ras. In ples, se pare ca exista copii infricosatori in orice colt al lumii.

Spre lauda producatorilor, acest film este mai mult de o adunatura de sperieturi insirate aleatoriu. S-au ambitionat sa aiba o poveste si profunzime. Bininteles ca pana acolo esti trecut prin spaime. Desi sunt prezente si cateva clisee clasice, inclusiv povestea fantomei, parca sunt tolerabile si nu se observa decat atunci cand faci o analiza la rece. Am avut parte de o mica gura de aer proaspat, ca ma cam saturasem de filme sub-mediocre.


miercuri, 14 mai 2014

Barrio Tales (2012)

Bine ati venit in Barrio, prieteni.

Gen: Horror

Distributie: Alexander Aguila, Carson Aune, Adam Beesely, Maritza Brikisak, Hunter Cope

Regizor: Jarret Tarnol [a mai regizat: April Apocalypse(2013)]

Buget: -
Incasari: -

Nota Gealapa: 2.25

Doi prieteni merg intr-un orasel din Mexic sa cumpere droguri ieftine si se intalnesc cu un localnic care le aduce la cunostiinta trei povesti inspaimantatoare din istoria oraselului.

Pentru un film horror declarat, rezultatele sunt extrem de slabe. Pe intreaga durata a filmului am tresarit o singura data. In rest, am fost mia degraba amuzat de cat de prost este realizat. Sunt momente in acre filmul nu are nici o logica. Personajele fac niste actiuni pe care nici o maimuta aflata in situatia lor, nu le-ar face.

Nu pot spune ca am auzit de rveun actor din distributie. De fapt, nu pot spune cu certitudine ca vreunul din ei este actor profesionist; atat de prost se interpreteaza. In apararea lor, scenariul este printre cele mai de rahat scenarii pe care le-am vazut.

Nu am informatii despre bugetul filmului. Imi inchipui, insa, ca producatorii au fost foarte saraci, daca au fost nevoiti sa foloseasca aceiasi figuranti in mai multe scene si sa ii omoare de doua ori. Au fost atat de saraci, incat, exact ca personajele din film care s-au dus sa caute droguri ieftine in Mexic, ei s-au dus sa caute actori ieftini acolo.

Un singur lucru este relativ corect la acest film. Devine mai interesant pe masura ce trece timpul, iar spre sfarsit, timp de vreo 90 de secunde, ai spune ca ai de a face cu un film ok. Nu ma entuziasmati insa. Progresul nu este de la rau la bine. Este de la atat de prost ca pana si cainele adoarme la el, iar spre sfarsit se transforma doar intr-un film prost. Trailer:


Now You See Me (2013)


Cu cat crezi ca stii mai mult, cu atat esti mai usor de pacalit.

Gen: Thriller

Distributie: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Melanie Laurent, Isla Fischer

Regizor: Louis Leterrier [a mai regizat: Clash of the Titans(2010), The Incrdible Hulk(2008), Transporter 2(2005), Unleashed(2005)]

Buget: 75.000.000 $
Incasari: 704.000.000 $

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 50/100

FBI-ul si Interpolul incearca sa prinda patru magicieni care comit jafuri in timpul numerelor de magie si dau banii oamenilor din public.

Dave Franco, Michael Cane, Morgan Freeman impreuna cu cei enumerati mai sus. Acesta putea sa fie un film despre o echipa de zugravi care trebuie sa vopseasca un perete in alb, iar propietarul nu este multumit de cum iese si ii pun sa revopseasca peretele inctontinuu dimp de doua ore; cu o astfel de distributie probabil ca tot ar fi fost un film bun. Nici unul dintre ei nu face reprezentatia vietii, dar toti performeaza la un nivel excelent si confera credibilitate personajelor.

Actiunea avanseaza in ritmul potrivit pentru un thriller, astfel incat sa nu te plictisesti dar nici sa nu ai probleme sa tii pasul cu evenimentele. Efectele speciale nu sunt multe, dar cele care sunt, sunt reusite.Povestea nu este chiar originala, dar este un subiect care nu a fost inca epuizat si intors pe toate partile de Hollywood si cu siguranta este cel mai bine realizat film pe aceasta tema.

Ca parte negativa, as scoate in evidenta faptul ca, datorita numarului ridicat de nume importante, nu a fost suficient timp ca personajele sa fie dezvoltate mai mult, pentru ca trebuie sa le faci tuturor loc sa apara pe ecran. Chiar si asa, cantitatea de talent pe metru patrat prezenta in fiecare scena este o asigurare ca filmul va distra cu fiecare cadru.

La jumatatea genericului de sfarsit, mai este o scena (urasc filmele in care se intampla asta). Nu va spun ce se intampla acolo, pentru ca nu vreau sa divulg finalul pentru aceia dintre voi care nu au vazut filmul. Trailer:


marți, 13 mai 2014

Schimb Valutar (2008)

Gen: Drama

Distributie: Cosmin Selesi, Aliona Munteanu, Andi Vasluianu, Doru Ana, Rodica Ionescu

Regizor: Nicolae Margineanu [a mai regizat: Logodnicii din America(2007), Binecuvantata fii, inchisoare(2002), Faimosul paparazzo(1999), Capul de zimbru(1996), Priveste inainte cu manie(1993)]

Buget: 500.000 $
Incasari: -

Nota Gealapa: 7.55

Dupa ce fabrica la care lucra se inchide, un barbat dintr-un orasel de provincie se vede pus in fata situatiei de a nu-si putea intretine familia. Se hotaraste sa emigreze cu toata familia in Australia. Isi vinde casa si masina, dar cand vrea sa schimbe leii in dolari este pacalit de un bisnitar care ii ia toti banii. El trebuie acum sa recupereze banii prin orice mijloace, pentru a se putea tine de planul initial, totul fara ca familia lui sa afle ca a existat vreo problema.

Recunosc ca nu aveam asteptari foarte mari de la un film acre il are in rolul principal pe Cosmin Selesi. Inceputul parea sa imi dea dreptate si m-am gandit ca voi urmari inca un film despre somaj, problemele din Romania si ca, inevitabil,se va ajunge din nou la tema comunismului. Din fericire, am fost placut surprins sa descopar ca am de a face cu un film serios, cu o poveste buna si regizat excelent. Pe masura ce trece timpul devii tot mai acaparat de intriga iar la sfarsit esti cu sufletul la gura incurajand sau nu eroul principal.

Distributia nu este una exceptionala, mai ales ca numele mari prezente in acest film au roluri minore. In schimb, l-am descoperit pe actorul Cosmin Selesi, un actor mult mai bun decat credeam ca ar putea fi. Aliona Munteanu s-a descurcat suspect de bine in rolul prostituatei.

Vorbind de un film romanesc, banuiesc ca stiti deja ca nu este cazul sa va asteptati la efecte speciale, explozii sau scene de lupta. Va garantez insa ca povestea si interpretarea lui Selesi sunt suficient de bune incat sa suplineasca lipsa celor enumerate mai sus.

Un film romanesc despre natura umana:


Red 2 (2013)

Gen: Actiune

Distributie: Bruce Willis, Helen Mirren, John Malkovich, Mary-Louise Parker, Anthony Hopkins

Regizor: Dean Parisot [a mai regizat: See Kate Run(2009), Area 57(2007), Fun with Dick and Jane(2005), The Heart Department(2001), Galaxy Quest(1999)]

Buget: 84.000.000 $
Incasari: 298.000.000 $

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 47/100

Echipa de spioni pensionati se reuneste din nou, pentru a mia salva inca odata lumea de la distrugere nucleara, impotriva faptului ca toata lumea vrea sa ii omoare.

Filmul este aproape la fel de bun ca primul din serie. Daca stam bine sa ne gandim, nu prea avea ce sa fie rau. O distributie plina de actori experimentati, capabili sa accepte autorironia intr-un scenariu si, in acelasi timp, capabili sa lase impresia ca sunt inca in forma care i-a consacrat.

Actiunea se desfasoara suficient de repede pentru a nu plictisi audienta. Tot timpulse intampla cate ceva si firul actiunii suporta intorsaturi neasteptate la fiecare 15 minute. Desi Bruce Willis, care ar trebui sa fie miezul din dodoasca in acest film, s-a descurcat foarte bine, mie mi s-a parut ca adevaratele staruri au fost John Malkovich, Anthony Hopkins si Helen Mirren. Toti au lasat, insa, impresia ca s-au simtit excelent filmand acest film, iar asta se simte in fiecare cadru.

Acesta este al doilea film din 2013 care ii are in distributie si pe Bruce Willis si pe Byung-Hun. Primul a fost G.I. Joe Retaliation. Inca un lucru interesant care merita mentionat este ca datorita legii foarte stricte din Marea Britanie in privinta armelor de foc, producatoriinu au putut folosi armele de calibru mare pe care le-ar fi dorit.

Daca sunteti in cautarea unui film de actiune usurel ca poveste, distractiv si comic, atunci asta este filmul pe care trebuie sa il "cumparati".


luni, 12 mai 2014

Elysium (2013)

Gen: SF

Distributie: Matt Damon, Jodie Foster, SharltoCopley, Alice Braga, Diego Luna

Regizor: Neill Blomkamp [a mai regizat: District 9(2009)]

Buget: 115.000.000 $
Incasari: 600.000.000 $

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 61/100

In anul 2154 cei bogati traiesc pe o statie spatiala, iar cei saraci traiesc pe un Pamant aflat in ruina. Fortat de imprejurari, un barbat porneste intr-o misiune de a egaliza cele doua lumi.

Deja efectele speciale care fac referire la viitor sunt cam aceleasi in fiecare film. Originalitatea din acest punct de vedere are de suferit. Majoritatea filmelor SF au ajuns sa fie ca orice alt film politist: acelasi decor, cu intriga putin diferita. Sincer, aveam asteptari putin mai mai de la regizorul care a facut District 9, un film excelent care nu s-a bucurat nici pe departe de acelasi buget.

In afara de asta, foarte multe lucruri nu sunt de reprosat. In afara de partea in care binele invinge, restul filmului este destul de plauzibil. Aluziile fin la prezent, la situatiile cu care se confrunta acum lumea, au fost cu siguranta pe placul meu. nu mi-a placut pentru ca filmul nu si-a asumat 100% nici rolul de "basm" SF nici cel de film serios care sa te puna cu adevarat pe ganduri.

Nici cei din distributie nu m-au impresionat in mod deosebit. Toti si-au facut treaba corect, nu e ceva anume ce le poti reprosa, dar exista o senzatie de detasare, parca nici unul din actori nu s-a dedicat personajului pe care l-a interpretat. Exceptia o face un mercenar nebun.

Actiunea filmului are loc in anul 2154, exact acelasi an in care se desfasoara si actiunea din filmul Avatar. Dupa ceasta informatie senzationala...


duminică, 11 mai 2014

Closed Circuit (2013)

Gen: Drama

Distributie: Eric Bana, Rebecca Hall, Jim Broadbent, Ciaran Hinds, Kenneth Cranham

Regizor: John Crowley [a mai regizat: Is Anybody There?(2008), Boy A(2007), Celebration(2007), Intermission(2003)]

Incasari: 6.000.000 $

Nota Gealapa: 6.45
Metascore: 50/100

Ancheta unui atentat terorist in Londra reuneste doi fosti iubiti pusi in fata unei situatii care le pune viata in pericol.

Britanicii incearca din nou sa faca un film in stil american. Desi progresul este evident si le iese din ce in ce mai bine, din pacate pentru ei, nu sunt inca acolo. Conspiratia prezentata in acest film este destul de slabuta ca sa nu mia spun de modul in acre sunt pusi in scena baietii rai, parca mai slab dotati intelectual decat omologii lor din State, ceea ce este cu adevarat greu de crezut.

Distributia a fost ok, dar nu a stralucit nici unul dintre membrii ei. Nu am vazut vreun actor principal din acest film in comuniune cu personajul sau. Desi, la un momentdat actiunea filmului ia o intarsatura dramatica, nu am simtit acest dramatism asa cum ar fi trebuit; nu m-a facut sa ma zvarcolesc pe scaun sau sa empatizez cu protagonistii.

Ca o bila alba, trebuie sa mentionez ca subiectul filmului, desi nu este pus in scena in cel mai ideal mod, este unul realist si plauzibil si, pentu mine cel putin, a fost un reminder sa am grija ce vorbesc la telefon pentru ca nu se stie cine asculta.


Eurovision - sau cum intreaga Europa a luat-o razna

Aseara am avut proasta inspiratie sa urmaresc Eurovisionul. Nu aveam nici un fel de asteptare. M-am obisnuit deja ca acesta este un concurs international de muzica al carui castigator este de fiecare data reprezentantul tarii care se intelege cel mai bine cu vecinii sai.

Romania este clar dezavantajata din acest punct de vedere. Nu sunt vreun nationalist exagerat care sustine ca de fiecare data noi avem cele mai bune cantece. Dimpotriva. Anul acesta, intr-o incercare disperata de a reusi un rezultat notabil, Romania i-a scos de la naftalina pe Paula Seling si Ovi, care nu au mai avut acelasi aer de prospetime ca prima data cand ne-au reprezentat iar rezultatul a fost mediocritatea totala. Insa sa nu fim foarte suparati pe cei care au ales cine sa ne reprezinte. Putea fi oricine. Atata timp cat ungurii ne urasc, Ucraina indiferent de ce se intampla zilele astea ramane o tara rusofona, iar bulgarii nu au votat, singurul nostru sprijin a ramas in continuare Moldova, singura tara care ne-a acordat 12 puncte.

Nici editia de anul acesta nu ar fi fost ceva deosebit. Ar fi trebuit sa fie castigata de cea mai pasiva tara din punct de vedere politic. O natie care pe parcursul ultimului an nu a deranjat pe nimeni si careia nimeni nu ii poate reprosa nimic. Toate indiciile pareau sa duca spre concluzia ca Olanda va fi aceasta tara.

Din pacate, pentru Olanda dar si pentru restul lumii si pentru sanatatea noatsra mintala, anul acesta Austria a facut o mutare geniala. A trimis la Eurovision un concurent iesit din comun: Conchita Wurst. Toti au numit-o "femeia cu barba" si toata lumea a acceptat ideea nejustificat de usor. Iat-o pe asa zisa femeie cu barba:
 

Acest specimen scabros i-a facut pe toti sa il accepte ca femeie si, mai mult, a si castigat editia de anul acesta a Eurovisionului, punand dupa parerea mea cruce acestui concurs pentru totdeauna. Orice om sanatos la cap nu se va mai uita vreodata la acest concurs. Nu as fi avut nimic impotriva sa castige acest baietel daca melodia lui era una buna sau vocea lui m-ar fi impresionat, dar melodia a fost absolut mediocra iar vocea lui a fost exact cum ma asteptam: vocea pitigaiata a unui baiat care se chinuie sa cante subtire. Voce, gesturi, atitudine, toate au fost absolut dezgustatoare la acest specimen. Chiar si Naomy, tiganul nostru travestit canta mai bine de atat. Naomy a participat si el/ea la preselectia de anul acesta in Romania. Ar fi fost un duel interesant...

In plus, nu inteleg cum o lume intreaga a adoptat pe nerasuflate titulatura de femeie cu barba cand acesta nu este decat un baietel imbracat in rochie, care si-a lasat parul lung, daca o fi al lui. Am vazut transexuale crae arata impecabil ca femei, cu implanturi de sani si trasaturi feminine care fac ca nimeni sa nu le vada altfel decat ca pe femei. Am vazut travestiti foarte reusiti. Barbati care au acest fetish si pentru care se chinuie sa se rada impecabil, sa se epileze si sa se apropie cat mai mult de aspectul unei femei.  Acest baietel cantaret nu s-a chinuit nici macar sa se barbiereasca. Iata femeia cu barba in starea ei naturala:

 



Sunt doua ipoteze pe care le am. Prima ar fi ca intreaga lume a innebunit si a votat cu acest specimen doar pentru ciudatenia actului in sine. Istoria ne-a invatat ca intotdeauna ciudateniile s-au bucurat de o popularitate aparte. Asa au aparut de-a lungul timpului circurile specializate in ciudati. A doua varianta ar fi mobilizarea exemplara a comunitatilor gay din toate tarile participante, care au vrut sa isi impinga reprezentantul in fata.

Chiar si asa, mi-au placut doua lucruri la "spectacolul" de aseara. Primul a fost modul cu rusii au fost huiduiti de catre public de fiecare data cand s-a ivit oportunitatea, iar al doilea modul cum unul dintre prezentatorii unei televiziuni care anunta voturile i-a oferit castigatorului, simbolic, o lama de ras.

In incheiere va las cu doua ganduri. Daca vreti femeie cu barba, am eu o vecina la etajul sase care il bate pe acest baietel la fund si mai canta si in corul bisericii, deci are toate calitatile. Al doilea gand cu care vreau sa ramaneti este ca anul acesta Eurovisionul a fost castigat de el:




sâmbătă, 10 mai 2014

Peeples (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Craig Robinson, Kerry Washington, David Alan Grier, S. Epatha Merkerson, Tyler James Williams

Regizor: Tina Gordon Chism [la primul ei lung metraj]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 10.000.000 $

Nota Gealapa: 5.80
Metascore: 52/100


Un tip vine neinvitat la reuniunea anuala a familiei uibitei lui, scopul sau fiind sa ii ceara mana de la tatal acesteia. Sa se integreze in familia ei se dovedeste a fi mai complicat decat se astepta.

La cate filme am vazut, al carui subiect este impresionarea parintilor iubitei cuiva, acesta ar fi trebuit sa fie remarcabil pentru a ma impresiona. Din pacate, este departe de a fi asa. Glumele sunt cam aceleasi din fiecare film, iar situatiile penibile in care ajunge pretendentul la mana fetei, incep sa se epuizeze si ele. Chiar si asa, sunt, totusi, ctaeva momente care va vor face sa radeti.

Distributia nu este nici ea stralucita. Nu avem parte de vreun nume rasunator, dar sunt actori cu state vechi in filmele de comedie, distribuiti pana acum in roluri mai mult sau mai putin importante, ceea ce da o nota acceptabila de credibilitate personajelor. Imi pare rau sa vad ca David Alan Grier a ajuns sa apara in astfel de roluri.

Filmul este foarte previzibil. Dupa ce urmariti o treime din el deja puteti aprecia cu o marja dsestul de mica de eroare ce turnura vor lucrurile pana la sfarsit. Un alt lucru care nu a functionat este chimia dintre cuplul de indragostiti care sunt in centrul actiunii, iar asta se datoreaza in principal lui Kerry Washington, crae pare din alt film, mai prost chiar decat acesta.


The Lucky One (2012)

Gen: Drama

Distributie: Zac Efron, Taylor Schilling, Blythe Danner, Riley Thomas Stewart, Jay R. Ferguson

Regizor: Scott Hicks [a mai regizat: The Boys Are Back(2009), Glass: A Portrait of Philip in Twelve Parts(2007), No Reservations(2007), I'm Only Looking: The Best of INXS(2004), Hearts in Atlantis(2001)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 194.000.000 $

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 39/100

Dupa a treia misiune in Irak, un soldat calatoreste in Louisiana sa o gaseasca si cunoasca pe femeia despre care crede ca i-a purtat noroc si datorita careia este in viata.

Atentie fetelor, acesta este filmul potrivit pentru serile de vazut filme cu prietenele. Aveti parte de un barbat superb in rol principal si o protagonista nu la lef de frumoasa care va va permite la un moment dat sa spuneti ca ati forma un cuplu mai frumos decat ea cu Zac Efron.  Barbatii pot urmari acest film numai daca vor sa castige bile albe de la prietenele lor. Vi se vor umezi si voua ochii putin iar iubita va fi mandra ca s-a ales cu un mascul sensibil.

Sa revenim la film. Personajul principal este un fel de Forrest Gump al soldatilor; lui ii place sa mearga mult pe jos. O cucereste pe pe femeia visurilor lui cu  maxim 50 de cuvinte rostite pe toata durata filmului si vreo trei zambete din care doua doar asa in coltul gurii. Cu toate astea, femeia este lesinata dupa el. O alta problema a lui Zac Efron este ca niciodata nu se va potrivi in rolul unui dur. El va fi bantuit pentru toata viata de rolul pe care l-a avut in High School Musical.Rolul lui fusese scris pentru Ryan Gosling, dar acesta a refuzat si asa a ajuns Efron sa apara i acest film.

La un moment dat, pe parcursul filmului, m-am trezit meditand asupra numarului incomensurabil de femei de care trebuie sa aibe parte Zac Efron in viata reala, cu conditia sa nu fie asa de mutulica si pampalau ca personajul sau.

Povestea este draguta iar scenariul are partile lui bune. Exista si o stare de tensiune prezenta pe intreaga durata a filmului. Tot timpul astepti sa se intample ceva rau, dar din pacate, sau din fericire nu se intampla.


joi, 8 mai 2014

Bounty Killer (2013)

Gen: Actiune

Distributie: Matthew Marsden, Kristanna Loken, Christian Pitre, Barak Hardley, Abraham Benrubi

Regizor: Henry Saine [a mai regizat: The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu(2009)]

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 48/100

La 20 de ani dupa ce corporatiile au distrus planeta si au pus stapanire pe ce a mia ramas din ea, de nicaieri, se infiinteaza Consiliul celor 9, al carui scop este lichidarea tuturir celor care au contribuit decisiv la apocalipsa. Arma lor principala sunt vanatorii de capete, care in aceste vremuri, sunt singura forma de lege existenta.

Ideea filmului este buna, aproximativ originala si demna de o realizare mai reusita. Daca reusiti sa rabdati inceputul dubios si asezonat cu cadre de benzi desenate, filmul capata incet, incet sens si devine agreabil de urmarit. In apararea lor, filmul este bazat pe o serie de benzi desenate.

Foarte putini sunt actorii din distributie de crae am auzit inainte sa vad acest film, asa ca asteptarile mele nu au fost foarte mari cand vine vorba de interpretare. Din fericire am fost sutrprins placut; nu foarte mult, dar am vazut prestatii si mai rele de la nume cu pretentii. Ca o bila alba, toate femeile din acest film sunt niste nebune dar in acelasi timp toate sunt extrem de sexy in orice ipostaza se regasesc.

Acum, in timp ce scriam, mi-am dat seama ce au incercat sa faca producatorii acestui film. Au amestecat ce era mai bun, credeau ei din Death Race 2000, Kill Bill, Bunraku si putin Death Proof. Rezultatul nu e chiar rau dar cu siguranta nici cel asteptat.


miercuri, 7 mai 2014

Kandagar (2010)

Gen: Drama

Distributie: Aleksandr Baluev, Yury Belyayev, Bogdan Benyuk, Aleksandr Golubev, Maksim Klyanov

Regizor: Andrey Kavun [a mai regizat: Detyam do 16...(2010), Piranha(2006)]

Buget: 7.000.000 $
Incasari: 15.000.000 $

Nota Gealapa: 6.55

Un avion rusesc de transport este retinut la sol pe aeroportul din Kandahar, iar echipajul este tinut prizonier de catre insurgentii afgani.

Filmul este bazat pe povestea reala a unui echipaj rus rapit in anul 1995 si tinut priozonier mai bine de un an. In afara de acest mic amanunt care il face mai interesant, filmul nu este spectaculos si nu se deosebeste cu nimic fata de alte filme care au abordat acest subiect, ba chiar ii lipsesc anumite elemente.

Protagonistii sunt destul de credibili. Nu imi dau seama cat de mult i-a ajutat sau nu scenariul, pentru ca nu ma pot baza 100% pe subtitrarea in romana pe care am vazut-o.Filmul vrea sa impresioneze prin drama personajelor principale, dar efectul nu este chiar cel scontat, pentru ca nu avem parte de cei mai chinuiti prizonieri din cati am vazut.

Ca si britanicii, si rusii mai au de invatat de la americani despre cum se fac astfel de filme. Efectele speciale nu sunt chiar impresionante, iar sunetul este destul de prost in unele pasaje. Insa, sa spunem ca vecinii nostri care ar putea sa ne nimiceasca in perioada urmatoare, sunt pe drumul cel bun.


luni, 5 mai 2014

Vanishing on 7th Street (2010)

Ramaneti in lumina.

Gen: Mister

Distributie: Hayden Christensen, Thandie Newton, John Leguizamo, Jacob Latimore, Taylor Groothuis

Regizor: Brad Anderson [a mai regizat: The Call(2013), Midnight Sun(2012), Transsiberian(2008), The Machinist(2004), Session 9(2001)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 30.000 $

Nota Gealapa: 5.35

In doar cateva secunde intreaga populatie a orasului Detroit dispare. Mai raman doar o mana de supravietuitori crae realizeaza ca intunericul este cel care ii vaneaza.

Un film in care in primele cinci minute dispare toata lumea, nu poate sa aiba decat un inceput promitator. Din pacate, pentru mine cel putin, restul filmului este dezamagitor, iar morala filmului care este sa ne fie frica de intuneric si, eventual, de umbra noastra, pe mine nu m-a prins.

Cand cel mai cunoscut actor din distributie este John Leguizamo, nu poti sa ai asteptari prea mari. Din pacate, asteptrile mici nu mi-au fost inselate. Prestatii absolut mediocre, "ajutate" si de un scenariu slabut. De exemplu, o mama care tocmai si-a pierdut copilul, niciodata nu se va gandi ca este dragut sa ii ofere un ultim sarut unui muribund.

In plus, nici un motiv clar pentru care se intampla ce se intampla nu este oferit pana la sfarsit. Despre un deznodamant clar nici nu poate fi vorba. Finalul ar trebui sa fie unul fericit, dar singura persoana logica si care ar fi trebuit sa supravietuiasca moare, esuand lamentabil in tentativa de a salva un copil prost.

Trailer:


The Human Centipede II (Full Sequence) (2011)

Gen: Horror
Distributie: Ashlynn Yennie, Maddi Black, Laurence R. Harvey, Kandace Caine, Dominic Borrelli

Buget: Tom Six [a mai regizat: The Human Centipede (First Sequence)(2009), I Love Dries(2008), Honeyz(2007), Gay in Amsterdam(2004)]


Incasari: 300.000 $

Nota Gealapa: 4.30
Metascore: 17/100

Un paznic de noapte intarziat mintal dezvolta o obsesie pentru filmul The Human Centipede si doreste sa faca un centiped uman din 12 persoane. Pentru a-si atinge scopul bolnav rapeste persoane la intamplare si le inchide itr-un depozit pana la operatia finala.

Cand am vazut primul film din serie m-am gandit ca este un film bolnav si doar un obsedat cu norma intreaga l-ar putea gasi agreabil. Cu toate astea, m-am incumetat si la al doilea film, pentru ca, oricat de bolnava e ideea filmului, are ceva ce te atrage. Acum dupa ce l-am vaut, primul film mi se pare un desen animat potrivit pentru copiii din scoala primara.

Decapitari, ligamente taiate, dinti scosi cu ciocanul, nuditate bolnava si fecale, toate se gasesc din plin  in acest film. Pe langa grafica foarte puternica, filmul este lipsit de orice logica. Protagonistul rapeste vreo 14 oameni carora nimeni nu le simte lipsa. Comite crime in fata camerelor de supraveghere si nimeni nu observa. Ii leaga pe toti prozonierii cu o banda adeziva si ii lasa singuri timp de mai multe zile si cand se intoarce nu numai ca nu au evadat dar raman nemiscati.Iar ca si bomboana de pe coliva, o femeie naste intr-o masina, pe scaunul soferului, dupa care demareaza in tromba. Despre capsarea unor guri de unele funduri nici nu mai pomenesc.

Actorii, daca ii putem numi asa, sunt sub orice critica. Nu exista un protagonist. Toti sunt antagonisti si merita sa moara. Filmul este filmat in alb-negru exact ca Sin City. Daca in Sin City singura culoare care aparea din cand in cand era rosul, de la sange, in acest film a treia culoare este maroul, va las pe voi sa ghiciti contextul. Ca sa raman in aceeasi tema, acea scena care a durat un minut in primul film, dureaza in acesta vreo zece minute.

Din culise, va pot dezvalui ca atunci cand Laurence R. Harvey a avut auditia pentru acest rol, regizorul l-a pus sa "violeze" un scan, ceea ce a si facut.

Acest film este exact ca o prostie pe care o faci la un chef in studentie: nu este o experienta placuta, dar apoi poti sa te lauzi tuturor ca ai facut-o. Trailer:



NetFlash.ro la indemana ta!